Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Demetria
    14. Siječanj 2022. 17:20

Teab

Ajme cure zao mi je kaj vas je ta glupa korona spopala,ko da se bas na nas trudnice lovi,ja sutra idem primit prvu dozu i neznam uopce kaj ocekivat,malo me i strah al nebum sad odustala. Curke cijepljene u trudnoci ak imate koji savjet?

evo mene zadesilo a htjela sam danas po prvu dozu...kažu u klubu da nije nitko zarazan a doslovno samo tamo sam išla pa mi to sad baš čudno.
    Ariel - 🤞 da je zbilja bio lažno pozitivan…javi šta kaže PCR. meni muž naručio iz ljekarne preko glova još par testova on je jutros bio negativan, cijepljen s dvije doze
    meni pcr tek u utorak
    Malo me leđa pocinju boliti a za sada kašalj onaj za iskašljavanje i grlo bolno ali okus i miris su tu.
    Imam za sada 37.2

PiaBuu

Pozdrav svima!
    Treba mi vaše iskustvo tko je prošao…
    Naime, u 7. Mj sam imala missed ( srce nije kucalo i nije se razvijalo, ukratko kromosomska greška ) u 10 tj, i popila sam tabletu ( kao bolje tableta nego kiretaza )
    Ostala sam opet u drugom stanju, započela je 3.12 završila 7.12, još nisam bila kod doktora čekam da prođe još tjedan/dva… strah me da se ponovi isto..
    Prenatalne kapsule ( novalac ) sam krenula konzumirati mjesec dana prije drugog stanja. Moje pitanje je za zene koje su to prošle, dal im se opet ponovilo isto ili je sve bilo kako treba?
    U kojem tjednu ste išle doktoru?
    Koje vitamine pijete i dal netko od vas koristi šumeće od cinka ?
    Šta smijem, sta ne smijem, molim iskustva, hvala ♥️

pisala sam već da evo naša jedna iz grupe nije znala da je trudna do 20+4 tjedna….
    i mala je do kraja bila mirna.

3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije

*
    3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije

Demetria
    14. Siječanj 2022. 17:21

Visibaba07

limica

ja sam dobila okruglih 7 kila od pocetka… niko mi jos nije rekao da je to puno i jos se i dalje cude kad kazem da cu jos malo uci u 6. mjesec trudnoce (zar si ti uopce trudna???)
    onda mene pocne psiha udarati da li se beba dobro razvija i raste

Vjerovatno si krenula sa manje kg ili sa normalnom kilažom u trudnoći pa zato nitko ne "prigovara" za tih 7 kg..ali nažalost nije isto vjerovatno dobit 7 kg ma početnih 60 ili 7 kg na 80..
    Beba sama sebi uzme koliko joj treba tako da nemoj brinuti oko toga i budi sretna da se možeš debljati bez grižnje savjesti heheheh 😊😊

slažem se....znam cure koje su dobile i 25kg na njihovih 60...a ja na mojih 80-90 tek 5-7kg

limica

Visibaba apsolutno si upravu.
    ja te kile itekako osjecam kicma me boli od opterecenja jer mi tijelo nije naviklo

https://www.youtube.com/watch?v=qLPndZj-ngc
    evo

*

Ariel
    14. Siječanj 2022. 17:22

PiaBoo na zalost ne mozes znat sto i kako ce se desit, a bogami ni zasto neki puta. 
    Ja sam imala prvi takav i sa tabletom, nakon toga ispala biokemijska, pa nakon toga jos jedan spontani kod kuce u 6tt. Evo sad je sve dobro ali i ja koristim terapiju, heparin, progesteron, vitamine i svasta. Ali meni za tjedan dana ukidaju terapiju jer je apsolutno sve bilo u redu sa mnom i suprugom. Jednostavno ne znaju zasto se to desilo sve. 
    Ali sve smo razlicite. Moja seka je sad 3.puta trudna, sa ni jednom trudnocom nije imala nikakvih pribelma a ja imala toliko spontanih. Neke cure odmah zatrudne nakon spontanih i bude sve ok - neke se s tim bore godinama. Ja ti zelim svu srecu i da bude sve ok. 

