Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Nikky0407
    03. Ožujak 2023. 10:28

Ciao curke, evo i ja obavila pregled, sve super za 14 tjedana, posteljica sprijeda, vidjeli smo pišonju, rukice, prstiće... hvala Bogu ali sve je super, idući puta 27.03. nas čeka anomaly scan, tko će samo izdržati :)

Što se tiče mene, ja sam super, radim normalno, jedem normalno, čistim normalno, sve kao i prije :) malo mi bude teško sjediti 8h ali izdrži se nekako..taman jučer krenula na prenetalno vježbanje pa možda bude bolje i ipak će pomoći obzirom na toliko sjedenje..

Vidim da ste se raspisae oko opreme, ima svega, znam i da meni sve treba obzirom da nam je prva beba, gledam Cutie komplet 4u1 krevetić - ima li ga netko, planira li ga tko -  da li se isplati i da li je stvarno toliko funkcionalan kako izgleda ili?

Također, zanimaju me kolica jer sad je počelo i razgledavanje njih - razmišlja li tko o iCandy ili ima li ih tko, da li vrijede toliko novaca ili ima sličnih a puno povoljnijih?

Eto, čekam dobre savjete i želim svima koje nisu imale dobre preglede, one koje imaju mučnine ili su bolesne da što prije dođu k sebi i vrate se u normalu :)

mateja111
    03. Ožujak 2023. 12:13

Curke imam pitanje u vezi farbanja i pramenova u trudnoci… inace sam smeda ali dva puta godisnje idem na pramenove plave e i sad vec mi je godinu dana od zadnjih pramenova znaci izrast je ogromannn, inace idem svakih 6mj ali posto sam u 11mj saznala da sam trudna odgodila sam ih i sad je pitanje da li je pametno farbanje/pramenovi u trudnoci i koliko je stetno citam po netu da je ok ic nakon 13tt na pramenove da su manje stetni al me zanima vase misljenje da li se koja od vas farba u trudnoci…

👩🏼23 👨🏻26
    Spontani 06.21💔
    02.08.2023 💙

Pahuljka
    03. Ožujak 2023. 12:44

Prvo tromjesecje bukvalno nisam masinu palila, rucak kuhala apsolutno nista. Sto zbog strasnih mucnina sto zbog smedjarenja i tu se sva velicina od mog supruga pokazala. Da ne ispadnem sad placipi*ka ili neka emotivna zenica ali da nije njega bilo… (bila bi mati jel hahaha) 😂
    Doduse mi smo uvijek dijelili kucne obaveze, jer oboje imamo fine karijere i nismo htjeli da nicija trpi. Pa je znao i orije trudnoce kuhat 3-4x sedmicno rucak, iznosit i slagat ves, usisavat, jedino mu wc problem a opet meni je to najdrazi dio kucnog posla. Pa se to i nastavilo i prosirilo kroz prva tri mj cak evo i do polovine drugog bila sam haos. Sad vec mogu pric kuhinji a ako ne (jer idalje ima dana kada povracam) Boze moj ili narucim ili izadjemo negdje. I evo bas gledam ☀️ usijalo, prozori placu za krpom, ali koga briga, ko ce mi ih gledat, spustim roletne i problem rijesen, oprace se 😂

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

bambi27zg
    03. Ožujak 2023. 13:31

Curke bila sam danas u DMu i sjetila se onajnpaket podici - nije uopce ono sto je na webu 😅 Imam osjecaj da svaki DM ima neki svoj (moj je Importane na Iblerovom u Zg): torba, knjizica kuponi, knjizica za mamu, Biobaza radosnica, Biobaza velika krema za strije, Sudokrem manja krema, Bepantene manja krema, Sanitol reklamni uzorak sredstva i Windi cepic za guzu za olaksavanje vjetrova/💩 

Isijas i dalje rastura, kad sad aktivnija vise, cim vise odmaram i lezim manje. 
    Sto se tice poslova doma trenutno kuham i stavljam ves na susenje na stalak kad mi se digne skaf jer ne smijem nista od saginjanja/pregiba i ovako organiziram po ladicama/ormarima i slicno (onaj trudnicki sindrom 😄). Muz pere kupaone, usisava, pere podove i sve ostalo, prije u mucninama je i kuhao jer nisam mogla 🙈 

