Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Demetria
    18. Siječanj 2022. 10:34

Ariel

Mama_anđela

Ariel, vjerujem kada imas veci broj kolega, pogotovo kolegica, one su te koje prve razmatraju situaciju, tako je kod nas bar u Bosni, osnovno pitanje je da nisi trudna. A pogotovo kada te vide u trenerci koju mozda do sad nikad nisi obukla, pa im nista nije jasno, mislis da si krenula na kampiranje ili sta

Imam srece pa sam programerka i nitko nas previse ne dozivljava. Radim sa jako puno muskih koji se itako oblace ko klosari. Ja sam bila jedna od onih koja je bila u trapericama, pa se tu i tam sredila ako je dan bio takav, pa uska majica, bluza neka…sad sam ko klosar - ko oni.
    Ali nebi vjerovala, oni su prvi koji su to primjetili i ako me nema dan ili dva, prvi pitaju kaj se desilo. Sad sam sve vise doma, pa je pitanje kako to da radis toliko od doma?! Gori su od kolegica. Ni jedna nis ne vidi ni ne komentira. A ima ih svega 6. Kak ja kazem, muski su gori od baba

Kod mene nema trenerki (drzavna sluzba) pa nosim haljine.
    Bila sam zadnje u uredu u 16tjednu pred novu godinu, vraćam se u 22tjednu pred Valentinovo. 

Poison_Ivy32

Evo što se tiče mog posla, postigli smo kakav takav dogovor. Sredinom 3.mjeseca cu otvoriti komplikacije jer su mi odlučili produžiti ugovor još jedan mjesec. Tako da ću prije toga iskoristiti godišnji na koji imam pravo i onda odoh na kompl. Ugovor mi se nakon toga neće priduživati pa ne znam što mi to znači kasnije za porodiljni.

3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije

*
    3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije

Demetria
    18. Siječanj 2022. 10:35

limica

Poison ja sam zgaravicu gasila sodom bikarbonom, razmutim kaskicu u casi vode i odmah mi bude bolje jer mi bademi i mlijeko nisu pomagali

Ne smije se bilo koja...zbog aluminija

*

Ariel
    18. Siječanj 2022. 10:38

Taubek0809

Drage cure, dolazim s pregleda. Sve je u redu, srčeko kuca, CRL 2,86. Obavila sam cervikalne briseve, papa test i Panorama test. Sad s nestrpljenjem čekam nalaze.
    Sretno svima danas na pregledima. Javite kakva je situacija.
    Visibaba držim fige da sve bude u redu, ne brini.
    Ariel, nisam stručnjak, aliu za mnoge stvari u trudnoći pušu i na hladno, pa kad neke vrijednosti malo prelaze gornju granicu, već gledaju kao povišeno. Ako te tješi, prošlu trudnoću sam imala non stop povišene leukocite (uzrokovano upalom zdjelice), i pila 2 vrste antibiotika i sve je bilo ok.
    Mama_Anđela vidim da nam je termin poroda sličan (moj je 18.8.). Kakav ti je CRL? Jesi radila kakav prenatalni test?
    Oprostite ako mi je nešto promaklo pa ponavljam pitanja. :)

Rekla mi je vec medicinska sestra da nek se ne brinem da to nije nista strasno ni nista oko cega se treba brinut. Tako da se ne brinem. Sam je rekla da ce doktorica pogledat i javit mi ako trebamkakav lijek za to ili ne. Tako da se iskreno ni ne uzbudujem. Vise sam sretna sto je ostatak koji su provjeravali sve super. Leukociti se povise i u nekoj prehaldi, osjecala am se ko da sma imala prosli tjedan upalu sinusa i tako...
    Ali sam vidjela da dosta trudnica ima povisene leukocite i sve je ok, tako da nema mjesta nervozi i strahu 

Demetria
    18. Siječanj 2022. 10:39

Idem spavati, curka zaspala, pa cu i ja jer danas imam novi simptom slabost i vrtoglavicu. Ne mogu uopće stajati na nogama.
    čitam vas veceras nakon PCR testiranja, idemo obje na testiranje. Tata nam i dalje negativan ali polako razvija kašalj i grlo ga pecka a cijepljen pa ce napraviti i on brzi antigenski kad budemo isli.
    Prijateljica mi u rodilištu u Njemačkoj treba roditi i salje mi snimke slike, pa to je spa wellness centar naspram našeg. I koji mir i tišina.

*

• Mrvica722
    18. Siječanj 2022. 10:46

Ja sam pozitivna. Zvala sam svog mpo gibekologa kaže odmaraj i sve će bit u redu, nikakvi fragmini ni ništa. Ja sma na andolu od početka trudnoće i sve do 36tt moram bit. Na svoju ruku ću izvadit krv i nalaze za 10 tak dana. Moj mpo dr nema praksu davat fragmine nikom, vidim po prijateljicama da one dobiju fragmin bez da im se izvadi krv sta mi je strašno. Nadam se da cu bit ok na kraju svega. Jos me malo nos zeza i to je to.

DEMETRIA-bitno je da nam virus ne prolazi placebtarnu barijeru i ne dokazi do bebe ♥️toliko sma blagoslovljena sta si na ovom forumu sta pišeš tako super korisne stvari. Nadam se da ce te bit i vi ok. Ja cuckam pastile, pijem med i mlijeko, nos sa fiziološkom, maslinovo ulje na prsa i guram nekako. 