Demetria
    14. Siječanj 2022. 17:24

ostalim pozitivnim curama držite se
    cure sretno na pregledima i čestitam drugima na uspješnim pregledima

*

Ariel
    14. Siječanj 2022. 17:59

Moj je bio lazno pozitivan. Jos 10 dana do kombiniranog imam. Svaki dan sve me vise strah 😂

AnnieP
    14. Siječanj 2022. 18:00

Svima koje imaju koronu i bolesne su želim brz oporavak i da sve bude u redu. Čuvajte se, najbitnije su naše babice a i mi same, neke stvari mogu pričekati, a i nisu toliko bitne.
    Ja se zadnjih par dana osjećam kao da ću biti bolesna, temperaturu nemam, nadam se da nece biti nista, inace imam super imunitet i daleko sam od boležljive osobe.
    Ja sam također u trudnoću ušla s malo viška kila, do zadnjeg pregleda 27.12., nisam se udebljala još ni pola kile ali zato bih sad mogla. Počela sam ići u duže šetnje i biti aktivna(na komplikacijama sam), a već par dana se pokušavam natjerati vježbati ali nikako haha

🩷 7/2022
    🩷 6/2025

Teab
    14. Siječanj 2022. 18:10

Demetria moglo se desit to jedino da si bila u kontaktu sa asimptomackom osobom koja je tebi prenjela a njoj nis,tog sam vidala ko zdravstveni radnik 

👱‍♀️28 🧔30
    6/21 biokemijska
    25.9. ➕
    13.10 prvi pregled ❤ kuca
    9.11. Drugi pregled (velki smo 4,43 cm)
    23.11. Nifty-nizak rizik, dolazi nam mali hahar 💙
    26.11.-sve uredno veliki smo 7.7 cm
    7.12. Treci pregled 110 g,rastemo ❤
    3.1. 250g,sve u najboljem redu
    14.1. Anomaly scan+kontrolni pregled petrova 393 g,sve je kak treba bit
    27.1. ..

31.3. Predzadnji pregled soc gin,imamo kilu i 800,mamina mrstilica 🥰

anita23
    14. Siječanj 2022. 18:11

Curke ne opterecujte se kilama,sve ce to brzo isplasnuti nakon poroda. Briga o dijetetu vas doslovno prepolovi za cas 😅.
    Ja sam u prvoj trudnoci dobila 42 kg,da dobro ste procitale 42 kg🙈 zasto?kako ?ne znam,niti je itko saznao do kraja trudnoce. Istina je da sam jela gluposti, ali jela sam ih i prije trudnoce pa sam molila Boga da mi na mojih 50ak kg na 175 visine podari koju kilu i nikako . Trudnicki hormoni su cudo. Nakon 4mj od poroda je otislo 90 posto bez odricanja,dijete i vjezbanja. Znaci samo od sebe. Ostalih 10 posto sam nosila jos 6mj.,a kad je maleni imao godinu i pol ,pala sam jos dodatno na kilazi tj.postala jos mrsavija nego u pocetku trudnoce. U drugoj trudnoci sam strogo pazila na prehranu. Zivjela sam samo od kuhanog povrca i svjezeg voca. Na Bozic sam si dozvolila 3 kolacica ! I sve jedno sam bila 32kg +🤦‍♀️ Znaci manje od otp.800kcal dnevno.
    Kako ?zasto? Nikad nisam saznala...dobila sam objasnjenje da su ocito u pitanju hormoni ,jer valjanog razloga nije bilo. Znaci doslovno mi se i voda prima. A kad nisam trudna molim Boga za gram  i tovim se svime i svacime ,a nista😅. Nakon 4mj je sve otislo samo od sebe. Pocela sam se baviti aktivnim sportskim zivotom nakon 5 i pol mj od C R. i napokon se dovela u red i dosla do svojih 60ak kg koliko trebam imati na svojih 175cm🤗. I eto nakon 2 g. i 7mj ostala opet trudna.I  ocekujem isti scenarij,ali ne brinem. Znam da ce malisa kad se rodi uciniti svoje jako brzo. Briga ,stres,neprospavane noci brzo isuse covjeka, vjerujte mi na rijec😅🤣.

