Bakon 2,5 tjedna u komadu prijavljujemo prvu vrticku bolest 😅
Nocas je u sat vremena povratio 5 puta i zavrsili smo na zaraznoj hitnoj pa dnevnoj, ugl neki virus hara jer ih je bilo hrpa, dobio je infuziju u lijekove i bolje je, sutra kontrola. 🤞🏼
*
Pitanje za vrtic - mi ga dovedemo cca 7:50 i pokupimo 16:15/20 jer je vrtic blizu posla - svaki puta je prvi i zadnji i u dezurstvu - je tako i vama ili samo mi radimo na krivim radnim mjestima? 😁
*
Thinkpurole kak he danas prosao vrtic?
Belinda i M je krenuo sam s prelaskom na 1 spavanje, najcesce se zavuce z kut kutne gdje je njegov spot (mali Sheldon 🙊) i duda i gladenje neceg, danas je dosao tamo i mene pozvao da sjedbem da mi stavi glavu u krilo i zaspao. E da, i sam si dofura neku lisicu koja svira glazbu za spavanje 😄
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
Bambi ja imam jako fleksibilno radno vrijeme, pa ga trenutno vodim od 8:15-15:15, i onda odradim još od doma.
Ono što mene šokira je da je on u 15:15 zadnji u vrtiću 😂
Mislim da je dosta roditelja možda uzelo više od dva tjedna za adaptaciju
Mi smo svi doma bolesni, a on super - sigurno je on donio nesto, ali prehodao 😂
🤱🏽32 god
👨🏼🍼 30 god
Drage mame, nadam se da prilagodba u vrticu ide svima dobro ili cak bolje od ocekivanog, a onim koji su kuci zelim ouno smage i strpljenja.
Nama je manje vise ok, mi idemo postepeno i zajedno sam s njom u grupi vec sedmicu, i odvajanje je po 5 min od naredne. To me toliko i ne zabrinjavanja negooo DORUCAK ljuuudiiii. Kako salama/sunka djeci od godinu, kako maslac, kakoooo fermentirani sirevi, kakoooo ?? Rucak okej manje vise, nema kolaca, sokova i to, ali taj dorucak je strasan. Danas je prvi put jela tamo i bukv me grize savjest evo pola dana. Ulozis toliko vremena, zivaca, znanja, da bi je hranila zdravo, i ode tamo da bi jela salamicu, maze maslac itd… Na aparatima sam bukv. Evo ako neko ima savjet/utjehu kako se nositi s tim. Ubija me u pojam to saznanje. Uzas.
Kako vasi malisani jedu u jaslicama, kakav je meni, kako se nosite s tim ?
11dpo 22.11.2022 prvi ➕
Moja je jucer povracala od plakanja u vrticu tako da nas je teta zvala da dodemo po nju i predlozila da ju ostavimo doma na produzenom vikendu da dode k sebi. Uzasno mi je to sve, ja sam bas koma, a tete i psiho kazu da je normalno i da nastavimo jer da ce bit isto ako ne i gore iduce godine ili za skolu...
.
Mala je pak bila dan i pol bez temp i opet nocas zakurila... vristi, place, penje se po meni... ne spavamo nis, 15 min ako u komadu ulovimo... muz je jutros otiso u pidami na posao kolko je iscrpljen bio, nije ni skuzio. 🤦♀️
.
Bambi joj bas mi je zao... nije rota? Krecu vrticke radosti. 😰
.
I ja sam primjetila kako idem i ranije po nju da hrpa djece ide doma, ne kuzim radno vrijeme roditelja, ja kad sam radila sam bila od 8-16, znaci ona bi morala bit od cca 7 do 16.45 u najboljem slucaju jer se nebi mogla teleportirat. Muz ima isto radno vrijeme al on moze tipa od 7-15 radit sto znaci da bi doso po nju onda 15.45 ako nebude guzva u prometu. Ok, neke bake i dede skupe al nrmaju svi baka servis. Isto ne kuzim. Vise mama mi je to reklo da je isto i kod njih
.
Pahuljka kuzim te... moja ne jede nista u vrticu, iako velika je pa svejedno, al isti je meni i za jaslicare, nutela, salame i slicno...
Ja malenu ne hranim time jos, iako lukavica uz seku uzica nekad griz, liz, necega. Neki dan je iz ormara izvukla lino jastucice one punjene i pojela par dok sam skuzila.
Rota i adeno kod njega koji je sad u proljevu samo takvom, ali nema vise povracanja.
A ja u proljevu i povracanju i mucninama 😩
Nemrem ooce nist zdrzati u sebi, a zedna sam za popizdit, sad sam pila casu vode 45 min i nadam se da barem ona ostaje pa kroz sat vremena nova. Marko samo pije, kruta hrana nista. Zvali su nas sa Stampara da je iz iste skupine 6 djece u tome tak da je ocito neko vrticko sranje 💩
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
Evo nama je trebalo 2 tjedan odnosno 2,5 da pokupimo rotu u vrtiću. Nadamo se da će brzo proći sada.
