U RH su mi reklid a svaka trudnica dolazi jednom mjesecno, a ja jednom u 8 tjedana. Moram priznat kako mi je to bas prevelik razmak, s tim da se vodim pod rizicnu trudnocu.
Ali zadnji puta sam na ultrazvuku vidjela i srce i ruke i noge, sve se krasno vidjelo, pa me to umirilo dosta. Evo sutra ujutro idem vidjet taj hematom i sto s tim. Bas sam planirala u teretanu malo, a sad moram mirovat.
I da, sretno svim curama ovaj tjedan sa pregledima, jedva cekam procitat vase lijepe vijesti. Radujem im se ko da su moje!
Evo meni su svaka 4 tjedna tako mi je bila i prva a rizična zbog svega prije i hematoma u početku. Plus komplikacije
A sada isto 4 tjedna a sve je u redu.
Dok poznanici kojoj je pocetak bio koma koma od hematoma do lose bete pa hitna operacija jer je vanmatericna pa ipak nije pa se cekalo pa ipak trudnoća i sad ima pregled nakon 8 tjedana od zadnji puta. Sto meni nema logike.
Ok ne moraš ju gledati dolje i čačkati ali bar nazovi ženu i pitaj je sve u redu. Ima li potrebu za ranije
3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije
*
3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije
Maja uzimas li kalcij? Ja uzimam kalcij svaki dan zbog mogucnosti da zubi idu k vragu. Puno jogurta i sve sto ima kalcija. Mene zubi jako brinu jer volim svoje zube 😅
Slazem se, treba pripremiti se. Meni su rekli da blizanacka kolica koja ja zelim moram poruciti 2 mjeseca unaprijed. Mada jos nisam 100% sigurna , nije neki velik izbor u trgovinama, a online ima ali drugacije je kad ja to vidim i osjetim jesu li mi legla na prvu. Svi mi kazu da je 2 u 1 najbolji izbor. U pocetku jaje (koje je i autosjedalica) a poslije korpa.
I nikako mi se ne svidjaju ona sto su kao vozic,jedno iza drugoga. A tih ima najvise.
Ali garderobicu ne planiram gomilati. Uvijek se moze dokupiti. A i tesko je zbog velicina. Sad ima i online svega za poruciti.
Pozdrav cure!! Cestitam na svim lijepim vijestima i dobrim pregledima!! Ja svoj jedva cekam sutra🤞🤞🤞🤞🤞
Poceli su mi lroblemi sa zubima i vidom, vid mi se drasticno pogorsao (inace nosim naočale)…
Aplikaciju koju ja koristim za Kegelove je "Trudnoca" preko koje i pratim tjedne itd.
Koje vi aplikacije koristite za pracenje trudnoce?
Jos imam uz to Momly i standardni menstrualni kalendar "Moj kalendar" 😊
Momly i moj kalendar najbolji
*
Slazem se, treba pripremiti se. Meni su rekli da blizanacka kolica koja ja zelim moram poruciti 2 mjeseca unaprijed. Mada jos nisam 100% sigurna , nije neki velik izbor u trgovinama, a online ima ali drugacije je kad ja to vidim i osjetim jesu li mi legla na prvu. Svi mi kazu da je 2 u 1 najbolji izbor. U pocetku jaje (koje je i autosjedalica) a poslije korpa.
I nikako mi se ne svidjaju ona sto su kao vozic,jedno iza drugoga. A tih ima najvise.
Ali garderobicu ne planiram gomilati. Uvijek se moze dokupiti. A i tesko je zbog velicina. Sad ima i online svega za poruciti.
Moj vam je savjet mozea kupiti veličine u istoj trgovini.
Stavim ovih dana primjer hma Ca Zare Lidla i LC waikikija.
Niti jedan Body naprimjer isti
*
Tams i demetria čestitke!!! 💗💙💗💙💗💙💗💙
Meni isto došli rezultati za Nifty.
Nizak rizik za trisomije i naša cura će dobit braca 😁
Divno, čestitam...
