Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MareiKate
    17. Svibanj 2025. 21:37

Cordisoo meni je s trećom bilo najlakše, i generalno sve je super. ima svega ali toliko je obaveza da nekako klizimo kroz to. Toliko mi brzo vrijeme ide da ima osjećaj da sam ju rodila prošlo ljeto a ne prije 2 ljeta. Kad sam ju rodila, bila mi je mama tu samo tjedan dana na ispomoći i to je to. Muž radio po cijele dane ja sama s njih troje. Ostavila sam ih doma cca mjesec dana ali samo zato jer je bilo ljeto i nisam htjela malu bebu trpat u auto po vrućini da njih dovozim i odvozim, a i oni su bili divni i dobri i stvarno mi nije bilo teško. Pred porod - išli su do zadnjeg u vrtić... Ja sam počela raditi na pola radnog vremena odmah kad je ona napunila godinu dana i ok mi je to. Ima dana kad budem koma, ali točno kužim hormonske oscilacije. Npr i sad kako sam prestala dojiti, lupila me blaga depresija vjerojatno isto u kombinaciji s hormonskim promjenama ali evo već ide na bolje...
    Evo, ja nemam nikakve pomoći, muž radi do kasno poslijepodne, mama mi dođe par puta godišnje kad ju za nešto baš trebam, od svekrve više štete nego koristi ali guramo i nije tako strašno...

bambi27zg
    17. Svibanj 2025. 22:22

Thinkpurple, Ally ma i pustit cu sad jos dudu, kad je uzme, a vidim da je bzvz nakon 2-3 mj  pitam: treba duda? I samo kaze ne i izvadi je. Imamo i mi tu knjigicu, ali vise voli Njam njam i Prve pjesmice 😃 
    Ally prezivjet cu, ali me bas sve nekak pogodilo u isto vrijeme + trudnoca 🤪🤪🤪 
    Skok koji skok sad opet??? Neeee 🤪 Ona app wonder weeks vise nista ne broji i meni su skokovi prestali. Samo je pocelo terible two i mini pubertet 🤣 

Ukljucila sam se u Zimske bebe 2025.i prvo sam imala osjecaj da vas varam 🤣 Za sad vise citam i tocno vidim razliku prve i druge trudnoce. Prije sam sve stigla vise analizirati i promisljati (i filozofirati), sad go with a flow 😃 vidim razliku 2 godine svoje starosti i utjecaja na trudnocu 🙈 

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

• Buhaca
    19. Svibanj 2025. 15:18

Kod nas je SKOK! I to koji skok. Govor, rijeci sve brblja i spaja. I prije se svugdi penjala ali ovo sad je ko majmun na lijani. I u krevetic se sama penra. Danas smo po prvi put piskili u tutu. Stavila sam ju odma iza ručka jer je to vrijeme za kakanje. Samo je piškila, malo u tutu malo po sebi. Digla se da vidi šta se dešava. Jede samostalno. I dalje svi misle da ima više od 2godine.
    2tjedna treba hzzou da ispiše potvrde da ne primamo rodiljnu/roditeljsku naknadu. 

• cordis00
    19. Svibanj 2025. 16:09

Hvala mareikate❤️. Super ti to guras! Stvarno svaka cast!
    Mi smo isto sami u Zg-u, moja mama i sveki se izmjenjuju kad se netko razboli pa ja budem doma prve krizne dane, kad krene na bolje dode onda jedna od njih dvije, al evo vec su dugo obje stvarno dobre sta se tice tih viroza, ne mogu se pozalit!
    Nekad nam je zao kad gledamo druge sta imaju bake, dolaze u vrtic po djecu, vode ih kod sebe vikendima itd, al opet mi sigurno ne bi djecu davali na cijeli dan/vikend itd pa ono, pomirimo se😅. Jedino radi obitelji, djeca vole kad netko dode da se druze. Al idemo svaki Bozic, Uskrs, ljeto dolje pa ajde.
    Mene najvise brine ta adaptacija djece na bebu, al mislim da ce ic lakse nego sa 2 na 1, imaju jedna drugu, nece bit same. I starija koja je ovako emocionalnija kuzi sve.
    —-
    A mala je super, skokove ne pratim vise, zna nekad bit malo luda koji dan pa bude bolje, noci su vecinom ok sad, tu i tamo se mora doc spustit je usred noci jednom, al kakav je horor bio, to je top! Jedino se pocela rano budit cca 6-6ipo, a starija bi spavala do 7 i onda ju probudi. Inace smo iz namjestili da se dizu u 7. Sad ne znam dal da ju stavim onda pola sata kasnije lec, umjesto u 8, u 8ipo kao stariju. Al cini mi se prekasno to za malo dijete, a i po prijasnjem iskustvu, kad god bi isli kemijat odgadat itd, uvijek se u isto doba budila, samo bi joj skratila san. Valjda je faza koja ce proc; tako se i starija u toj dobi neko vrijeme ranije budila.
    Osjecam se nekad da zivimo od faze do faze, jedna ude pa bude poslije ok pa onda druga ude i onda sranja oko nje😅.
    Haha bambi bas si me nasmijala, ja sam i u ljetnim bebama 2025😁. I da, ovog malog ni ne popratim, samo cekam zadnji pregled gin sa 35tt, to znaci da su mi sve pretrage/brisevi gotovi, torba i previjaliste spakirani i da cekam pregled u bolnici sa 37🤣.
    Buhaca uh mene to nista ne cudi, kad sam ja pisala za njegu luda sam bila i nisam vise ni znala oce doc na vrijeme il ne. Sretno!

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• Buhaca
    19. Svibanj 2025. 20:46

cordis00

Hvala mareikate❤️. Super ti to guras! Stvarno svaka cast!
    Mi smo isto sami u Zg-u, moja mama i sveki se izmjenjuju kad se netko razboli pa ja budem doma prve krizne dane, kad krene na bolje dode onda jedna od njih dvije, al evo vec su dugo obje stvarno dobre sta se tice tih viroza, ne mogu se pozalit!
    Nekad nam je zao kad gledamo druge sta imaju bake, dolaze u vrtic po djecu, vode ih kod sebe vikendima itd, al opet mi sigurno ne bi djecu davali na cijeli dan/vikend itd pa ono, pomirimo se😅. Jedino radi obitelji, djeca vole kad netko dode da se druze. Al idemo svaki Bozic, Uskrs, ljeto dolje pa ajde.
    Mene najvise brine ta adaptacija djece na bebu, al mislim da ce ic lakse nego sa 2 na 1, imaju jedna drugu, nece bit same. I starija koja je ovako emocionalnija kuzi sve.
    —-
    A mala je super, skokove ne pratim vise, zna nekad bit malo luda koji dan pa bude bolje, noci su vecinom ok sad, tu i tamo se mora doc spustit je usred noci jednom, al kakav je horor bio, to je top! Jedino se pocela rano budit cca 6-6ipo, a starija bi spavala do 7 i onda ju probudi. Inace smo iz namjestili da se dizu u 7. Sad ne znam dal da ju stavim onda pola sata kasnije lec, umjesto u 8, u 8ipo kao stariju. Al cini mi se prekasno to za malo dijete, a i po prijasnjem iskustvu, kad god bi isli kemijat odgadat itd, uvijek se u isto doba budila, samo bi joj skratila san. Valjda je faza koja ce proc; tako se i starija u toj dobi neko vrijeme ranije budila.
    Osjecam se nekad da zivimo od faze do faze, jedna ude pa bude poslije ok pa onda druga ude i onda sranja oko nje😅.
    Haha bambibas si me nasmijala, ja sam i u ljetnim bebama 2025😁. I da, ovog malog ni ne popratim, samo cekam zadnji pregled gin sa 35tt, to znaci da su mi sve pretrage/brisevi gotovi, torba i previjaliste spakirani i da cekam pregled u bolnici sa 37🤣.
    Buhaca uh mene to nista ne cudi, kad sam ja pisala za njegu luda sam bila i nisam vise ni znala oce doc na vrijeme il ne. Sretno!

Moja ne zaspe prije 21.30 ali zato se ujutro kasnije budi. 
    Ja skokove ne pratim po nikakvim aplikacijama ali ovo je skokcina. 
    Isto je i meni bilo za njegu ja u pon moram ici radit a od njih ništa. Pa sam zivkala. 
    Mislim da ce ti cure dobro adaptirat imaju jedna drugu. Mozda malo u pocetku bude frkovito ali ici ce. 

