Unname - thanks na tjesenju. Sve znam, samo mi je prvo dijete i uopće ne znam procijeniti dal su neke stvari normalne, a jos se bake/dede svi čude da mi nismo bili takvi itd. Kad se još dr Google upetlja onda mi je panika, pogotovo ako sam kronično neispavana (sto često jesam). Ugl, nadam se da ce prerasti sve te neobičane obrasce ponašanja i normalno se razvijati.
Thinkpurple - tvoja dijagnoza mi se puno više svidja od mojih ideja :)
Evo prijavljujemo i mi novu virozu, ovaj put ju je tata donio. Mali od petka kuri 39, isla sam u vrtić po njega. Tako da smo sad i na više od 30 min screen timea, jer inače ekscitirano trči po kući sa 39,5 temperaturom, ne znam otkud mu energija. Nadam se da se neću ja razboliti. Btw. - kako to ide kod vas kad ste vi bolesne (jer ja svaku svoju virozu kurim cca 40C, oduvijek), a muž radi? Tko čuva dijete? Zadnji put nam je tako bilo kad smo imali Covid prošli Božić, ali tad je i muz bio bolestan pa smo se doma podijelili. Sad je on ozdravio i krenuo raditi, a ja si mislim što ću ako me strefi sad kroz 2 dana.
Zubi - mi i dalje peremo s onom Weleda bez fluora, koju može i gutati, makar si mislim da ipak kupim s fluorom (pedijatrica je prije 2 mj rekla kao nemojte još jer je mali, nema ni 10 kg). I ja primjećujem uz rub zubi da mu bude žućkasto, ali ga se s obzirom na divan karakter ne usudim prisiljavati stalno na jako četkanje. Zajedno peremo zube, on mene gleda i pokušava (dio vremena žvače četkicu). Trudim se da mu uglavnom to bude zanimljivo i voli to raditi jer računam da ćemo onda doći i do ispravne verzije. Prije spavanja ga na kraju pranja obično ipak ja primim i onda uz negodovanje iscetkam malo, al onda brzo grgljamo vodu da se odobrovolji. Pljuvati ne zna (tj jedno vrijeme je pljuvao kad sam mu rekla, sad više neće), ali mu većina samo curi iz usta na majcu, tako da ni ne znam koliko proguta.
Ps jel vaši i dalje jako sline? Čini mi se da moj slini više nego ikad, a svi su mu zubi izbili (osim 5-ica). Ko da uopće ne kuzi gutanje sline. Sad slini više nego kad je beba bio, majce su stalno mokre.
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
Unname - thanks na tjesenju. Sve znam, samo mi je prvo dijete i uopće ne znam procijeniti dal su neke stvari normalne, a jos se bake/dede svi čude da mi nismo bili takvi itd. Kad se još dr Google upetlja onda mi je panika, pogotovo ako sam kronično neispavana (sto često jesam). Ugl, nadam se da ce prerasti sve te neobičane obrasce ponašanja i normalno se razvijati.
Thinkpurple - tvoja dijagnoza mi se puno više svidja od mojih ideja :)
Evo prijavljujemo i mi novu virozu, ovaj put ju je tata donio. Mali od petka kuri 39, isla sam u vrtić po njega. Tako da smo sad i na više od 30 min screen timea, jer inače ekscitirano trči po kući sa 39,5 temperaturom, ne znam otkud mu energija. Nadam se da se neću ja razboliti. Btw. - kako to ide kod vas kad ste vi bolesne (jer ja svaku svoju virozu kurim cca 40C, oduvijek), a muž radi? Tko čuva dijete? Zadnji put nam je tako bilo kad smo imali Covid prošli Božić, ali tad je i muz bio bolestan pa smo se doma podijelili. Sad je on ozdravio i krenuo raditi, a ja si mislim što ću ako me strefi sad kroz 2 dana.
Zubi - mi i dalje peremo s onom Weleda bez fluora, koju može i gutati, makar si mislim da ipak kupim s fluorom (pedijatrica je prije 2 mj rekla kao nemojte još jer je mali, nema ni 10 kg). I ja primjećujem uz rub zubi da mu bude žućkasto, ali ga se s obzirom
O bakama bi mogla unedogled.
Jer od svih (ne samo moje mame i svekrve) čujem naša djeca nisu bila ovakva.
Jesu, ali su zaboravile.
Isto tako one su imale SELO, kako se kaže it takes a village, a mi to nemamo.
Svakako kao majka najbolje osjetis, ako imaš ikakvu sumnju, reagiraj, bolje da se ispostavi da si samo "gugl mama, a ne da si zakasnila.
