Dobro jutro svima! Cestitam na urednim pregledima
Cure koje ste u bolnici drzite se i sretno sa svime–Aparatic za secermozete traziti svog dr opce da vam da, vecinom svi imaju u ambulantama za dati.
–
Kao i Demetria vec sam krenula razmisljati o kremama za suncanje. Pa sam iskreno ostala paf kad sam vidjela da se prvih 6mj ne preporuca nikakva krema, najranije krenuti sa 3mj (i to ako se bas mora), vec samo sklanjanje sa sunca, sesir i bijela robica dugih rukava i nogavica, jer im je koza preosjetljiva. Koliko sam shvatila preporucaju se samo mineralne kreme za suncanje. Ja planiram nabaviti od Heliocare, jer muz i ja koristimo njihove preparate i pokazali su nam se odlicni, a inace na svaku drugu kremu dobijemo osip ili cak prave urtike, pa se nadam da ce bebolinu biti dobra.
Znam da je za vas koje ste na moru druga prica, ali mi planiramo na more sredinom ili krajem 9.mj kad ce bebanu biti 3mj, pa cu se do tada smisliti dal cu ga mazati na plazi.
Mi smo izbjegavali sunce od 10 do 17 jer nema hlada na plaži.
Pa smo kupili i onaj mali šator za bebe i ja evo ne znam jesam li ju namazala cijelo ljeto deset puta i to iza 17h jer je bilo jako pržilo.
Nekako sam bolje ne mazati i izbjegavati sunce jer im je koza jako osjetljiva
To nam je primarni plan da izbjegavamo jako sunce, a mazanje samo ako bas moramo. Razmisljali smo i o tom satoru ali nekako ja ipak nisam za to, znam da mi je ljeti na kampiranju zagusljivo cim izadje sunce bez obzira na rastvorene sve otvore satora i sto je pozicija u hladu.
Tebi se cini ok pod tim satorom?
5/21 ektopicna
12.06.2022. 💙
Demetria hvala ti, puno mi znače ti savjeti. Budem proučila.
Ja ću isto odgoditi cijepljenje. Imam u planu privatno obavljati te sistematske, samo ne znam gdje ću još upisati bebu da izbjegnemo siljenje i prijetnje jer znam dosta slučajeva s ozbiljnim posljedicama. Nekoj djeci nije ništa, a neka bolje da ne spominjem. Jesi odgodila i u rodilištu ili samo kod kontrole?
👩🦰 28g
🧔33g
06/2021 👼💔
27.09. '21➕ ❤️
5+4 07.10 Beta = 7901
It's a girl❤️ 08.06.2022. 🤱🍀
22. 9.'23 👼💔
❤️25.06.2024👶❤️
Znači povija se to široko još uvijek?negdje?
Meni patronažna rekla neki dan da se to više ne radi 🤔🤔
Bila ti je patronažna doma sada koji dan ili?
Ja sam bila kod nje,nazvala me da je dobila moju prijavu 😊 pa kao da obavimo razgovor šta ni trebalo pripremiti za prve dane doma,kako porod kreće,neke stvari vezano za rodilište,šta ponijeti od opreme,kako pratiti pokrete u zadnjom tromjesečju,kad se beba rodi šta rade sa njom,inekciju odmah koju primi i tako..mislim sve šta sam većinom znala ali bilo je dobro čuti...
Za široko povijanje sam baš pitala i rekla mi je da se to danas radi u slučaju rođenja na zadak ili ako prilikom kontrole u bolnici se uoči neki "problem"..
Kao da pripremim samo dvije tri te gaze,za svaki slučaj..
🙋♀️29
👨💼31
07/21 spontani (8tt)
30.09.21. +
Panorama ✔️✔️
Baby girl M 💞
Mi smo izbjegavali sunce od 10 do 17 jer nema hlada na plaži.
Pa smo kupili i onaj mali šator za bebe i ja evo ne znam jesam li ju namazala cijelo ljeto deset puta i to iza 17h jer je bilo jako pržilo.
