Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Apple
    26. Rujan 2024. 21:54

Lijepo je svratiti na forum i vidjeti da je ekipa tu😘
    Svima želim brzo ozdravljenje uz riječi da vas potpuno razumijem jer smo mi u fazi prebolijevanja vrtićkih kugi preko seke. Dva tjedna vrtića u komadu i evo viroze i temperature. Starija preboli za dan-dva, mlađi je imao tri dana temp koja se jedva skida uz kombinaciju antipiretika na 4 sata, jeeej.
    Uz to je i mene pokosilo pa je baš bilo zanimljivo.

Vidim da se komentirali za zimske vreće, kupila sam rabljenu od Ethereala, debeli muslin i rukavi se skidaju. Uz to se nogavice mogu podvrnuti pa ju je nosio i lani i sad opet, svaka preporuka.
    Inače, toplo preporučam i neke stvari kupiti rabljene, zna se naći svega po manjoj cijeni, ima po fejsu par stranica.
    Nama trenutno izlazi čak 6 zuba istovremeno, gornje četvorke i donje dvojke i četvorke.
    Od solidnog jedaća došli smo do toga da u danu nabrojimo na prste koliko je zalogaja pojeo, ali se riješimo da će proći, nije mu lako s tim kaosom u ustima.
    I grize se jako, sestru, mene, muža, baš jako grize i onda se smije i ne znam kako da ga odučimo od toga.
    Mi za jesen imamo Adidas superstar malo za šminku, inače Froddo i Tikki jer su barefoot. Ove Adidas naravno nisu, ali su dosta mekane za jedne ne barefoot obuću.
    A jelo je trenutno rak rana, ne pitajte ništa.
    Sa starijom je sve bilo po protokolu, s dvije i pol godine prvi slatkiši i slastice, samo domaće i kuhano i puno povrća.
    Ovaj mlađi već odavno tamani kupovne sitne namaze i salame, grickalice i slatkiše, ne mogu mu sakriti kad starija sve to dobije. Njega se za razliku od starije ne da preveslati, sve traži i bori se rukama i nogama dok ne dobije. Unatoč tome što mu ništa ne uskraćujemo, trenutno svejedno ne jede NIŠTA tako da čekamo bolje dane.

2019.🦄
    2023.🦁

Thinkpurple0
    27. Rujan 2024. 07:47

Znaci danas prva noc bez temperature. 🥳
    Kakva nas je ovo kuga poharala, majko mila, sta nas ceka onda na zimu... ovaj vrtic ce bit bas izvor kuga. 🤦‍♀️
    Apple tak je i kod nas, starija je zivjela u neznanju od "nezdrave" hrane, ekrana i svega do neke 2 godine, al ova mala je toliko ratoborna da ce ti izvadit iz usta da vidi sta jedes da i ona dobije. Crtice pak pazim da statija gleda dok mala spava al nekad, ko tipa sad u bolestinama, nemogu to toliko kontrolirati, pa su i skupa gledale. A i koristim to za inhaliranje, mjerenje temp i slicno 😏
    Manjak apetita nakon 1.godine je normalan, vise nemaju onaj skok u kilazi i visini kao prije pa da im treba puno hrane. Tako mi kaze savjetnica za hranjenje beba, jos uvijek imamo susrete jednom mjesecno. 
    Mi smo sad u fazi ustajanja iz hranilice 🤦‍♀️ ona bi jela stojecki ili bi u krilo ili na sekinu stolicu. Jeste i vi u toj fazi? Kako se borite s time? Ja ju vracam al se ukruti ko daska i nemozes ju vratit nema sanse. 
    Meduobrok je najcesce voce, sta god imam sezonski doma, a ako nemam nista onda ona vrecica vocna. Zna nakon voca/vrecice dobit i plazmu ili lino keksic jer tad i seka ima uzinu pa jede isto nesto tipa to jer ona ne jede niti jedno voce. 
    Jucer je jela mandarine, odusevila se. Nisam znala kak da joj ih dam a ona mi maznula krisku i sama trgala prstima i stavljala dio po dio u usta, cuclala sok... super. 
    Ally grozde moja jede vec duze, kupim u lidlu bio bez kostica, prerezem zrno na cetvrtinu. Vidim u kakici da neke ne prozvace 😏
    Apple tnx za preporuku za adidas, bas cu pogledat. Htjela bi da ima i neke tako tenisice ako nije za cipele vani a neda mi se dat u froddu za cipele i tenisice. Bankrot 😵‍💫

• Buhaca
    27. Rujan 2024. 08:25

Mi uzeli Bosa noga navlakuse. Za sada ih ne skida, komedija je da pokusava istovremeno hodat i njih proucavat. 
    Grozde jedemo odavno, veliku bobu ogulim izbacim kospice i onda ona gricne. Mandarine smo isto probali, na pola kriskicu i onda pocuca. 
    Brzo ozdravite svi

• Buhaca
    27. Rujan 2024. 13:00

Babycenter 15% na sve redovne cijene do nedjelje. I na webu i fizickim ducanima

Pahuljka
    27. Rujan 2024. 21:36

Ally: evo par nasih receptica za dorucak a mogu posluziti i za veceru. 
    - palenta, unutra dodam jaje, sjemenke bundeve i uz to zrnati sir
    - palenta, spinat, ali bez mlijecnih proizvoda jer usporavaju spsorpciju zeljeza iz spinata
    - jaja i spinat
    -jaja i praziluk
    -waffle od batata, waffle od jabuke, waffle od grasak pirea, waflle s borovnicama, sve ovo mogu biti i palacinke ali mi lakse waffle ispeci. Ne koristim bijelo brasno nego kombinaciju heljde, mljevenih badema i iz dma schoko dinkel porridge. 
    -kukuruzni muffini
    - pohovane tikvice uz zrnati sir
    Eto otprilike to vrtimo, naravno desi se nekad i obicno peceno ili kuhano jaje, zavisi od vremena i prilike. Uglavnom jedna koka na balkonu nam fali jer bas volimo jaja, kao sto se da primijetiti 😂 

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

Apple
    27. Rujan 2024. 21:51

Pahuljka, kako radiš vaffle od batata?

Thinkpurple, i mi isto grožđe uzimamo, u lidlu. Super je, bio i neka sjemenke i moji ga tamane kao ludi.
    Da, slažem se i za crtiće, ni moja starija nije gledala dok nije postala veća a sad nekad moram i njemu pustiti, ne mogu ga u sobu zatvoriti.
    Mislila sam da mi je starije dijete zeznutog karaktera, ali bome ova druga djeca su isto mustre na svoj način
     Ne daju se preveslati🫣

Froddo su jako skupe, znači ispod nekadašnjih 500kn jedva možeš tenisice naći a kamoli čizmice 
    Pogledajte si cure i na stranici Hello!DeeDee, tamo su barefoot cipelice D.D.steps, ima svašta i nisu cijenom loši a čak imaju i dostavu za Hrvatsku.
    Ja već godinama starijoj naručujem sa Tikki stranice jer su mi najbolje i najdraže ali sve je teže dogovoriti se za neku grupnu narudžbu, stalno dižu prag za besplatnu dostavu.

2019.🦄
    2023.🦁

• Buhaca
    28. Rujan 2024. 13:46

Apple

Thinkpurple, i mi isto grožđe uzimamo, u lidlu. Super je, bio i neka sjemenke i moji ga tamane kao ludi.
    Da, slažem se i za crtiće, ni moja starija nije gledala dok nije postala veća a sad nekad moram i njemu pustiti, ne mogu ga u sobu zatvoriti.
    Mislila sam da mi je starije dijete zeznutog karaktera, ali bome ova druga djeca su isto mustre na svoj način
    Ne daju se preveslati🫣

Froddo su jako skupe, znači ispod nekadašnjih 500kn jedva možeš tenisice naći a kamoli čizmice
    Pogledajte si cure i na stranici Hello!DeeDee, tamo su barefoot cipelice D.D.steps, ima svašta i nisu cijenom loši a čak imaju i dostavu za Hrvatsku.
    Ja već godinama starijoj naručujem sa Tikki stranice jer su mi najbolje i najdraže ali sve je teže dogovoriti se za neku grupnu narudžbu, stalno dižu prag za besplatnu dostavu.

Mislim da je nezgodno njima kupovat cipele preko interneta. Jedino isprobat takve cipelice pa ih narucit. 

Apple
    28. Rujan 2024. 22:22

Buhaca

Apple

Ne daju se preveslati🫣

Mislim da je nezgodno njima kupovat cipele preko interneta. Jedino isprobat takve cipelice pa ih narucit.

Pa ne znam, nije baš da napamet naručujem.
    Pažljivo izmjerim stopalo, na stranici na kojoj naručujem je detaljno objašnjeno kako. I napisano je točno ovisno o modelu duljina unutarnjeg gazišta i kojem broju to odgovara.
    Naručujem da ako je npr. duljina stopala 12 cm, da obuća bude bar 0.7 mm dulja, to je nekakvo pravilo.
    Još se nijednom nisam zeznula po tom sistemu🤷‍♀️

2019.🦄
    2023.🦁

Ally007
    29. Rujan 2024. 08:20

Pahuljka - i ja sam htjela pitati na koji način radiš waffle, da li je svima ista osnova pa samo dodajes namirnice ovisno o okusu ili? I imaš li waffle maker ili na tavi radiš? Ja znam napraviti palačinke od banane (one deblje američke), ali to radim na običnoj tavici.
    Isto tako, mozda glupo pitanje - ali kad stigneš to napraviti ujutro? Mi dok ustanemo, promijenim mu pelenu, skuham kavu, on se 5 min poigra i već je gladan. Znaci rijetki su dani kad ima strpljenja i baš je dobre volje da ja 20ak min napravim te palačinke od banane. Mislim da bi mi se cijelo vrijeme drzao za nogu i plakao da imam cijelu pripremu povrća. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

Pahuljka
    29. Rujan 2024. 11:32

Evo recept; 
    Jedan srednji batat skuham i izgnijecim, dodam jedno jaje, 2-3 supene kasike mljevenih badema ili onaj porridge iz  dma, ili malo jednog malo drugog, a nekad kad nemam od toga nista koristim heljdino brasno. Ugl sve to tako od oka, i za sve slatko/slane kombinacije samo mijenjam taj vezni sastojak odn brasno. Za waffle od graska koristim npr kukurzno brasno nije bas da stavljam schoko porridge 😂 Ranije sam pekla na taci uz malo kokosovog ulja ali sam shvatila da mi bas puno vremena ode dok ja to sve okrenem par puta, pa operi, raskloni tavu i nedavno sam uzela waffle maker i toooop stvar. 
    Kad vec Ally pita kako stizem, eto tako, to ki je bilo rjesenje. Sve to smuckam za 3 min (nekad batat ostane od rucka, pa stavim u friz i naredni dan tako skuhan samo izgnijrcim pa za waffle) i dok oravim sebi kafu waffle apart pece a ne moram okretat kao na tavi. Ne pere se uz to, nego ga kasnije kad se ohladi samo obrisem, jer ima neljepljivi sloj. Dok kafa bude gotova i njoj su waffle. Sveukupno 7 min mozda treba. Ja rahat pijem kafu a ona jede 😊 
    Ako se ne varam ti si pisala da tvoj malisa ne voli slatki dorucak a evo ovo su neki slatkasti dorucci, ni moja nije ljubitelj, pa joj na slatki waffle namazem malo grckog jogurta i jede kao da sutra ne postoji. 
    Eto ☀️

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.