Hvala ti ❤️
Ma joj… pomirila sam se sa sudbinom dva nespavaca, al iskreno i sama sebi se divim kak funkcioniram preko dana uopce.
Jedino mi zao djece (i muza) jer budem zivcana baba od umora i nemam volje za nista… 🫣
Na tvom mjestu, ja bi davno skrenula, jer nekad mi je san potrebniji od zraka 😅
Ali to je oko kad si mama,guraš, a ne znaš ni sam kako.
Vjeruj mi da smo nervozne i mi koje imamo djecu spavače, tako da ne krivi se, jer svakako dajes sve od sebe i preko toga🩷
Cure evo da vam se i ja malo javim, bila sam nekako odsutna, kod nas svasta nesto. Prvo da vam javim da su nam dosli rezultati nipta, sve je u redu, niskog rizika i cekamo jos jednu djevojcicu 🩷🩷 jako smo sretni zbog toga, nekako smo si prizeljkivali dvije curice i bas smo bili sretni kad smo vidjeli nalaz.
.
Sto se tice moje J, jaslice idu dobro. Prilagodila se bolje nego sam ja ocekivala jer je mamin priljepak. U pocetku je islo bas glatko... vec je prvi tjedan ostala na spavanju, jela tamo i sve. Onda su drugi tjedan neke tete bile bolesne i odusutne pa su bile neke druge pa ju je to valjda malo uplasilo i onda je malo dramila na ostavljanju. Ovako nije ni suzu pustila prije toga, pricala kak joj je lijepo u vrticu i sve super. A i prvi tjedan ju je tata vodio, a drugi ja pa je mozda i do toga (mami naravno puno vise drami). Onda se malo prehladila, tj svi smo se prehladili pa je treci tjedan bilo opet dobro pa je pobrala neku temperaturu i sad je doma. Sutra ce opet u vrtic. Ugl sve za ocekivati ali zadovoljna sam. Jedino tamo jako malo spava, kazu tete da se dugo uspavljuje (nisam iznenadena jer joj doma treba i preko sat vremena za zaspi - ocaj) i onda je brzo probude djeca koja placu jer ne zele spavati i tako. Pa bude malo nervozna nakon vrtica. I opcenito joj se ponasanje pogorsalo nekako, bas je postala svojeglava i buni se cim nesto nije kak je zamislila.. ali to je isto za ocekivat, valjda krece terrible two. Meni je novost jer je ona generalno stvarno predobro dijete, teta u vrticu nam je rekla da je najbolje dijete u grupi i najodgojenije. Mama preponosna 🤩
Eto tako, sve u svemu oke!
.
Meni je i dalje muka i bas mi je ova trudnoca puno teza nego prva u tom smislu nekom, ali se nekako nadam da ce mi do kraja biti oke i necu morati mirovati kao prvi put.
🩷👧19.08.23.
🤰Due date 26.3.2026., stiže curica 🩷
Mi smo na bolovanju. Jucer cijeli dan temperatura jutros bili u pedijatrice. Jaka upala grla, dobili smo antibiotik sretno nam bilo.
Svasta vec hara po vrticima, u nasoj blizini je u vrticu korona aktualna.
Vanilla cestitam na još jednoj curici i rezultatima testa. Bit ce lakse s vremenom.
Moju terible 2 puca odavno. Šta se spavanja u jaslicama tice moja spava kako koji dan, isto joj smeta i kad se prica, place... Ali zbog toga ranije ide uvecer spavat i uspavljivanje ne traje citavu vjecnost.
Evo da se i ja malo javim, bas ste se raspisale😊.
Vanilla cestitam na curici! To je bas lijepo, moram priznati da sam i ja nakon prve curke htjela drugu. I sad se jako vole i puno se skupa igraju i bas zele jedna s drugom biti, iako je nekad koljacina😆.
Unname uh svaki porod je stvarno prica za sebe. Meni je drugi porod bio uzasno uzasno tezak, za dlaku sam izbjegla carski, a treci porod kao da nisam ni rodila. A drugi i treci su oba bila stav licem sta inace ide na carski. A nebo i zemlja razlika.
Tako da nema tu pravila. Ono sta mozes je raditi vjezbe za ligamente i zdjelice uz pomoc lopte ili bez ako ju nemas, ja sam dosza vjezbala pred treci porod i mislim da mi je to pomoglo.
Za jaslice- cestitam svima na uhodavanju i drzim fige da bude sta manje viroza!
—-
Sta se nas tice, evo danas je mali bio na sistematskom, ima 6kg i 60 cm, fino se ubucio, od zadnjeg puta je dobio 1.8kg. I dalje je sitniji tj prosjecan je, al je meni cudno imat malo dijete jer su cure ogromne😅,
Za spavanje druge curke- odavno spava sa sekom u sobi u kreveticu sa ogradicom, spavaju cca 20-07h bez budenja. Odvojili smo je kad je pocela spavat noc da ne bi budila seku, a svakako smo htjeli prije poroda da ne misli da smo je iselili radi maloga.