Nekako sam bolje ne mazati i izbjegavati sunce jer im je koza jako osjetljiva
To nam je primarni plan da izbjegavamo jako sunce, a mazanje samo ako bas moramo. Razmisljali smo i o tom satoru ali nekako ja ipak nisam za to, znam da mi je ljeti na kampiranju zagusljivo cim izadje sunce bez obzira na rastvorene sve otvore satora i sto je pozicija u hladu.
Tebi se cini ok pod tim satorom?
Mi ti imamo veliki i mali šator i nosili smo na plazu taj mali ali ne bi ju stavljala skroz unutra da ne prokuha.
Nekada bi smocila tetru pa stavila gore kao da dodatno radi sjenu a i da isparava bar ako sunce udara u šator.
Donji dio tijela bi joj uvijek virio ali bi bio u hladu.
To skupa s torbom za plažu iz pepca. Ona slamnasta.
https://pepco.hr/proizvodi/tropic-321975-mata-plazowa/
Možeš ju i prepoloviti a pijesak ne prolazi kroz nju.
Taj manji šator je bio poput ovog https://slonko.hr/p/sator-za-plazu-pop-up-145x85/
Iz lidla ili Kauflanda ne znam.
Demetria hvala ti, puno mi znače ti savjeti. Budem proučila.
Ja ću isto odgoditi cijepljenje. Imam u planu privatno obavljati te sistematske, samo ne znam gdje ću još upisati bebu da izbjegnemo siljenje i prijetnje jer znam dosta slučajeva s ozbiljnim posljedicama. Nekoj djeci nije ništa, a neka bolje da ne spominjem. Jesi odgodila i u rodilištu ili samo kod kontrole?
3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije
*
3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije
Prvih 6 mjeseci se bebe ne mazu nikakvom kremom niti je preporucljivo vec se izlazi van rano ujutro kasnije popodne ili se bude u hladu. Ima ljudi koji su cijeli dan sa bebama na plazi ima onih koji nisu. To cete same vidjeti kako i sta prvo oporavak drugo kako cete se osjecati a trece svatko radi kako misli da je najbolje. Na kraju krajeva staviti bebu u hlad dok se starije malo brcka nije nis lose samo znam kad sam za malog trazila u apoteci kremicu receno mi je a i pise da se ne preporucuje.
Cijepljenje je prica za sebe tu svatko opet odlucuje o svom djetetu ja sam cijepila sve po kalendaru jer nisam htjela da bude problema poslije sa upisima u jaslice i vrtice. Ali u razgovoru sa poznanicima tj ljudima sa djecom vidim da ima onih koju nisu ja to postujem i to je to.
Prvih 6 mjeseci se bebe ne mazu nikakvom kremom niti je preporucljivo vec se izlazi van rano ujutro kasnije popodne ili se bude u hladu. Ima ljudi koji su cijeli dan sa bebama na plazi ima onih koji nisu. To cete same vidjeti kako i sta prvo oporavak drugo kako cete se osjecati a trece svatko radi kako misli da je najbolje. Na kraju krajeva staviti bebu u hlad dok se starije malo brcka nije nis lose samo znam kad sam za malog trazila u apoteci kremicu receno mi je a i pise da se ne preporucuje.
Cijepljenje je prica za sebe tu svatko opet odlucuje o svom djetetu ja sam cijepila sve po kalendaru jer nisam htjela da bude problema poslije sa upisima u jaslice i vrtice. Ali u razgovoru sa poznanicima tj ljudima sa djecom vidim da ima onih koju nisu ja to postujem i to je to.
Moja je mala jesenska beba pa na more nije Isla do 7-8 mjeseca zivota. A i mi sami ne volimo prejako sunce.
Mi smo odgodili zbog prehlada bolesti ali do upisa je imala sva cjepiva i opet nije upala .
Naravno svatko za svoje dijete radi po svome
Samo kazem da mi mame imamo dobar majcin instinkt i trebamo ga slusati.
Muž je par puta bio skeptičan dok mu nalaz krvi stvarno nije pokazao upalu ili nesto i od onda ne sumnjam ni minutu kad kazem da odgodimo
3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije
*
3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije
Mi se oboje slažemo oko ne cijepljenja pa nemamo s tim nedoumica, u sve smo jako jako upućeni,svjesni smo borbe, ali riješit ćemo. Problem je kod upisa u vrtiće, ali mi ćemo imati baka servise pa nam to ne predstavlja problem također. Svakako ja isto znam puno koji jesu cijepili i koji nisu, naravno svako odlučuje kako misli da je najbolje.
