Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Pahuljka
    01. Ožujak 2023. 16:53

Draga Bambi hvala sto si s nama podijelila info sa radionice 🥰

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

Heki8
    01. Ožujak 2023. 19:44

Lijepi pozdrav svima, 
    Pratim vas već dugo i često sam pronalazila ohrabrenja i savjete u komentarima na ovom forumu pa bih htjela sad i svoje iskustvo podijeliti možda nekome bude od koristi. 
    Dosta sam čitala o prvom ultrazvuku i kada se najranije vidi plod i to izazove dosta stresa dok se naše bebice vide i čuju pa evo moje iskustvo.
    Zadnja menstruacija 5.11.2022.godine ( ciklusi uredni 28 dana) , ovulacija 19./20.11. kada smo imali i ciljane odnose, prvi UZV 16.12. (4.tjedan od ovulacije; 6.tjedan od zadnje menstruacije) vidljiva GV i ŽV bez odjeka ploda.
    Drugi UZV 23.11. (5.tjedan od ovulacije, 7.tjedan od zadnje menstruacije) vidljiv plod 7mm i srce koje kuca, te mi od tada 23.11. ginekologinja računa trudnoću 5+4tjedana.
    Također od drugog UZV počinje krvavi iscjedak te terapija duphastonom od koje je iscjedak prestao i trudnoća se nastavila normalno razvijati. U 13.TT imala sam odljevi krvi zbog puknuca hematoma, dalje sve uredno i danas sam 16TT . 
    Nadam se da sam nekome pomogla svojim iskustvom ako se brine što se još ne vidi plod jer ja sam se itekako brinula pročitajući da se otkucaji srca vide već 25.dan od oplodnje i slično što eto ipak nije tako .
    Također sam radila digitalni Clearblue test koji pokazuje prije koliko je tjedana došlo do začeća i 6.12. mi je pokazao 2-3 tjedna, što je tada i bilo 16 dana od ovulacije. Te 15.12. je pokazao isti test 3+ tjedana što je tada bilo 4 tjedna od ovulacije.

Termin poroda 12.8.2023.
    Radili Qualified test u 11TT sve uredno i čekamo curicu.

• cordis00
    01. Ožujak 2023. 20:44

Hvala Bambi🥰.
    I hvala cure za prijedlog za krevetic, ma ostavila bi i ja ovi ikein da ne dolazi beba, moze se spustit stranica i stavit kao zastitna ogradica-letvica, ovako cu joj uzet veliki pa malu u njen. Ali ipak cu uzet neki manji jer kasnije planiramo seliti pa ne znam kakva ce bit trajna soba pa cu tad planirati na duze.
    Evo da se javim s pregleda, sve je dobro, bebica 158 grama, raste pomalo i dosta luduje vec😁.
    Iduci pregled 05.04.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• ajsa
    02. Ožujak 2023. 09:56

Zdravo zenice, da vas pitam jer sam od jucer strasno zabrinuta.. u 18 sedmici smo, i pocela sam bebu osjecati vec prije sedmicu dvije onako kao leprsanje. Medjutim, od jucer osjecam malo jace udarce ali skroz nisko, udari me u mjehur da odmah moram na wc. Ovo mi je druga trudnoca i sa prvim djetetom nije tako bilo, uvijek su udarci bili visocije do tamo pred kraj trudnoce kad se okrenula glavom dole i stiskala me. Mene sad brinu ovi udarci skroz nisko, da li to moze biti problematicno. Da li moze se smanjiti cerkvis zbog tog lupanja dole. Kod ginekologa imam za 11 dana, babica mi je prije dva dana bila kad nisam imala ove probleme i ne znam eto da li bih trebala nekoga zvati pitati ili je to sve normalno? 

Ally007
    02. Ožujak 2023. 10:56

Bambi- hvala ti na info, vec neko vrijeme googlam kakva robica treba usred ljeta. Ja sam nekako mislila prvih 2 tj dulji rukavi, kasnije kratki. Al ovo će olakšati kupnju. Onda ću uzeti više dugih bodija i to je to. Svi koji su imali klince kazu da su im za tu prvu ruku najbolji bili ili oni koji su se zakopcavali na ciferšlus ili oni koji se skroz mogu otkopcati na drukere. Kao da se lakše presvuče pelena. Isto tako su mi rekli da kao c&a ima dobar pamuk. Ne znam kakav je h&m? 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

• ajsa
    02. Ožujak 2023. 10:58

Miracle2023

ajsa

Zdravo zenice, da vas pitam jer sam od jucer strasno zabrinuta.. u 18 sedmici smo, i pocela sam bebu osjecati vec prije sedmicu dvije onako kao leprsanje. Medjutim, od jucer osjecam malo jace udarce ali skroz nisko, udari me u mjehur da odmah moram na wc. Ovo mi je druga trudnoca i sa prvim djetetom nije tako bilo, uvijek su udarci bili visocije do tamo pred kraj trudnoce kad se okrenula glavom dole i stiskala me. Mene sad brinu ovi udarci skroz nisko, da li to moze biti problematicno. Da li moze se smanjiti cerkvis zbog tog lupanja dole. Kod ginekologa imam za 11 dana, babica mi je prije dva dana bila kad nisam imala ove probleme i ne znam eto da li bih trebala nekoga zvati pitati ili je to sve normalno?

