Visibabacestitke na lijepim vijestima. Sad možeš predahnuti!
Divno ❣
Nego mene izgleda cure nešto prima, popodne ću se testirati, temp 37,3 ne mogu naći na stranicama što ste uzimale, što smijemo što ne? Joj sad me strah :(
Temperatura u trudnoči je ok do 37,1 nemoj prerano krenit pit paracetamol.
Za grlo isla pastile do 6 dnevno sa isl. Lišajem, pij toplo mlijeko med, nemoj puno čajeva. Ja sam sa kaduljom mućkala hrlo i ona me spasila ove pastile su mi bile preslabe. I forsiraj se puno pit tekućine, tople juhice
Visibabacestitke na lijepim vijestima. Sad možeš predahnuti!
Divno ❣
Nego mene izgleda cure nešto prima, popodne ću se testirati, temp 37,3 ne mogu naći na stranicama što ste uzimale, što smijemo što ne? Joj sad me strah :(
Možete uzimati paracetamol( Lekadol, Efferalgan i sl.)
3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije
*
3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije
Niki čeatitam na ulasku u 6.mj.
Sweety čestitam ti, sad si na pola..
Demetria ti si baš prava riznica znanja. Odmah sam si spremila tvoje popise.. Meni baš puno znači kad tako netko ima informacije koje želi podijeliti s nama koje sve to prolazimo prvi put.
E cure, u bubamari je sniženje 25% na violeta asortiman.. I danas u bubamari imate 13 %popusta na sve ako ste učlanjene jer je utorak, a utorkom je ta njihova akcija.
Čestitam svima na uspješnim pregledima.. ☺️
Ne smatram se riznicom, ali volila bih podijeliti iskustvo i ono sto znam ako ce kome pomoći.
Imate preko zooma isto od mog kluba svaki mjesec predavanja koja preporučujem.
https://www.facebook.com/klub.trudnica/
Tipa imate predavanje o dojenju od Dr. sc. Irena Zakarija-Grković, spec. ob. med. Koja je međunarodno certificirana savjetnica za dojenje (IBCLC) i predsjednica Hrvatske udruge IBCLC savjetnica za dojenje (HUSD).
Ja ju znam i privatno i super je žena.
Ima predavanja o autosjedalicama, o prehrani, predavanja od ginekologinje o trudnoći, porodu i onome poslije.
I predavanja patronažne
*
Super na odličnim pregledima :)
Očito više nas ima problem sa tim tlakom prije pregleda 🙄
I meni sjele komplikacije..
Mi smo malo napravili đir nakon pregleda po dućanima sa baby opremom,nismo ništa još kupili ali eto tek toliko da vidimo šta se nudi..
🙋♀️29
👨💼31
07/21 spontani (8tt)
30.09.21. +
Panorama ✔️✔️
Baby girl M 💞
evo i mene, gotov pregled, danas smo radili onaj malo veci 😁 bio je muz samnom unutr, uglavnom sve je ok, osim sta nas je na pocetku sokirao da je decko, ali smo odahnuli kad je rekao da je to dobra fora koja uvijek pali 🤣🤣 cura je i dalje hahaha 🙃 sve mjere odgovaraju tjednima, osim trbuha koji je za 2 tjedna veci, ali nista jako zabrinjavajuce, moram samo malo pripaziti na prehranu. id zadnjeg pregleda sam dobila 2 kg, sveukupno 5 kg 🙈 pripisali smo to blagdanima i kolacima a ne tome sta se nezdravo hranim, moram se malo sad skulirat sta se toga tice…uglavnom sljedeci pregled 22.2. a 21.2. imam OGTT, malo mi je vec sada muka od toga, cure koje su bile - kako izgleda to?
Ponesi žlicu onu s dugačkom drškom za miješanje.
Neki dom zdravlja dopuštaju da poneseš ocijeđeni limun, nas ne.Ponesi knjigu za čitati i nesto za pojesti i popiti poslije.
Vade ti krv mislim tri puta, natašte pa dobiješ prvu čašu za piti pa za sat mislim vade krv pa opet za sat
Nije strasno samo puno šecera.
