E da zaboravih, uvijek gledam da iskoristim ono danas od rucka za nesto sutra. Pa tako ako za rucak ima grasak, skuham dovoljno za 2 dana, i jedan dio u friz i odma je ujutru spreman samo za miksanje i dodavanje jaja i idu waffle. I na taj nacin stedim vrijeme i zivce 😂 Kao i batat. Ali npr banana je uvijek brzi izbor, narendana jabuka ili kruska. U sustini i mi vrtimo jedno te isto, nije to neko vaganje kalorija sta ti ja znam ali u svakom slucaju bolje nego vrticki meni i salama na butteru… E da sto se tice jaslica, mi ih mozda mijenjamo, grooozno iskustvo i nepovjerenje s tetama. Pustale su na moje oci i usi moju D da place i po 15 min u komadu i tek tad je iznesu (zakonski je ne smiju uplakanu drzati duze) i mene su ubjedjivale da je to ok i da tako treba. I to je trajalo danima a one nisu uspijevale niti jednom da nadju poveznicu s njom i nekako je skrenu oaznju i umire je. Osim toga vrsile su pritisak na mene da ja nisam ok s tim i da joj orenosim nervozu, sto je totalno pogresno jer sam im fakat u pocetku vjerovala ali nakon sto sam svoju D zatekla na podu i ukocenu od plakanja i bez zraka stopirala sam sve i ovih dana idemo u drugi vrtic na razgovor jer ocito da ne ide. Roditelj osjeti. Kad vec imamo sansu i izbor. Ugl nikome ne bih pozeljela da dozivi one scene, a jos mi je gore sto sam to dopustala jer navodno to tako MORA. Ne ne mora, iskustvo drugih mama iz drugih vrtica potvrdjuje da moze i bezbolnije. Ne kazem da ce proci sa osmijehom ali ne treba ostajati ni bez daha i kociti se (sto se btw niiiikad ni priblizno nije desilo ikad). Iza nas je grooozna sedmica. Uzas
11dpo 22.11.2022 prvi ➕
Evo recept;
Jedan srednji batat skuham i izgnijecim, dodam jedno jaje, 2-3 supene kasike mljevenih badema ili onaj porridge iz dma, ili malo jednog malo drugog, a nekad kad nemam od toga nista koristim heljdino brasno. Ugl sve to tako od oka, i za sve slatko/slane kombinacije samo mijenjam taj vezni sastojak odn brasno. Za waffle od graska koristim npr kukurzno brasno nije bas da stavljam schoko porridge 😂 Ranije sam pekla na taci uz malo kokosovog ulja ali sam shvatila da mi bas puno vremena ode dok ja to sve okrenem par puta, pa operi, raskloni tavu i nedavno sam uzela waffle maker i toooop stvar.
Kad vec Ally pita kako stizem, eto tako, to ki je bilo rjesenje. Sve to smuckam za 3 min (nekad batat ostane od rucka, pa stavim u friz i naredni dan tako skuhan samo izgnijrcim pa za waffle) i dok oravim sebi kafu waffle apart pece a ne moram okretat kao na tavi. Ne pere se uz to, nego ga kasnije kad se ohladi samo obrisem, jer ima neljepljivi sloj. Dok kafa bude gotova i njoj su waffle. Sveukupno 7 min mozda treba. Ja rahat pijem kafu a ona jede 😊
Ako se ne varam ti si pisala da tvoj malisa ne voli slatki dorucak a evo ovo su neki slatkasti dorucci, ni moja nije ljubitelj, pa joj na slatki waffle namazem malo grckog jogurta i jede kao da sutra ne postoji.
Eto ☀️
Ako sam dobro skuzila za wafle voce/povrce kuhano, jaje, brasno i to je to?