Mislim da je to stvar kako se okrene. Ja svoju nekad osjecam vise, nekad manje. Kad me udara skroz nisko, mislim da je nogicama dolje i tad ju slabije osjecam nego kad je okrenuta drugacije. Nemas razloga za brigu, bitno da ju osjecas 🙂

Hvala ti puno. Nekako sve mi je novo, ne osjecam ni ja bebicu non stop, uglavnom posle slatke uzine ali eto zabrinuli su me samo ti niski udarci. Opet cu napomenuti svojoj doktorici da pogledamo jer nismo radili ultrazvuk od 11 sedmice vec, pa bih voljela znati gdje se bebica nalazi sad. Najgore je onaj osjecaj pritiska u zdjelici, kao da ce sve ispasti svakog trena napolje. 

MareiKate
    02. Ožujak 2023. 11:54

Ja se jutros probudila sa grloboljom, glavoboljom, umorom... Morala sam popit Lupocet jer mi baš nije bilo dobro. Sutra imam pregled. Nadam se da ću moći otići.
    Malo me brine, prije kojih tjedan dva sam nekoliko puta osjetila bebu. Sad već tjedan dana ništa. Znam da je rano ali opet treće mi je, i nekako mislim da bi trebala već osjetiti...
    Sva sam jadna. Malisa mi u ponedjeljak ima drugi ročkas, u subotu nam dolaze gosti koji će prespavati a ja pregažena 😐

Takica
    02. Ožujak 2023. 12:16

Bambi hvala na podujeljenim savetima uvijek dobro dodju.
    Cordiso bravo za uredan pregled.
    Thinkpurple bravo i za tvoj uredan pregled. Nekako nije svejedno kad kazu da se istanjuje mjesto prethodnog carskog ali je dobra stvar sto ti je dr odgovorna i prati sve. S obzirom na jak kašalj i naprezanje i to je moglo uticati kao i sam rast i napredak bebaća. 
    SAYuRI slatko sam se ismijala za drugu sličicu. 
    Ajsa mozda sam pogrešno razujmjela ali 7 nedelja nisi bila na UZV? Nekako mi bas predugo to. Ako si jako zabrinuta nazovi svog dr i reci mu strahove a i zenice koje imaju bebice su ti vec dale savjete. 
    MareiKate nikako se riješiti ovih viroza ... srecno sutra na pregledu javljaj se obavezno. Ako si vec osjetila pokrete probaj se setiti u kom periodu dana su bili najintenzivniji pa se tad primiti i oslusni.  Malo se pravim pametna ali sve sam to naučila kroz literaturu a i dosta zena je spominjali to. Ako te smaram zanemari savjet. 🙃
    Pahuljka nisam upratila kad si ti na pregledu. I meni bio simpatičan Stokke krevetic ali nekako mi previše dijelova odjednom.🙉
    Miracle, Vanila,Ally, i sve ostale 😘

10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗

bambi27zg
    02. Ožujak 2023. 12:22

Ma nema ma cemu. Ako jos nesto po tom pitanju saznam sljedeci tjedan javim! 
    Uzet cu barem 2-3 bodija kratkih rukava just in case da se nade, cijelo ljeto smo u Zg pa jel 😅 

Meni je bas jucer malac imao kickboxing skroz dolje dolje, pretpostavila sam da se nesto tako okrenuo i mrdao 😃

Koliko sam cula od frendica i C&A i H&M imaju ok pamuk, preporucuju jos Next na akciji, a Pepco im je ok za onu potrosnu robu peri-deri-baci ili neke “fensi jednom cu nositi stvari” 😄 Sinsay je po novome uveo vece velicine tj. (po meni) sad ce im dimenzije robe fkt odgovarati velicini. 

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

• ajsa
    02. Ožujak 2023. 13:17

Takica

Bambi hvala na podujeljenim savetima uvijek dobro dodju.
    Cordiso bravo za uredan pregled.
    Thinkpurple bravo i za tvoj uredan pregled. Nekako nije svejedno kad kazu da se istanjuje mjesto prethodnog carskog ali je dobra stvar sto ti je dr odgovorna i prati sve. S obzirom na jak kašalj i naprezanje i to je moglo uticati kao i sam rast i napredak bebaća.
    SAYuRI slatko sam se ismijala za drugu sličicu.
    Ajsa mozda sam pogrešno razujmjela ali 7 nedelja nisi bila na UZV? Nekako mi bas predugo to. Ako si jako zabrinuta nazovi svog dr i reci mu strahove a i zenice koje imaju bebice su ti vec dale savjete.
    MareiKate nikako se riješiti ovih viroza … srecno sutra na pregledu javljaj se obavezno. Ako si vec osjetila pokrete probaj se setiti u kom periodu dana su bili najintenzivniji pa se tad primiti i oslusni. Malo se pravim pametna ali sve sam to naučila kroz literaturu a i dosta zena je spominjali to. Ako te smaram zanemari savjet. 🙃
    Pahuljka nisam upratila kad si ti na pregledu. I meni bio simpatičan Stokke krevetic ali nekako mi previše dijelova odjednom.🙉
    Miracle, Vanila,Ally, i sve ostale 😘

Da 7 nedjelja, u trudnoci imamo samo 3 ultrazvuka prvi put kad se utvrdjuje trudnoca, drugi mi je zakazan za 3 april, i 3 oko 30 i neke sedmice.. ostalo sve ja moram placati ako hocu oko 100 eura. Imam za 11 dana pregled gdje mi je trebala vaditi krv ali cu traziti i ultrazvuk da budem mirna.. malo su me zenice smirile pa je lakse. Hvala vam puno 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.