Thinkpurple0
    19. Svibanj 2025. 21:09

Svi kazu da je prijelaz s 3 na 2 laksi nego s 1 na 2 djece. Iako meni isto s mog gledista sa 1 na 2 si mislim ko lud ide na 3.dijete kad ovako neznas di ti je glava di rep 🤣🤣
    Al opet, da smijem, isli bi i na trece... 🤷‍♀️
    Tako da, vjerujem da se to sve poslozi. Bit ce cupavo dok se uhodate al poslije vjerujem da ce biti sve ok 💪
    Skokove ne pratim vise jer mislim da mi stalno skacemo i ne izlazimo iz skokova. Non stop su neke regresije, skokovi, faze... 
    Sad najnovije - izbirljivost. Do nedavno je sve jela i trpala u sebe ko da nikad jela nije, a sad je u fazi - ni mi je fino, ne svida mi se, necem to 😩😩 
    Spavanje ide u 20.30, budi se u 6.30. Ima naznaka da bi moglo krenut na bolje sa spavanjem, i dalje se budi po barem 3 puta al nema vise periode budnosti po par sati.
    Sad pokusavam izbaciti vodu po noci. To se nacejava dok sve ne popije. A to nije dobro ni za odvikavanje od pelena poslije. 

• Tonkica1509
    19. Svibanj 2025. 21:45

Meni bome dignulo tlak, zove svekar (sam živi) da si je zaradio bruh, morat će operaciju, bla bla. Živi sat i pol od nas. I naravno, njemu treba skuhat jer sad ništa ne može sam, treba ga vozit doktoru, treba sve. Znači ne da će nam netko pomoći, nego ćemo sad i njega imati na brizi. Uz selidbu koja će sad, malog todlera i sa mnom pred porod. Obožavam te tvrdoglave starce koji sa 75+ god sjete raditi i dizati nešto ko da zrno pameti nema. Evo baš sam bijesna.
    Skokove isto ne pratim. Bude tu i tamo neurotičan i skužim nakon toga da je mentalno skroz napredovao, ali već smo navikli na to 😁 teška pametnica je, doslovno točno zna kako dobiti od mene što želi i kako. Isto recitira pjesmice, ne gasi se, ima energije za 10 ljudi. I teški veseljak. Zasad je srećom i s trudnoćom sve ok pa ga još mogu pratiti, nadam se da će tako biti do kraja.
    Cordiso ja sam danas predala kontrolni guk profil koji je uredan, a dijete za gd ne da se ne držim nego mi ne prođe dan bez slatkoga sad 😆 dokaz da su mi bezveze zaljepili dijagnozu i zakomplicirali život. Uglavnom to je to, piše samo u nalazu dva mjeseca nakon poroda kontrolni ogtt. Ne znam kak su si točno zamislili da todlera i novorođenče ostavim doma i odem tamo sjediti 2+ sati, pogotovo ako ću dojiti. Znam da je do hormona, ali toliko me to sve živcira da ne mogu.
    Think mi nemamo noću vodu, ali navečer prije spavanja isto dosta popije. Ne znam kak ćemo to riješit. Ko da si navečer nadoknadi cijelo popodne.
    Spavanje rijetko kad prije 21. Probali smo sve i svašta i znam da je objektivno to puno prekasno, ali ili ne može zaspati jako dugo, ili bude nemiran ako ide ranije na spavanje. Desilo nam se i da iza 22 zaspi. Ujutro se budi u 8. Nije idealno, ali spava iza ručka minimalno 2 sata pa kao trebalo bi bit ok? Ne znam

• cordis00
    19. Svibanj 2025. 22:10

Tonkica idem i ja sad u petak na kontrolu pa cemo vidjeti. Bravo za dobar nalaz! A svima zalijepe tu dg sad kako su postrozili i onda te jos oce ranije inducirati, vec sam pisala kako meni gin govori da vi bilo dobro sa 39 vec🤷‍♀️.
    Ja def jedem vise, ne 1800, ne mogu, budem gladna i umorna, iscrpljuje me to sve.
    A za svekra, ok ako ne vozi covjek. Al sta si ne bi mogao sam skuhat i to pa nije invalid. Nek samo ne dize tesko. A patronaza ga moze obilazit i njega za previjanje. Pa di ces sad pred porod. Mozda sam okrutna😅. 

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• cordis00
    19. Svibanj 2025. 22:12

Voda- meni starija bude prezaigrana po danu, zaboravi pit, natace se navecer. Dnevne pelene nema (za spavanje jel), al nocnu ima. Ne zbunjuje ju, ne forsiram, probali smo skinit, al se ispisava po par puta. Rekla bi da jos ni ne koncentrira dobro jer bude svijetal.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• cordis00
    20. Svibanj 2025. 12:23

Tonkica zaboravila sam te pitat jesi li dobila internu uputnicu za ogtt il se moras OPET javljat u amb 2 mj iza poroda pa tek onda uzimat termin za lab?

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.