E da zaboravih, uvijek gledam da iskoristim ono danas od rucka za nesto sutra. Pa tako ako za rucak ima grasak, skuham dovoljno za 2 dana, i jedan dio u friz i odma je ujutru spreman samo za miksanje i dodavanje jaja i idu waffle. I na taj nacin stedim vrijeme i zivce 😂 Kao i batat. Ali npr banana je uvijek brzi izbor, narendana jabuka ili kruska. U sustini i mi vrtimo jedno te isto, nije to neko vaganje kalorija sta ti ja znam ali u svakom slucaju bolje nego vrticki meni i salama na butteru… E da sto se tice jaslica, mi ih mozda mijenjamo, grooozno iskustvo i nepovjerenje s tetama. Pustale su na moje oci i usi moju D da place i po 15 min u komadu i tek tad je iznesu (zakonski je ne smiju uplakanu drzati duze) i mene su ubjedjivale da je to ok i da tako treba. I to je trajalo danima a one nisu uspijevale niti jednom da nadju poveznicu s njom i nekako je skrenu oaznju i umire je. Osim toga vrsile su pritisak na mene da ja nisam ok s tim i da joj orenosim nervozu, sto je totalno pogresno jer sam im fakat u pocetku vjerovala ali nakon sto sam svoju D zatekla na podu i ukocenu od plakanja i bez zraka stopirala sam sve i ovih dana idemo u drugi vrtic na razgovor jer ocito da ne ide. Roditelj osjeti. Kad vec imamo sansu i izbor. Ugl nikome ne bih pozeljela da dozivi one scene, a jos mi je gore sto sam to dopustala jer navodno to tako MORA. Ne ne mora, iskustvo drugih mama iz drugih vrtica potvrdjuje da moze i bezbolnije. Ne kazem da ce proci sa osmijehom ali ne treba ostajati ni bez daha i kociti se (sto se btw niiiikad ni priblizno nije desilo ikad). Iza nas je grooozna sedmica. Uzas
Zao mi je zbog jaslica. Ako imas mogucnost promjeniti ih iskoristite to. Nadam se da ce biti bolje.
Evo recept;
Jedan srednji batat skuham i izgnijecim, dodam jedno jaje, 2-3 supene kasike mljevenih badema ili onaj porridge iz dma, ili malo jednog malo drugog, a nekad kad nemam od toga nista koristim heljdino brasno. Ugl sve to tako od oka, i za sve slatko/slane kombinacije samo mijenjam taj vezni sastojak odn brasno. Za waffle od graska koristim npr kukurzno brasno nije bas da stavljam schoko porridge 😂 Ranije sam pekla na taci uz malo kokosovog ulja ali sam shvatila da mi bas puno vremena ode dok ja to sve okrenem par puta, pa operi, raskloni tavu i nedavno sam uzela waffle maker i toooop stvar.
Kad vec Ally pita kako stizem, eto tako, to ki je bilo rjesenje. Sve to smuckam za 3 min (nekad batat ostane od rucka, pa stavim u friz i naredni dan tako skuhan samo izgnijrcim pa za waffle) i dok oravim sebi kafu waffle apart pece a ne moram okretat kao na tavi. Ne pere se uz to, nego ga kasnije kad se ohladi samo obrisem, jer ima neljepljivi sloj. Dok kafa bude gotova i njoj su waffle. Sveukupno 7 min mozda treba. Ja rahat pijem kafu a ona jede 😊
Ako se ne varam ti si pisala da tvoj malisa ne voli slatki dorucak a evo ovo su neki slatkasti dorucci, ni moja nije ljubitelj, pa joj na slatki waffle namazem malo grckog jogurta i jede kao da sutra ne postoji.
Eto ☀️
Da u sustini to je to, sto jednostavnije i brze to nama omiljenije 😂 Aparat za waffle nije nuzan, sve ovo moze biti i kao palacinak, sto sam ranije i radila ali fakat waffle aparat radi brze i bolje posao, jer mi se desavalo da ne mogu okrenuti palacinku raspadne se u toku okretanja. Ako sta probate javiteeee 🥰
11dpo 22.11.2022 prvi ➕
Evo recept;
Eto ☀️
Da u sustini to je to, sto jednostavnije i brze to nama omiljenije 😂 Aparat za waffle nije nuzan, sve ovo moze biti i kao palacinak, sto sam ranije i radila ali fakat waffle aparat radi brze i bolje posao, jer mi se desavalo da ne mogu okrenuti palacinku raspadne se u toku okretanja. Ako sta probate javiteeee 🥰
I meni se cesto raspadnu/razmeljaju dok ih okrecem. Imam dodatak za wafle na tosteru pa cu probat.
I mi pecemo vafle na obicnom tosteru, ona grill kao resetka. Ne ispadne lijepi oblik al vafli su ok.
Pahuljka ajme meni 😰 razumijem te skroz... super da imate drugu opciju, svakako probajte. Drzim fige.
Ja sam i sama na sto muka sa starijom, nikako se nije prilagodila, al po nama nije do teta, samo njoj nikako nije sjelo to sve. Ali mi nemamo drugu opciju osim da ju ispisem i ostavim doma.
Pahuljka - baš mi je žao zbog jaslica. Drzim fige da je zbilja samo u tetama problem i da sljedeća grupa/vrtić bude bolje iskustvo.
Ne znam uopće što da mislim o svemu tome. Taman sam se malo osokolila oko toga da svog malog dam u jaslice (sad kad je prohodao i krenuo malo biti društveniji) i sad kad ovo čujem mi baš bude muka. Ne znam ni sama što ću ako to kod nas isto tako bude izgledalo. Bojim se da ću u tom slucaju na kraju odlučiti ostati doma cijelu godinu, a mislim da ću time zabiti autogol i svojoj karijeri, a i svojoj psihi. Da, znam da je dijete najbitnije, ali se zbilja nadam da će prilagodba ići ok i da ću do nove godine krenuti raditi.
Kako su ostali jasličarci, sad kad su prvi tjedni prošli? Jel se koji od bolesnih vratio natrag u vrtić nakon bolesti i dal to sad znači cijelu muku s prilagodbom ponovno ispočetka ili?
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
Mi smo se manje više prilagodili na vrtić. Plaču i dalje kad ih se ostavlja ali doslovno ne uspijem izaći iz vrtića već se smire i krenu igrati (provjereno, morala sam se vraćati u vrtić nakon što sam izašla jer sam nešto zaboravila i bili su mirni). Odlazak je postao isto bez suza. Od ovog tjedna je klasični boravak u vrtiću, završile su službeno sve prilagodbe.
Ne mislim da je to s prilagodbom iza nas ali evo raduje me što vidim pomake.
💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
02/22 IUI - beta 0, 9
05/22 IUI - beta 0,1
09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️
afrodita060606@gmail.com
Ally M se vratio prosli tjedan i nine bilo problema, cak stovise frajer je od poslije rote krenuo jesti sve pred sobom 🙈 I dalje je nalo tuzan kad odlazimo, ali nikakav plac, kad se dode po njega zaigran je, spavanje im je generalno ok, ali jos uvijek jedni druge bude pa je nekad krace, ali kazu tete da ce to uskoro proci. Hrana generalno ok, ali ima dana kad je rucak slabija prolaznost (svima). On je u vrticu vise od 8 sati dnevno.
Kasnije nastojimo da smo bas ful a njime, to je meni malo teze kad radim poslijepodne jer sam tek oko 19 doma, ali onda maksimalno iskoristim do spavanja vrijeme i ujutro kad je jos doma.
Thinkpurple kak je N u vrticu? Ima pomaka?
Pahuljka jeste se prebacili? Bolja situacija?
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
Mi krenuli nazad ovaj tjedan al nije dobro krenulo opet. 😞
Sad je bila 2 dana do spavanja, danas je skroz.
Pricamo s tetama svaki dan, kazu da je bolje da sad to prodemo jer iduce godine ona ima obaveznu predskolu.
.
Dnevno spavanje kako vam spavaju maleni sad? Mi smo sad vec skoro 2 mj na jednom spavancu, kolko je na pocetku bilo super jer smo presli s 2x po 20-30 min na jedno od sat i pol, opet se vratila na ovo 30min, 45 u najboljem slucaju ako ju produzujem s dojenjem nakon 20 min 🤦♀️ poludit cu s tom mojom nespavalicom. Nocna spavanja su i dalje minimalno 10 budenja, al bas plakanje i deranje i ustajanje, ne ono cendrne i nastavi spavat.
Sa starijom u ovoj dobi smo imali samo par dana takve noci kad je bio neki skok, zub ili nesto, a kod ove je svaki dan ovako. Ja stvarno nemam snage vise. Muz i ja se mjenjamo al dabe nam to sve kad ju i susjedi cuju.
Sortiraj odgovore
Najstariji