Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Thinkpurple0

Broj poruka: 115

Prijavi adminu

Mi smo cekali da imamo mirni period sa starijom i da pocne spavat da skupimo energije za drugo i dobro da jesmo jer mala nas ubija s nespavanjem i tempom. Nama je razlika 3 i pol godine, znaci nakon 2.rockasa smo krenuli radit na 2.bebi pa dok se primilo... 
    Prvo i osnovno, volis oboje najvise na svijetu i jednako , nema razlike! Dode samo od sebe...  To ne brinite. 
    Mlade ne pati zbog starijeg samo se mora uklopiti u postojeci ritam, nije kao s prvom bebom da je sve poslozeno po njoj... narihtavas ritam po vrticu/obvezama/budenjima starijeg. Nekad je mala duze plakala dok bi sredila stariju... al kod mene je vise starija ispastala (i jos uvijek ceka dok mladu sredim) jer je "ostala" bez mame nakon 3 i pol god sto me imala samo za sebe nego beba. Beba je s tobom 0-24, a za starije dijete treba nac "rupu" da mu se posvetis malo vise. 
    Ono sto nestane s 2.djetetom je vrijeme za vas, toga nema. Bar kod mene. Imam dvoje vrlo zahtjevne djece i odlazak na wc je luksuz, o necem drugom da ne pricam, pogotovo ako nemate pomoc, a mi nemamo.
    Moja i ne spava jos nikako pa je sve jos 10x gore jer nemam energije za nicim. 
    Al evo, ako ste spremne i vi i muz, znat cete. A starije ce se prilagoditi situaciji. 
    Nama je bio najgori period cca 2-3 mjeseca nakon sto je stigl seka kad je starija skuzila da ova ostaje zauvijek, tu su krenuli jaki tantrumi, budenja nocu, piskenje u gace itd. Al i to dode na svoje nakon nekog vremena. 

Thinkpurple0

Prijavi adminu

Tonkica znaci u novom stanu ste? Kak je L to prihvatio?

Pahuljka

Broj poruka: 548

Prijavi adminu

Ja sam imala misljenjale okej i ovo jedno je i vise nego dovoljno i ne znam kako bih drugo, mislim da bih ostala bez sebe, razvedena, zapustena, otudjena i samo pratila wake windowse 😂 Ali evo vremenom smo slucajno culi jedno ime koje nam je tooooooliko priraslo srcu i ono sad smo misljenja okej AKO se desi i AKo bude deckic imamo bar ime 😂 Ali idalje se striiiktno pazimo i cuvamo sa nekom bubicom u glavi mozda bude jos jedna beba, moooozda. Ali evo sad su s obje strane kumice trudne i obje imaju djecu sad vec 4-5 god i to je totalno druga prica od prijateljica koje su trudne a imaju manju djecu. Tj lakse je kad je veca razlika u smislu pomoci, prvo dijete itekako moze pripomoci, dodati, ostaviti itd. To su bar njihovi savjeti, nemam iskustva 😂 Ali mi smo odlucili da i ako bude da ti bude za par godina. Mama je upisala doktorat 😎 Izlazim iz zone pelena, flasica, duda, a mala je sve duze u jaslicama i konaaaacno je prihvatila. Moram oriznati da najvecu zaslugu imaju odgajateljice, u odnosu na prethodni vrtic nebo i zemlja. Ona im je nenadano bila prioritet par sedmica jer je dosla kao “izazov” iz drugog vrtica neutjesna, nerazdvojiva itd i pristupile su joj maaax posveceno sa brojanjem minuta i sekundi koliko place i pazeci da joj sve to ne bude stresno. Sad im se obraduje i cak ide u zagrljaj. A mama, osim sto je upisala doktorat, ispija kafe, ne spava idalje nocu but who cares, vodim se na godisnjem i uzivam prije ucenja i stresa na poslu 😂 Kartki uodate za koji niko nije ni pitao 😂 Kiss 💕

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

• Buhaca

Broj poruka: 349

Prijavi adminu

Moje mišljenje je kad krenete razmišljat od drugom da ste spremne. 
    Pitanje van teme onaj Fisherpricov laptop? Šta mislite o njemu? Ja se neckam! 

Thinkpurple0

Prijavi adminu

Pahuljka bravo i sretno s doktoratom! Uzivaj u svom vremenu 😀 a ovo si super napisala da bi ostala bez sebe, razvedena, zapustena, otudjena i samo pratila wake windowse. Evo to sam ja, samo nisam razvedena, srecom imam najboljeg muza i podrsku u svemu tome i mislim da me to jedino drzi na zivotu, jer neznam kak bi inace. Al tako i treba bit, zajednicka su djeca, kakva su takva su nasa su. Tako da cure evo, kako bude, bit ce, bitno da imate dobru podrsku supruga uz sebe. A vi cete nadoc (tjesim samu sebe da ce doc i to 🤭 ) s vremenom. 
    I da, starija sad s 5 godina mi pomaze vise nego prije godinu i pol. Ima i ona svojih musica, ali i pomogne. 
    Buhaca nemam iskustvo s laptopom, mi imamo tablet i maloj je zanimljiv, ponavlja sve s njega i stisne sta ju trazi. 