Malac se sve cesce javlja, nocas me krenulo skakljati koliko se ritao/premjestao 🤗 Jedva cekam drugi tjedan da se konacno vidimo na UZV, nismo od 3.1. 😅

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

Vanilla Diva
    03. Ožujak 2023. 18:42

Nikky0407

Ciao curke, evo i ja obavila pregled, sve super za 14 tjedana, posteljica sprijeda, vidjeli smo pišonju, rukice, prstiće… hvala Bogu ali sve je super, idući puta 27.03. nas čeka anomaly scan, tko će samo izdržati :)

Što se tiče mene, ja sam super, radim normalno, jedem normalno, čistim normalno, sve kao i prije :) malo mi bude teško sjediti 8h ali izdrži se nekako..taman jučer krenula na prenetalno vježbanje pa možda bude bolje i ipak će pomoći obzirom na toliko sjedenje..

Vidim da ste se raspisae oko opreme, ima svega, znam i da meni sve treba obzirom da nam je prva beba, gledam Cutie komplet 4u1 krevetić - ima li ga netko, planira li ga tko - da li se isplati i da li je stvarno toliko funkcionalan kako izgleda ili?

Također, zanimaju me kolica jer sad je počelo i razgledavanje njih - razmišlja li tko o iCandy ili ima li ih tko, da li vrijede toliko novaca ili ima sličnih a puno povoljnijih?

Eto, čekam dobre savjete i želim svima koje nisu imale dobre preglede, one koje imaju mučnine ili su bolesne da što prije dođu k sebi i vrate se u normalu :)

Cestitam na dobrom pregledu. Ja idem 14 3., jedva cekam. Nakon toga anomaly scan s 19 tjedana. 
    Sto se tice kinderbeta, i meni se bas jako sviđa taj Cutie 4 u 1. To mi je djeluje najbolje jer dobijes i koljevku i krevetic, a prvo sam svakako mislila staviti next to me krevetic tako da mi ovo rijesava i taj problem i klasicni kinderbet. 
    Sto se tice kolica, jos ne znam. Super su mi Cyber i Joliz i svakako cemo uzimati 3 u 1. Samo ne znam ni sama koja su bolje. Morala bi otici uzivo vidjeti sve pa cu onda vise znati. Isto savjeti dobrodosli, nama je isto prva beba. Trebam doslovno SVE

Curka 🎀🎂 19.08.23.

Afrodita06
    03. Ožujak 2023. 18:47

Za sada radim sve kućanske poslove ali uz veliku pomoć supruga. Ako ja riješim usisavanje, on riješi brisanje poda. Angažirao se maksimalno a inače nije bio za čišćenje ni malo.
    Kosu i dalje bojam. Bojom bez amonijaka. Meni je dr rekla da to malo vremena što ćeš držati boju na glavi ne utječe na ništa. Štetnije je pušiti i biti u društvu pušača stalno nego ovo. Tako da ja sve normalno radim što sam i do sada radila.

💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
    02/22 IUI - beta 0, 9
    05/22 IUI - beta 0,1
    09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
    mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️

afrodita060606@gmail.com

Vanilla Diva
    03. Ožujak 2023. 19:54

Da ja sam isto cula da je ok bojanje kose i pramenovi. Ja se osobno ne farbam ali mislim da to ne moze previse steti bebi.

Curka 🎀🎂 19.08.23.

milica94
    03. Ožujak 2023. 20:17

Zdravo zene. Evo nas sa pregleda, nismo nesto mnogo vidjeli, niti se doktorica trudila da nam mnogo sta pojasni, djelovalo mi je kao da jedva ceka da me se rijesi... 😏😏 Ekran nije ni prikazala ka meni, da suprug nije sta snimio ne bih nista ni vidjela. Bebac je hvala Bogu dobro, i napreduje, i ako je za sedmicu manji, jer mi je zbog biohemiske bila kasnije i ovulacija, ali sam u doktore i njihovu nezainteresovanost totalno razocarana. Cekam mjesec dana da vidim malenog, da saznam nesto detaljnije, ono me 'srede' za 3,4 minuta... Uzas blago receno, ali me jedino smiruje da je bebac dobro. Za Anomaly scan ni price uopste nije bilo... Sledeci pregled je 04.04, ako do tada ne odem gdje privatno. 

