Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    runolist
    15. Lipanj 2024. 13:14

cordis00
    Runolist bas mi je zao cut to, zaboravila sam, jeste obavili testiranja, jel idete kod alergologa? Znam da dermatitis kontrolirate.
    Mast i sl za bronhitis ne znam, kad moja mala ima (virusni) pod terapijom je (inhalacije).

Drzim fige da i vama spavanje krene na bolje nakon izbijenih zubica. Nama je to definitvno bio preokret😃
    ...
    Samo dermatolog zasad. Sad na iducem kontrolnom ce vidit kako dalje, pretpostavljam alergolog jer kortikosteroidna krema instantno pomogne i sve rijesi ali cim smo presli na imunosupresorsku kremu (vec tri tjedna) se vrati na staro. Iako ovaj trenutni dermatitis je nista spram zime i po izgledu i po zahvacenoj povrsini ali cese ju pa zelimo to rijesit.
    ...
    Spavanje Nama je zadnjih dva tjedna super u odnosu na ranije. Ovisno o noci se budi svakih sat ili dva, a dva puta se probudila samo jednom i to oko 5 ujutro. Samo jedna noc je bila koma. A prije toga je svaka bila koma, buđenje non stop. Muz je na roditeljskom i po danu je on uspavljuje, dva spavanca po cca 1h 40 min s jednim douspavljivanjem. Vikendom ako on bas ne moze pa je ja uspavljujem po danu - meni samo hoce na cici zaspat.
    ...
    I kad mi je bilo najteze razdoblje sam htjela cim prije drugo 😃 Zapravo jedino sto me sprjecava je fizicko zdravlje, oporavak od poroda plus da se vratim treninzima da mogu cim bolje podnijet trudnocu. U prosloj sam bila aktivna do zadnjeg dana, sad jedva da sam se tu ti tamo istezala jer vise od toga ne trenutno ne mogu.
    ...
    Puzanje i fizioterapeut Odlazak fizioterapeutu je bila najbolja odluka. Puze simetricno vojnicki, samostalno malo i sjedi, ne posjeda se sama. Fizio je pokazao vjezbice kako dizat, spustat, motivirat/pomoc na ispravno puzanje. I da to primjenjujemo konstano usput kad ju dizemo, spustamo, igramo se s njom, da joj ojaca trup i ruke. Potvrdio je da sve sto ona dosad radi je pravilno, da malo kasni ali da nema panike, samo da primjenjujemo to sto je pokazao. Nije rekao da moramo ici na vjezbe, ali cemo ici na dodatnu sesiju ako ne bude znacajnog napretka kroz tjedan dva. 

Cijelih sat vremena je plakala,, sad kad god se netko priblizi i nesto kaze se stisne uz mene i vristi, samo bi pobjegla. 

Uvijek sam mislila da ako se ne posjeda da nije dobro stavljat da sjedi pa je sjedila samo kad bi jela i u kolicima u setnji. Ali ispada da je ok ako slijedimo pravilni pokret za posjedanje, od onog trenutkq otkad ima dobru kontrolu glave..

runolist
    15. Lipanj 2024. 13:16

Netko je pitao za detergent i omeksivac. Detergent koristim Pero iz DMa jer je kao prirodnih sastojaka (beba ima dermatitis). Prije toga Frosh baby. Omeksivac ne koristim. Robu peglam s parnom postajom i bas ju dosta "parim" pa je to omeksa.
    ... 
    Karakter Pocela je sve vise bas glasno vristat kad joj nije po volji. Dosad nije to radila, bilo bi normalno plakanje. I sve vise rukicom samara i mene i muza🤣, i ovako usput a i kad joj nije po volji nesto. Bas ide prema malom todleru.
    ...
    Imate za preporuciti koje knjige za odgoj todlera? Ja sam dobila preporuke za Happiest kid on the block pa cu si to nabavit. Cudesni tjedni su jos aktualni, ali hjela bih vec pocet citat o odgoju todlera. 

runolist
    15. Lipanj 2024. 13:18

cordis00.

Zubi- Izbile su nam 2 gornje jedinice, sad bi i obje dvojke trebale kroz koji dan pa se nadam da ce spavaf, ne mogu vise. I hvata me kriza, kad cujem da je netko trudan zelim odma i ja trece. Mora da sam poludila. I veselim se poslu. Tesko mi je ostavit malu. Kad bi bar mogla radit na 4 sata. Al eto. Sta je tu je.

Bravo za zubic 👏 Nama je to bila prekretnica za spavanje - tek kad su stigli i donji i gornji je krenulo na bolje. Drzim fige da i vama bude tako 😃

runolist
    15. Lipanj 2024. 13:33

Obroci Mi smo vec dugo na 3, dorucak, rucak, vecera. Rucak usklađujemo sve vise kao i mi. Dorucak i vecera su uvijek isto, neki griz ili zob sa nekom kupovnom vocnom kasicom ili bananom. Nekad za veceru palacinke iz Beba za stolom, jaje/banana/2 zlice heljdinog brasna - fino jako, i sebi radimo 😁. Pocinjemo davati svjeze voce sad, breskvu, paradajz 😂, budemo marelicu i sto vec bude sezonsko pa cemo uvoditi i cetvrtu uzinu pomalo (voćka) jer dosta ok jede. Tu i tamo bude dan da slabije jede. Tad ako bas lose pojede rucak a imam energije navece joj napravim neku slanu veceru slicnu rucku (kuhano povrce/krumpir/riba).

Jedino sto i dalje ne zeli sama prinosit rukama. Samo gnjeci i baca po podu 😒 Jednom kratko je bila krenula sama jest palacinke i povrce sa svojim rukama ali je onda samo prestala... Dajem joj da gnjeci i baca i po sebi okolo u nadi da ce opet krenut sama jest ali nista.
    ...
    Da, beba spava na meni pa citam i pisem 🙃

runolist
    15. Lipanj 2024. 13:40

Badic To sam se vise brinula prije trudnoce. Sad me bas boli briga za ljude okolo. Jedino zbog svog osobnog zadovoljstva bih se trebala vratit treninzima. 

• cordis00
    15. Lipanj 2024. 13:51

Evo moje haharice buckice.
    https://postimg.cc/LnBfM6QG

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

runolist
    15. Lipanj 2024. 15:10

cordis00
    Evo moje haharice buckice

Preslatka je, koliko kosice 🥰 
    Moja ima bas slabo kose. Danas joj na placu čiča dao voćku, rece on "jedna za momčića" 😅 Nisam ga ispravljala

Jel tvoja je trebala ici endokrinologu? Jeste bili, kako proslo? Uglavnom, meni izgleda bas lijepa, velika, zdrava curka 😊

Apple
    15. Lipanj 2024. 20:54

cordis00

Kako je slatka😘😘😘
    A lisica😍😍
    Moja je takvu sa dvije i pol godine 🤣

2019.🦄
    2023.🦁

Apple
    15. Lipanj 2024. 20:55

Apple

cordis00

Kako je slatka😘😘😘
    A lisica😍😍
    Moja je takvu sa dvije i pol godine 🤣

Trebalo je pisati kosice a ne lisice hahahahah autocorrect

2019.🦄
    2023.🦁

Mia2023
    15. Lipanj 2024. 21:57

Pahuljka nadam se da ste bolje, brzo ozdravite 🤗🤞
    Thinkpurple neka si se javila i drago mi je da uživate na moru. Jeste u Amarinu ili? 
    Cordiso a baš je medena mišica 😍 Svaka čast što si sama s njima. Ja ne mogu zamisliti ići sama s dvoje klinaca na plažu 🤣
    .
    Mi se ovih dana pakiramo i kupujemo sve što nam treba za more i u ponedjeljak pičimo na Murter 5 dana. Najavljuju baš lijepo toplo vrijeme. Nadam se da more neće biti biti prehladno. Jedva čekam 🤗

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.