Mi zasad imamo u planu ići na more u kolovozu, onda bi beba imala 2 mjeseca. Vidjet ćemo kako će biti, imam bratića u Puli pa smo svake godine tamo tako da nemam problem sa rezervacijom ni nista, ako će sve biti ok idemo. Nadam se da hoće 😇
👩🦰 28g
🧔33g
06/2021 👼💔
27.09. '21➕ ❤️
5+4 07.10 Beta = 7901
It's a girl❤️ 08.06.2022. 🤱🍀
22. 9.'23 👼💔
❤️25.06.2024👶❤️
Moja je mala jesenska beba pa na more nije Isla do 7-8 mjeseca zivota. A i mi sami ne volimo prejako sunce.
Mi smo odgodili zbog prehlada bolesti ali do upisa je imala sva cjepiva i opet nije upala .
Naravno svatko za svoje dijete radi po svome
Samo kazem da mi mame imamo dobar majcin instinkt i trebamo ga slusati.
Muž je par puta bio skeptičan dok mu nalaz krvi stvarno nije pokazao upalu ili nesto i od onda ne sumnjam ni minutu kad kazem da odgodimo
Da da ma kazem opcenito. I da i ja sam pazila da nije bolestan ili prehladen. Mislim da jesmo jednom odgodili kad je bio smrkav. Kazu da moraju biti zdravi skroz za cijepivo.
Curke, kada ste počele mazati trbuh za bolju elastičnost kože? I čime?
👩🏻 39 - sve ok, al godine 👨🏻 38 - sve ok
Petrova
1.IVF - 02/2020 (Gonal 225 + Cetrotide+ Ovitrelle) -8 js,2 blastice - hiper (bolnica), vraćena 1 blastica - prokrvarila 11.dan
07/2020 - FET 1 blastica - biokemijska
2.IVF 04/2021(Ovaleap225+Cetrotide+ Ovitrelle)-8js, 4 blastice, vraćena 1 -prokrvarila 9. dan
09/2021 histeroskopija
12.10. FET -1 blastica 🙏, 13dnt - beta 1269, 15dnt 2602, 5+1 ❤️
29.12.(13+2) panorama-sve ok, dečkić 💙
https://lbdf.lilypie.com/Mvrep1.png
Znači povija se to široko još uvijek?negdje?
Meni patronažna rekla neki dan da se to više ne radi 🤔🤔
Bila ti je patronažna doma sada koji dan ili?
Ja sam bila kod nje,nazvala me da je dobila moju prijavu 😊 pa kao da obavimo razgovor šta ni trebalo pripremiti za prve dane doma,kako porod kreće,neke stvari vezano za rodilište,šta ponijeti od opreme,kako pratiti pokrete u zadnjom tromjesečju,kad se beba rodi šta rade sa njom,inekciju odmah koju primi i tako..mislim sve šta sam većinom znala ali bilo je dobro čuti…
Za široko povijanje sam baš pitala i rekla mi je da se to danas radi u slučaju rođenja na zadak ili ako prilikom kontrole u bolnici se uoči neki "problem"..
Kao da pripremim samo dvije tri te gaze,za svaki slučaj..
Ee pitam jer je meni mama rekla da bi mi patronažna trebala doći prije poroda barem jednom. Ali evo za sada me nitko nije zvao niti rekao da ima prijavu za mene, a već sam u trećem tromjesečju
Možda se to razlikuje od grada do grada,ja sam iz malog mjesta pa nema puno trudnica ali svejedno bi trebao bit neki razgovor prije..neznam dal' vidiš trudnoću privatni ili socijalno,možda da pitaš ginekologicu?možda onda zna više kako to ide u tvom mjestu/gradu..
🙋♀️29
👨💼31
07/21 spontani (8tt)
30.09.21. +
Panorama ✔️✔️
Baby girl M 💞
Sortiraj odgovore
Najstariji