Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Unname13
    09. Rujan 2024. 13:24

Thinkpurple0

Cure kako zabavljate malisane kad ste doma? Mi kad smo doma ona samo cendra i penje se po meni. Ako je lijepo smo vani u parku od pola 9 do pola 12 i onda doma na spavanac. A s obzirom da nam stizu kise i zahladenje evo sta raditi doma… danas smo lijepile magnete po frizideru i radijatoru, nadobudno sam izasla van da skace po lokvicama i u prvu je sjela ko da je bazen 🤦‍♀️ pelena se napuhala u sekundi 😅 i ravno nazad doma.

Nikako🤣
    Već me strah ovih kisnih dana.
    Malo se zaigra, pa malo plače i tako u krug 🤣
    Kad baš baš ne znam šta bi, upalim joj ententinice nekih 20 min, samo da se ja resetiram

Lightblue
    09. Rujan 2024. 17:09

Moji ako ništa imaju jedno drugo,malo se igraju malo tuku i prođe vrijeme. Kako nismo izlazili po vrućinama brzo su se navikli na nekakav ritam. U ogradici su igračke koje slažu pa bacaju pa vraćaju a popodne pustim malo pjesme pa plešu. Vrijeme nam zapravo preleti dok kuham i pokušavam nešto počistit.

👩40g, dijabetes tip 2,AMH 36,9
    👨42g asthenospermia (2016) ➡️normospermia (2022)
    2010-2 biokemijske trudnoće
    2011-prirodna trudnoća,gest.dijab.>inzulin,porod 34 tjedan, 2100gr/47cm
    2016-missed ab u 14-om tjednu ,trombofilija isključena
    22-2 AIH -
    01/23 test ➕,spontano, zadnja menstruacija 28.11, 17.01. 7+1 stižu 🩷🩷💙

Ally007
    09. Rujan 2024. 23:08

Lightblue - baš mi je drago da si se javila, dugo te nije bilo. Zao mi je za oči za maloga, ali kad se sjetim kolika je borba bila (pogotovo s njim), ovo mi se cini kao najmanje strašna posljedica!
    Vrticka ekipa - javljate i dalje dojmove, pažljivo upijamo sve.
    Zabavljanje kod kuće - moj je sad ili u boljoj fazi ili je meni bolje jer je počeo bolje spavati noću zadnjih 7 dana (da se ne ureknem). Ujutro - nakon buđenja pelenica, pa se malo umivamo i zabavljamo na bideu (jako ga voli ), pa spremamo sudje iz mašine (ja spremam, njemu po podu pobacam njegovo plastično pa da se s tim što dulje zabavlja), pa malo igračke, pa čitamo knjige, pola dana jede i užina, onda kad perem ves je hit jer vesmasinu jako voli (ja ves ubacujem, on ga vadi van). Onda malo ono ubacivanje kocki, oblika i sl, malo se lovimo po kući (bole me koljena od toga već, ali njemu je jako zabavno i smije se), pa malo vježba hodanje tako da ga za ruku drzim, obavezno ode do muževe gitare pa po njoj drnda nekoliko puta na dan, onda se bacamo po krevetu, malo odemo na balkon itd. Kad muž dodje doma onda po njemu. I nekak prodje dan. Pali ko i uvijek mijenjanje prostorija i aktivnosti. Ali da je puno uz mene, je. I plešemo (nosim ga pritom). 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

• Petrica_92
    10. Rujan 2024. 15:51

Evo naseg vrtickog statusa; i dalje svako jutro suza suzu goni, ali mislim da je ocekivano.
    Jucer ostao sam do poslije rucka, danas je bio prvi pokusaj spavanja i odspavao je pola sata. Jako sam ponosna na njega jer je, bez obzira na suze i nerazumijevanje situacije, svako jutro jednako uporan popest se po stepenicama na prvi kat i doc do vrata od svoje jaslicke grupe 🥹♥️

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

Ally007
    11. Rujan 2024. 21:14

Petrice - bravo za mališu, hrabrica mala ❤️. Mislim da za sve samo treba vremena, ovo im je prvi odlazak u svijet bez nas.
    Update spavanja - nisam trebala nis pisati. Nocas je bio budan od ponoći do 4 ujutro i skakao po meni. Koma. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

• Tonkica1509
    12. Rujan 2024. 08:59

Petrice bravo za hrabrog dječaka 💙
    Ally sad će te iznenaditi s nekom novom vještinom. Možda nauči fućkati 😂
    Ja imam za prijaviti sad već drugu noć bez dojenja 🥳 kad se probudi i traži, samo ga zagrlim i primiri se za minutu-dvije i spava dalje. Malo se sad zbog toga češće budi, ali mislim da bude to dobro, čim se navikne da nema cice noću više 🤗

bambi27zg
    12. Rujan 2024. 19:31

Vrtic update Marko he danas bio na spavanju i spavao 1,5 sat u vrticu 💪🏼 Doduse to je bilo samo do 13:15 tako da je sad vec u spremanju za krevet. Ovako ima jos momente da zasuzi kad skuzi da ae odvaja (tata ga ovaj tjedan vodi), ali je skroz ok i ocekivano. Ima vec svoju tetu Sandru koja mu je simpatija, a kaze muz da hofira svim cistacicama i servirkama da se ogrebe za keks 🤣 
    Slabije jede, ali to je njemu stanje normalno jer ili pojede sve zivo ili nista ili samo neke delicije. 
    Od ponedjeljka je 8-16:30 i nema opcije ranijeg pick upa tako da cemo vidjeti 🤞🏼 
    Imunitet probala sam mu dati Problis ali odbija, aad dobije onu Biorela coksu pola svaki dan i smaze ko veliki. Zadnja 3 dana inhaliramo sinimarinom navecer. 
    Bact to work/school mene je malo lupio i iznenadio povratak poslije 2 godine, em se nisam spremila i poslozila u mjeri u kojoj to ha inace napravim, em sam malo smetnula s uma 101 papirologiju na pocetku 🙈 a i broj djece s IOOPom se povecao nekako - ugl lijepo ee ujutri sprwniti i medu ljude, jos se privikavam da popid e vise nema odmora 😄 Za vikend dolazi Mary Poppins aka baka pa cu nastojati srediti repove i napraviti rotaciju njegovog ormara i odmah bude lakse 💪🏼

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

bambi27zg
    12. Rujan 2024. 19:48

Vrtic update Marko he danas bio na spavanju i spavao 1,5 sat u vrticu 💪🏼 Doduse to je bilo samo do 13:15 tako da je sad vec u spremanju za krevet. Ovako ima jos momente da zasuzi kad skuzi da ae odvaja (tata ga ovaj tjedan vodi), ali je skroz ok i ocekivano. Ima vec svoju tetu Sandru koja mu je simpatija, a kaze muz da hofira svim cistacicama i servirkama da se ogrebe za keks 🤣 
    Slabije jede, ali to je njemu stanje normalno jer ili pojede sve zivo ili nista ili samo neke delicije. 
    Od ponedjeljka je 8-16:30 i nema opcije ranijeg pick upa tako da cemo vidjeti 🤞🏼 
    Imunitet probala sam mu dati Problis ali odbija, aad dobije onu Biorela coksu pola svaki dan i smaze ko veliki. Zadnja 3 dana inhaliramo sinimarinom navecer. 
    Bact to work/school mene je malo lupio i iznenadio povratak poslije 2 godine, em se nisam spremila i poslozila u mjeri u kojoj to ha inace napravim, em sam malo smetnula s uma 101 papirologiju na pocetku 🙈 a i broj djece s IOOPom se povecao nekako - ugl lijepo ee ujutri sprwniti i medu ljude, jos se privikavam da popid e vise nema odmora 😄 Za vikend dolazi Mary Poppins aka baka pa cu nastojati srediti repove i napraviti rotaciju njegovog ormara i odmah bude lakse 💪🏼

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

Afrodita06
    13. Rujan 2024. 11:53

Naš update vrtića:
    Sve su bolji i bolji u vrtiću, u smislu puno se brže smire nakon plakanja jer ostaju, a plaču svaki dan obojica. Sad su kroz 10 min svaki u svom filmu s igračkama. Jedu, što je meni jako bitno jer kad si gladan samo se povećava ta nervoza i plakanje. Spavaju sad već pod normalno sat i pol, što je i dalje malo za njih ali je veliki napredak. Manje više kad dođemo po njih je mir i tišina ali kad nas vide je plakanje odmah na maksimum.
    Važno mi je da se pomak vidi i da je to sad već puno bolje. I kada dođu kući su puno bolji, nema više vrištanja i plakanja, bacanja i udaranja. Vratili su se u svoju normalnu kako bi se reklo.
    A ja sam se vratila na posao. E to je sad jedna vrsta prilagodbe za sebe 😂😂😂. Rado bi da prvi tjedan idem samo na sat vremena pa drugi do pauze pa treći do kraja radnog vremena kao neki normalni vrtići ali eto neide, odmah na maksimum 😂😂😂😂

💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
    02/22 IUI - beta 0, 9
    05/22 IUI - beta 0,1
    09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
    mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️

afrodita060606@gmail.com

Thinkpurple0
    13. Rujan 2024. 12:31

Drago mi je da vam vrticka adaptacija ide na bolje, a ja sam sad svjesna da je kad su manji lakse. N ce ic definitivno iduce godine, naravno u nadi da dobijemo mjesto. Moja starija jako tesko prihvaca promjenu i vrtic i danas smo zatrazili sastanak s pedsgogom i tetama i imamo ga u ponedjeljak. S malima je drugacije, ali ovo su djeca od 5 godina, oni njih sile da spavaju 2 i pol sata, ono lezanje i nema dizanja glave s jastuka. Plus ona ne zeli jesto nista tako da je od 11 do pola 3 u grcu teskom. Dijete nam se skroz promjenilo, postala je depresivna, s nikim se ne igra  zavuce se tamo sama za neki stol i igra s plisancem kojeg je ponjepa i ceka da ju pokupimo. Znaci neprepoznatljiva nam je. Opcije su nam da ju kupim u vrijeme rucka (znaci 11.30, ali tad mi N ide na spavanje i nije mi zgodno), da joj daju dok drugi spavaju da cita ili crta, da promjeni grupu gdje se ne sili da djeca spavaju ili da ju ispisemo. Bas sam je neki tezak period i nadam se da cemo naci neko rjesenje. 
    Ally suosjecam, moja se isto budi non stop u placu, pa bude budna po par sati, pa spava (ako to mogu nazvat spavanjem) samnom dio noci sto isto ne pomaze al to kad nemam snage se vise dizat ju prebacim. Doslovno teturam od umora, stavljam u frizider krpu, neznam...
    Doji barem 3 puta jer se tako najbrze umiri, a u ljeti sam taman na 3 tjedna skroz izbacila nocne podoje, bio je samo jedan pred jutro oko 5. 
    Tonkica drzim fige da vama duze potraje. 
    Afrodita ti nisi htjela biti 3 godine na porodiljnom? Ili muz da preuzme?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.