Curke, bas mi je lijepo čitati kako će vam ići porodi, sjećam se kako sam ja u to vrijeme (već u bolnici, doduse) brojala svaki dan I svaki gram bebe i nadala se samo da još malo izdržim prije nego se porodim, da malo naraste. Vjerujem da svaki porod nosi svoj izazov, ali nek su samo oni živi i zdravi pa ćete izdržati i indukcije I sve. Uostalom, mozda bolje da dodje mrvicu ranije nego po onim velikim vrućinama.
Cordisoo - da, na Rebru sam, al nisam tamo u vrtić htjela jer vanjskog prostora tipa parkića mislim da uopce nemaju, pogotovo ne u hladu (nego ono pored ulaza u garažu). Imamo tu u kvartu 2 min autom od nas. Nis, ja cu se buditi oko 6 I spremati, malog oko 6:30 I što prije jurimo van kuće da stignem doc do rebra, nac parking ispod I popest se na brdo/presvući/pogledati pacijente. Zao mi je kaj ću ga tak rano morat ostavljati u vrtiću, ali ne mogu stići inače. Valjda će se sve posložiti.
Hemoroidi - nisam imala, ali pitam se ima li pomoći uz željezo i hormone trudnoće. Ja kad sam uzimala željezo mi je Heferol radio očajan zatvor pa su mi preporučili tekući oblik (pitaj u apoteci, meni je dobro bilo - ali tad nisam bila trudna pa ne znam smije li se u trudnoći). A od ostalog puno tekućine, kretanje, dugo sjedenje na wc-u us masiranje sakralnog dijela ledja, polako disanje da se opustiš itd. Nisam imala hemoroide al sam se uzasno bojala da ću opet krenut krvariti i pobaciti ako jace stisnem dok imam stolicu pa mi je to (donekle) funkcioniralo. Cula sam da za hemoroide pomažu neke masti tipa svinjska, maslinovo ulje ali srećom nisam nikad morala probat.
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
Ally a da to je bezveze ako nemaju vanjski dio. Koliko to djeci znaci. Sad kad je lijepo moji idu dvaput. Ma uhodat cete se naravno, kao i svi!
—-
Meni su javili sad iz vrtica da se u grupi od male pojavila peta bolest. Znaci ocajna sam vise. Stalno nesto. Sutra cu vadit krv, al mislim da nisam preboljela, nisam isla u vrtic kao mala, moja mama misli da nisam imala. Sad jos i ta drama oko toga😪. Povuc cu malu sad iz vrtica ako kojim slucajem nije u inkubaciji, da ne skupi, dok ne postane jasnije..
👩33g👨33g 👧👧👶
Hvala cure 🙂 Planirano, ali neocekivano, jos se uvijek privikavam i lagano ginem jer je zadnji mjesec nastave i sad mi je stresnije nego kad su meni zakljucivali ocjene, organiziram Otvoreni dan skole i jos spremam jedno pozvano predavanje na konferenciji u srpnju - a samo bih lezala i spavala 🙈🙈🙈
I trbuh mi je vec iskocio 😳
*
Hvala za sobu i prebacivanje ideje i savjete, to cemo kroz ljeto, tako da ne asocira to s bebom 😅
Tko se rijesio dude kak je islo? Znam da je tip da kad on odluci samo ce je pustiti, ali sam misla da ce to vec biti nekako do sada 🙈
Uveo si je sam pisanje na wc prije kupanja, nadam se da to vodi skidanju pelena prek ljeta 💪🏼
Ostalo same old same old osim sto sam umorno umorna 😅
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
Cordisoo znam da ti je tesko saf al mozda bolje da ju izvadis iz vrtica nego da neke bolestine prolazite... 🥴 drzi se 💪
Bambi izdrzi 💪moja jos ima dudu i iz iskustva sa starijom, nebude ju sama nikad pustila dok joj mi ne uzmemo 😩
Starija je do skoro 3 i pol imala dudu 🤦🏼♀️ i dan danas place za njom.
Za malu cekam da krene bolje spavat pa cu joj uzet, valjda 😅
Mislim da cemo se prije rjesiti pelene nego dude 🤦🏼♀️
Meni je glava ko bubanj. Ona ima 2dana recitira pjesmice. Blistaj blistaj zvijezdo mala 2dana bez predaha. I sinoc budne od 2-4 valjda je to ovaj skok. Duda kad ode ode
Buhaca mi smo imali 4 mjeseca(!!!!) svaku ili svaku drugu noc budnost od 00-04 😫😫😫 sve znam.. uzas...
🫂🫂🫂🫂
Ja sam prije mjesec dana prestala dojiti, odjednom, komplet, bila je teški cicoovisnik, toliko lagano je to prošlo da ne mogu vjerovati. Ona jako slabo priča, sve razumije ali ne priča. Ja sam joj objasnila da je sika bubana i ona je to prihvatila. Pitala je jedno 2 tjedna, ja bi sam rekla da je bubana i ona je to prihvatila. I evo mjesec dana nakon nema pojma da je ikad sisala 🤣 spavanje se popravilo neusporedivo.
