Afrodita sretan rođendan malcima. Proletila godina bez obzira koliko teško ponekad bude.
Hrana ne kupujem ništa bio, eventualno kupim u voćarni za nju ako ima domaćeg. U opg i bio nemam ništa više povjerenja nego u ostalo jer i oni prskaju i tretiraju inaće bi im propalo.
Karakter moja je zajebana do maksimuma. Ali i nas dvoje smo oboje em tvrdoglavi em zeznuti. Po novome se baci na pod i plaće ako joj nešto ne paše. Buđenje jutros prije 6.
Inače bih rekla da kad dijete nešto napravi samo da se pusti, ali u ovoj situaciji se slažem. Barem mjesec dana puzanja, to je osnova svega naprednijeg što dolazi poslije.
2019.🦄
2023.🦁
Baš je lijepo čitati kako bebonje napreduju i rastu i svaku dan sve više mogu 🤗
Afrodita, sretan veliki prvi!
Naš se baš nakon ročkasa pretvorio iz bebe u malog dječaka, imam osjećaj da je bilo preko noći.
Sad hoda kao veliki, jako je spretan, čak je počeo jako žuriti, kao da će potrčati, što mi je nevjerojatno jer je starijoj trebalo jako dugo da se pusti u to.
Nažalost i on je već dva puta dobro tresnuo glavom, otkrhnuo mali komadić zuba i precvikao si frenulum🙄
Što zapravo zvuči gore nego što je, ali ipak je bilo krvi.
Opčinjen je drugom djecom i sekom, čim vidi da idemo u park se uzbudi, sa svime se voli igrati. Ide svima i svima se smije. Karakterom je prava dobrica za razliku od paprene sestre.
Ali i on je počeo negodovali kad nije po njegovom ili kad mu ne dam da nešto radi.
Ima pokaznu gestu, svašta kuži i oponaša ali ne govori baš ništa. Ne sekiram se jer je tako bilo i sa selom. Prvo se dala u motoriku, pričanje je bilo kasnije, ali kad je počela, počela je svašta odjednom.
Voće i povrće većinom i nama kupujem BIO ili od provjerenih proizvođača i iz našeg vrta ali se ne sekiram ni kad kupim u marketu, ne znam gdje bih stigla da se još oko toga živciram.
Jedino jako pazim da dobro operem sve što se jede sirovo.
Što se spavanja tiče, u zadnjih mjesec dana desilo se nekoliko dana da bi odspavao bez buđenja npr od 22 do 5 ili 6 i onda se poveselimo da će možda počet spavat cijelu noć i onda nakon toga bude nekoliko noći gdje se do ponoći probudi triput. Ne znam što bih mislila.
2019.🦄
2023.🦁
Da se i ja malo javim 😃
Puzanje moj je sa 6 mj poceo vojnicki puzati, sa 7 je vec bio poprilicno brz i spretan u tome, a sa punih 8 se posjeo sa boka. Brzo nakon posedanja se poceo dizati uz namjestaj i bila sam uvjerena da nikad nece cetveronozno propuzati. On se od punih 6 mj dizao u cetveronozni i ljuljao na mjestu, kasnije je znao napraviti korak, dva ali bi se odmah spustio na trbuh i nastavio vojnicki. Uglavnom, prije 3 tjedna je propuzao na sve 4 i juri ko avion. Mala lopuza samo gleda kak ce zbrisati u hodnik s cipelama ili u kupaonicu.
Igracke autici su sve! Obozava autice, kamione, traktore, sve sto ima kotace. I nevjerojatno mi je kako se vec tako mali lijepo igra, sjedne i vozi autic ili ga uzme u ruku i tako s auticem prepuza cijeli stan 🥹
Govor puno brblja ali nisam primjetila da su to neke konlretne rijeci koje bi mi mogli skuziti, zove mama i zna mu nekas pobjeci tata 😂 ali to je to, ima vremena za pricanje :)
—-
Afrodita sretan rodendan blizancima 🥰🥰
Moja je u fazi da se podigne iz cucnja u stojeci položaj, bez ikakvoga pridrzavanja. Čak napravi dva koraka prema meni. Pitaju me prije pa sta nisi sretna, mislim naravno da jesam, ali znam da mi slijedi drama za uspavljivanjem, kao što je i večeras i zadnjih dana.
Što se tiče pokaznog gesta, upire ona u svašta, nekad gleda u mene da joj kažem, ali ne bih rekla da je to u svrhu nekakve interakcije. Ne znam ni ja da li da se brinem oko toga😅
Ali da razumije više manje sve, oponasa itd., tako da mislim da je sve to oke
Pereca - mislim da sad već lagano ulazimo u fazu u kojoj se sve manje trebamo brinuti oko tih nekih stvari. Mislim da su glavno (puzanje, okretanje itd) savladali, a ovo će sve doći na svoje mjesto. Evo moj ima 11 mj (ako ćemo korigirano 9 i pol) i tek sad se naučio sam …….,
Tu si skroz u pravu, doslovno sam pustila da sve ide svojim tokom generalno sto se svega tice, od tada imam mnogo manje stresa i vise uzivam. No medjutim sad sam htjela malo da joj pomognem jer vidim da je frustrira ona zeli da se krece aktivnije i sjedi. Ali evo zadnjih dana zivi na podu 😂pustila sam je da po citav dan mene prati po stanu i vidi se veliki pomak, sjedi vec sama mora se jos ustabiliti ali uspjela je. A ja sta cu kafu u ruke i pratim je svuda, jer se nekad prevali na pod pa udari glavicom, neki dan dok sam se okrenula da ruke operem je prevalila korpu za ves na sebe. 🤦
11/2022 8 tt⭐😇
11.01.23 + Test
Baby Girl 🩷🤱
Mi smo sredjivali terasu jučer (imala sam veliko pranje). Bebač se probudio nasred mog pranja pa sam odlučila i njega dovest k sebi. Ne moram reći da je puzao i šljapkao ko lud po toj upitno čistoj vodi, ali reko baš me briga. "Prao" je samnom i smijao se, a ja se nisam opterećivala nego sam ga pustila da bude tako mokar i smeđ dok ne završim. #nemajka. Sretan on, sretna ja. Primijetila sam da mu oko malo bježi prema unutra, tako da danas imamo termin kod oftalmologa samo da pogleda jel to ok, tj dal se još tolerira pod normalno.
Unname - wow, pa to zvuči kao da ima baš hrpu snage, ako se iz čučnja bez pomaganja digne.
Evo da se pohvalim da je moj konačno nocas dobro spavao, nakon ne znam već koliko katastrofalnih noci. Pod dobro spavanje mislim da se nije budio od pol 10 do 3 i 40. Tad sam bila toliko odmorna jer sam u komadu skupila 4 i pol sata sna da nisam mogla do 5 ujutro zaspati. A on odvalio još do 6 i 40 uz 1 dodavanje dude. Znam da sam se sad urekla što sam napisala da je dobro spavao, ali baš me briga. Male pobjede. I čini mi se da mu i Gornja trojka raste, ne znam može li to već tako brzo. Nadam se da je do toga, jer onda bar imam objašnjenje za ove katastrofalne noći u zadnje vrijeme. Nekako sam mislila da ćemo kako se bližimo godini dana već naveliko spavati i on i ja, al nikako pa nikako.
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
Male pobjede jer smo skromne.
Kako vaše bebe po ovoj vrucini? Moja se znoji ko velika.
Danas cu joj dati malo kelja za probu. I dalje ne želi u hranilicu.
Koji detergent/omekšivać koristite? Ja sam kupila u dm-u neki njihov prašsk sensitive bez mirisa. Dobro skida fleke ali je roba kruca.
Ally cestitam na vjencanju! Afrodita na velikom prvom rodendanu! Ne mogu vjerovat da je vec doslo to vrijeme🫣
—-
Mi smo na moru i zdravi😁. I kaos nam je, ja sam sama s curama, uspavljivanje jedne i druge, obroci, jos popodne kupanje nekad, ma koma, na izmaku sam, a tek smo dosli takorec. Mala nista ne spava, evo danas tocno 10 mj, mislila sam da je regresiju prosla s 8 mj. Ja ovako je mogu jos dugo. Navecer 2 sata uspavljivanje pa kroz cijelu noc budenje svakih 30 min do sat vremena i ujutro u 5 budna. Za poludit. Bas sam na izmaku. Jos te vrucine, preznojimo se obje 10x, dzaba sta sam ju okupala i ohladila sobu klimom kad smo nakon tog silnog ljuljanja u jednoj vodi. Jos joj sva 4 zuba izbijaju odjednom, 1ice i 2ke gore, sve se bijeli, bijeli rubovi. A nikako. Osim toga, sve jede na bilo koji nacin, dize se na noge ako procijeni da je stabilno, jako je zvrkava, vice i dere se, socijalnija nego sta je seka bila. Seku odvikavam od pelena. Tako da evo, posao od jutra do sutra. Samo da ne izginem do kraja lita jer krecem radit.
Muz trebao doc sad uskoro tjedan dana GO, godisnjica nam je, al sredio je karte za nogomet pa ide ipak u Njemacku, utakmica na godisnjicu, bas se poklopilo😂.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Male pobjede jer smo skromne.
Kako vaše bebe po ovoj vrucini? Moja se znoji ko velika.
Danas cu joj dati malo kelja za probu. I dalje ne želi u hranilicu.
Koji detergent/omekšivać koristite? Ja sam kupila u dm-u neki njihov prašsk sensitive bez mirisa. Dobro skida fleke ali je roba kruca.
Uh vrucine nikako. Palim klimu kad zagusti. Vani smo kroz jutro dok ide pa vecinu dana u stanu. Jutro mi je super za kupanje sa starijom, al ne mozemo ic jer je mala preovisna, mora ic u 9 lec, doji odmah poslije, a lose spava pa mi zao da ju netko proba uspavat, a znam da nece uspijet jer i meni ide tesko. Obicno odemo oko 17, al opet kratko jer mala ide u 18:30 lec najcesce jer bude preumorna vec kad nista ne spava. Starija atopicarka se odmah cese cim se oznoji. Tako da sou. Ne volim ljeto radi toga. Nadam se da ce dogodine bit bolje kad mala bude starija pa da se cijelo jutro budemo na moru.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Sortiraj odgovore
Najstariji