Čestitam na novoj bebici i novoj trudnoći! Baš lijepe vijesti 😊 meni malac ima 3 mj pa evo samo razmišljaj da mi treba još djece, divlji hormoni 😆
Mi smo ok, dosta vremena sam sama s njih dvoje jer mi L ne ide u vrtić, ali naučili smo sad već lijepo funkcionirati.
L je skinuo dnevnu pelenu, još uvijek se desi da se zaigra ili kad je umoran da se upiški, ali većinom uspije obaviti na tutu. Wc mu je još malo strašan tako da je ipak tuta, al dobro. Cordisoo to za pjevanje sam i ja pročitala, evo i moj L ne staje, taj cijeli dan pjeva nešto i baš to volim čuti 😁 ovako mi je super, krenule su puzzle, slaganje legića, one kocke na magnete, crtanje i bojanje, sad baš ima puno aktivnosti koje možemo raditi i super mi je to. I jaaako voli igru uloga, ima bujnu maštu pa stalno nešto izmišlja, stavi plavu dekicu na pod pa mu je to bazen i ide plivat, ljulja mu je raketa pa leti u svemir i tako. Baš pravi pravi dječak. Prebrzo je narastao 🥺
A mlađi mi je pak drukčiji karakter, on se samo smije, veseli, sve mu je dobro, sve mu paše 😅 bili smo prvi put kod nove pedijatrice pa je rekla da joj se ne sviđa hipertonus, odgodila nam cijepljenje pa sam ga odmah privat naručila, idemo ovaj tjedan u motus fizio. I sad puuuno vježbam s njim doma i baš se vidi pomak. Problem je bio što je kod pedijatrice bio pred spavanje i nije puno surađivao, meni je baš drugačiji doma. Al ok, vježbice neće škoditi sigurno. Puno priča, puno se igra, skupimo po sat vremena tummy time dnevno, dobar je ☺️ i veeeelika spavalica, u 18.45 zaspi, spava do 7.30 uz pokoje cicanje. Kroz dan malo slabije, ali ne mogu se požaliti

Tonkica bas lijepo da si se javila, bas te se nekad sjetim. Svaka cast kako si s njih dvoje doma, znam da je to posao od jutra do mraka. Pogotovo kad im se spavanci preklope🫣. Kako se slazu njih dvojica?
Mene bas iscrpe dani kad su cure doma, jednu s njim jos i mogu, al obje je uvijek neki fajt i drama😅.
Moja srednja sta je kao tvoj malac je bas opasna za maloga, ne smijem njih troje ni sekundu ostavit same, stariju vec mogu na koju minutu ako je hitno nesto.
Al mala se baca po njemu, skace, nalijeze na njega, cupa ga za ruke i noge, dize mu glavu, stavlja igracke na njega, ma sou. Voli ga, al ne razumije pojam njeznosti.
I imamo problem sa starijom sta je dosta emotivna i njezna, mi nismo takvi, ne znamo na kog je takva ispala.
Kad cujemo neku strku i plac kad su njih dvije, odmah upadamo da vidimo jel mala opet istukla stariju. Il joj otima igracke, a ova samo gleda i place. Neki dan je plakala jer se mala “ljutila” na nju. A mala pojma nema, samo kopira sta starija nekad govori. I zato place. Radimo s njom na samopouzdanju, al da se ne moze protiv mlade sestre izboriti mi je totalna nepoznanica.

👩33g👨33g 👧👧👶
Cordiso a karakter je takav, moj L je isti. Ako netko u parku žuri na tobogan, odma ga pusti. Ili ak mu ide uzeti loptu, on da loptu. Pa onda meni dođe šapnuti da bi htio svoju loptu natrag. Baš to što kažeš, emotivan i nježan. Ali i ja sam takva skroz, a bome ni muž nije nešto glasniji. Već smo pričali da ga moramo naučiti da se izbori za sebe, ali kako kad ni on ni ja nismo takvi karakteri 😅 radim na tome da mu kažem ako je on na redu, da slobodno kaže to, da se malo pogurne, da ne da svoje igračke al eto, takav je. Nekako mislim da kad krene u vrtić se bude to malo posložilo.
A ovak njih dvoje su mi sad super. L mi jaako sve kopira što ja radim pa onda legne u gym s njim, pokazuje mu igračke, čita mu i pomazi. Baš su okej sad. I ljubomora minimalna, navikao je i na dojenje i preskidanje, prilagodio se. I uvijek navečer nabraja što voli, pa veli mamu, tatu, bebu. Tak da mislim da su ok. Ali kad je umoran, nervozan ili nešto onda znam da moram paziti jer ga hoće malo po rukici udariti ili nešto, ali to znam da nema kontrolu nad sobom više i da može samo u krevet.

A da. Nadam se i ja da ce vrtic i vrijeme odradit svoje. Prvi su obicno takvi, a drugi kontra jer se moraju izboriti😅. Starija inace u vrtici ne place i teta mi je rekla da su imali situaciju i da je plakala, curice su je tjerale da se s njima igra plesa, a ona nije htjela pa im je to rekla, al se nije sama znala maknit pa je plakala. Al i to je pocetak.
Nismo ni mi neki glasni insertivni ljudi, muz je glasniji od mene, u biti je mala na njega borbenija😅, al opet nismo bas tako ni preemotivni😅. Al nadoc ce valjda.
Jel ih mislis sad ove god upisivat oboje? Starijeg vrtic, maloga jaslice?
I bas mi je slatko to kad se vole, super da su dva brata, imat ce lijep odnos. Meni je isto drago da su njih dvi seke, stvarno se jako vole i paze jedna na drugu kad se ne kolju.
Ja planiram upisati maloga sad, ne znam jel problem sta ce mi na rjesenju pisat porodiljni 3g? Ne planiram bit 3g nego godinu ipo pa da krene.

👩33g👨33g 👧👧👶
Upisat ću ih sad, da. S tim da nam se vrtić gradi tu pokraj novog stana i obećali su da bude do iduće jeseni gotov pa se tome nadam, da mi skupa tu idu. A vidjet ćemo kak bude. Mislim da ti ne bi trebao biti problem to rješenje, ako te pitaju samo naglasiš da ne planiraš koristiti te tri godine

Uh drzim fige! A bas lijepo, sve novo ce imati. I planski gradeni vrtici su najbolji, bas paze na detalje. Kod nas je stari vrtic, al planski graden i ima odvojeno ulaz za stvari pa djeci jedan ulaz u sanitarije, jedan za van pa se od vani mogu ocistit i cisti uc u prostor. Stvarno top. I svaka grupa svoj izlaz ima.

👩33g👨33g 👧👧👶
Cordisoo, Tonkica bas je lijepo procitati da vam je lijepo. Pogotovo jer se sjecam koji je nama kaos bio i jos uvijek je... starija je imala 3 i pol god kad se seka rodila i bas je tesko to podnjela, hrpa ispada i tantruma, emocije ajme meni... ali i danas su mi obje takve... imam 2 jaka karaktera i to je vjecna borba koja je prva, jaca, veca, brza, i niti jedna ne popusta. Bas bude izazovno s takvom djecom jer moras 0-24 bit u stanju pripravnosti i nadzirati ih. One bi se nonstop tukle, stipale, cupale, naguravale... ima momenata i kad se zaigraju ali i to kratko traje dok ne pozele istu stvar ili koja je prva uzela. A mala je hahar teski i sve unistava. Starija ne podnosi da se igra drugacije nego je ona smislila i to su borbe vjecne. 🫠 tak da sve ovisi o temperamentu djeteta.
Moje em zivahne, em tvrdoglave em nespavalice. Bingo 😅 starija izbirljiva u hrani uzas, mala bar jede sve, dok ne vidi seku kak nece onda ju kopira.
.
Da vas pitam kak ste sa spavanjima? Znam da je moja ekstrem, pokusava sad izbaciti popodnevni spavanac..i starija je u toj dobi i s 2 i pol je prestala spavati, maloj jos nedam 😅 al su borbe sa spavanjem... oteze, ne zeli ici, sve kasnije zaspe, dugo joj treba i brzo se probudi 20-40 min... ja ju planiram stavljati i dalje pa dokle ide. Navecer isto zaspe poslije seke, a stavimo ih u isto vrijeme ner su sad u istoj sobi, 20.30 dok.procitamo pricu, starija zaspe do 21, 21.15, mala 21.30-22 🤦🏼♀️ i mala se budi jos 100x u noci i probudi se u 6.30. I opet nece popodne lijepo spavati i onda jos kasno zaspe navecer. Uzme mi svaki atom snage.