Vjerujem da bi tako prošlo i s dudom nekome. Neka djeca sigurno nisu razumna kao što se meni potrefilo s trećom ali savjetujem probno micanje dude pa vidi reakciju... Možda te iznenadi kao mene moja 😊
Bambi - ne bih ti bila u koži sa svim obavezama, ali I ja ću samo reci "you can do it!". Ilitiga - možemo jer moramo (mantra od kad imam dijete). Što se dude tiče, mozda da još malo pričekas s micanjem? Kazem, moj je bio najveći dudoljubac na svijetu. Prvo sam ja skroz makla dudu po danu (osim za spavanje i inicijalno u vrtiću). Onda smo čitali knjigu "Baci dudu" (zapravo bez posebnog cilja, al mu je iz najdražeg serijala knjiga pa smo je imali doma). I onda je samo prestao uzimati dudu. Cak bi mu je ja dala navečer, al kad sam skuzila da je izvadi i stavi si pored sebe na krevet ili se igra s njom sam prestala. E, sad, ja imam osjećaj da ju je on maknuo neovisno o knjizi, al tko zna. A isto sam mislila da će i za to biti borba. Prije par mj mi je jedan taksist pričao da su oni preko noći umocili i ostavili sve dude u octu I onda su maloj rekli da su se pokvarile I da ih više nema. I da je tako uspjelo. Pa eto jedne ideje.
Cordisoo - evo kod nas u vrtiću bolest saka, usta, stopala. U poned je mama izvukla malog iz vrtica radi osipa, ja svog od utorka nisam dala da smanjim šansu da od drugih dobije. Naravno da je u srijedu zakurio. Sad više nema temp, ali nema ni osip (nešto sitno po guzi ko pelenski), tako da nemam pojma zapravo što mu je. U ned bismo trebali na neki dječji rodjendan al sve mi se čiji da nećemo, grizla bih se da druge zarazi. Za tjedan I pol putujemo u Barcu I dotad je doma, drzite fige da smo za put svi zdravi jer ću izludit.
Buhaca - drzi se! Kod nas mi se cini da je skok mjesecima trajao, ali vjerojatno je samo do djeteta. Obično ih prodje kroz 2 tj.
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
Evo da se javim povratno, cula sam se s gin i pedi. Gin kaze da napravim serologiju (mozda sam preboljela iako mama misli da nisam, al tko je to tad pratio, pogotovo ako je blaza klinicka slika, ni ne skuzis). Kao najvj ce sve bit ok, u ovoj fazi trudnoce nije toliko opasno. A pedi kaze da povucem malu na 6 tj, ali da ona pokriva 3 vrtica na ovom podrucju (ukljucujuci i nas) i da su joj bas dolazili (iz naseg, mozda cak iz grupe od male po dobi i prvom imenu kako sam zakljucila) sa usta saka stopalo, da dosta enterovirusa hara, da nikog nije imala sa petom bolesti i da misli da najvj ni nije peta jer ide u ciklusima, a zadnja epidemija je bila prije valjda 2 god kad se masu ljudi zarazilo. Da roditelji cuju osip i zakljuce da je to peta bolest. E sad zvala sam u petak zdravstvenu voditeljicu, nisam ju uspjela odmah dobiti da pitam jesu li pedijatri bas sluzbeno na potvrdu napisali da je peta bolest, kad me povratno zvala mala je bila u nekom ludom tantrumu i ova je otisla kuci😅. Tako da mi preostaje cekat pon.
Serologija se ceka 2 tjedna, sve super ako ispadne da ipak imam IgG, a sta ako nemam, onda malu uopce ne slat vise u vrtic. Jucer je bila luda jer je seka isla, a ona ne. A seka je bila luda jer je mala ostala, a ona ne. Show program. Ubila me jucer😅.
👩33g👨33g 👧👧👶
Ja sam ih planirala drzat do kraja tj 13.6., jako je tesko s njima, bude im dosadno jer ja nisam vise za neke lude igre, van ne izlazim solo s njima nego tek popodne svi skupa. Onda mi starija izvodi sa jelom tj nejelom, ljuti se pa me tuce, mala kopira stariju, al onda mala tuce stariju. Mene toliko vikendom ubiju, znam da zvucim ka najgora nemajka, al su u nekoj uzasnoj fazi i meni treba to jutro mira da se posvetim sebi, da si organiziram vjezbanje na lopti i setnju, prehranu za GD, ovako je ludnica s njima stalno, obje hoce kod mene, naguravanja di ja nastradam itd. A u vrtic vole ic obje i bas lijepo napreduju, idu dvaput van, tamo se vani zajedno druze cesto, imaju rutinu. Meni treba doc mama negdje 2 tj pred porod da pomogne oko njih tako kad vrtic zavrsi. I sta sad da cinim, nadam se serologiji il da ju uopce ne saljem vise🙈.
A opet nekako budem sretna kad jedna ostane i onda skupa nesto radimo kvalitetno bez strke 1 na 1, fali to i meni i volila bi da imamo vise tog zajednickog druzenja.
——
Mareikate kako ti s njih troje; kako su veci prihvatili bebu, jel bila strka na pocetku? Jesu ti odmah krenuli u vrtic ili si ih drzala kuci neko vrijeme iza poroda? Kako ste sad skoro 2g poslije?
Duda pa ja sam svojoj starijoj makla u dogovoru kad je ona sama odlucila s 2g i 3/4mj, al tad smo bas razgovarali i objasnila sam joj za krive zube i gledali smo slike, al mojoj su ful isli van i to je bilo grozno, al opet nisam htjela forsirati na silu jer nikad nisam nista na silu kad to ne zavrsi dobro😅. I svako dojenje je zavrsilo kad su one htjele. Srecom nisu predugo, starija 14 mj, mala negdje 16 mozda? Al mislim da se meni i smanjilo mlijeko jer sam oba puta bila trudna🤷♀️.
👩33g👨33g 👧👧👶
Sortiraj odgovore
Najstariji