Ma idealna kombinacija, braco i seka 🤩
Objašnjavam sinu (2,5 god) da mu stize seka, a on odgovara "a kad stize pingvin" 🤣🤣
Maja uzimas li kalcij? Ja uzimam kalcij svaki dan zbog mogucnosti da zubi idu k vragu. Puno jogurta i sve sto ima kalcija. Mene zubi jako brinu jer volim svoje zube 😅
Joj zubi su meni slaba tocka. Minimum jednom u 2 mj sam kod zubara samo na kontroli. Tamo sam kao doma 😅😅 i naravno ono oko cega najvise vodis brige, najvise problema izaziva nevjerovatno. Kako pijem Novalac, folnu i Utrogestan strah me da ne unesem previse kakvih vitamina i svega pa nisam dodatno kalcij jos uzela iako sam ga prije trudnoce pila. Sutra cu na pregledu pitati ginekologa je li mogu. 😕
Jucer imala neku cudnu situaciju, pitala me njegova familija koliko sam sada i kazem u 5 mjesecu i oni meni nemoguće, stan ces onda roditi u 4 mjesecu, ja Reko ne, kraj 5 mjeseca i ispravili me da sam 4mj a ja 20tjedana i to me nekako rastužilo, ostala sam suteci kao ok neznam, moguce.
Nemoj se zamarati što drugi govore. Ljudi će uvijek nešto morati reći, i lijepo i ružno, dijeliti savjete, i one potrebne i nepotrebne, ma svega će biti. Ti samo kimni glavom i nastavi po svom. Koga briga šta netko drugi kaže 😁
Ako si u 20. tjednu znači da si trudna 4 i pol mjeseca i da si u 5. mjesecu trudnoće.
Evo stavljam i sličicu sa tjednima/mjesecima trudnoće koju sam ja spremila sebi kad sam bila na početku trudnoće. S obzirom da mi je ovo prva trudnoća nisam imala pojma ništa o tim tjednima i to mi je olakšalo da razumijem😊
https://ibb.co/NrtF44H
Hvala ti <3
29/ZD
13.05. 2022. Beba Mario ❤️
26.8.2024. Nova Beba, termin, curica :)
Maja kaj se pracenja trudnoce tice od pocetka koristim momly a kalendar isro moj kalendar po njemu sam i ostala trudna
👱♀️28 🧔30
6/21 biokemijska
25.9. ➕
13.10 prvi pregled ❤ kuca
9.11. Drugi pregled (velki smo 4,43 cm)
23.11. Nifty-nizak rizik, dolazi nam mali hahar 💙
26.11.-sve uredno veliki smo 7.7 cm
7.12. Treci pregled 110 g,rastemo ❤
3.1. 250g,sve u najboljem redu
14.1. Anomaly scan+kontrolni pregled petrova 393 g,sve je kak treba bit
27.1. ..
31.3. Predzadnji pregled soc gin,imamo kilu i 800,mamina mrstilica 🥰
Sto se strija tice to je genetski, ja sam u pubertetu cjela popucala kako sam rasla vertikalno cjela leda, prsa,bokovi sve. Sada evo 20ti tjedan vec imam 4 crte crvene na trbuhu. A mazem se non stop Al to je tako :)
Inace, mislim da konačno osjetim bebu, nista sada sigurno, sve je to nesto njezino na dodir i oko nevidljivo ali ja nekako osjecam.
Jucer imala neku cudnu situaciju, pitala me njegova familija koliko sam sada i kazem u 5 mjesecu i oni meni nemoguće, stan ces onda roditi u 4 mjesecu, ja Reko ne, kraj 5 mjeseca i ispravili me da sam 4mj a ja 20tjedana i to me nekako rastužilo, ostala sam suteci kao ok neznam, moguce.
Bili ste upravu, zvali me s HZZOa da fali papir, ocito nisu sve poslali knjigovodstvo od poslodavca a nisu meni htjeli dat papire nego Ce oni to rjesavati. Evo sutra 5.1. nisam sigurna Ce biti sto rijeseno. Do kada inace bude uplata?
Ti i ja smo taman dan razlike 🤗 Tako je slicno i meni bilo prosli mjesec, bila sam otprilike 15tjedana i isto me sveki pita koliko sam sad, ja velim u 4 mjesecu, ona meni pa kako vec, sigurno nisi jos 4 mjeseca trudna, nemoj krivo govoriti! haha kaj da joj kazem na to.. Mi smo krenuli polako i razmisljati sta nam sve treba, poceli gledati kolica itd pa su njeni komentari uvijek da se ne smije kupovati nista dok se beba ne rodi 🙄 to mi je tako glupo razmisljanje, pa necu slati muza da kupuje i skuplja okolo stvari dok sam ja u rodilistu..
Malo da se pozalim 😬😬
Bome slicna situacija, ma znam sve da, samo u tom trenutku uspiju napravit da se osjecam tupavo, jadno i povucem se. Sta ces, hormoni hehe bit Ce bolje :)
29/ZD
13.05. 2022. Beba Mario ❤️
26.8.2024. Nova Beba, termin, curica :)
Sortiraj odgovore
Najstariji