ljubičica
    14. Siječanj 2022. 18:21

anita23

Curke ne opterecujte se kilama,sve ce to brzo isplasnuti nakon poroda. Briga o dijetetu vas doslovno prepolovi za cas 😅.
    Ja sam u prvoj trudnoci dobila 42 kg,da dobro ste procitale 42 kg🙈 zasto?kako ?ne znam,niti je itko saznao do kraja trudnoce. Istina je da sam jela gluposti, ali jela sam ih i prije trudnoce pa sam molila Boga da mi na mojih 50ak kg na 175 visine podari koju kilu i nikako . Trudnicki hormoni su cudo. Nakon 4mj od poroda je otislo 90 posto bez odricanja,dijete i vjezbanja. Znaci samo od sebe. Ostalih 10 posto sam nosila jos 6mj.,a kad je maleni imao godinu i pol ,pala sam jos dodatno na kilazi tj.postala jos mrsavija nego u pocetku trudnoce. U drugoj trudnoci sam strogo pazila na prehranu. Zivjela sam samo od kuhanog povrca i svjezeg voca. Na Bozic sam si dozvolila 3 kolacica ! I sve jedno sam bila 32kg +🤦‍♀️ Znaci manje od otp.800kcal dnevno.
    Kako ?zasto? Nikad nisam saznala…dobila sam objasnjenje da su ocito u pitanju hormoni ,jer valjanog razloga nije bilo. Znaci doslovno mi se i voda prima. A kad nisam trudna molim Boga za gram i tovim se svime i svacime ,a nista😅. Nakon 4mj je sve otislo samo od sebe. Pocela sam se baviti aktivnim sportskim zivotom nakon 5 i pol mj od C R. i napokon se dovela u red i dosla do svojih 60ak kg koliko trebam imati na svojih 175cm🤗. I eto nakon 2 g. i 7mj ostala opet trudna.I ocekujem isti scenarij,ali ne brinem. Znam da ce malisa kad se rodi uciniti svoje jako brzo. Briga ,stres,neprospavane noci brzo isuse covjeka, vjerujte mi na rijec😅🤣.

Nakupi se i vode dosta.
     Ja isto nisam previse jela u prvoj trudnoći a dobila dosta- ali isto tako je i otišlo nedugo nakon poroda!

1x 👶 prirodna trudnoća
    4/21 blighted ovum
    7/21 IVF i 6/11/21 fet -2 blastice🤞
    16/11/21 ➕✅☺️
    22/11/21 beta 5207 🥳🥳
    23/11/21 1.pregled -ok(5+6)✅
    30/11/21 2.pregled- 3.7mm(6+6) imamo❤️🥳
    21/12/21 3.pregled - 2.68 cm (9+6) ok ✅
    ***28.12 Nifty-nizak rizik-stiže braco!! 😁💙
    17/1/22 4. pregled -7.6 cm (13+5) ok ✅
    15/2/22 5.pregled...

• Nara-Nara
    14. Siječanj 2022. 18:25

*Teab* nema straha za cijepljenje. Ja obje doze primila, bez nuspojava osim bolne ruke. Sad sam se ponovno stavila u nekakvu izolaciju bez obzira što sam preboljela koronu prije 7mj. i primila dvije doze. Kažu da će nas omikron sve zahvatiti i nakon toga nestati. 🤷 Vidjet ćemo kako se bude situacija razvijala.
    Što se kila tiče. Zatrudnjela sam s 55kg na 167cm i do sada nakupila već 6,5kg 🤦🏻‍♀️😒😏 Ne mogu ni zamisliti kakva ću biti do kraja.
    *Anita* , tvoja priča me malo tješi ☺️ Inače sam fit i redovito sam trčala pa mi je čudno biti tako okrugla i troma 😖😫
    *Cure s koronom* , držite se. Sva sreća pa su sada blaže slike 💪💪

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani