Pahuljka i kod nas je ista situacija. Nekad trazi, nekad ne. Za kakanje skoro uvijek ide na wc, piskiti rijeđe ali nekad i to trazi. Ja se ne zamaram tim nego sam je odlucila pustiti tako, poticati wc svakako i onda preko ljeta kad budemo bas ono na moru, vrucina i to. Skinuti pelenu skroz i to je to. E sad, vidjet cemo. Trenutno mi je to previse posla ako se popiski negdje po stanu i po sebi, a mislim sa nije jos ni spremna. Dug je to proces.
Ja sam se htjela javiti da sam se vratila na posao. Dobro je imati nesto za sebe, ujutro ustati, obuci se, biti među ljudima.. s druge strane mi ona nedostaje ali zapravo mi nije toliko težak bio taj rastanak koliko sam mislila da ce mi biti. Cini mi se dosta zdravo to da smo malo odvojene. I za mene i za nju. Tek sam se vratila pa cemo vidjeti kako bude za mjesec dana cca ali eto, moje frisko iskustvo. S druge strane, da sam mogla ostati doma jos, ostala bi. Meni osobno bas pase i to vrijeme s njom i po kuci, setnje, parkic itd. Ali dobro, mislim da smo i ona i ja bile spremne sad vec za tu promjenu.
Sretno svima u borbi s bolestinama, valjda ce doci proljece vec jednom. Ove godine zima stvarno predugo traje.
30 god 💃 30 god 🏃♂️
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Odvikavanje ja sam stariju odvikavala ljeto pred vrtic, u 6.mj smo krenile, ona je sama govorila da zeli, vec se pocela odvajati kad bi kakala, sve je razumila i znala rec. Tad je imala 2g i 8mj. Trebalo je sigurno i 3 tjedna da skroz skuzi da se ne moze opustit kad se zaigra, prve dane smo promijenili i 6,7 gacica dnevno. Sad ce 3ipo godine, ima pelenu kad spava, nisam joj htjela forsirati noc jer i dalje puno piski po noci, ali ona je oduvijek puno piskila jer pije vise tekucine u drugom dijelu dana. A kad se krene s odvikavanjem, nije preporucljivo prekidati jer to zbunjuje djecu. Pa sam mislila mozda na ljeto pokusat i nocnu skinit iako dolazi beba u 7.mj pa ne znam hoce li regredirati. Svakako drugacije kod djece sazrijevaju ti zivcani putevi i neka djeca se prije ostave, neka poslije, ali ako ih se isforsira, onda tu bude problema.
Cini mi se da ce se mala prije odviknut jer ona puno manje piski po noci otpocetka, vec govori kad je kakala i zna se odvajat jer kopira seku iako joj nije problem bilo gdje kakati.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Pahuljka i kod nas je ista situacija. Nekad trazi, nekad ne. Za kakanje skoro uvijek ide na wc, piskiti rijeđe ali nekad i to trazi. Ja se ne zamaram tim nego sam je odlucila pustiti tako, poticati wc svakako i onda preko ljeta kad budemo bas ono na moru, vrucina i to. Skinuti pelenu skroz i to je to. E sad, vidjet cemo. Trenutno mi je to previse posla ako se popiski negdje po stanu i po sebi, a mislim sa nije jos ni spremna. Dug je to proces.
Ja sam se htjela javiti da sam se vratila na posao. Dobro je imati nesto za sebe, ujutro ustati, obuci se, biti među ljudima.. s druge strane mi ona nedostaje ali zapravo mi nije toliko težak bio taj rastanak koliko sam mislila da ce mi biti. Cini mi se dosta zdravo to da smo malo odvojene. I za mene i za nju. Tek sam se vratila pa cemo vidjeti kako bude za mjesec dana cca ali eto, moje frisko iskustvo. S druge strane, da sam mogla ostati doma jos, ostala bi. Meni osobno bas pase i to vrijeme s njom i po kuci, setnje, parkic itd. Ali dobro, mislim da smo i ona i ja bile spremne sad vec za tu promjenu.
Sretno svima u borbi s bolestinama, valjda ce doci proljece vec jednom. Ove godine zima stvarno predugo traje.
Bravo za povratak na posao! Ja sam se spasila kad sam na jesen krenila, odmah iza uhodavanja male, nije mi bilo tesko, bas mi je psihicki dobro doslo raditi nakon 3 godine doma, vec mi je postalo too much. A i mala se puno bolje adaptirala, obje su zadovoljne sta idu. Tesko mi pada bit doma opet s bebom, al bit cu godinu i sitno tj odmah iza uhodavanja cu pocet radit pa ajde. Mozda iza poroda dode prirodno bit doma pa se sad necu ubijat u pojam unaprijed😁.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Moja isto kaka na wc, piskiti trazi povremeno i onda ju stavim, ali jos vracamo pelenu. To je proces i to traje. Netreba forsirati.
Njima tek nakon 2.godine fizicki sazrije taj dio za regulacuju da mogu trpiti neko vrijeme da se stigne na wc. Do tada oni kazu da moraju na wc i to mora vit u par sekundi inace krece vec obavljanje nuzde.
Starija je isto tako pocela kakati na wc koji mjesec prije 2.rodendana, a piskenje smo na ljeto kad je imala 2 i pol godine. I to je trajalo bome dobra 3 tjedna, sve je bilo popisano 😅 a nocnu smo skinuli oko 3.rodendana, tad je vec nekih mjesec dana imala suhu pelenu ujutro al ona nije htjela ici spavati bez pelene. I onda je sama rekla jednu vecer da hoce bez i to je bilo to. Nadam se da bude i mala tako.
.
Ja imam pitanje za kakicu, kako da joj pomognem da ju omeksam. Znaci mala jede sve zivo, raznoliko, voce, jogurte, sve i opet se muci kad kaka. Davala sam i gusti sok od marelice i kruske, puno grozda, lan... ne pomaze nista, a nebi joj htjela davati neke sirupe da se crijeva ne uljene.
Hvala cure na odgovorima 🙋🏼♀️
I ja bih radije pricekala ljeto i toplije vrijeme, i da se sve brze moze susiti a i vise smo vani. Bas je nezgodan trenutak. A opet mi je zao da je odbijem kad vec sama trazi. Nista nastavit cu, kada zeli bude i isla 😊
11dpo 22.11.2022 prvi ➕
Ja sam isto mislila kad zatopli krenuti s tim jer sve kaže, zna kad mu se kaka i sve, ali stiže nam beba kad zatopli, tak da ne znam a bude kaj od toga 😅
Think ja bih ti preporučila da joj daš probiotik (Biogaia mi je top, al ima ih more, svejedno je) i ak bude redovito uzimala, bude se to izreguliralo. Mi smo imali neko vrijeme isto tvrđe stolice, ali evo otkad mu dajem probiotik je super stvarno
Vanilla - super za povratak na posao, lijepo mi je to čuti. Moram priznati da je meni na kraju i drago što sam dulje ostala. Vec skoro mjesec dana smo stalno ukrug svi bolesni i očito da bih i ovako bila na bolovanju.
Što se tute tiče, imam je doma, ali ne forsiram, a ni on baš ne pokazuje da želi ići. Povremeno mi kaze kad kaka i to je to. Više mi je bilo da ga priviknem na ideju tute i povremenog stavljanja (makar se s nje uvijek digne i piša stojećki, tako mu je draže, a ne znam kako da ga naviknem da sjedne). Zasad je plan u 8.mj kad budemo na godisnjem na moru probati odvikavanje. Svi kažu obično da muška djeca kasnije to obave, ne znam ima li tko iskustva sa starijom djecom?
Što se mekane stolice tiče, kod nas jedino što čini razliku je količina vode popijena u danu.
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
Pije wayu vec cijelu zimu, a vode pije vise od mene. Tak da neznam dal da uzmem neki drugi probiotik...
Tonkica koju biogaiu dajes? Isto one kapi?
Pelene da bude i iduce ljeto opet nije kasno, tad ce biti oko 3 godine i to je isto ok. Moj savjet ne forsirat, kad budu spremni reci ce sami makni pelenu, budete vidjele.
A ako idu u vrtic budu vam i tete rekle kad misle da su spremni.
E i luda sam vise od robice i cipela...
Sta kupujete i gdje?
Sad joj moram uzet neke lakse tenisice, uskoro ce i sandale doc na red...
A kvaliteta robe... h&m sam uvijek uzimala bodije i basic, al sad se sve rasteze ko zvaka. U sinsayu sam uzela neke, sve se stislo od jednog pranja, c&a joj je usko na busi...
Kapi one, da. Ne znam što drugo preporučit osim zobi, šljiva, marelica i tih stvari...
Odjeća sad sam uzela u hm neke trenirke, inače mi Zara bude okej, izdrži dosta dugo. Ovo Pepco i slične trgovine nakon dva-tri pranja koma izgleda. Mislim sad smo u fazi da duže nosi neku veličinu pa gledam da je malo izdržljivija roba. Iako cijena ne garantira kvalitetu 🙄
Sortiraj odgovore
Najstariji