*
Da ne duljim evo https://www.roda.hr/portal/trudnoca/pracenje-trudnoce/kako-se-pripremiti-za-vadenje-krvi-za-ogtt.html
Mene kolgica s posla bas zvala danas da li zelim s njima u cetvrtak ic na ono penjanje po kamenju u zatvorenom prostoru. A ja sam ju krivo cula imislla sam da prica o kuglanju i kazem ja ok posalji mi detalje porukom. Ona mi posalje i ja skuzim da sam krivo cula. I sad mi je bed rec da sam krivo cula, a to planinarenje bas ne bi smjela, jer ako se poskliznem, padnem, nesto istegnem…
Sad joj lazem da ne mogu, jer mi bed rec da sam krivo cula jer smo dobrih 15 min pricale o tome. Sad se suprug i ja smijemo tome kako sam krivo skuzila i kak sam jos bila uzbudena kak cu na kuglanje. Moram sad to par puta izbjec i onda im svima rec da sam trudna
*
Evo me s pregleda. Radila mi je anomaly scan, sve je uredno, mjere tocno odgovaraju danima trudnoce, tezina 376g. Posebno sam trazila da pokaze pimpaca da moze muz vidjeti, jer je prosli put bio razocaran sto se na to nismo fokusiralePosteljica je pozada, maknula se sa usca cerviksa, cerviks uredan. Rekla mi da sad redovito uzimam magnezij i do iduce kontrole napraviti krvnu sliku i ogtt. Danas mi prvi put bio uredan tlak kod njih, kuci uvijek nizak, ali opet mi je rekla da to moram jako paziti, pa cu otici napraviti holter tlaka da me prekine gnjaviti s tim.
Iduca kontrola 15.02.
Bolje sada nego poslije...ja sam nosila holter dok je ona bila desetak dana stara. Stalno ju je budio i nju i mene.
Evo meni sjele komplikacije, super.
Kako je danas lijep dan, sunčano i toplo, a ja u izolaciji hehe
Dici cu s povratka tj muz Ce on je negativan kad budemo isli s PCR a
*
Evo da se i ja javim danas.
Za ovaj pregled sam bila mirnija posto smo prosli tjedan radili privatno anomaly. Ali evo bebica je super. Aktivna sa prekrizenim nogama i tako.
Sljedeci pregled je 15.2. Jedino sto me muci je povisen TSH
I uz terapiju je opet malo vislji ali to idem na kontrole svaka 4 tj pa cemo vidjet.
I do sad sam imala dijagnozu placenta previa partialis kao djelomicno mi posteljica prekriva usce i sad se podiglaa malo.
Sad je nize ali vise ne prekriva tako da je to odlicno😁😁
Cestitam drugim curama na super pregledima 😊
2 biokemijske
1.10➕
12.10. Prvi pregled (GV 10,4mm), 5+2
26.10. Drugi pregled (❤️ kuca, 11mm), 7+2
23.11. Treći pregled (48 mm) 11+2/uzv12tt)
21.12. Četvrti pregled 15+2/uzv 16+2tt
10.1. Anomaly scan / dolazi nam zdrava i lijepa curica 💖💖
______
https://lbdf.lilypie.com/ZSA7p1.png
Super za preglede ❤️ meni nisu sjele komplikacije, vjerojatno ovisi o bankama, nemam pojma 🤷♀️🍀
👩🦰 28g
🧔33g
06/2021 👼💔
27.09. '21➕ ❤️
5+4 07.10 Beta = 7901
It's a girl❤️ 08.06.2022. 🤱🍀
22. 9.'23 👼💔
❤️25.06.2024👶❤️
Evo da se i ja javim danas.
Za ovaj pregled sam bila mirnija posto smo prosli tjedan radili privatno anomaly. Ali evo bebica je super. Aktivna sa prekrizenim nogama i tako.
Sljedeci pregled je 15.2. Jedino sto me muci je povisen TSH
I uz terapiju je opet malo vislji ali to idem na kontrole svaka 4 tj pa cemo vidjet.
I do sad sam imala dijagnozu placenta previa partialis kao djelomicno mi posteljica prekriva usce i sad se podiglaa malo.
Sad je nize ali vise ne prekriva tako da je to odlicno😁😁
Cestitam drugim curama na super pregledima 😊
I meni ti je i dalje povišen TSH, već su mi podigli terapiju 2x, i sada ponovno (umjesto 75mg Euthyrox svaki dan, sada pijem 6 dana tjedno tu dozu, a nedjeljom od 100). To je normalno korigirati kroz trudnoću, bitno da se prati.
Čestitke na dobrom pregledu :)
Imam pitanje za cure koje imaju iskustva?
Kakva vam se čini ova komodica-prematalica,vidjeli smo je danas i preslatka je uživo..nama je sobica prazna i svakako moramo kupit neku komodu za bebine stvari...neka iskustva koja bi mogla biti tu prednost a koja mana,da napomen ovaj gornji dio se može pomaknuti skroz do kraja tako da sastrane ima više mjesta za pelene, kremicu i slično.
https://ibb.co/vsSYyXN
Hvala ☺️
🙋♀️29
👨💼31
07/21 spontani (8tt)
30.09.21. +
Panorama ✔️✔️
Baby girl M 💞
Sortiraj odgovore
Najstariji