Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Buhaca
    07. Svibanj 2025. 14:43

Psovanje ja sam ko kočijaš oduvik. Ugl ne pazim pred njom jer mi je jezik brzi od pameti. Ali znam tu i tamo ubacit nesto "normalno" u psovku. Ja sam ta koja drekne redovito. Ona i kad joj ponovim 100x ne sluša..
    U parku si svi međusobno uzimaju lopatice, grabljice i svaki o svom poslu. 
    Sandalice nisam još gledala iako ce za čas trebati. Znam samo da želim zatvorene prste

• cordis00
    07. Svibanj 2025. 15:40

Meni su crocs dobre jer imaju to povisenje ispred prstiju.
    Muz psuje i one to sve registriraju. To za manje grupe ima smisla, al morala bi ju ispisat iz jaslica i dat u neki obrt, nisam sigurna jel ga i imamo blizu, ako i imamo, onda ce se tamo ispocetka sve adaptirati. Ovako ima svoju djecu s kojima je otpocetka i tete i dobro su uhodani, a i lakse je vodit iz zajedno na isto mjesto. A ne zelim ju negdje slat 2 mj pa onda vracat nazad.
    Radije bi onda da stoji doma. A opet, mali ce imat 2 mj kad cure krenu, najmanje svega ce bit opet iza ljeta nego u kasnu jesen i zimu, opcija mi je onda il da ju kratko ostavim kuci il ne saljem uopce. A ako ju ne saljem, sta sa starijom, ona ce bit ljubomorna da je seka doma stalno s nama. To je sve tako tesko organizirat na vise razina😅. Inace sam ovu zimu cijepila djecu i sebe protiv gripe i nismo ju imali (srecom ni covid), al smo imali RSV, blazi doduse jer je ovo njima 2.god izlozenosti (mala je sve preko seke svoju prvu god zivota odradila) i stvarno mogu rec da je ova god bila blaza po pitanju svega, jacine i trajanja bolesti. Zato se i nadam iduca da ce biti jos bolja. Al svejedno, mislila sam ih povuc iz vrtica pred Bozic jer ne zelim opet s bebom zavrsit u bolnici s RSV-om. On mi se cini neizbjezan.
    Opet se mislim ocu se cijepiti protiv RSV-a, ne znam ni di ga nabaviti, to je relativno novo cjepivo, za trudnice, registrirano krajem 2023.
    Protiv gripe cemo svi.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• Unname13
    07. Svibanj 2025. 17:34

Cordiso kad ti je točno termin, jel mozda 12.07.?

• cordis00
    07. Svibanj 2025. 20:55

Unname13

Cordiso kad ti je točno termin, jel mozda 12.07.?

Pa imam 2 termina u biti, po ZM i po uzv, vodim se tim sa uzv-a koji je tjedan iza, 10.7. mi je. Al navijam da rodim krajem 6.mj🤣. Dosta mi je tih trudnoca od 40 tj🫣.
    Cure da i tu pitam, sta mislite o pojasu iza poroda, jel koja koristila? Ja iza prvog poroda nisam imala dijastazu, radila sam vjezbe, nisam dugo imala inkontinenciju i trbuh se vratio na svoje, struk ne al to je drugo🤣, iza drugog sam imala dijastazu, nisam uzela pojas, slabije sam vjezbala jer jbg, duze me mucila inkontinencija i bolovi u ledima i sl, ostao mi je “trbuh” pa sam i zatrudnila. Sad planiram iza poroda radit te preporucene vjezbe i krenit u borbu sa dijastazom jer ne zelim bit inkontinentna iducu godinu dana il duze i sva bit pogrbljena i nikakva, samo evo nisam pametna u vezi tog pojasa jel pomaze il odmaze.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• Tonkica1509
    07. Svibanj 2025. 21:35

Cordiso nemam iskustvo s pojasom al prenosim što sam čula od kolega. Da nekad pojas više smeta nego koristi jer se tijelo (trbušni dio) navikne da ima potporu i mišići se zapravo samo dodatno opuste umjesto da rade i vježbaju. Uglavnom je preporuka vidjeti sa fizijatrom, oni procijene stupanj dijastaze i ako smatraju nužnim, preporuče i pojas. Tak da rađe nemoj na svoju ruku, pričekaj do iza poroda pa odeš i savjetuješ se. Možda tako najbolje 🙃 mislim to je i meni plan, ne previše se igrati s tim sama.
    Sandale pišite samo preporuke, mi ih nismo još uzimali. Sad ima neke nike platnene i te su mu super (basic neki model, našla u deichmanu), al trebat će mu za ljeto nešto još. Za psovke nemam savjet, mi stvarno ne psujemo nikad pa to ništ ne kuži 😆

• Tonkica1509
    07. Svibanj 2025. 21:37

Think hvala ti, dobili smo na poklon to trudničko fotkanje, možeš misliti kak bi si sama tako nešto poklonila 😆 ali stvarno mi je drago i imamo lijepu uspomenu

• cordis00
    07. Svibanj 2025. 22:13

Tonkica1509

Cordisonemam iskustvo s pojasom al prenosim što sam čula od kolega. Da nekad pojas više smeta nego koristi jer se tijelo (trbušni dio) navikne da ima potporu i mišići se zapravo samo dodatno opuste umjesto da rade i vježbaju. Uglavnom je preporuka vidjeti sa fizijatrom, oni procijene stupanj dijastaze i ako smatraju nužnim, preporuče i pojas. Tak da rađe nemoj na svoju ruku, pričekaj do iza poroda pa odeš i savjetuješ se. Možda tako najbolje 🙃 mislim to je i meni plan, ne previše se igrati s tim sama.
    Sandale pišite samo preporuke, mi ih nismo još uzimali. Sad ima neke nike platnene i te su mu super (basic neki model, našla u deichmanu), al trebat će mu za ljeto nešto još. Za psovke nemam savjet, mi stvarno ne psujemo nikad pa to ništ ne kuži 😆

Ma evo nisam pametna, kao sta sam tamo u drugoj grupi napisala, prvi put nisam imala dijastazu i preporucene su mi vjezbe, drugi put jesam, ali ne veliku i preporucene su mi vjezbe i steznik koji nisam na kraju ni uzela jer sam bas tako nekako mislila da ce mi se misici opustit i da ce mi bit jos gore. Mozda sam se trebala ic kod nekog strucnjaka bas konzultirati. Trbuh mi je ostao nakon drugog puta i ne znam jel do losijeg vjezbanja, viska kila, nenosenja steznika il sve skupa. Sad cu se definitivno potrudit vise vjezbat, ovu trudnicu sam def bolja sa kilama nego drugu tako da to ne bi trebao bit takav problem. Mozda da odem na profi procjenu u neki centar i tamo i odradim to prvo vjezbanje da se sama ne igram. Stvarno ne zelim sad vuc tu inkontinenciju i imat dugo bolove, losu posturu i duzi oporavak samim time.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.