Lijep pozdrav svima! Dugo vas čitam, ali nakon prošle i prve trudnoće koja je završila u 10. tjednu (missed ab) mi je dugo trebalo da se odlučim aktivno pridružiti. Termin poroda mi je 14.06.2023. Inače imam jako nepravilne cikluse tako da je određen prema UZ i sad sam 11 tjedana i 5 dana (ZM 23.08. LH+ 21.09.). Nifty sam odradila prošlu srijedu i nadam se uskoro dobrim rezultatima i saznati spol :) Ako je netko radio nedavno nifty, koliko ste čekale rezultate i jesu li došli vama na e-mail ili doktorici? Sljedeći pregled je 14.12. Vidjela sam da ste spominjale baby watcher, s obzirom na svoj veliki strah, kupila sam polovni za 200 kn i provjerim svakih nekoliko dana kuca li srce. Preporučujem svima koji su u sličnoj situaciji uz naravno odmjereno korištenje. Sretno svima i želim vam uspješnu trudnoću i zdrave i vesele bebice na ljeto! <3
Dobrodosla 🤗 I ja cekam nalaz Panorame, od proslog tjedna pa mozemo cekati skupa :) U Panorama slucaju nalaz dolazi doktoru i meni u isto vrijeme na mail.
Curke trebam malo pomoc oko tih pregleda.. meni doktorica dala uputnicu za kombinirani test i ultrazvuk, je li to isto kao Panorama?
Super Lady8, veselim se čekanju rezultata s nekim, meni je rekla doktorica kao da će poslati njoj prvo, ali gdje god da sam čitala piše da nifty stiže na e-mail i to najčešće u roku 7 dana tako da možda saznam već preksutra, jedva čekam! :)
Lola2307 nije isto, ultrazvuk i kombinirani je standardni pregled koji možeš i ne moraš raditi, ali se dosta zasniva na statistici. Panorama, harmony, nifty i slični se plaćaju, vadi se krv i gledaju se kromosomi, analiza dnk tako da su točniji. Ako taj obični kombinirani pokaže nešto loše onda se ili radi neki od ovih testova koji se plaćaju ili se ide u bolnicu na neke invazivnije pretrage (amnio npr).
Lijep pozdrav svima! Dugo vas čitam, ali nakon prošle i prve trudnoće koja je završila u 10. tjednu (missed ab) mi je dugo trebalo da se odlučim aktivno pridružiti. Termin poroda mi je 14.06.2023. Inače imam jako nepravilne cikluse tako da je određen prema UZ i sad sam 11 tjedana i 5 dana (ZM 23.08. LH+ 21.09.). Nifty sam odradila prošlu srijedu i nadam se uskoro dobrim rezultatima i saznati spol :) Ako je netko radio nedavno nifty, koliko ste čekale rezultate i jesu li došli vama na e-mail ili doktorici? Sljedeći pregled je 14.12. Vidjela sam da ste spominjale baby watcher, s obzirom na svoj veliki strah, kupila sam polovni za 200 kn i provjerim svakih nekoliko dana kuca li srce. Preporučujem svima koji su u sličnoj situaciji uz naravno odmjereno korištenje. Sretno svima i želim vam uspješnu trudnoću i zdrave i vesele bebice na ljeto! <3
Dobrodosla 🤗 I ja cekam nalaz Panorame, od proslog tjedna pa mozemo cekati skupa :) U Panorama slucaju nalaz dolazi doktoru i meni u isto vrijeme na mail.
Curke trebam malo pomoc oko tih pregleda.. meni doktorica dala uputnicu za kombinirani test i ultrazvuk, je li to isto kao Panorama?
Nije baš to isto. Panorama, nifty, veritas i ostali testovi se rade preko krvi i plaćaju se. A kombinirani + uzv ti se radi na način da se vadi krv i daje se procjena i preko uzv se gleda nosna kost, nuhalni nabor (meni je gledao i srce, kralježnicu i mozak, ali ja sam išla privatno), pa ti kažu kolike su šanse za kromosomske bolesti. Iz krvi je točniji, pogotovo ako ideš kombinirani prek socijalnog, ali isto postoji mala šansa pogrešnog rezultata. I preko tih krvnih testova saznaš spol gratis. To je otprilike ono što ja znam.
Hvala vam curke, sad mi je jasnije :) <3 a ok, onda cu vidjeti razultate ovoga, pa ako treba idem na Nifty
Nove cure dobrodosle 💐
Boky izuzetno mi je zao, bas sam vjerovala u dobar ishod do kraja, bas me rastuzilo, brzo ces ti nazad na trudnicku temu🤞🤞😘😘
Mene jos malo mucnine drze , ali popusti pomalo, bajvise me pospanost lomi 🥴😵😵💫 A sa dvoje bas ne mogu toliko spavati kako bi htjela… danas sam se cula sa svojim ginekologom koji me porodio prva dva puta, inace smo prijatelji, da mu javim da sam opet trudna jer mi je zamjerio zadnji put sto je zadnji saznao, pa me pozvao u bolnicu u kantinu na rucak s njim pa nudi kad sam vec tu da me brzinski i on malo skicne dole uzv… pa eto nenadano jedan blic pregled u cetvrtak 😛
🥱🥱🥱
💃36 🏋️♀️ 44
👦8
👶1
08/20 spontani 8tj
08/22 biohemijska
10/22 biohemijska 🤷♀️
15.11.2022➕👶
Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁
Kada ste se javile svojim lječnicima da Vam je kućni test pozitivan, s koliko tt su Vas naručili na 1. pregled ?
baby girl 2020
Termin 8.8.2023
Panorama ✅️💙
Draga Boky, užasno mi je žao, Drži se i vjerujem da će brzo biti opet trudnoća. Šaljem ti svu pozitivnu energiju da se to čim prije dogodi.
Landy - Čestitke. I meni je druga trudnoća (imam curicu od 3 godine) i totalno mi je nekako drugačiji osijećaj. Baš kako si opisala.
Kad smo kod Panorame, jel netko mozda vadio Panoramu direktno u Breyer laboratoriju, znaci ne preko ginekologa? Pretpostavljam da mogu samo sa rezultatima doci kod svog ginekologa i tamo prokomentirati? A sto s tice kombiniranog + UZV, tu rezultati budu odmah isti dan?
02/2023 💔👼 22tt
03/2025 💙
U prvoj trudnoći odmah kad sam saznala, kao ti sam bila trudna 3. tjedna. A sada sam kasnije i saznala. No oni će te naručiti onda kada treba, odmah ti prepisati folnu. Mislim da prije 5,6 tj. ne primaju.
Sortiraj odgovore
Najstariji