Svakako mislim da je to samo strah i neiskustvo s prvim djetetom😊
Bolest evo ally ja sam sad imala gnjonu anginu i temp 39.5, starija upalu uha i temp 38 i jos je mala bila s nama i sve sama hendlala dok muz nije dosao s posla. Kljukala sam se brufenima i lupocetom i onesvjestila se kad bi on doso doma. I onda nam se na to nadovezala korona, pa sam opet ja nadrljala s 39+ temp i paralelno je i mala kurila samnom 39+ isto 5 dana... ugl bez pomoci smo to isto prosli, kurila sam u noci i ja i mala i ona je lezala na meni, znojile smo se skupa i sve. Mame nemaju bolovanje. Uzasno mi je bilo, bas sam se lose osjecala al vidla sam da me i mala treba i nekak izdrzim. Kako neznam, zombi sam i dalje, jos vucem kasalj i sve jer nisam prelezala sve to al kaj mogu. Ko da imam izbora.
Zubi isto imamo weleda pastu koju nemora pljunuti. A cetkanje, ugl sama grize pa kad ulovim moment probam ja sto brze iscetkat kolko dozvoli. Sad joj trojke probijaju i neda mi ni blizu ustima. Vidjela sam tu foru koju je tonkica napisala al nisam isprobala, to cu kad bude kriticno. 🙈
Slinjenje da, slini vise nego kad je bila beba 🤷♀️ neznam jel zbog zubi ili se ne sjeti gutat slinu 🙄
Bake ufff, tu mi se tlak digne na spomen samo... uuuuviiijeeeekkkk imaju nesto za progovoriti. A one su obje zivjele sa nekim od roditelja, znqci tipa moja mama nije dan bolovanja uzela jer je baka nas cuvala. Kad smo bili bebe baka je kuhala, prala, peglala, pospremala, mama je samo nas hendlala, pa kad bi trebalo nas pricuvat, baka i deda su zivjeli s nama. I muzevi ista prica. A meni nemoze netko doc pricuvat djecu 1x tjedno na 2 sata. Ljuta sam ko ris na njih sve al polako prohvacam da smo sami u tome i da se sami moramo snaci. Pisala sam vec o tome u kojoj smo situaciji.
Bolest ja ugl sve bolestine odradim u hodu. Nakljukam se brufenima i to je to. Uskocit mi nema tko tako da ocu necu moram sama. Da je nesto super kriticno on bi mi ostao doma. Zubi uspijemo nekako koliko je to dobro oprano ne znam. Njoj dam onu cetkicu grizalo pa si ona masira i grize tako da usput i saznam koji joj izbijaju.
Kamikaza/kaskader eto u toj je fazi, ne znam koliko je vec puta sletila sa kauca. U sekundi je na njemu. Svaka faza ima svoje ali ovo je ajme jer je ne mogu samu pustiti ni minutu. "Čita" slikovnice i "slaže" montesori puzle ali ih sebi dovuce na kauc. I žvaće vlažne maramice.
Pozdrav drage curke, nadam se da me se još sjećate, baš dugo nisam svratila.
Lijepo je čitati vaša iskustva i vidjeti ovakvu aktivnost na forumu.
Čestitam mamama sa novim plusićima, prekrasno nešto!
Želim vam laganu i dosadnu trudnoću♥️Mislim da sve ovdje više manje živimo isti život 🫣😅
Uživamo i ludujemo zbog njih u isto vrijeme.
Mi smo trenutno u dobroj fazi, ne mogu se žaliti, ali kad pročitam nešto od ally ili think, točno se vratim u onaj sumrak.
Moja prva je kriminalno clingy bila, još uvijek je ekstremno vezana za mene i točno je zeznut karakter bila i kao novorođenče. Takav se rodiš ili ne rodiš. Da ja počnem pričati neke naše situacije, mislili bi da nešto nije u redu s njom. I mi smo jedno vrijeme mislili da nešto nije ok pa smo bili kod dječje psihologinje. Sve je u redu s razvojne strane, jednostavno je tako čudnovata i to je tako.
Sad je malo lakše kad je već veća i može se strpiti, poslušati i može joj se objasniti, ali kad je imala cca 2 i pol pa skroz do 4 godine, kunem se da sam mislila da ću se javiti na psihijatriju.
2019.🦄
2023.🦁
Mlađi je već godinu i pol, kud prije. I dalje bi se vragu na rogove popeo ali je divan karakterom i stalno se smije. Osim kad mu ne daš nešto što želi, onda riče i vrišti.
Imamo točno 4 riječi i totalno mu se ništa ne žuri. Bilo bi mi puno lakše da hoće reći, barem se ne bih toliko mučila dok pokušavam dešifrirati što mi pokazuje.
On komunicira nekim rondanjem, pokazivanjem prstom i govoreći samoglasnike hahahhah. Ali za sve ima neki svoj način kako da ti kaže bez da ti kaže.
Zasad se ne sekiram još jer je i starija bila mute preko godine i pol, a sa dvije je govorila rečenice od 4 riječi.
Bit će kad bude, ako bude.
Jeste nam dobro trudnice?
2019.🦄
2023.🦁
Totalno nevezano pitanje, ali sad mi palo na pamet, a i djed i baka su počeli pitati. Što ćete pokloniti svojima za Božić i reći ostalima da poklone?
Mi smo mu uzeli kuhinju u Lidlu, ali ne znam što što reći djedu i baki, ima i tako previše stvari 😅
.
Ja sam u koroni, pozitivna već 8.dan. Evo stvarno ću izluditi više u stanu. Kao izolacija je 5 dana, danas se testirala i još uvijek sam pozitivna. Srećom nitko se nije zarazio od mene.
Ally vezano evo baš za tvoje pitanje. Prva 2 dana je muž ostao kući da se mogu izolirati da se mali ne zarazi, a i tad sam kurila s temperaturom, kašljala i puhala nos non stop, onda je bio vikend pa sam nadošla malo. Sad u ponedjeljak je išao raditi. Uzeo je bio GO jer nas je bilo strah da se ne zarazi, a i bome bi se onesvijestila sama s njim koliko energije ima.
👸29
🧒37
13.12. ❤️
Panorama ✅, stiže dečkić 💙
Mi smo u Lidlu uzeli tračnice i vlakiće drvene. I kamion i bager velikih dimenzija. Bake će Fischer price vreću s kockica (imamo set kocaka i vole se igrati s tim pa da proširimo kolekciju). I nekakve staze za autića, isto nešto što trebaju složiti da bi se igrali. Kod nas je sve u vozilima i alatim🤭
💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
02/22 IUI - beta 0, 9
05/22 IUI - beta 0,1
09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️afrodita060606@gmail.com
Mia evo i mi prosli tjedan zavrsili s izolacijom, sve skupa skoro 3 tjedna smo bili doma u stanu jer smo svo cetvero imali smo s po 4-5 dana razmaka su isli simptomi i pozitovan test tako da se otegnulo. Ovaj tjedan smo vani i po kisi da nadoknadimo 😅
Poklon i ja muku mucim sta cu jer ima sve od seke, a iskreno, obje se s nicim posebno ne igraju. Jos je starijoj rodendan za 10 dana i isto ce dobit hrpu svega.
Jedino sto sam maloj uzela vec je novi Pino jer ih voli i imamo vec cijelu kolekciju od seke. Kuhinjicu i sve drvenine koje idu uz to imamo, kucicu za lutke veliku imaju, frizerski, doktorski set i slicno imaju, vlak tracnice imaju, modu, bebe, kolica, kocke sve vrste...
Evo jedino sto sad nadogradujemo starijoj svake godine je paket magnetnih plocica magnatiles, to ona voli, a skupe su. Mala ih isto voli al vise rusiti trenutno.
Mozda gledajte za dalje sta ce im trebati... tipa plastelin, one boje za bojanje prsticima, to sad dolazi na red pomalo... mi se vec lagano igramo plastelinom.
Za Bozic uzeli u Kauflandu kuhinjicu, voce, povrce i sude, i onaj kao parkside stol za alat. S tim se i u vrticu najvise voli igrati, mislim da ce mu biti okej.
Trazili smo od baka i djedova novu odjecu jer je visok 88, odjednom sve prerastao 🥹 pa da obnovimo garderobu.Mi obavili pregled kod zubara! Ledikdent u Novom Zagrebu. Jako ugodno, bas prilagodeno djeci. Svih 17 zuba je kako treba, te zute “naslage” nisu karijesi - odahnula sam 😂 stomatologica je dala preporuku da po noci nakon bocice vlaznom gazom prebrisemo zube da se skine ostatak mlijeka - probali smo i bilo je uzasno 🥲 tako da ce za sad ostati kako je, samo cemo navecer zustrije prati.Nadam se da ste svi dobro, bolesnima brz oporavak, zdravima drzimo fige da izdrze 🤞🏻
🤱🏽32 god
👨🏼🍼 30 god
Sortiraj odgovore
Najstariji