Cordisoo divim ti se da si sama s njima. Mi smo prošle godine na kraju ljeta bili 5 dana na Rabu, svi skupa. Beba tada još nije bila zahtjevna ali starija je bacala takve predstave da smo se u par navrata skoro vratili kući.
Također, kao što Pahulja kaže, jao nama u pubertetu ako je već sad tako svojeglava i nedokazana.
Bome, meni sad s drugim jako dobro dođe kad ih pustim d mamom ili mužem i odem makar do dućana sama, da si malo čujem misli.
Kod nas opet noć sa 100 buđenja, a taman sam pisala kako je imao više noći sa samo jednim buđenjem.
2019.🦄
2023.🦁
Mi se javljamo sa dijagnozom bronhitisa, ne zna se jos uvijek da li je virusni, bakterijski ili alergijski. Ali najprije slergijski jer nema nikakvih drugih tegoba, osim produktivnog kaslja i skripanja u plucima. Tako mi ju je zao, ionako nocu ne spava dobro, a sad jos i ovo. Na terapiji smo inhalacijama, pa cemo da vidimo. Ima li ko iskustva s narodnom medicinom, kako joj mogu pripomoci. Luk pored glave pomaze ili ? Balzami za prsa i slicno ?
11dpo 22.11.2022 prvi ➕
Guess who's back, back again - thinkpurple - jupiiiii, jupii!! Nisam bila sigurna da ćemo te moći dobit nazad, ali mi je drago da si se predomislila. Piši kad god želiš-puno, malo, boli te kiki za sve druge!
Karamela - pa kako je kod tebe? Piši po nekad 2, 3 reda, piši 🙂
Pahuljka, Afrodita - eto, ja sam #nemajka od početka. S njegovih 4 mj sam otišla na jedno popodne na neki kongres i svi su me pitali kako izdržavam, jel mi fali, a ja ono - ljudi moji pa zajedno smo 25h na dan, šalim se da je on moj appendix, naravno da mi ne fali tih par sati. Iskreno, jako ga malo samog ostavljam i to uvijek bude max 2-3h. Ko sto neko reče, veći mi je bed zbog drugih kojima će plakati (osim muža). Odlazak u trgovinu po kvartu mi je praznik kad odem sama, točno malo da si misli čujem i samo da na tren ne moram brinuti ni o kome. I točno skuzim da sam bolja mama kad mu se onda vratim. Mislim da je sve to normalno, nisam prestala biti osoba zato što sam dobila dijete.
Cordisoo - svaka čast za more, nadam se da ce biti sve lakše i lakše! Kad na kraju stiže muž?
Večera - što se večere tiče, ja mu besramno dam gotovu kašicu - voće + žitarice. Ili gotovu voćnu, a ja dodam griz/zobene/palentu, mrvicu kikiriki maslaca i sl. Nemam živaca kuhati i za večeru,a tad jedino hoće te vocne kasice. Jutro smo skroz prešli na kruh, palačinke itd.
Karakter - jučer sam se taman pitala dal je prerano da povremeno dobije po guzi . Pola sata dok sam kuhala je proveo vježbajući vrištanje po stanu, mislim da su susjedi izludili. Mislim da zna što znači "ne", ali ga ne dira previše. Uopće ne znam kakve odgojne metode primjenjivati dok su ovako mali. Vidim da točno zna već plakati iz ljutnje i protesta, a bogme se i "svađati" ako mu se nešto zabrani. Po toj logici nije prerano za odgoj.
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
Cordisoo divim ti se da si sama s njima. Mi smo prošle godine na kraju ljeta bili 5 dana na Rabu, svi skupa. Beba tada još nije bila zahtjevna ali starija je bacala takve predstave da smo se u par navrata skoro vratili kući.
Također, kao što Pahulja kaže, jao nama u pubertetu ako je već sad tako svojeglava i nedokazana.
Bome, meni sad s drugim jako dobro dođe kad ih pustim d mamom ili mužem i odem makar do dućana sama, da si malo čujem misli.
Kod nas opet noć sa 100 buđenja, a taman sam pisala kako je imao više noći sa samo jednim buđenjem.
Joj ma i moja starija izvodi i ne slusa, bas je teska nekad za hendlat. Prgava, izvodi. Sad nece jest, seku stalno gura, oponasa. Strasno. A maloj je izbila desna jedinice jutros i druga ce kroz dan dva tako da jos dvi dvojke nadam se kroz iduci tj i na konju smo😅. Sve joj je krvavo, bas se ispatila s 4 komada odjednom.
Ah, tako je s malom djecom, ja se tjesim da ce dogodine bit bolje, bit ce drugi izazovi, al bar ce spavat noc i imat spavance i obroke u isto vrijeme.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Ally a doci ce sutra na 2,3 dana pa leti za njemacku i onda ce se vratit na dva dana i za zagreb. Bas se veselim😁.
Nikad nije prerano za granice, mozda ne mogu razumjeti/poslusati, ali zato napravis fizicku granicu. (Tipa idu lupat gdje ne smiju, uzmes iz ruke to sta lupaju).
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Karakter, kuhanje, vrištanje ja sam ju danas stavila u hranilicu namistila da sve vidi, zalipetala spinere i kuhala. I kad sam skuhala ju s nogu i nahranila. Pada mi na pamet onaj toranj montesari ili neki već. Ako ko pita šta želimo za rođendan mislim da će to biti to
Evo i ja sam bila manje aktivna u pisanju, ali sam čitala. :)
Čestitke na prvim rođendanima i vjenčanju!
Thinkpurpleo drago mi je da si opet pisala i da si tu!
Spavanje imali smo par dobrih noci, to nama znaci tri buđenja nakon kojih odmah zaspe, nakon bocice ili s mazenjem. Sad cemo vidjeti. Nekako mi se uvijek cini da kad su takooo dobre noci da slijedi neka grozna noć😅
Napokon je i propuzala prije tjedan dana, posjeda se vec neko vrijeme pa sad ne kmeci toliko na podu, samo je trebam imati na oku stalno, jer stalno upada u neke nevolje, ono ide jest zivotinjsku hranu, zemlju od biljaka i tako. Jeste li koristili vrtic tj ogradicu onu? Kakva su vam iskustva?
Karakter izgleda da su sve neke karakterne bebe ovdje 😅 ja bas vidim kad namjerno drami jer nesto ne smije ili joj uzmem. To bas bude instant drama, ali onako bez suza, icega, onda joj das i kao ok.
Sto se tice cuvanja, muz je moze pricuvati i uspavati sada bez problema pa odem npr na trening. Ali starci, nema sanse. Ne moze doslovno bit s njima 15 min, a kamo li vise. Ne znam zasto. S ljudima je super, pa cak i sa strancima u parku, s mojim prijateljicama, ali bake i dide ne. 🙄 ne znam sto da tu radim jer kao i njima smeta sto ne moze bit vise s njima. Je li netko imao slicna iskustva?
Thinkpurple neka tebe ovde, znam ja da pogode neke rijeci, posebno kad si osjetljiva ili te jos nesto muci, ali te rijeci nisu relevantne uopste! Zamisla neka jadna nebitnjakovicka ide na forum i vrijedja zene u mamecoj grupi, pih. Ne daj se zeno ♥️💪💪💪
Pahuljka bas mi zao, ne mogu ni zamisliti, mi jos nismo bili bolesni, i kad ima bolove od zuba meni bude tesko. Ja sam mnogo dobrog cula od guscijoj masti ali nemam licno iskustvo. Nazvala bih pedijatra prije nego sta koristim. Ako nista sad imas izgovor da odete jos jednom na more zbog bronhitisa 😁
Joj nama se polako blizi polazak u jaslice, moj posao na jesen, ima jos vremena ali meni je vec lose kako cu se od nje odvojiti. Najduze odem sat vremena ako imam neki termin jednom u mjesec dana. I to mi bude tesko. Isli smo do jaslica da sve dogovorimo i kad sam vidjela sta oni tamo rade i uce i da ce moja curica uskoro tamo biti kao neka velika jedva sam izdrzala da ne opalim plakati. 🙈 Po citav dan se nosamo, ljubimo, mazimo i na pocetku mi bilo tesko sto nemam svoje vrijeme a sad me i ne zanima skroz sam se ufurala u ulogu mame. Valjda ce i to proci i ja cu malo opet da budem ja.
11/2022 8 tt⭐😇
11.01.23 + Test
Baby Girl 🩷🤱
Pahuljka Drzite se 🩷
Pereca333 Razumijem plakanje. I ja sam danas... zvali iz vrtića da "nema cuvanja" mjesta i da beba treba od 2.9. krenut. Mi smo mislili iskoristit ocinski i godisnje da beba malo naraste i ojaca. Jos i ne puže pravilno. Sama pomisao da za 2 mjeseca kad bude imala godinu dana posaljemo je 🥺😭 Obuzeo me takav stres i panika. Umjesto da ojaca doma jos nekoliko mjeseci, jer muz koristi roditeljski i onda bi godisnje, ne... Prvo sam bila u fazi tuge i stresa, sad je već ljutnja na cijelu situaciju.
Thinkpurple lijepo je opet citati tvoje upise 😊
...
Danas smo isprobali i orahe i tu je vec dobila jacu alergiju, crvenilo i plikove po cijelom tijelu. Dala sam Fenistil. Zanimljivo, badem, ljesnjak i kikiriki prosli skroz ok.
...
More Kako vi sa bebama na moru? Jel ih cijelim tijelom stavite? U onaj kolut? Mali brodic? Jel ih pustite u plicaku da se igra kamencicima? Mi smo se kupali ali njoj samo malo noge umakali.. strah me da joj ne bude hladno a more nikad toplije za ovo doba.. mozda samo panicarim
...
Vrucine Palimo klimu, stavimo na 26. U Lidlu su imali neke najlaganije prozracne/rupicaste bodice dugih rukava pa joj to oblacim. Cekam da se opet pojave da obnovim. Bazencic jos nismo upogonili, ali budemo, neki najmanji smo kupili za terasu.
...
Karakter Mora bit po njenom i to vrlo jasno da do znanja 😂 I dalje bake i djedovi kazu da smo razmazili jer cim ona nesto vristi da hoce reagiramo. Iako, bas ima jedan plac "ogromnog razocarenja" i na taj bas uvijek reagiramo, ali rijeđe se dogodi.
...
Zanimljiva cinjenica koju sam vidjela na dokumentarcu, male bebe raspoznaju lica majmuna🐒. Nama je svaki isti, ali njima ne. Negdje do prve godine izgube tu sposobnost. Kad sam ovo vidjela, rekla sam si da je prvom prilikom vodim u zooloski 😃
Sortiraj odgovore
Najstariji