Cvit
    03. Ožujak 2023. 21:02

Koliko stranica ste ispisale 🤩
    Netko je stavio popis stvari prije par stranica, pridruzujem se zahvalnima koje su prvi put trudne i gube se u tome sta je potrebno, a sta ne 😄 
    .
    Mi cemo krevetice uzet u Ikei, gledali smo ove Cutie, cinilo mi se ko dobra ideja, ali em je troje djece, a soba je duguljasta i uska..ne vidim da bi mi pasali ti kreveti kasnije dok se razvuku, ne bi ih imala kamo ni kako rasporediti..u nekom trenutku cemo dati napraviti krevete na kat, imam vec hrpu ideja s Pinteresta 😄 Treba gledat sto bolje iskoristit prostor.
    Imamo kao dvije djecje, ali jednu, manju, smo prije godinu dana pretvorili u radnu sobu, obzirom kako nam je sporo islo na baby planu, al svakako planiramo ostaviti i dalje radnu pa cemo vidjet kasnije..
    .
    Zao mi je cut za ove bolestine koje su vas snasle, uzas...mene vec par tjedana zeza desna ruka, cim legnem i naslonim ju na podlogu, trne. I tako cijelu noc. Jaaako slabo spavam. Gladna sam skoro stalno, sreca meso se vratilo u igru, i zelenjava me puca 👍
    Ponovno mi se jede cokolada 🤩 al cim ju pojedem, mucnina navali.
    Trbuh je vec poveci, hormoni me danima pucaju, ne znam di bi sa sobom. Sto se poslova tice, ja skuham, tu i tamo malo nesto pocistim, pobrisem, kad osjetim da mogu, posebice wc. Muz ima sve ostalo, a sveki mi dolazi peglati.
    .
    Milica, bas mi je zao, ta 4 tjedna su ko vjecnost, onda ocekujes bar da ti se malo posvete...hocete ici negdje na anomaly?
    Bambi, ozbiljno? 2mj bez UZV?
    Ja nista jos nisam podigla, samo sam u Babycentru na kasi dobila onu knjizicu s kuponima dok smo kupovali nesto za poklon. 😄 ima dosta kupona, moram to malo prouciti. 

37 👩‍❤️‍👨 33 🌠 5/2020 biokemijska
    🧔 teratozoospermija, 👩🏼‍🦰 zacepljen jajovod
    9/2021 AIH ❌️
    2/2022 Gonal, 2 folikula, 1 js ❌️
    10/2022 Menopur, 7 folikula, 7js, 6 blastocista
    5.11. ET 2 blastice, 4 ❄️ 🥰 6dnt + 🤞🍀
    Beta 21.11. 4607 ✨️ 23.11. 8613 ✨️ UZV 5.12. ✨️ 6+4 ❤️❤️❤️ 16.6.2023. 💖💖💖

Cvit
    03. Ožujak 2023. 21:23

Lightblue kako si ti? Tlak, secer? Nisam pitala kako je sin reagirao na vijest o trojkama? 😊

37 👩‍❤️‍👨 33 🌠 5/2020 biokemijska
    🧔 teratozoospermija, 👩🏼‍🦰 zacepljen jajovod
    9/2021 AIH ❌️
    2/2022 Gonal, 2 folikula, 1 js ❌️
    10/2022 Menopur, 7 folikula, 7js, 6 blastocista
    5.11. ET 2 blastice, 4 ❄️ 🥰 6dnt + 🤞🍀
    Beta 21.11. 4607 ✨️ 23.11. 8613 ✨️ UZV 5.12. ✨️ 6+4 ❤️❤️❤️ 16.6.2023. 💖💖💖

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.