Što se tiče vrtića, prije bolesti smo bili puno bolje. Jedan blizanac je čak htio dobrovoljno ostati kad sam ga dovela, pružao je ruke teti. Ali sve je to prekinula bolest pa tko zna kako će biti kad se vratimo u kolektiv.
Što se tiče hrane u vrtiću. Ja sam opet stava da nema smisla ništa toliko braniti jer to ima samo suprotni efekt. Imaju svašta za jest i ono što odobravam i ono što neodobravam ali sve to zanemarim jer sam sretna što jedu. Veći problem mi je da neće jesti nego što pojedu kruh s nutelom. A neznam kako je kod vas u vrtćima ali ja sam uspjela vidjeti taj kruh s nutelom kod nas u vrtiću i na tom kruhu jedva da se može reći da ima nutele.
💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
02/22 IUI - beta 0, 9
05/22 IUI - beta 0,1
09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️
afrodita060606@gmail.com
Joj, bas mi je zao svih kod kojih su krenule vrtićke boleštine - držte se 💪🏻 kod L u grupi ih je maks 5-6 dnevno, vidi se da je krenulo..
.
Što se hrane tiče, ja sam isto ok s tim. Tri od pet dana imaju doručak koji mi je skroz ok (tipa zobene, griz, kruh sa maslacem i pekmezom), a dva dana se dogodi i nesto tipa kruha s nutelom - umjerenost je kljuc. Dva puta tjedno minimalno varivo za rucak, stvari tipa bucnice za uzinu. I naravno voce. Mi se onda ekstra trudimo da vecera bude uravnotezena i puna povrca. Vidjela sam super “meme” na tu temu na instagramu - mi se trudimo hranit ih zitaricama, namazima od orasastih plodova, organskim vocem i povrcem, a sa 18 ce jesti pomfri iz mcdonaldsa koji im je pao na pod auta u 2 ujutro dok se vracaju iz izlaska :D Vazno je postaviti dobre temelje, nece im nista biti od tu i tamo neceg slatkog, ili nekih praznih kalorija.
.
Nama je “prilagodba” zavrsila, zadnja dva dana nije ni zaplakao kad ga ostavim, mislim da se navikao na promjenu. Vjerujem da ce nakon neke bolesti biti teze, ali to je ocekivano..
.
Thinkpurple jako mi je zao zbog starije, ne mogu ni zamisliti kakav je osjecaj dobiti takav poziv. :( nadam se da cete uspjeti dogovoriti nesto s vrticem i da ce joj kroz koji tjedan biti lakse. Poznajete li mozda neke roditelje iz grupe, da se dogovorite da se kroz vikend djeca poigraju zajedno? Mi smo tako napravili sa jednim susjedima, i vjerujem da je klincima to isto olaksalo pragodbu
🤱🏽32 god
👨🏼🍼 30 god
Slazem se s curama, i ja sam pazila stariju, tek s 2 godine je pojela prvu cokoladu i sladoled, al kad tad dodu u doticaj s time. I sta mi to vrijedi kad je danas toliko izbirljiva da jede 5 namirnica, vec 3 godine, ne mjesec dana. Mala je uz stariju seku probala vec svasta al ne bazira joj se prehrana na tome, dam da proba kad zica jer vidi seku i nas.
Nek jedu sta jedu u vrticu, doma nudite sta vi jedete i kako jedete inace. Napravite bolju veceru da se izbalansira. Kad krenu na rodendane i u parkice i otkriju gluposti gotovo je 🙈🙈 al sto je jedna napisala ta nutela u vrticu je toliko tanko namazana da nebi rekla da ce stetiti 🙈
.
Da nam nebi bilo dosadno, mi jucer s malom zavrsili kod dr jer je nakon 2 dana pauze opet dobila temp... krcata je slajmom i hroplje i smrklji lete, dobila je sumamed. Borba da ga popije, ajme meni 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️ bilo je ta 4 ml po svuda, kolko je popila, nemam pojma.
I onda u noci starija zakurila na 41, nismo mogli spustiti temp.ispod 39, stalno se vracala, povratila je 2 puta, i otiso muz s njom na zaraznu... maloprije se vratili, 2 bakterije, jedna na plucima druga u grlu, cekamo nalaz brisa koje su... dobila je i ona 2 antibiotika iducih 10 dana, u pon kontrola u zaraznoj... muz u pon ide na sluzbeni put... a ja u vrapce 😵💫😵💫😵💫
.
Drzte se svi!
Bolesni mali i veliki želim vam brzo, brzo ozdravljenje svima. Prehrana nas dvoje smo daleko od zdravog. Njoj nastojim dati kvalitetno meso, voce i povrce ne dajem nikakve bio stvari, kruh joj je hit hitova na mene, i isto joj dajem vivis sir na kruh. Nema mi smisla davati joj stvari koje mi u životu nismo jeli. Proso, kus kus, heljda to jede. Kvinoje, amarante ne.
Vrece za spavanje ima li koja etherealovu zimsku sa nogavicama? Dvomim se izmedu nje i ergobaby, ergova nema rukave ali mi se cini da bi po velicini bila bolja tj da se dulje moze nositi.
Sortiraj odgovore
Najstariji