Thinkpurplr super za cure! Konacno ste ti i muz dobili svoj krevet nazad. Makar se dizes.
Ja ti nemam sta pametno za reci sta vec ne znas i sama, ocito su tvoje cure takvi spavaci. Samo moras izgurati valjda. Meni je mala pocela spavat ja mislim pred godinu ipo noc. Sad idu skupa lec, u 19 je oblacenje u pidame zubi i to, 19:30 krecu price, u 20 se izlazi iz sobe, tako nekako i zaspu. U 7 je budenje, mala zna nekad produzit pa ju dignemo pred 7ipo jer mora u vrtic. Vjer bi njoj bilo zgodnije spavanje od 19, al kad idu zajedno i nije nam nikako zgodno jer starija ne moze nikako prije 20 zaspat.
Obje jos popodne spavaju u vrticu i doma, mala oko 2h, starija oko 1:30.
Ne bude se po noci. A zbog ceg ti se budi? Jel ima pelenu jos po noci, nije wc?

👩33g👨33g 👧👧👶
Sta se tice izbacivanja spavanca, moja starija je ljeti znala po 3 dana bez pa onda odspava i tako. Ovisi koliko se izmori. Mi joj nismo dali da izbaci spavanac jer bude bas umorna i mora onda u krevet 2 sata ranije, a od premorenosti joj bude teze zaspat. Vrtic ju izmori i sad je krenila na sport 2x tj pa joj san i odmor bas trebaju.
Moje kad se nekad ful izmore izvode, tijelo im je valjda puno adrenalina i kortizola i postanu lude pred spavanje, trce i glupiraju se, kad vidim da je tako onda ih odmah stavljam cak i ranije, price izbacim i ispricam jednu kratku. Inace ce tantrum od premorenosti.
Nekad djeca upadnu u taj zacarani krug kad se premore pa izvode. Bude im tesko zaspat i bude se. Ne kazem da tvoja mala tako, ti ju najbolje znas, neka djeca jednostavno trebaju manje sna.
—-
Tko se veseli/ne veseli pomicanju sata?
Ja bi ih sad trebala pocet pomicat i bas mi se ne da, onda se i jutarnje dizanje zezne jer se kasni na posao. Iza ljeta sam iz vratila sa 21 na 20. Sad je to tesko jer ce 20 postat 19, al dizanje u 7 ce postat 6. Mislim da cu ih ove god naglo samo prebacit😅.
Mali mi je u ritmu 19-07. Njega bi morala sad bar 19:30-07:30. Bas mi se to nista ne da.😅

👩33g👨33g 👧👧👶
I svi mi se smiju na toj rutini spavanja i pravilima. Al sa troje djece ako nema reda, ne da je kaos, nego je ludnica da su svi nervozni i vicu. Ovako imamo mir od 20 do ponoci, malo se podruzimo, pogledamo seriju. Inace bi bili za psihijatriju valjda😅.

👩33g👨33g 👧👧👶
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji