Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • expresscapabled
    [OBRISANO] 16. Rujan 2025. 22:35
  • Unname13
    18. Rujan 2025. 08:49

Pozz žene
    Ja sam još uvijek u komadu. 
    Kako je vama prošao drugi porod? 
    S njom sam isla prazne glave, blaženo neznanje 😅
    A sad me malo strah😱

Bila sam jučer na kontroli, sve dobro, samo beba je u 2 tj dobila 200ak grama. 
    Sad je oko 3200, nezz jel to malo u 15 dana, ja sam mislila da u kraj još najviše napreduju? 
    Pretpostavljam da bi ginekolog rekao da je išta, ali eto. 

Kako jasličari napreduju? 

Thinkpurple0
    18. Rujan 2025. 21:39

Unname ma svaki porod je prica za sebe... kolko god da se pripremis nemozes se pripremiti dovoljno, bar ja tako mislim 🙈 jos nisam cula pricu o 2 ista poroda... tako da samo opusteno kao i prvi puta 😉
    Jedino sto je po meni prednost drugog poroda je sto po iskustvu mozes prepoznati bolje neke znakove i situacije. 
    Sretno i hrabro bit ce sve ok 💪🏻
    Za kilazu ne brini, vec bi oni rekli da nesto ne stima. 
    .
    Mene zanima kako i gdje vam malci spavaju? Sami, s vama, kinderbet, krevet? 
    Moja je jos u kinderbetu u sobi samnom, al odvojeni su kreveti, svaka za sebe spava. Razlog, jos se budi X puta po noci plus mislim da joj maknemo ogradicu da bi bauljala po stanu i dizala se. 
    Sinoc su cure imale jaku zelju da zajedno spavaju u sobi i reko ajde da i to probamo... ajme kaosa... prvo od uzbudenja nisu mogle se smirit, mala se stalno dizala i zicala seku da joj dodaje igracke i svasta nesto. Mi uletavala 10 puta ih stisavat i vracat ih da legnu. Ok, mala se onda smirila i zaspala nakon sat vremena, to je vec bilo 22h, onda starija se vrtila i nikako zaspat, pa bi da legnem kraj nje, pa legnem u taj mali krevet, pa jedva zaspala blize 23h. 🤦🏼‍♀️ 
    Mala se usred noci 6 puta probudila i urlala ono najjace ikad, ja i miz skakali iz druge sobe po nju i nosili ju van da ne probudi seku, pa uspavljivali i vracali nazad... ujutro sam bila ko da me vlak pregazio. Danas se ja vracam u mali krevet a seka kod tate. 😮‍💨
    Izgleda da muz i ja nebudemo tak skoro opet skupa spavali u istom krevetu... 🥺

• Unname13
    19. Rujan 2025. 08:53

Thinkpurple0

Unname ma svaki porod je prica za sebe… kolko god da se pripremis nemozes se pripremiti dovoljno, bar ja tako mislim 🙈 jos nisam cula pricu o 2 ista poroda… tako da samo opusteno kao i prvi puta 😉
    Jedino sto je po meni prednost drugog poroda je sto po iskustvu mozes prepoznati bolje neke znakove i situacije.
    Sretno i hrabro bit ce sve ok 💪🏻
    Za kilazu ne brini, vec bi oni rekli da nesto ne stima.
    .
    Mene zanima kako i gdje vam malci spavaju? Sami, s vama, kinderbet, krevet?
    Moja je jos u kinderbetu u sobi samnom, al odvojeni su kreveti, svaka za sebe spava. Razlog, jos se budi X puta po noci plus mislim da joj maknemo ogradicu da bi bauljala po stanu i dizala se.
    Sinoc su cure imale jaku zelju da zajedno spavaju u sobi i reko ajde da i to probamo… ajme kaosa… prvo od uzbudenja nisu mogle se smirit, mala se stalno dizala i zicala seku da joj dodaje igracke i svasta nesto. Mi uletavala 10 puta ih stisavat i vracat ih da legnu. Ok, mala se onda smirila i zaspala nakon sat vremena, to je vec bilo 22h, onda starija se vrtila i nikako zaspat, pa bi da legnem kraj nje, pa legnem u taj mali krevet, pa jedva zaspala blize 23h. 🤦🏼‍♀️
    Mala se usred noci 6 puta probudila i urlala ono najjace ikad, ja i miz skakali iz druge sobe po nju i nosili ju van da ne probudi seku, pa uspavljivali i vracali nazad… ujutro sam bila ko da me vlak pregazio. Danas se ja vracam u mali krevet a seka kod tate. 😮‍💨
    Izgleda da muz i ja nebudemo tak skoro opet skupa spavali u istom krevetu… 🥺

Mi smo u tranziciji u njenu sobu. 
    Nekad odspava cijelu noć, nekad upola noći se prebaci, a zadnja dva dana spava opet sa mnom, a meni ne smeta jer još samo malo je samo ona moja beba. 
    Mislim požaliti ću, znam 🤣

• Unname13
    19. Rujan 2025. 08:54

Pa koliko tvoja mlađa skupi sna dnevno? 

• Buhaca
    19. Rujan 2025. 09:33

Unname bas tako, još malo pa joj stize "konkurencija" pa trebate uzivati još malo u solo vodama. Kako joj je u jaslicama?
    Ja necu nista puno pisati na tu temu da mi se ne obije o glavu. Dan prije jaslica je pocela govoriti xicku xaterinu. Uglavnom smo joj to uspili izbaciti i svi koristimo izraz šišku martinovu. Bilo nam je dosta kaoticno pa smo svi bili ko kocijasi. Ja sam i inace kocijas. 
    Spavanje i dalje spava sa nama u sobi ali iskljucivo u svom kreveticu. Isto je bilo kaoticno kad je krenila u jaslice, ali sad legne i ja ju draskam po glavi i ugl brzo zaspe.
    Ja nakon vise od 2godine sam sama. Nakon par dana telenja sam se pokrenila. Jucer sam se bas bas dala u posao. Pustila sam si muziku za odrasle i uzivala. 

• Unname13
    19. Rujan 2025. 11:22

Buhaca

Unname bas tako, još malo pa joj stize "konkurencija" pa trebate uzivati još malo u solo vodama. Kako joj je u jaslicama?
    Ja necu nista puno pisati na tu temu da mi se ne obije o glavu. Dan prije jaslica je pocela govoriti xicku xaterinu. Uglavnom smo joj to uspili izbaciti i svi koristimo izraz šišku martinovu. Bilo nam je dosta kaoticno pa smo svi bili ko kocijasi. Ja sam i inace kocijas.
    Spavanje i dalje spava sa nama u sobi ali iskljucivo u svom kreveticu. Isto je bilo kaoticno kad je krenila u jaslice, ali sad legne i ja ju draskam po glavi i ugl brzo zaspe.
    Ja nakon vise od 2godine sam sama. Nakon par dana telenja sam se pokrenila. Jucer sam se bas bas dala u posao. Pustila sam si muziku za odrasle i uzivala.

U jaslicama odlična. 
    Tete kažu da je stvarno dobra, jutros me poljubila, rekla da idem ća kupiti joj žvake 🤣
    Znači dijete koje se od mene nije odvajalo, adaptirala se bez pardona, a stvarno smo svi mislili da će to biti teško, jer sve joj je MAMA ĆE. 
    tako da nekad ispadne i dobro šta su jako vezani za nas, bar u mom slučaju. 

Ajme i meni je baš lipo kad sam sama i po komodu 🤣

Thinkpurple0
    19. Rujan 2025. 13:20

A spava u prosjeku od 21-7, ali se probudi minimalno 3x u noci. Nekad na krace, nekad izvoljeva. A popodne 45min - 1.5h... znaci ja bi rekla 10-11h sna da ima kad izbacim budnost... malo,znam, al i starija je dijete koje od uvijek ima minimalnu potrebu za snom. Ona mi je 2 i pol vec izbacila dnevno spavanje. Mala za sad ne pokazuje znakove da bi dnevno izbacila 🙏 nadam se da ni nece bar do 3.godine. To mi je jedini mir u danu kad je starija u vrticu. 
    .
    Super da su se djecica lijepo prilagodila na vrtic. 

• Unname13
    19. Rujan 2025. 13:45

Thinkpurple0

A spava u prosjeku od 21-7, ali se probudi minimalno 3x u noci. Nekad na krace, nekad izvoljeva. A popodne 45min - 1.5h… znaci ja bi rekla 10-11h sna da ima kad izbacim budnost… malo,znam, al i starija je dijete koje od uvijek ima minimalnu potrebu za snom. Ona mi je 2 i pol vec izbacila dnevno spavanje. Mala za sad ne pokazuje znakove da bi dnevno izbacila 🙏 nadam se da ni nece bar do 3.godine. To mi je jedini mir u danu kad je starija u vrticu.
    .
    Super da su se djecica lijepo prilagodila na vrtic.

Ma čak nije to no malo, moja maks skupi 12h.
    Ali mi te baš žao s tim nespavanjem, ali doći će dan kad će se sve to posložiti, izdrži nadam se još malo

Thinkpurple0
    19. Rujan 2025. 14:24

Hvala ti ❤️
    Ma joj... pomirila sam se sa sudbinom dva nespavaca, al iskreno i sama sebi se divim kak funkcioniram preko dana uopce. 
    Jedino mi zao djece (i muza) jer budem zivcana baba od umora i nemam volje za nista... 🫣

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani