Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MareiKate
    13. Rujan 2024. 16:08

Thinkpurple0

Drago mi je da vam vrticka adaptacija ide na bolje, a ja sam sad svjesna da je kad su manji lakse. N ce ic definitivno iduce godine, naravno u nadi da dobijemo mjesto. Moja starija jako tesko prihvaca promjenu i vrtic i danas smo zatrazili sastanak s pedsgogom i tetama i imamo ga u ponedjeljak. S malima je drugacije, ali ovo su djeca od 5 godina, oni njih sile da spavaju 2 i pol sata, ono lezanje i nema dizanja glave s jastuka. Plus ona ne zeli jesto nista tako da je od 11 do pola 3 u grcu teskom. Dijete nam se skroz promjenilo, postala je depresivna, s nikim se ne igra zavuce se tamo sama za neki stol i igra s plisancem kojeg je ponjepa i ceka da ju pokupimo. Znaci neprepoznatljiva nam je. Opcije su nam da ju kupim u vrijeme rucka (znaci 11.30, ali tad mi N ide na spavanje i nije mi zgodno), da joj daju dok drugi spavaju da cita ili crta, da promjeni grupu gdje se ne sili da djeca spavaju ili da ju ispisemo. Bas sam je neki tezak period i nadam se da cemo naci neko rjesenje.
    Ally suosjecam, moja se isto budi non stop u placu, pa bude budna po par sati, pa spava (ako to mogu nazvat spavanjem) samnom dio noci sto isto ne pomaze al to kad nemam snage se vise dizat ju prebacim. Doslovno teturam od umora, stavljam u frizider krpu, neznam…
    Doji barem 3 puta jer se tako najbrze umiri, a u ljeti sam taman na 3 tjedna skroz izbacila nocne podoje, bio je samo jedan pred jutro oko 5.
    Tonkica drzim fige da vama duze potraje.
    Afrodita ti nisi htjela biti 3 godine na porodiljnom? Ili muz da preuzme?

Mislim da u svakoj grupi može biti opcija da dijete ne spava, samo je stvar volje teta. Moja ne spava već odavno (sad je predskolac pa ni ne treba, ali već odavno prakticiraju s njom da mora leći s drugima, i kad svi zaspu ona se smije ustati i raditi tihe aktivnosti - crtanje i slično). 

Thinkpurple0
    13. Rujan 2024. 20:10

MareiKate

Thinkpurple0

Drago mi je da vam vrticka adaptacija ide na bolje, a ja sam sad svjesna da je kad su manji lakse. N ce ic definitivno iduce godine, naravno u nadi da dobijemo mjesto. Moja starija jako tesko prihvaca promjenu i vrtic i danas smo zatrazili sastanak s pedsgogom i tetama i imamo ga u ponedjeljak. S malima je drugacije, ali ovo su djeca od 5 godina, oni njih sile da spavaju 2 i pol sata, ono lezanje i nema dizanja glave s jastuka. Plus ona ne zeli jesto nista tako da je od 11 do pola 3 u grcu teskom. Dijete nam se skroz promjenilo, postala je depresivna, s nikim se ne igra zavuce se tamo sama za neki stol i igra s plisancem kojeg je ponjepa i ceka da ju pokupimo. Znaci neprepoznatljiva nam je. Opcije su nam da ju kupim u vrijeme rucka (znaci 11.30, ali tad mi N ide na spavanje i nije mi zgodno), da joj daju dok drugi spavaju da cita ili crta, da promjeni grupu gdje se ne sili da djeca spavaju ili da ju ispisemo. Bas sam je neki tezak period i nadam se da cemo naci neko rjesenje.
    Ally suosjecam, moja se isto budi non stop u placu, pa bude budna po par sati, pa spava (ako to mogu nazvat spavanjem) samnom dio noci sto isto ne pomaze al to kad nemam snage se vise dizat ju prebacim. Doslovno teturam od umora, stavljam u frizider krpu, neznam…
    Doji barem 3 puta jer se tako najbrze umiri, a u ljeti sam taman na 3 tjedna skroz izbacila nocne podoje, bio je samo jedan pred jutro oko 5.
    Tonkica drzim fige da vama duze potraje.
    Afrodita ti nisi htjela biti 3 godine na porodiljnom? Ili muz da preuzme?

Mislim da u svakoj grupi može biti opcija da dijete ne spava, samo je stvar volje teta. Moja ne spava već odavno (sad je predskolac pa ni ne treba, ali već odavno prakticiraju s njom da mora leći s drugima, i kad svi zaspu ona se smije ustati i raditi tihe aktivnosti - crtanje i slično).

Pa to bi i mi htjeli, nek legne, poslusa pricu i kad djeca zaspu nek se digne a ne da 2 i pol sata mora lezati. Ona ne spava vec pune 2 godine, ni kad je bolesna, nikad. I uz sve sto joj je tesko palo jos i to lezanje za kraj, bas bude jadna sva. 
    Budemo vidjeli sto se da promjeniti.

Afrodita06
    13. Rujan 2024. 23:15

Thinkpurple rado bi ja bila sve tri godine kod kuće ali jednostavno ta naknada od 550€ je premala da bi mogli pokriti troškove za nas četvero. Ipak dvije normalne plaće puno znače. A naravno ne gledaju ni svi poslodavci blagonaklono na očeve na roditeljskom dopustiti.
    Žao mi je što se tvoja djevojčica baš muči s vrtićem. Vjerujem da joj je šok prijelaz iz okruženja od 5-6 djece u okruženje od 30 djece. Nikakav pametan savjet ne mogu reći jer i mi se još privikavamo na cijelu situaciju. Ali evo pozitivni pomak je što dečki nisu danas plakali da su vidjeli da se došlo po njih, prvi dan bez suza na odlasku. Do sada su svaki dan odmah udarili u dreku obojica (ne zato što im se neide kući da netko ne pomisli krivo😂).

💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
    02/22 IUI - beta 0, 9
    05/22 IUI - beta 0,1
    09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
    mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️

afrodita060606@gmail.com

• Robin_Daggers
    14. Rujan 2024. 01:12

Pozdrav nasim malim prijateljima 🤗
    Dosla sam malo vidjeti kako ste i vidim da je vecina ekipe u prilagodbi. I mi smo, tjedan i pol, D ostaje sad i na spavanacu i svakim danom je sve bolje. Ruca odlicno, svaki put je tete pohvale, spava lijepo, mozda cca dva sata, malo manje. 
    Najveci problem je sto drugi placu i cim udje u hodnik, izbezumi se od tog placa. Neki dan je bila tisina i bez problema je otisla teti. No dobro, sad je tako, bit ce kroz koji dan bolje. 
    Jel spava tko cijelu noc u komadu? 
    Mi smo jucer odspavali i neki dan, nadam se da cemo poceti stalno tako, vracam se raditi za tjedan dana i bas bi mi dobro doslo  spavati u komadu 🤭
    Mame koje ste se vratile na posao, kako vam je?

Thinkpurple0
    14. Rujan 2024. 20:44

Robin ja bi rado spavala 2 sata u komadu a kamoli noc 🫣 ja neznam, ovaj period uzasnog spavanja kod nas traje vec predugo... nadam se da ce se vama nastaviti 🤞🤞
    .
    Cipele znaci danas sam isla u froddo kupiti cipele malenoj, imamo neke lagane froddo tenisice ljetne i sandale i trebam nesto sad za ovu jesen i mokro/vlazno i da joj nebudu nogice hladne jer u ovim tenisicama su joj na ovo vrijeme jucer vani bile ledene. Dodem u froddo s njom i trazim to, a prodavacica mi na to kaze da tak malo dijete nema sta tak dugo vani hodati. Wtf??? Ja pitam kak to misli, pa kao tek je prohodala nek ju vozim u kolicima i pokrijem dekicom. Samo sam joj fino rekla da moje dijete vec preko 3 mjeseca hoda samostalno i da bude svaki dan vani koliko JA smatram da je ok i idemo i u park i svugdje i zelim da hoda. Ne kuzim kaj je htjela s time. Al kupila cipele nisam. 
    Imate preporuku za neke nize gumene cizmice i takve cipelice broj 20, 21?
    Btw u cemu spavaju sad kad je ovak zahladilo? Mi smo.dugi bodi, duge hlace, ljetna vreca... neznam jel joj hladno...

• Robin_Daggers
    14. Rujan 2024. 21:51

Thinkpurple0

Robin ja bi rado spavala 2 sata u komadu a kamoli noc 🫣 ja neznam, ovaj period uzasnog spavanja kod nas traje vec predugo… nadam se da ce se vama nastaviti 🤞🤞
    .
    Cipele znaci danas sam isla u froddo kupiti cipele malenoj, imamo neke lagane froddo tenisice ljetne i sandale i trebam nesto sad za ovu jesen i mokro/vlazno i da joj nebudu nogice hladne jer u ovim tenisicama su joj na ovo vrijeme jucer vani bile ledene. Dodem u froddo s njom i trazim to, a prodavacica mi na to kaze da tak malo dijete nema sta tak dugo vani hodati. Wtf??? Ja pitam kak to misli, pa kao tek je prohodala nek ju vozim u kolicima i pokrijem dekicom. Samo sam joj fino rekla da moje dijete vec preko 3 mjeseca hoda samostalno i da bude svaki dan vani koliko JA smatram da je ok i idemo i u park i svugdje i zelim da hoda. Ne kuzim kaj je htjela s time. Al kupila cipele nisam.
    Imate preporuku za neke nize gumene cizmice i takve cipelice broj 20, 21?
    Btw u cemu spavaju sad kad je ovak zahladilo? Mi smo.dugi bodi, duge hlace, ljetna vreca… neznam jel joj hladno…

