Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ally007
    21. Rujan 2024. 13:48

Thinkpurple - jako mi je žao čuti za stariju, vjerujem da ti se srce para kad je vidiš takvu (i meni bi). Racionalno mislim da je sve stvar vremena, ali, kako je naša teta u vrtiću rekla-ima djece koja se nikad ne prilagode vrtiću i jedva čekaju da krenu u školu. I ja sam mrzila vrtić i mrzila sam što moram mirno ležati i gledati u strop dok drugi spavaju (a ja nisam htjela). I dalje se toga jasno sjećam, ali eto, valjda se i djeca moraju naučiti da ne mogu uvijek dobiti što žele. Unatoč tome eto me ovdje žive, zdrave i psihički relativno normalne 🙃. Tako da mislim da ni njoj trajne posljedice neće ostati. A što se boleština tiče, drzim fige da prizdrave dok muža nema.
    Jaslicari - svima želim brži oporavak. Baš sam vas htjela pitati da nije možda rota u pitanju. Isto tako, ovi koji su je pokupili - jeste ih cijepili protiv nje prije (tj dal je ova klinička slika s cjepivom ili bez)? Vrlo uskoro ćemo i mi biti u istom kosu sa boleštinama.
    Prehrana - ne zamaram se niti malo. Doma ne jede junk food, a kolace/kekse i sl dobije isključivo vrlo rijetko kad vidi nekog drugog da žvače pa uzme malo. Nije mu to osnova prehrane pa ne vidim problem. Neki dan je dobio od mene par gutljaja Cedevite. Ne mislim da će mu trajno naškoditi. Za doručak pod normalno jede i ABC sir, I Zdenku, ali i humus, avokado, jaja, palentu, griz, sir i vrhnje i sl. A povremeno dobije i onu kuhanu sunkicu. Ne jede samo majonezu i paštetu. Ne vidim razloga da ostalo ne jede jer i mi to jedemo doma, a nismo ni pretili ni ništa. Što se maslaca tiče, generacije su na njemu na selu odrasle pa su ok. Mislim da je umjerenost ključ, a ne želim sad forsirati isključivo organsko, nezacinjeno, bez bilo kakvog slatkog jer se bojim da će onda jednom kad proba biti još gore (po principu "zabranjeno voće je najslađe"). Za uzinu jede voće i to mi je ok. Kak je Buhaca rekla - kako mi jedemo tako će i on. 
    Mi smo prekjučer obavili cijepljenje, zasad je ok. Pa će u 10.mj krenut na prilagodbu. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

Afrodita06
    21. Rujan 2024. 18:07

Kod nas je baš opsadno stanje s tim rotovirusom.
    Ali evo primjera dobre prehrane i truda. Moji piju samo vodu i njihove baby čajeve, jogurt. Čak neće u vrtiću piti običan čaj nego radije izaberu vodu. Sve što je slanije neće jesti baš. Ne jedu neslano ali baš ono na granici da odrasloj osobi bude slano.
    Znači sad su bolesni oboje. Preporuke osim enterosgela, probiotika je i normalna ishrana i..... Slani štapići, slanci iz pekare sa što više soli, Coca-cola (kao idealna, slatka za energiju i gazirana za želudac).. dobila sam objašnjenje neće im biti ništa od toga, više štet napravi bolest nego ovo. Znači govorimo o liječničkoj preporuci.
    Njihove face na Colu, neprocjenjivo.
    Ozbiljnost situacije je takva da jedan blizanac ide na infuzije. Obzirom da hodamo po bolnici nije nam ovo rekao jedan liječnik nego više.
    Sad bi im dala sve samo da budu bolje.

💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
    02/22 IUI - beta 0, 9
    05/22 IUI - beta 0,1
    09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
    mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️

afrodita060606@gmail.com

bambi27zg
    21. Rujan 2024. 20:28

Thinkpurple ajme vas je bas sasilo, drzite se 💪🏼 Kak su curke? 
    Ally cijepljen je rotom obje doze - strah me na sto bi ovo licilo da nije 😱 Prvi proljev je bio takav da je bio u 💩 do pazuha i u carapice je iscurilo, preko plahte sve - uzas, sve he plivalo i curilo 
    Dobili smo potvedz sa Stampara da je rota potvrdena i da je virus ocito se prosirio u vrticu jer ih je 6 iz grupe.
    Prehrana bolest rekli su nam da mu dajemo sve sto zeli, frajer je danas brstio prsut i krumpirice iz Mekica 😅 Ugl on je nadosao, stolica je jos mekanija, alo je ovako avion. Jedino mali problematicnije s lijekovima jer ih odbija uzimati pa maskiramo kasicama i Bebimilom 🙈 
    Prehrana u vrticu imamo tjedni meni i svaki dan fotku sto su jeli, on jede sto zeli jer i ovako jede na parove razboj, malo je fan mesa i krumpira, malo udara samo po varivima, malo je zrak i voda - da dobiju ono sto i nije jeo, dobiju - opet trudim se kuhati po njihovim menijima da bude naviknut. 

