Pahuljka jao opet iste mucnine a? Uzas... drzim fige da budu bar malo blaze nego sa D. 🤞🏻🤞🏻
Izdrzi 💪
Kad je temnin?
Baby boy - kao što su mene cure svojedobno tjesile - sve će to proći i na kraju će u pubertetu svi nakon izlaska jesti masni burek iz pekare. Mislim da ćeš se oko 10.mj života preporoditi, rad će vjerojatno i kruta hrana bolje ici i bit će lakše.
Pahuljka - e, a zašto je samo 4h u jaslicama? Zašto je ne ostaviš bar na spavanju? Moj mali je obično od 9- pola 3/3, jer se tad taman probudi i pojede užinu i onda dodjem po njega. 4h prodje ko za tren, naročito ako ti je muka pola tog vremena.
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
Think mucnine su jedno al mucnine s toddlerom novi level prezivljavanja 😂 I sto je pomagalo s njom, a znate da sam se klela u vomex cepice sad ne pomazu, pa sam na jacoj terapiji ali bi i konja uspavalo a kamoli neku zenu 😂
Ally njemacka birokratija 🤷♀️ Ne mogu je ostaviti duze, pa cak ni na spavanju jer u tih 4h niti jede niti pije, a to je njihovo pravilo. Tek 3-4h smije ostati bez obroka a ona tvrdoglava pa tvrdoglava. Sve teorije i mogucnosti s hranom smo probali, dobili smo cak upozorenje pred otkaz ugovora jer smatraju da joj sve to utice na psihu (sad vec ide 6mjeseci uz prekide zbog bolesti) i da moze ostaviti traume a njima to nije u cilju. Nakon razgovora sa vrtickim psihologom meni je potreban cak psihijatar 🤦🏼♀️ Ludimm
11dpo 22.11.2022 prvi ➕
Pahuljka Bas mi je zao. Treba sve to izdrzat. A najgore sto, barem ja kod sebe, kraj i neko svjetlo ne vidim jos iducih godinu i pol.
Ja sam se dosta dobro drzala sve do zadnjih par mjeseci kad mi se sve skupilo: trudnicke mucnine i umor, curkine bolesti (slomljena rukica, pa jaslicke viroze jedna za drugom, zadnje konjunktivitis). Sve viroze sam skupila i nikako da se rijesim kaslja. Uz sve to me posao tako iscrpi. Mucnine su mi popustile dosta, ali sam i dalje jako umorna. Nemam snage za kvalitetno se igrat s curkom pa me i to ubije. Trenutno sve nade polazem u toplije vrijeme i sunce.
Jos je kod nas trudnoca planirana, htjeli smo manji razmak radi njih i znala sam da ce biti tesko kad dode druga beba. Ali nisam ocekivala ovu trenutnu muku od zivota. Gore mi je nego prvih 10 mjeseci s bebom. Tad "samo" nisam spavala. Sad ne spavam, trudnicki umor, fizicki i prihicki iscrpljena, radim, toddler je tu.
Cordiso GD samo znači da će te držat pod većim nadzorom. Petrova i vinogradska najćešće ostave na ležanju 24 h pa ti naprave GUK profil. Vuk vrhovec ides po lancete i epruvete pa se pikas doma i vracas drugi dan a najćešće je i edukacija kod nutricioniste. Kako su rekle cure više manjih obroka,ubaci jabuke i kiselkasto voće i probaj izbjegavat šećer,bijelo brašno i sol. Sad u zadnjoj trudnoći ja sam si znala doma jednom tjedno raditi GUK i to slati ginekologu zajedno sa dnevnikom prehrane. U prvoj trudnoći je bio GD i nakon kojih 10 god razvio se dijabetes tip 2. U obje trudnoće sam bila na inzulinu,ništa strašno a dobila sam u obje oko 6-8 kg. Ali zato nakon poroda nilski konj mi može zavidit na pojasu za spašavanje🤦♀️
👩40g, dijabetes tip 2,AMH 36,9
👨42g asthenospermia (2016) ➡️normospermia (2022)
2010-2 biokemijske trudnoće
2011-prirodna trudnoća,gest.dijab.>inzulin,porod 34 tjedan, 2100gr/47cm
2016-missed ab u 14-om tjednu ,trombofilija isključena
22-2 AIH -
01/23 test ➕,spontano, zadnja menstruacija 28.11, 17.01. 7+1 stižu 🩷🩷💙
Pahuljka, runolist izdrzite jos malo! Jasno da je iza poroda novi kaos, al stvarno bude drugacije. Ja sam se drugu trudnocu isto ubijala, pogotovo pred kraj, sta sam manje “prisutna duhom” i sta se ne mogu igrati na podu itd, a stvarno je kraj trudnoce tezak svakako, pogotovo uz toddlera. Al najbitnije da se sad pazi na sebe, tu smo za djecu i bit cemo. Oni ce sve prihvatit s vremenom. Moja starija se ljutila na mene i kad sam rodila i dosla kuci, mjesec dana nije htjela kod mene u zagrljaj, pogadalo me, al proslo je. Tesko je i njima kad dode druga beba, al ti prvi mjeseci vec nekako produ. I sad se djeca jako vole (kad se ne tuku), imaju jedna drugu, daju si puse, zagrljaje, mala pita cim se digne di je starija, oponasa svaki njen korak, starija isto oko nje stalno, bas se povezuju kako su sve vece i kako mala sve vise prica.
I skroz je kasnije druga dinamika u obitelji, bas nam je falila ta mala😁. A izludili smo bili naravno, pogotovo od nespavanja, al prode to sve.
Sad idemo ispocetka s trecim i ne veselimo se tim nekim stvarima, nekad mislimo da smo ludi, al za jedno 2g ce bit sve bolje. Samo da prezivimo😅.
Lightblue hvala ti, bili smo u Amarinu i tek smo se vratili pa cu danas na VV i u akciju. Sluzbeno sam od pon na GO i bas mi treba period da se posvetim sebi i da dozivim bebu. Vrijeme bas leti.
A tesko je dobit dg i okrenit si sve naopacke, tesko je presaltat se na prehranu, ja si mislim da moram izgurat samo kratko, a u biti s DM tip 2 je to to za stalno. Virujem da je tesko :/.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Izdržite trudnice, stvarno nije lako 💙 ne znam, i meni jako često baš bude previše svega i žao mi je što se ne mogu toliko igrati i trčati s L, ali stvarno se trudim i vodim ga svako jutro u parkić, ide sa mnom svugdje, družimo se 0-24. Znam da nije idealno i da bih mu mogla biti više posvećena, ali većina kuhanja, čišćenja, dućan, igranje, obavljam ja. Muž je još sad na novom poslu, više ga nema. Ali većinu sam si sama kriva jer se meni ne da njega čekati ili govoriti mu što treba napraviti i napravim sve sama. A teško mi je sad već, ulazim u 3. tromjesečje polako. Valjda ću naučit s vremenom.
Ogtt sam isto obavila i prva jutarnja vrijednost mi je bila točno na granici, ostale uredne. I kaže meni dr da idem na vuk vrhovac i guk profil i dijabetička dijeta. A stvarno sam poludjela na to jer mi je ovako dosta svega i sad držat dijetu i kuhat si još nešto posebno. A isto što je rekla ally čini mi se, evo u 27tt ja imam 58kg i inače ne jedem slatko niti sam ikad imala problema s time. Eto baš me razljutilo to sve. Al ok, držim se ovaj tjedan prehrane više-manje, odradit ću taj guk profil i nadam se da će me onda pustiti na miru. Lupaju me trudnički hormoni pa se na sve ljutim.
Samo jedva čekam da prođe porod i sve, puno je lakše imati bebu nego se ovako gegati okolo za todlerom. Isprike na jadikovkama 😚
Izdržite trudnice, stvarno nije lako 💙 ne znam, i meni jako često baš bude previše svega i žao mi je što se ne mogu toliko igrati i trčati s L, ali stvarno se trudim i vodim ga svako jutro u parkić, ide sa mnom svugdje, družimo se 0-24. Znam da nije idealno i da bih mu mogla biti više posvećena, ali većina kuhanja, čišćenja, dućan, igranje, obavljam ja. Muž je još sad na novom poslu, više ga nema. Ali većinu sam si sama kriva jer se meni ne da njega čekati ili govoriti mu što treba napraviti i napravim sve sama. A teško mi je sad već, ulazim u 3. tromjesečje polako. Valjda ću naučit s vremenom.
Ogtt sam isto obavila i prva jutarnja vrijednost mi je bila točno na granici, ostale uredne. I kaže meni dr da idem na vuk vrhovac i guk profil i dijabetička dijeta. A stvarno sam poludjela na to jer mi je ovako dosta svega i sad držat dijetu i kuhat si još nešto posebno. A isto što je rekla ally čini mi se, evo u 27tt ja imam 58kg i inače ne jedem slatko niti sam ikad imala problema s time. Eto baš me razljutilo to sve. Al ok, držim se ovaj tjedan prehrane više-manje, odradit ću taj guk profil i nadam se da će me onda pustiti na miru. Lupaju me trudnički hormoni pa se na sve ljutim.
Samo jedva čekam da prođe porod i sve, puno je lakše imati bebu nego se ovako gegati okolo za todlerom. Isprike na jadikovkama 😚
I ja sam tesko to “prihvatila” da moram na Vuk Vrhovac, jer sam se osjecala kao da nesto nije u redu sa mnom, glup nacin razmisljanja, al kad se malo poslozis bude to sve ok, naravno beba na prvom mjestu. Ja sam sad bas u drugu grupu napisala dojam, ugl edukacija jedan dan, za tjedan dana nosis te epruvetice i cekas pregled endokrinologa. Do poroda su svakako mozda jos 1-2max kontrole i iza poroda 2mj ogtt (ocekivano da bude uredan kad ne bude vise tih hormona posteljice).
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Kako ste, cure?
Evo mi opet bolesni, mali ima neki gastroenteritis koji hara po vrtiću, nadam se da nije rota. On je cijepljen, ali mi nismo. A dobro, mozda si skinem onaj višak kila koji mi je jos ostao...
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
Curke da li je neko prosao proces odvikavanja od pelena ili mozda iskusnije mame imaju neki savjet. Nasa D je pocela traziti ponekad da ide na solju, i stvarno piski kad god sjedne, no sad se ja pitam da li ce je to zbuniti kad skroz skinemo pelene ? Jer ponekad sjedne, iako je ja pitam ona nece bas uvijek. Da li nastaviti ovim tempom, da ponekad kad izrazi zelju i piski na solju ili da obustavimo sve do bar malo ljepseg vremena kada bi defitnitivno skinuli ? Cisto da je ne zbunim s tim “ponekad piskenjem u solju”. Evo ako ima neko savjet neka napise 🙏🏽
11dpo 22.11.2022 prvi ➕
Sortiraj odgovore
Najstariji