Ajme, znaci kod vas je i dalje veselo s nespavanjem 😵‍💫 dobro izdrzavate, ja ne znam kako bi funkcionirala tako na duge staze.
    Ne znam zasto bi zena to komentirala, potpuno neprimjereno. 
    Mi smo kupili neki dan u froddi isto, zena je bila brza, efikasna, obavili smo i mladju i stariju u 5 min :) 
    Ja sam sad stavila kratki bodi, dugi rukav majicu i hlacice i carape. Pokrila sam je dekicom, ali isto mislim vec dvije veceri da cu izvaditi vrecu za spavanje srednje debljine. Vjt kroz dan, dva i hocu. 

Afrodita06
    14. Rujan 2024. 22:38

Za spavanje smo u dugačkom boduju, dugačkim hlačicama i pokriveni dekom od mikrovlakana. Doslovno smo u ovo uskočili iz bodija kratkih rukava bez pokrivanja.

💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
    02/22 IUI - beta 0, 9
    05/22 IUI - beta 0,1
    09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
    mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️

afrodita060606@gmail.com

bambi27zg
    14. Rujan 2024. 23:11

Cipele ima neke froddo “elegantnije” i Nike tenisice, sljedece su cizmice za hladnije. Gumene smo dobili neke najobicnije koje se gore onak zatvore, a uzela sam mu ono nepropusno prek odjece za kisu da moze skakati po lokvama do mile volje 😁 
    Spavanje poslije terora prosli kraj tjedna bila su 4 dana prospavane noci 🥳 sinoc opet manji teror, ali razumljivo jer je bio 8-15 vrticu i dosla mu je baka koju obozava, za sad spava ok (puj puj puj da ne ureknem 🤞🏼) 
    Odjeca za spavanac duga dvodjelna pidzama i carape, nema vrexu niti deku jer ludi, a u sobi je ionako oko 24 i ne ide nize 😅 uzela sM mu vrecu u Lidlu s nogavicama pa cemo probati samo s dugim bodijem i carapicama i vrecom 
    Odjeca uoravi sam satima sredivala svu njegovu robu 😱🤪 e luda sam! Nosi od 74/80 do 86/92 - pa ti budi pametan. Pola robe koju sam narucil na snizenjima sam vec i zboravila da imamo 🙈 
    Popust vaseljekarne do 20.9. imaju 25% na sve uz kod
    BDAY 

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

Apple
    15. Rujan 2024. 21:39

Bambi hvala na info za ljekarnu, top!

Za mame koje zanima kako ide povratak na posao, par dana bude kao da su pao s Marsa, nakon toga kao da nikad nisi ni otišao. Valjda smo toliko već naviknuli na to🤷‍♀️

Thinkpurple znači prodavačica iz Frodda, wow🤣
    Žao mi je da vama nikako na zelenu granu. Znam da je grozno gledati kako ti se dijete muči. Nama nikad sa starijom u vrtiću nije bilo toliko loše, ali isto smo imali svakakvih perioda. U gradskim vrtićkim skupinama je naprosto džungla, a onda još ovisi na kakve tete naletiš. Već sam pisala o tome da je naša prva godina u vrtiću bila super, druga nikakva jer su se stalno mijenjale tete i doslovno nismo znali u kojoj skupini ćemo koji dan naći svoje dijete i s kime je.
    Još su neke odgajateljice toliko divna stvorenja da zrače nekom pozitivnom, baš te privuku. Neke su da te Bog sačuva i eto radi u vrtiću.
    Ja sam svojoj nekidan dala da za vrtić obuče starke jer ih jako voli a još ne zna svaki put sama vezati tenisice pa zamoli tetu za pomoć.
    JEDNOM ih je obila, a evo već tri puta me teta opominje kad ju dovedem da joj više ne smijem stavljati ništa na vezice jer joj ona neće vezati.
    Ok, pogreška, znam da ne bi nigdje stigli kad bi vezali svaki dan svima tenisice ali daj odbij čovječe.
    I ja radim kao fizioterapeut, šta to znači ako me netko zamoli da ga otpratim do WC ili donesem vode da ću reći: žao mi je kompa, ja to ne radim?!

Glupost, ali me baš to naživciralo.

Naš sad spava puno bolje, više manje sad uspije prespavati cijelu noć unatrag mjesec dana.
    Ali popodne su oboje počeli šmrcati a starija ima i temp pa ćemo vidjeti što nas čeka noćas🤞

2019.🦄
    2023.🦁

Apple
    15. Rujan 2024. 21:42

I ne znam zašto mi komentari ovako izgledaju. Stavljam razmak i preskočim red ili dva kad mijenjam temu ali svejedno kad stisnem pošalji sve zbije zajedno bez ikakvog razmaka 

2019.🦄
    2023.🦁

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.