Meni je poslije sinocnjih 38,4 i bolova cijelod tijela bolje poslije brufena i prospavane noci, jedino me bubrezi danas bole od manjka tekucine, ali i to ide na bolje danas. Krepanost je konstantna pa ono 😅

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

Ally007
    21. Rujan 2024. 21:24

Bambi, Afrodita i ostali s rotom - jel koja od vas u vrtiću na Savici, ako vam nije bed reci? Mene samo zanima ako je neka epidemija rote trenutno u Zg dal da pricekam malo s davanjem na prilagodbu, tj bi li mi oni rekli da je iz naše grupe hrpa djece doma zbog rote? Znam da nekad mora doći u kontakt, ali ne bih bas 2 tj nakon cijepljenja.
    I da, rota ide s temperaturom isto. 

Pahuljka
    21. Rujan 2024. 22:36

Sve vas razumijem sta pokusavate reci, i hvala na tom vidu podrske i da shvatim da je to ok, ali za nekog ko to ne jede ni kuci ono malo šok. Najveci grijeh joj je pereca, i tijesto od pizze 😂 Nikada nista slatko nije jela tipa djemovi, keksici i sl, jer radije svi zasladimo dobrim smoothijem, a ako je nama nesto sto nije za nju (npr pita) njoj extra napravim. Svjesna sam one realne slike kao sto neko vec napisa da ce sa 18 jesti pijan s poda pomfrit iz McD, ali ono ne mora bas jest s 14mj svaki drugi dan butter s hljebom i salamom. Moje misljenje bar. Ja kuci pravim dorucak za posao i sama pomisao da ja jedem bolje od nje, uzas. Tako da cu predloziti da i njoj donosim, a uskoro je i sastanak pa cu izaci s idejom o poboljsanju jelovnika i bas cu pitati roditelje da li oni jedu za dorucak bolje nego njihova djeca. Vama svaka cast i zaista bih voljela biti nekad tako opustena, postedila bi svoje zivce, ali dzaba jace je od mene. 

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

bambi27zg
    21. Rujan 2024. 22:36

Ally nije, Subiceva, jeste vi na Savici? Mi smo inace na Borovju 😄 Nama su sa Stampara ovo rekli, iz vrtica nije dosao nikakav mail da je virus u skupini. 
    Meni je moja opca praksa rekla da je Zg pun virusa - i veliki i mali 💩🤮

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

• Buhaca
    22. Rujan 2024. 13:41

Popusti jos danas ljekarne pablo 30% na dermokozmetiku

Afrodita06
    22. Rujan 2024. 19:50

Ally ja sam iz Slavonije. Ni blizu ZG. Mislim da je općenito epidemija po vrtićima 

💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
    02/22 IUI - beta 0, 9
    05/22 IUI - beta 0,1
    09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
    mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️

afrodita060606@gmail.com

Thinkpurple0
    22. Rujan 2024. 21:09

Mi smo jos na 39 temo 🥴 
    Znate kolko je djece bilo na zaraznoj ovaj vikend?? Strasno puno! Hara svasta! Moja pak ima neke bakterije i to su ju testirali isto na te koje haraju po vrticima. Bas me zanima nalaz kad stigne sta je. Ovako ju nije satralo nikada. Al mislim da su i bolestine mutirale i da su sad drugacije nego prije. 
    Bas mi je grozno citati ovo s rotom, pogotovo jer su cjepljena djeca... 
    Uzasno je kad su bolesni. Ja samo cekam da meni dode na naplatu kad one ozdrave da mene susne. 
    Bambi super da mu uspijete podvaliti ljekove, nama ne prolazi u nicemu. Sopamo ju ko gusku, direkt u grlo, drzimo na pola nagnutu i bradu da nemoze pljunut nazad, dere se, baca, zagrcava, ajme meni. Moram bas pitat sta ubuduce, jel ima neka alternativa jer ovo je grozno. Dva sreca je 3 dana samo jer da je dobila neki ono 2,3 puta dnevno 7 dana lagano bi ju otpeljala na venski da joj daju. Izgubila je povjerenje u nas skroz sad, neda da joj mjenjam pelenu jer se boji da ce cepic dobiti. Kad joj maknem staru pelenu govori - to to (to je to) da nebi dalje nesto radila. Nece nista pojest ni popit iz moje ruke da nebi bio lijek.  
    Vreca s nogicama imam od ethreala zimsku od starije. Kupila sam joj kad je imala 2 godine, sad s 4 i pol joj je tek dobra koliko je velika 😅 debela je dosta ko poplun da navuces na sebe, a moja ne podnosi pokrovanje tak da ju ni ne nosi. 

Ally007
    23. Rujan 2024. 20:31

Bambi - da, mi smo na Savici 😊. Tko zna, mozda se povremeno i sretnemo, a da to ne znamo!
    Belinda - mogu misliti da se užasavas. I ja bih, a liječnik sam i objektivno to znam riješiti. Al ono kaj sam skuzila je da je skroz druga priča kad si mama, jednostavno ko da mi pola mozga fali. Evo nama je 4.dan nakon cijepljenja i mali je i dalje onak li-la, jucer je bio nikakav. Spava opet uzasno, budi se plačući svakih 1h, a taman je bio počeo dobro spavati. I jos je postao uzasno šmrkav i sad kuri, ali ne iznad 38.5. Ne znam, samo da na kraju bude sve ok i ja sretna. Tek sad kužim koliko sam ja morala izbezumljivati svoje roditelje kad sam svaku virozu kurila iznad 40.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.