Poison_Ivy32
    18. Siječanj 2022. 10:51

Zvala HZZO, porodiljna naknada 2328 kn.

little angel comes 01.07.
    24.10. +
    5.11. ❤️
    25.11. rastemo 🙏🏻❤️
    18.12. mini anomaly 👍🏻👍🏻
    22.12. 7,2 cm
    24.12. 7,5 cm i probir 🤘🏻🤘🏻
    24.01. ❤️
    2.02. Baby boy 💙 anomaly 🤟🏻🤟🏻
    24.02.

💙It's a boy 💙

• EnaEna
    18. Siječanj 2022. 10:55

Pepsi2019

*Drage moje IVF cure* , kako su vama računali termin poroda? Obzirom da znamo kad je dijete nastalo, ja sam očekivala da će računati datum transfera+ starost embrija + onih kao 2 tjedana. Meni su računali od zadnje menstruacije pa mi termin poroda i time starost djeteta ispada 3 dana manja. Po transferu mi je termin 8.6. po menstruaciji 11.6. 🤷🏻‍♀️😅

Meni isto racuna po zadnjoj menstruaciji. Mada su kod mene bebe po UZ uvijek par dana vece. Ali u sustini to je to. U prosjeku +3 ili 4 dana. Mozda je to zato sto su vracene blastociste. Ali ionako to je samo predvidjen datum poroda. 
    Ja sam sinoc bila na pregledu,sve uredno. Malo me zabrinula kad je rekla da je jednoj bebi zeludac malo manji. Ali kaze moguce je da nije pila vode. A i ta beba se uvijek slabije vidi. I da se ne brinem zbog toga. Jer da ima neki problem ne bi imale bebe istu kolicinu plodove vode. A i prate se, razlika je u par milimetara 🥰🥰
    Sledeci detaljniji pregled i kontrola brisa je 7.2. nadam se da ce do tada nestati eserihija. 

• Mrvica722
    18. Siječanj 2022. 10:58

EnaEna

Pepsi2019

*Drage moje IVF cure* , kako su vama računali termin poroda? Obzirom da znamo kad je dijete nastalo, ja sam očekivala da će računati datum transfera+ starost embrija + onih kao 2 tjedana. Meni su računali od zadnje menstruacije pa mi termin poroda i time starost djeteta ispada 3 dana manja. Po transferu mi je termin 8.6. po menstruaciji 11.6. 🤷🏻‍♀️😅

Meni isto racuna po zadnjoj menstruaciji. Mada su kod mene bebe po UZ uvijek par dana vece. Ali u sustini to je to. U prosjeku +3 ili 4 dana. Mozda je to zato sto su vracene blastociste. Ali ionako to je samo predvidjen datum poroda.
    Ja sam sinoc bila na pregledu,sve uredno. Malo me zabrinula kad je rekla da je jednoj bebi zeludac malo manji. Ali kaze moguce je da nije pila vode. A i ta beba se uvijek slabije vidi. I da se ne brinem zbog toga. Jer da ima neki problem ne bi imale bebe istu kolicinu plodove vode. A i prate se, razlika je u par milimetara 🥰🥰
    Sledeci detaljniji pregled i kontrola brisa je 7.2. nadam se da ce do tada nestati eserihija.

Moj je trodnevni isto je uvijek veći za par dana  bolje da je veći nego manji 💕

• EnaEna
    18. Siječanj 2022. 11:01

MMMartinaaa

Jutro cure!
    Taubek0809,dunja03,Didi4321,Gabi12,Visibaba07- sretno danas na pregledima, javite nam se❤️🍀❤️🍀
    Demetria- hvala ti na popisu za rodilište!
    *
    Cure iz Istre: ja sam platila članarinu za grupu "Primalja i obitelj" (iznosi 200kn za cijelu godinu), gdje onda tokom te godine imate pravo poslušati i prisustvovati na svim njihovim predavanjima. Evo jučer je bilo prvo u ovom mjesecu gdje je primalja iz OB Pula objašnjavala kako ide proces kada krenu trudovi, gdje se dolazi, kome se javlja, kako izgleda rađaona, šta s pratnjom, šta ponijeti i sl. Meni se jako svidjelo i sigurno će biti korisno. Ovo je njihov FB ako biste htjele saznati više:https://www.facebook.com/primaljaiobitelj
    *
    Meni je jutros opet valjda pao tlak, srećom ovog puta sam doma bila, baš mi je došlo odjednom neka mučnina i slabost. Uf grozno.

Imate na fejsu grupu iz Banjaluke. Radosnica skola za trudnice, besplatno je. Tako da se moze prijaviti ko hoce. Vidim da ima dosta cura koje nisu iz BIH. Juce je bio prvi cas,koji nisam slusala od pocetka zbog pregleda. Svi su mi rekli da je to jako korisno. Tako da ko zeli moze se prijaviti za sledeci krug. Objave oni to par nedelja pred pocetak. Jer max moze biti 100 ucesnica.

MMMartinaaa
    18. Siječanj 2022. 11:06

Taubek0809

Drage cure, dolazim s pregleda. Sve je u redu, srčeko kuca, CRL 2,86. Obavila sam cervikalne briseve, papa test i Panorama test. Sad s nestrpljenjem čekam nalaze.
    Sretno svima danas na pregledima. Javite kakva je situacija.

Čestitke na urednom pregledu! 😄 
    Znaš li već termin sljedećeg pregleda da te odmah zapišem?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.