Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Thinkpurple0
    20. Listopad 2024. 12:04

Cure jel neka od vas koristi platnene uloske ili menstrualne gacice da podjeli iskustvo, za i protiv? 
    Ubijaju me ove moje menge, traju 10 dana isto od prvog do zadnjeg dana s izljevima, sve mi se upali dolje, a tampone i casice nesmijem koristiti. 

Ally007
    20. Listopad 2024. 20:38

Thinkpurple - s obzirom na peripetije oko zadnjeg poroda, jesi bila na kontroli ginića i rekla mu/joj ovo? Jel ima kakvo mišljenje? I meni mene traju 7-9 dana i izljevi su bar prvih 5 dana, ali imam endometriozu i takva mi je menga već doslovno 20 godina pa sam se navikla. Nemam pametan odgovor na tvoje pitanje, koristim uloške (Oni deblji libresse su nježniji od alwaysa, koji mrvicu bolje upija, ali je plastičniji).
    Rasplet naše situacije s vrtićem - mali je nakon 3.dana (diio vremena koji je unutra bio sam je plakao cijelo vrijeme) zakurio na 39 uz ooogromno balavljenje, tako da smo tako bolesni proveli vikend. Nadala sam se da će bar 7 dana proći u komadu, prije prve bolesti.
    Razvoj - jedno pitanje. Jel se kojim od vaših klinaca desilo da više ne rade ono kaj su znali? Tipa on je uredno mahao i govorio pa-pa do prije cca 2 tj, a sad više neće (samo povremeno to napravi kad se valjda njemu da). Isto tako mi se cini da se rjeđe odaziva na ime (moja paranoja na 100-tu potenciju). Do prije 2 tj mi je normalno odgovarao na pitanja "kako beba place/piski/kaki, kako se glasaju životinje itd" a sad isto sve samo selektivno, nekad da nekad ne. Frendica mi kaze da je normalno da nešto uče, nešto zaborave itd. Ja sam naravno opet luda od paranoje. Kak je kod vas? 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

Thinkpurple0
    20. Listopad 2024. 22:29

Ally je, sve zna gin i kaze da je normalno (🙄🙄🙄 izluduju me s tim da je uvijek SVE normalno). I prije sam imala jako obilne menstruacije i znalo mi je procurit tamo 2.dan al su jenjavale kak su dani odmicali al sad je ono 10 dana opci potop, kak krene tak i stane, ko da netko otvori i zatvori pipu. Koristim isto libresse one najdeblje nocne. I sad sam povremeno pocela stavljat i chicco uloske ove za nakon poroda jer su mi najugodniji, samo njih nosim dok sam doma jer su fakat ogromni i debeli. 
    Sto se tice razvoja , ne zaborave oni to nego idu dalje bi ja rekla, kao dosadno im je to, savladali su to dobro i neda im se vise tu radnju raditi. 
    Moja je prije svima mahala i davala i slala puse i vikala papa. Sad vice boook svima zivima. Nebu mahnula da joj ruka valjda ne otpadne. 😅
    I isto me ignorira kad ju zovem imenom, al zato kazem nesto sta joj pase, tipa - hoces keks - odma se okrece. 
    Mudrice su to. 
    Zao mi je da ste vec skupili prvu bolestinu al to je tak s vrticem... moras skupit sve 🤦‍♀️ 
    Mi smo izdrzali cijeli prosli tjedan al nos i kasalj nisu stali, niti jednoj niti drugoj. Inhalator i sprica i sprejevi rade 0-24 🥴

• Tonkica1509
    20. Listopad 2024. 23:31

Think ja ponekad noću koristim one always gaćice i okej su mi. Al nemam obilne menge pa ne znam. Doduše ko pelene su pa vjerujem da bi ti bile ok 😆

Bome kad vas čitam kužim da je moj L u kategoriji baš opreznog djeteta. Jako je pažljiv, ne izvodi neke gluposti, zna kad je nježno ne na koje se smije i provocira, zna kad je strogo ne i onda me sluša. Al ne znam, kak sam se vratila na posao i kombiniramo smjene, baš me pere krivnja da se ne bavim dovoljno s njime i da će mi zaostajati u razvoju. Možda samo paničarim. I tješim se da ga "puštam da bude dijete", u prijevodu svaki dan je vani par sati bez obzira na vrijeme. Još sad sušim sve od ovih kišnih dana i mlaka.
    A ovako razvojno, ne znam jel bi trebali oni sad već boje razlikovati, ili razvrstavati oblike? Jer on to ne radi, tu i tamo koji oblik pogodi, al ne zanima ga to. Zna slagati kolutove, spaja kocke i slaže ih, dvije puzzle spoji ponekad. Ali baš je u fazi vozila, samo auti, traktori, vlakovi, avioni. I užasno je brbljav, svaku riječ ponovi za nama, nekad točno, nekad na svom jeziku. I sve se sporazumijemo sad, znam uvijek što hoće reći, zna i on reći što i kad želi. On baš nekako jako taj govor razvija. I zadnjih dana jede ko terminator, ja sam uvjerena da on pojede 3x više kalorija od mene.
    Dojenje nam skroz ide kraju, noć prespava, ponekad mu dam sisu navečer, ali to je zato što je meni teško prestati s dojenjem, on ne traži. Nekako mi je to baš emotivno, tako veliki dio života sad ide kraju, praktički prestalo. Ali vidim da si nadoknađuje, užasno se mazi, grli, daje puse, nekad samo legne kraj mene ili muža i tako se mazi. Sav je neka nježna dušica 

Thinkpurple0
    22. Listopad 2024. 21:00

Tonkica mislim da je prerano da razlikuju boje i oblike. Evo samo za info, bila sam prije mjesec dana na roditeljskom kod starije kceri u vrticu i pricali su sta bi sad djeca od 4-5 godina morali znati i sta im je cilj za ovu akademsku godinu da svi savladaju, motoricki, emocionalno, socialno itd. I jedna od stavki je da sa 4 godine moraju znati raspoznati osnovne boje. Tak da nemas brige. 
    Moja isto sad nabada one kolutove na stap, slaze kocku na kocku, oblike joj dam i pokusava ugurat dok ne ugura u koju god rupu, a doci ce i to da ce skuzit koji je za koji oblik. 
    Isto prica jako puno vec, pocela je i vezat po 2 rijeci povremeno sa malom pauzom izmedu kad hoce objasniti. Ima stvarno puno rijeci, neke su ciste a neke su malo izvrnute al kuzimo kontekst i sta govori i trazi. 
    A ovo da si premalo s njom, vjerujem da imas griznju savjesti, al samo mu se posveti dok si doma i bit ce sve ok, bit ce mu to dovoljno.
    Ja sam doma 0-24 pa nemam kapacitet se bas cijeli dan bavit s njom i "vjezbat" vjestine i ostalo. 

Thinkpurple0
    22. Listopad 2024. 21:05

E i dojenje uzmi si vremena kolko ti treba, meni je to bas bilo tesko isto kad smo starija i ja zavrsile tu pricu... a i on kad vise nece htjet ce ti dat do znanja. Ja sam plakala ko kisna godina kad mi je starija sama odbila 3 dana za redom i rekla spremi necu vise. Imala je 1 g i 7 mj i isto je ostalo samo vecernje pred spavanje. Iako je tako bilo najbolje i najbezbolnije meni je bas tesko palo. Posebno je kolko god da je tesko. 
    Ova mala je bila veliki cicac od prvog dana, nikad bocicu nije prihvatila, cica joj je sve. I jos se uspavljuje na cici iako vidim da joj sluzi samo za to. Nekad mi se neda vise da ju samo ja mogu uspavat i uvijek moram bit pored da ju produzim s cicom i nemrem mrdnut a opet znam da ce mi bit koma kad prestanemo jedan dan. 

• Unname13
    23. Listopad 2024. 22:33

Pozdrav žene
    Nadam se da ste se sve dobro, vi i vaša dječica😊
    Odmah da se nadovežem na ovo prepoznavanje oblika itd., mislim da je to stvarno prerano.
    Moja i dalje većinu baca, a ako i gura, gura gdje uspije, ne pogađa oblike🤣
    Što se tiče nje, imali smo sistematski danas, ima preko 13 kg i 86 je duga (kičma mi otpada😅)
    Cjepila je nisam, jer čekam da progovori, iako zna nekih 20ak riječi i baš svakim danom sve više ponavlja i uči.
    Odavno hodamo, penjemo se, spuštamo se i dalje mame ne vidimo.
    I dalje je zahtjevna, mrzovoljna, ali dobro jede i spava, pa preživim je 😅
    Zubi evo tek sad sedmi izašao, i to 4ka, donje 2ke još uvijek nisu.
    Samo da je malo prođe ova mama faza, bilo bi mi sve lakše iako kad mene nema u blizini ni je sjeti me se (ako je s babom, a ako je u igraonici izdrži sat, meni sasvim dovoljno)
    Vi koje dojite još uvijek, svaka vam čast.
    Mi imamo dvije boce dnevno i planiram uskoro maknuti jednu.
    Aliii duduuu ne vadi, pa ih skrivam po kuci😅

• Tonkica1509
    26. Listopad 2024. 09:07

Eto izgleda se situacija i sa dojenjem i svime rješava sama od sebe, stigao i meni plusić na testu 😊 još jedna ljetna beba stiže

Afrodita06
    26. Listopad 2024. 10:20

Tonkica čestitamo 
    Mislim da i jesu najbolje te najmanje razlike među braćom i sestrama. Teško je kad ih je dvoje ali isto tako vidim koliko je super što imaju jedan drugog 

💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
    02/22 IUI - beta 0, 9
    05/22 IUI - beta 0,1
    09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
    mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️

afrodita060606@gmail.com

• Unname13
    26. Listopad 2024. 11:16

Tonkica1509

Eto izgleda se situacija i sa dojenjem i svime rješava sama od sebe, stigao i meni plusić na testu 😊 još jedna ljetna beba stiže

Čestitam ❣️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.