Horor mi je citati da vasi ne spavaju, bas mi je zao. Pogotovo tebe thinkpurple.
Moj mali spava cca 19-00, nekad s jednim podojem, nekad bez, a iza ponoci do jutra krecu stalna budenja. Al mali je jos, nema 3 mj pa je to sve normalno.
Za terrible two, to je moju stariju potrefilo jer je bila do tada jako mirna, a manju nije jer je ona od prije prve godine terrible😆. Ovisi valjda o karakteru. Za stariju smo bili sokirani, a mala je borbena oduvijek i sve je ne i necu tako da smo ju prihvatili kao takvu. Uostalom kao muz je😅.
U vrticu su dobre i pristojne, zato ih doma uhvati😀. Inace, krenile su od pon u vrtic nakon skoro 3 mj pauze, jako su lijepo prihvatile; ne izvode i ne placu tako da sam ugodno sokirana, ocekivala sam svasta.
👩33g👨33g 👧👧👶
Sretno svima sa bolescinama!
Da ih bude sta manje.
Jeste li razmisljale cijepiti protiv gripe? Ja sam svoje cure stavila na popis jer me strah da ne skupe u vrticu i malome ne donesu.
👩33g👨33g 👧👧👶
Unname jel stigla malena?
Vanilla cestitke na urednom nalazu i jos jednoj curici 🥰
Cordisoo bravo za velikog decka 😊 ma taman je.
Nisam za gripu planirala cjepiti...
Mi upravo na pulmologiji sa starijom, bronhitisi se nastavljaju...
Zahladilo i odma bolestine krenule...
Prosli tjedan prva viroza (prvi tj vrtica), ovi tj nesto novo jer su svi smrkaviji, a starija kuri 39 sta slabo skidam; mislim da je uho. A danas je trebao biti prvi izlet sa vrticem, jako smo se veselili, zakurila je sinoc. Bas me rastuzilo.
Drzte se svi🫣
👩33g👨33g 👧👧👶
Cure ja nesto ne mogu spavati pa reko konacno da tu malo napisem nesto i podijelim s vama jednu brigu. Prvo samo da vam kazem da mi je zao za bolesne, i moja malecka nesto prehlađena, kaslje i nos curi. Nije strasno, nema temp ali bas je jadna sva, po cijelu noc kaslje.
Drugo, imali smo roditeljski u vrticu i totalno sam ostala šokirana sljedecim. Pozalile se tete kako djeci stalno moraju davati kekse jer su djeca GLADNA zbog premalih porcija. Navodno je na razini grada Zagreba doneseni ti jelovnici i porcije po djetetu (izracunate nutritivne vrijednosti bla bla) i da to ispadne par jabuka i mandarina na njih 15 za međuobrok, 1 litra mlijeka za čokolino, par peciva pa svakome pola/komad, pola šnite kruha (sto je po meni onak 3 griza) po djetetu itd. Meni tete svaki put rekla kak je moja super jela, da je pojela sve za rucak a dijete dođe doma gladno. I meni to bilo nekako cudno, ali sad kad su nam rekle ovu situaciju, ja sam u šoku šokova. Moja stvarno nekad pojede cijelu bananu, jabuku, par mandarini, cijelu snitu kruha, tanjur nekog variva/tjestetine... ne neku minijaturnu zdjelicu. I tako tete onda njima daju kekse jer su gladni i nervozni i nece zaspat takvi. Uopce ne znam sta bi rekla za nas divni grad i drzavu da tak mala djeca gladuju! Ja nisam nikad cula za tu situaciju... ne znam jel ima koja od vas iskustvo ili je do naseg vrtica iskljucivo...? Hvala bogu pa sam ja doma i odvedem je oko pola 9, 9 i dođem po nju pola 3,3. Tak da nije prepredugo tamo. Od sad ce doma jesti dorucak i cim dođe iz vrtica cekat ce je rucak. Ja nisam za to znala pa nisam odmah tako radila nego bi joj dala neko voce popodne pa veceru tek oko 6,7. Ali ona je bila gladna pa trazila cokoladu i gluposti, jos dam se pitala sta joj je... uzas!
🩷👧19.08.23.
🤰Due date 26.3.2026., stiže curica 🩷
Pozz žene, evo rodila i ja😅
Prije 3 dana
To jutro išla na plodnu, napravili mi striping.
Oko 17h su me uhvatili trudovi i to baš dobri na mali razmak, cca 2 min
A ja i mala same. A pošto nije to bilo baš toliko bolno ko inducirani, izdržala sam ih kod kuće.
Onda sam vidila da idu na minutu, zovnula mamu da skupi stariju, mula da idemo u rodilište (A oni oboje paničari i sreća sam bila sama
Došla u rodilište 7 cm, nisu mi ni klizmu dali.
Spojili na drip i rodila za sat vremena 😅
Doduše puno su me izrezali, ali dobro je.
Mala mi je s dojenjem napravila ogromne ragade, pa boli i to, ali evo trebale bi danas kući, pa će sve doći na svoje ☺
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji