Pozz žene
Ja sam još uvijek u komadu.
Kako je vama prošao drugi porod?
S njom sam isla prazne glave, blaženo neznanje 😅
A sad me malo strah😱
Bila sam jučer na kontroli, sve dobro, samo beba je u 2 tj dobila 200ak grama.
Sad je oko 3200, nezz jel to malo u 15 dana, ja sam mislila da u kraj još najviše napreduju?
Pretpostavljam da bi ginekolog rekao da je išta, ali eto.
Kako jasličari napreduju?

Unname ma svaki porod je prica za sebe... kolko god da se pripremis nemozes se pripremiti dovoljno, bar ja tako mislim 🙈 jos nisam cula pricu o 2 ista poroda... tako da samo opusteno kao i prvi puta 😉
Jedino sto je po meni prednost drugog poroda je sto po iskustvu mozes prepoznati bolje neke znakove i situacije.
Sretno i hrabro bit ce sve ok 💪🏻
Za kilazu ne brini, vec bi oni rekli da nesto ne stima.
.
Mene zanima kako i gdje vam malci spavaju? Sami, s vama, kinderbet, krevet?
Moja je jos u kinderbetu u sobi samnom, al odvojeni su kreveti, svaka za sebe spava. Razlog, jos se budi X puta po noci plus mislim da joj maknemo ogradicu da bi bauljala po stanu i dizala se.
Sinoc su cure imale jaku zelju da zajedno spavaju u sobi i reko ajde da i to probamo... ajme kaosa... prvo od uzbudenja nisu mogle se smirit, mala se stalno dizala i zicala seku da joj dodaje igracke i svasta nesto. Mi uletavala 10 puta ih stisavat i vracat ih da legnu. Ok, mala se onda smirila i zaspala nakon sat vremena, to je vec bilo 22h, onda starija se vrtila i nikako zaspat, pa bi da legnem kraj nje, pa legnem u taj mali krevet, pa jedva zaspala blize 23h. 🤦🏼♀️
Mala se usred noci 6 puta probudila i urlala ono najjace ikad, ja i miz skakali iz druge sobe po nju i nosili ju van da ne probudi seku, pa uspavljivali i vracali nazad... ujutro sam bila ko da me vlak pregazio. Danas se ja vracam u mali krevet a seka kod tate. 😮💨
Izgleda da muz i ja nebudemo tak skoro opet skupa spavali u istom krevetu... 🥺

Unname ma svaki porod je prica za sebe… kolko god da se pripremis nemozes se pripremiti dovoljno, bar ja tako mislim 🙈 jos nisam cula pricu o 2 ista poroda… tako da samo opusteno kao i prvi puta 😉
Jedino sto je po meni prednost drugog poroda je sto po iskustvu mozes prepoznati bolje neke znakove i situacije.
Sretno i hrabro bit ce sve ok 💪🏻
Za kilazu ne brini, vec bi oni rekli da nesto ne stima.
.
Mene zanima kako i gdje vam malci spavaju? Sami, s vama, kinderbet, krevet?
Moja je jos u kinderbetu u sobi samnom, al odvojeni su kreveti, svaka za sebe spava. Razlog, jos se budi X puta po noci plus mislim da joj maknemo ogradicu da bi bauljala po stanu i dizala se.
Sinoc su cure imale jaku zelju da zajedno spavaju u sobi i reko ajde da i to probamo… ajme kaosa… prvo od uzbudenja nisu mogle se smirit, mala se stalno dizala i zicala seku da joj dodaje igracke i svasta nesto. Mi uletavala 10 puta ih stisavat i vracat ih da legnu. Ok, mala se onda smirila i zaspala nakon sat vremena, to je vec bilo 22h, onda starija se vrtila i nikako zaspat, pa bi da legnem kraj nje, pa legnem u taj mali krevet, pa jedva zaspala blize 23h. 🤦🏼♀️
Mala se usred noci 6 puta probudila i urlala ono najjace ikad, ja i miz skakali iz druge sobe po nju i nosili ju van da ne probudi seku, pa uspavljivali i vracali nazad… ujutro sam bila ko da me vlak pregazio. Danas se ja vracam u mali krevet a seka kod tate. 😮💨
Izgleda da muz i ja nebudemo tak skoro opet skupa spavali u istom krevetu… 🥺
Mi smo u tranziciji u njenu sobu.
Nekad odspava cijelu noć, nekad upola noći se prebaci, a zadnja dva dana spava opet sa mnom, a meni ne smeta jer još samo malo je samo ona moja beba.
Mislim požaliti ću, znam 🤣

Unname bas tako, još malo pa joj stize "konkurencija" pa trebate uzivati još malo u solo vodama. Kako joj je u jaslicama?
Ja necu nista puno pisati na tu temu da mi se ne obije o glavu. Dan prije jaslica je pocela govoriti xicku xaterinu. Uglavnom smo joj to uspili izbaciti i svi koristimo izraz šišku martinovu. Bilo nam je dosta kaoticno pa smo svi bili ko kocijasi. Ja sam i inace kocijas.
Spavanje i dalje spava sa nama u sobi ali iskljucivo u svom kreveticu. Isto je bilo kaoticno kad je krenila u jaslice, ali sad legne i ja ju draskam po glavi i ugl brzo zaspe.
Ja nakon vise od 2godine sam sama. Nakon par dana telenja sam se pokrenila. Jucer sam se bas bas dala u posao. Pustila sam si muziku za odrasle i uzivala.

Unname bas tako, još malo pa joj stize "konkurencija" pa trebate uzivati još malo u solo vodama. Kako joj je u jaslicama?
Ja necu nista puno pisati na tu temu da mi se ne obije o glavu. Dan prije jaslica je pocela govoriti xicku xaterinu. Uglavnom smo joj to uspili izbaciti i svi koristimo izraz šišku martinovu. Bilo nam je dosta kaoticno pa smo svi bili ko kocijasi. Ja sam i inace kocijas.
Spavanje i dalje spava sa nama u sobi ali iskljucivo u svom kreveticu. Isto je bilo kaoticno kad je krenila u jaslice, ali sad legne i ja ju draskam po glavi i ugl brzo zaspe.
Ja nakon vise od 2godine sam sama. Nakon par dana telenja sam se pokrenila. Jucer sam se bas bas dala u posao. Pustila sam si muziku za odrasle i uzivala.
U jaslicama odlična.
Tete kažu da je stvarno dobra, jutros me poljubila, rekla da idem ća kupiti joj žvake 🤣
Znači dijete koje se od mene nije odvajalo, adaptirala se bez pardona, a stvarno smo svi mislili da će to biti teško, jer sve joj je MAMA ĆE.
tako da nekad ispadne i dobro šta su jako vezani za nas, bar u mom slučaju.
Ajme i meni je baš lipo kad sam sama i po komodu 🤣

A spava u prosjeku od 21-7, ali se probudi minimalno 3x u noci. Nekad na krace, nekad izvoljeva. A popodne 45min - 1.5h... znaci ja bi rekla 10-11h sna da ima kad izbacim budnost... malo,znam, al i starija je dijete koje od uvijek ima minimalnu potrebu za snom. Ona mi je 2 i pol vec izbacila dnevno spavanje. Mala za sad ne pokazuje znakove da bi dnevno izbacila 🙏 nadam se da ni nece bar do 3.godine. To mi je jedini mir u danu kad je starija u vrticu.
.
Super da su se djecica lijepo prilagodila na vrtic.

A spava u prosjeku od 21-7, ali se probudi minimalno 3x u noci. Nekad na krace, nekad izvoljeva. A popodne 45min - 1.5h… znaci ja bi rekla 10-11h sna da ima kad izbacim budnost… malo,znam, al i starija je dijete koje od uvijek ima minimalnu potrebu za snom. Ona mi je 2 i pol vec izbacila dnevno spavanje. Mala za sad ne pokazuje znakove da bi dnevno izbacila 🙏 nadam se da ni nece bar do 3.godine. To mi je jedini mir u danu kad je starija u vrticu.
.
Super da su se djecica lijepo prilagodila na vrtic.
Ma čak nije to no malo, moja maks skupi 12h.
Ali mi te baš žao s tim nespavanjem, ali doći će dan kad će se sve to posložiti, izdrži nadam se još malo

Hvala ti ❤️
Ma joj... pomirila sam se sa sudbinom dva nespavaca, al iskreno i sama sebi se divim kak funkcioniram preko dana uopce.
Jedino mi zao djece (i muza) jer budem zivcana baba od umora i nemam volje za nista... 🫣

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji