Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Pahuljka
    11. Listopad 2024. 11:57

Ally kao neko ko je imao isto dijete i koje se budilo najmanje 4x nocu da jede i koje se usoavljivalo flasicom, mislim da ti mogu biti vjetar u ledja. Sve od toga je prestalo, izuzev jednog budjenja nocu a nekad je i to tek oko zore. Ima losijih dana/noci kad idu zubici ili trenutno navikavanje na vrtic, ali u sustini rijecim to dudom umjesto flasicom. 
    Vristanje i plakanje potpuno isto, sve dok ne dam flasicu (pricam za noc) da je to strasno. I trpila sam to mjesecima, bila u strahu sta ako ne napravim flasicu na vrijeme, hoce li se jos gore razbuditi od placa, ma uzasno stresno. I nakon jedne noci gdje se orobudila najmanje 6x da jede, ja sam samo ustala i rekla dosta. I to mi je jedna od najboljih odluka. Jednostavno se u meni javio inat i nije ki bilo zao mog sopstvenog djeteta, PO PRVI PUT ! Nije mi je bilo zao jer znam da je nrmoguce da je gladna. Bila sam blago receno ljuta, najvise na sebe jer sam to dozvolila. Da skratim; ukupno 3 noci je trajalo to plakanje, bad bas plakanje ali nisam odustajala, taj inat mi nije dao, zacrtala sam i gotovo. Prvu noc je bila budna od 12 do 5 ujutru i povremeno plakala, i trudila se zaspati, drugu noc vec od 12 do 2 i trecu od 12 do 1. Da bi se cetvrtu noc probudila tek oko 6 ujutru. Uz to par dodavanja dude, to jos nismo izbacili. Ali jedno po jedno. Ostali smo na jednoj koja je nekad pred zoru a nekad oko 3-4h. Ja se preporodila, ali dok mi nije kliknulo u glavi da mi nje nije zao sve i da vristi nisam ni uspjela. Za dnevno isto tako, samo sto sam joj promijenila mjesto davanja. Sad to radimo u dnevnoj. Na pocetku je od 120 pila samo 20-30ml (jer je icekivala da ce dobit prije soavanja) ali nisam dala u soavacoj, i malo se mucila ali zaspala. Nakon SAMO 3 dana je skontala da ili ce pojesti u dnevnoj ili nece nikako, pocela je piti svih 120ml i uredno nakon mijenjanja pelene sama zaspi (lezim pored nje). Nije najbolji soavac na svijetu, nije najlakse dijete na svijetu, nije najnezahtjevnije dijete na svijetu ali meni je ovo ogroman pomak. 
    Nadam se da ti je ovo iskustvo od pomoci. A bila sam ocajna vjeruj, i iz tog ocaja se javio zadnji atom snage, i najveci inat koji sam ikad osjetila. 🙏🏽

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

Apple
    14. Listopad 2024. 21:58

Ajme Pahuljka, totalno potpisujem za ovaj inat mameći, super si to opisala!
    Baš kad pomislim, sve veće i teške stvari smo riješili upravo tako, kad vidiš da nema dalje i da si radiš medvjeđu uslugu, presiječeš i odjednom vidiš neki novi način.

Mi smo tako uspjeli riješiti dojenje, i njoj i njemu. Kad sam skužila da doslovno cuclaju bezveze samo da im je u ustima, baš sam se razljutila. Možemo se maziti i bez pucanja, već su mi dušu isisali.
    S njom sam izdržala 2 i pol godine, s njim malo preko godinu. Ne mogu više, dosta, zdravo.

Thinkpurple razumijem te u slovo. Neke stvari su drukčije ali taj osjećaj je isti.
    Baš ti jako želim da se situacija popravi. Prvo sa spavanjem, a onda će sve drugo pomalo sjesti na mjesto.
    Deprivacija sna ne samo da izvlači najgore iz čovjeka, pretvara ga u čudovište.
    Kakve sam ja misli znala imati dok bi noćima bdjela, bolje da ni ne izreknem🙄🙄🙄
    Moj je isto počeo zajebavati s ispadima, kad nije nešto po njegovom počne se bacati i plakati na sav glas. I ne znam što ću s njim, zabavno mu je čupati i gristi se, pogotovo sestru. Džabe ja pričam i objašnjavam, sve mi se čini da ću ga ugristi natrag ako još malo potraje🫣

2019.🦄
    2023.🦁

Ally007
    15. Listopad 2024. 09:42

Pahuljka - isla sam pričekati par dana da vidim kako će se situacija razvijati prije nego ti odgovorim. Svaka čast za učinjeno, al mislim da ću ja ipak malo pričekati s rigoroznim metodama jer mu izlaze obje donje trojke i mislim da je zbilja gladan. Vidim da i po danu jede ko lud, nakon 2 i pol sata trpa u usta kao da nikad hrane nije vidio. Uvijek tako jede kad zubi izlaze pa je vjerojatno u tome stvar. Ovih dana sam ga probala umiriti dudom i nunanjem, a ako bi prošlo cca 2 ujutro bih popustila i dala mu flašicu. Onda me zgrabi za obje ruke i ne pušta da mu slučajno ne uzmem prije nego sve popije. Pa spava do jutra. Tako da se nadam da ce i to stati kad zubi izbiju. Ako ne, poduzimat ću drastičnije mjere. Ovaj tjedan sam uspjela prebacit ručak oko 12 tako da smo izbacili podnevnu flašicu za uspavljivanje. Upravo se spremamo otići do vrtića da vidim kad možemo krenuti s prilagodbom, ovaj tj ili mora od ponedjeljka. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

Thinkpurple0
    15. Listopad 2024. 12:06

Apple i moja grize i cupa seku. Uopce neznam kako se postaviti vise jer kod nje NE ne znaci nista nego samo poticaj da onda ugrize nekog/nesto drugo ili napravi neko novo sranje. 🤦‍♀️ sve me strah interakcije s drugom djecom da nebi nekoga ugrizla jer ovo sto seki napravi je uzas... mislim to bude u igri ili ovak usput, nije da se svada pa da se brani, zato me i brine da nekog ne ugrize iz cistog mira.

• Petrica_92
    15. Listopad 2024. 15:50

Ally razumijem te. Ja svom dan danas nekad znam 2 puta po nocu dati bocicu, nekad niti jednom. Prepoznam na njemu nekako kad zeza, a kad je stvarno. Sad sam skuzila da zbog prehlade i slajma u grlu zeli nesto cuclati po noci, cak i na svaka 2 sata - sad skuham caj pa mu po noci dam na bocicu. Ne koristi dudu vise, da koristi vjerujem da bi mu to olaksalo zacepljenost al ovak, jbg.

Sto se grizenja tice, za sad je grizao tu i tamo samo mene. Tete u vrticu na roditeljskom su nam rekle da je to za neku djecu obrambeni mehanizam (ali tesko je definirati sto ih u tom trenutku strasi; glasnoca, blizina, pokret?).
    Kad sam ja bila mala, grizla sam brata. Mama je to rijesila tako da je posteno ugrizla mene natrag 😂 navodno sam odmah prestala

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

Ally007
    18. Listopad 2024. 07:41

Mi smo evo prošla 2 dana krenuli s privikavanjem na vrtić. Prvi dan smo bili zajedno i bilo je super, nije bio toliko društven, ali su ga zanimale igračke i hodao je okolo i bez mene. Jucer kad smo došli mi se cijelo vrijeme drzao za rukav. Onda sam ga ostaviš samog, prvo nije skuzio da me nema, a onda je valjda počeo plakati. Dao se teti utješiti, ali ipak sam ja morala ući. Danas će malo dulje ostati sam, bas me zanima kako će to ići. Nocas je katastrofa spavao, budio se svakih sat vremena. Poceo je i smrkati, ne mogu vjerovati da već nakon 2 dana. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

Apple
    19. Listopad 2024. 15:15

Thinkpurple, tako i naš malac u igri ili iz čistog mira dođe s leđa i ugrize ili počupa i smije se. Nikad nije u svađi. Zasad još nije nikoga ugrizao osim nas doma, a stalno smo po igrankama kod nekoga ili nama netko dođe.
    Uglavnom se lijepo igra ali zna biti grub nenamjerno jer je jako brz i stalno se centra i trči i skače posvuda pa zna zveknuti drugu djecu ali srećom zasad nije nikoga ozlijedio.
    Osim sebe. Taj mali je stalno izudaran ili krvav i sa čvorugama veličine šljive po glavi.
    Uopće nema straha i potpuno je drukčiji od sestre koja je bila oprezna i odmjerena.
    Stvarno je hazarder i ne smiješ ga na sekundu pustiti iz vida jer što njemu pada na pamet to je čudo.
    Recimo uđe u svoj krevetić jer smo maknuli dvije rešetke i onda se preko ograde baca na bračni krevet.
    Ili se popne na kauč i skače na pod, nekad na noge a nekad sleti na leđa ili glavu. Jedino mogu jastuke po podu poslagati i nadati se najboljem jer on se jednostavno ne boji.
    Ne smeta mu kad se udari, on dalje po svom.

2019.🦄
    2023.🦁

Afrodita06
    19. Listopad 2024. 19:56

Apple imam i ja kod kuće dva takva kao što je tvoj. Što da pričam više kad jedan trenutno ima plavo oko. Ne malo nego doslovno šljivu ima na oku. Jednostavno šokirana sam svim tim njihovim idejama koje su opasne po život. Ne znam kako im to sve padne na pamet.
    Jedno pitanje za sve. Jeste kupovale u Primarku? Kakve su vam veličine? Vjerojatno kvaliteta nije bajna ali imam uskoro priliku posjetiti jedan Primark pa bi rado napravila jedan shopping.

💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
    02/22 IUI - beta 0, 9
    05/22 IUI - beta 0,1
    09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
    mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️

afrodita060606@gmail.com

Thinkpurple0
    19. Listopad 2024. 20:59

Apple, afrodita takva je i moja haharica. I isto mi je sve "novo" jer starija je bila opreznija i ako smo 2-3 puta rekli NE, poslusala je i nije to vise radila/dirala. Ova mala bi doslovno u vatru usla sa smjeskom. Isto nema straha od nicega. I cak kad se ozljedi opet ce isto napraviti. 
    Isto je puna masnica al pici dalje. 🤷‍♀️
    Stvarno ju nemozes sekundu ostavit samu. Neki dan se sama popela u kadu. Popela se na klupicu pored i prebacila se unutra i otklizala je nekako i srecom se nije ozljedila. 

Pahuljka
    19. Listopad 2024. 22:39

Afrodita06

Appleimam i ja kod kuće dva takva kao što je tvoj. Što da pričam više kad jedan trenutno ima plavo oko. Ne malo nego doslovno šljivu ima na oku. Jednostavno šokirana sam svim tim njihovim idejama koje su opasne po život. Ne znam kako im to sve padne na pamet.
    Jedno pitanje za sve. Jeste kupovale u Primarku? Kakve su vam veličine? Vjerojatno kvaliteta nije bajna ali imam uskoro priliku posjetiti jedan Primark pa bi rado napravila jedan shopping.

Mi smo prije koji dan bili u iitalijanskom, navodim gdje, jer kazu da ima vise izbora u Njemackoj ali nam nikad nije bio usput pa ne znam koliko je tacno. Ali u ovom nije bilo puno izbora, kazu razgrabe se velicne vec do podne 🤯 i nakon toga ne iznose. U Njemackoj nije tako, kazu. Velicine su slicne c&a, njihovo (primari, c&a) 86 je otprilike 80 iz hm-a. Dakle nesto je manji 86 od ostalih. Kvalitet pidzamica koje smo mi uzeli i par majicica uz helankice je ODLICAN. Za vrtic i peri deri. U svakom slucaju mi namjeravamo za iducu sezonu soping obavit bas u primarku jer ono ne daje mi se 20€ za komplet iz hma da bi ga isprljala do prvog dorucka u vrticu. Cijene u orimarku su tipa 3,5€ - 2 majicice ili 10€ dvije pidzame gornji i donji dio. U hmu 12€ jedna🤯 To su bile cijene u Italiji, ne vjerujem da je neka extra razlika ni u drugim zemljama. A mozda je ni nema 😊

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.