• Buhaca

Prijavi adminu

Thinkpurple0

Pahuljka bravo i sretno s doktoratom! Uzivaj u svom vremenu 😀 aovo si super napisala da bi ostala bez sebe, razvedena, zapustena, otudjena i samo pratila wake windowse. Evo to sam ja, samo nisam razvedena, srecom imam najboljeg muza i podrsku u svemu tome i mislim da me to jedino drzi na zivotu, jer neznam kak bi inace. Al tako i treba bit, zajednicka su djeca, kakva su takva su nasa su. Tako da cure evo, kako bude, bit ce, bitno da imate dobru podrsku supruga uz sebe. A vi cete nadoc (tjesim samu sebe da ce doc i to 🤭 ) s vremenom.
    I da, starija sad s 5 godina mi pomaze vise nego prije godinu i pol. Ima i ona svojih musica, ali i pomogne.
    Buhaca nemam iskustvo s laptopom, mi imamo tablet i maloj je zanimljiv, ponavlja sve s njega i stisne sta ju trazi.

Na tablet sam i mislila 🙃

• Buhaca

Prijavi adminu

Pahuljka

Ja sam imala misljenjale okej i ovo jedno je i vise nego dovoljno i ne znam kako bih drugo, mislim da bih ostala bez sebe, razvedena, zapustena, otudjena i samo pratila wake windowse 😂 Ali evo vremenom smo slucajno culi jedno ime koje nam je tooooooliko priraslo srcu i ono sad smo misljenja okej AKO se desi i AKo bude deckic imamo bar ime 😂 Ali idalje se striiiktno pazimo i cuvamo sa nekom bubicom u glavi mozda bude jos jedna beba, moooozda. Ali evo sad su s obje strane kumice trudne i obje imaju djecu sad vec 4-5 god i to je totalno druga prica od prijateljica koje su trudne a imaju manju djecu. Tj lakse je kad je veca razlika u smislu pomoci, prvo dijete itekako moze pripomoci, dodati, ostaviti itd. To su bar njihovi savjeti, nemam iskustva 😂 Ali mi smo odlucili da i ako bude da ti bude za par godina. Mama je upisala doktorat 😎 Izlazim iz zone pelena, flasica, duda, a mala je sve duze u jaslicama i konaaaacno je prihvatila. Moram oriznati da najvecu zaslugu imaju odgajateljice, u odnosu na prethodni vrtic nebo i zemlja. Ona im je nenadano bila prioritet par sedmica jer je dosla kao “izazov” iz drugog vrtica neutjesna, nerazdvojiva itd i pristupile su joj maaax posveceno sa brojanjem minuta i sekundi koliko place i pazeci da joj sve to ne bude stresno. Sad im se obraduje i cak ide u zagrljaj. A mama, osim sto je upisala doktorat, ispija kafe, ne spava idalje nocu but who cares, vodim se na godisnjem i uzivam prije ucenja i stresa na poslu 😂 Kartki uodate za koji niko nije ni pitao 😂 Kiss 💕

Svaka čast na doktoratu! 

Pahuljka

Broj poruka: 548

Prijavi adminu

Think i Buhaca hvala vam 💕 Mah, nisam planirala bas sada ali tako se sve poslozilo, u glavi mi je samo bilo ako sam prezivjela ovo do sad i ovo cu, samo se tjesim, vidjet cete vec ovdje vapaje tuge i ocaja kad krene proces 😂 

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

Thinkpurple0

Prijavi adminu

Pahuljka

Think i Buhaca hvala vam 💕 Mah, nisam planirala bas sada ali tako se sve poslozilo, u glavi mi je samo bilo ako sam prezivjela ovo do sad i ovo cu, samo se tjesim, vidjet cete vec ovdje vapaje tuge i ocaja kad krene proces 😂

Tu smo za ispusni ventil 😉

Ally007

Broj poruka: 452

Prijavi adminu

Pahuljka - prvo da tebi čestitam na doktoratu i na uspješnoj prilagodbi u jaslice! Baš mi je drago da je ta kriza iza vas, puno to znači. Svaka čast na mentalnoj snazi za doktorat, ja se i dalje pitam kako ću ovako nenaspavana krenut radit. Baš mi je drago da si se raspisala sa updateom, fali malo toga da budemo u toku jedna s drugom.
    Karamela - drago mi je da si se i ti javila. Nemam pametan savjet jer ne planiram drugo, ali samo ću reći ono što i sama znaš, a to da je sve lutrija kakvo dijete dobiješ (spavac/nespavac itd). Vjerojatno nikad ne možeš biti potpuno spreman, ali ja bih se spremila na najgoru varijantu pa vas sve bolje od toga može samo ugodno iznenaditi. Mozda je neka srednja razlika najbolja,moji starci su izmedju mene i sestre imali 10 godina razliku pa im je bome i to bio šok.
    Thinkpurple - za nas iscrpljene sam dobila preporuku za vitamine - Orthomol immun. Skupi su ko vrag, ali svi se kunu u njih kao doping, a ja moram priznati da sam jedina u kući koja se nije razbolila iako sam mrtva umorna i stalno sa njima šmrkavima. To je frendici preporučila patronazna kad je bila krepana od poroda i dojenja, i fakat joj je pomoglo. Ja sam i dalje umorna, ali ni ne mogu očekivati da će vitamini to riješiti, samo spavanje. Ali, kazem, mozda da probas i tako nešto, neće škoditi.
    Mališa je za svetog Nikolu dobio palačinke od banane i pekmez + mašinu svojeg prljavog vesa za stavit prat, bio je jako zadovoljan. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.