Da li je neko od vas vadio lipidni status?
Ja sam sad 16 nedelja blizanacke trudnoce-ivf. I zbog skoka hemoglobina prosli put,mi je dala da odradim lipidni status. Sad je hemoglobin u padu,sto je i ocekivano, ali mi je holesterol,ldl i hld povisen. Sutra cu ja kod moje dr, ali me zanima da li je neko imao iskustva stim. Zbog moje inzulinske pazim na prehranu stim da kad su mucnine prestale malo sam si dala oduska ali sve u granicama. Cak mi je sad i secer bio super nizi nego inace.
Obzirom na rizicnu trudnocu ne usudjujem se vjezbati vec samo setnja.
Citala sam da inace trudnicama bude holesterol malo visi.
Koliko ste se vi udebljali? Ja se "tjesim" da je mojih +4.5 kg za 16 nedelja zbog moje dvije bebe jer mi se poprilicno vidi stomak 🥰
Ja sam sad 16 nedelja blizanacke trudnoce-ivf. I zbog skoka hemoglobina prosli put,mi je dala da odradim lipidni status. Sad je hemoglobin u padu,sto je i ocekivano, ali mi je holesterol,ldl i hld povisen. Sutra cu ja kod moje dr, ali me zanima da li je neko imao iskustva stim. Zbog moje inzulinske pazim na prehranu stim da kad su mucnine prestale malo sam si dala oduska ali sve u granicama. Cak mi je sad i secer bio super nizi nego inace.
Obzirom na rizicnu trudnocu ne usudjujem se vjezbati vec samo setnja.
Citala sam da inace trudnicama bude holesterol malo visi.
Koliko ste se vi udebljali? Ja se "tjesim" da je mojih +4.5 kg za 16 nedelja zbog moje dvije bebe jer mi se poprilicno vidi stomak 🥰
uuu blizanci meni je zao sto je meni jedna GV prazna, mislim da su blizanci odlicna stvar. Prijatelji do kraja zivota.
za lipidni status ne mogu nista rec jer nisam to gledala ni vadila. A sto se kila tice, to je tako individualno. Moja seka je u prvoj trudnoci dobila 28kg a u drugoj samo 9kg.
Ja sam jos uvijek kilu u minusu. Bilo mi je jako muka kad sam saznala da sam trudna i nikakav apetit, pa sam odmah -2 kg imala, a sad sam ih nekako vratila preko blagdana, ali mislim da je smao 1kg vise. Tako da ako imas 2 lijepe zdrave bebice, nije bitno koliko se udebljas. Hrani se sto zdravije za njih.
Meni su rekli mirovat, nista ne dizat, smanjit hodanje i nagle pokrete, ali se nadam da cu dobit zeleno svijetlo za vjezbanje jer me sve boli od lezanja i sjedenja.
Ja sam sad 16 nedelja blizanacke trudnoce-ivf. I zbog skoka hemoglobina prosli put,mi je dala da odradim lipidni status. Sad je hemoglobin u padu,sto je i ocekivano, ali mi je holesterol,ldl i hld povisen. Sutra cu ja kod moje dr, ali me zanima da li je neko
uuu blizancimeni je zao sto je meni jedna GV prazna, mislim da su blizanci odlicna stvar. Prijatelji do kraja zivota.
za lipidni status ne mogu nista rec jer nisam to gledala ni vadila. A sto se kila tice, to je tako individualno. Moja seka je u prvoj trudnoci dobila 28kg a u drugoj samo 9kg.
Ja sam jos uvijek kilu u minusu. Bilo mi je jako muka kad sam saznala da sam trudna i nikakav apetit, pa sam odmah -2 kg imala, a sad sam ih nekako vratila preko blagdana, ali mislim da je smao 1kg vise. Tako da ako imas 2 lijepe zdrave bebice, nije bitno koliko se udebljas. Hrani se sto zdravije za njih.
Meni su rekli mirovat, nista ne dizat, smanjit hodanje i nagle pokrete, ali se nadam da cu dobit zeleno svijetlo za vjezbanje jer me sve boli od lezanja i sjedenja.
Mi jos nasima nismo rekli da su blizanci. Pokusacemo da to bude iznenadjenje za sviju. Pa sad malo lazemo ili skrenemo sa teme.
Ali vise i ne pitaju 😂😂😂
Muz ne zeli da zna pol, hoce iznenadjenje 🥰
Ja sam htjela da znam, pa sam mu na prenatalnom testu sakrila polove i zaboravila 😂😂 pa se sad treniram da ne bih izletila. I moram doktorici reci da mu ne kaze,jer i on ide samnom na preglede. Gledamo kako nam bebice masu rukicama i nogicama. Jedna sisa prstic.
Čestitke svima na super pregledima, NIPT testovima, još jednom deckicu koji nam se pridruzuje!❤️💙
I ja sam završila s Anomaly scan-om, i sve je super, bebica je mahala, okretala se, a mjere su uredne (veca je za tjedan dana 🙈)
Došla sam doma gladna ko vuk, skuhala i smazala štruklu. 😋
Čestitam svima na urednim pregledima 😊
I ja sam se svakakvih komentara naslušala, najviše o tome jer sam relativno rano otvorila komplikacije, ali bitno mi je da imam podršku muža i naših obitelji, ostalo me malo naživcira, ali probam zanemarit 😅
Ima li koja od vas problema s uskom rodnicom?
Tako je i meni svekrva rekla kao "zašto si ti na bolovanju? Pa muževa sestra i druga snaha su radile do zadnjeg dana" a one rade uredski posao, na pola radnog vremena . Ma otkud ti pravo mislim si. . Ali sekira me to uopće više, sad kad netko nešta pita za bebu samo kažem svee ok... Jel znamo ime, neznamo. 😂
Baš smo aktivne danas :)
Hvala na objašnjenju,možda je onda i kod mene bebica,sada sam 16+5 tako da moglo bi to bit to..ali nije još svaki dan i dosta je kratko pa nisam sigurna..
Šta se tiče bapskih priča meni su to gluposti..
Ja nisam još ništa počela kupovat ali to je zbog mog straha,ali za nekih mjesec mislim polako početi,neću sigurno zadnji čas sve raditi da nemam krevetić ili kolica pa ti mi je nezamislivo..
Ime žensko smo imali odmah,i nije me briga šta netko misli,nama je lijepo i nije često..bitno da se namaž sviđa..
Čestitam svima na dobrom pregledu i otkrivanju spola kao i NIPT testovima 🤗🤗🤗
🙋♀️29
👨💼31
07/21 spontani (8tt)
30.09.21. +
Panorama ✔️✔️
Baby girl M 💞
EnaEna, ja da imam blizance ne bi nikom rekla. SAmo bi se pojavila sa 2 bebe
Sto se spola tice, kod blizanaca je to malo zanimljivije.
Ako gledas preko krvi, 100% mogu rec ako su obje curice. Jer se vidi zenski hormon (tvoj i njihov), ali ako nadu zenski i muski onda ne znaju 100% nego treba ultrazvuk, Jer zenski hormon je tvoj, ali moze biti da je i jedna beba curica a druga deckic. Tako preko ultrazvuka jedino mogu vidjet jesu li oba deckica ili curica i decko.
Hvala drage žene još mi se nisu emocije smirile 😁😁😆😆🙃🙃🙃🤪🤪
Nastavljam hrabro i oprezno dalje 😁
1x 👶 prirodna trudnoća
4/21 blighted ovum
7/21 IVF i 6/11/21 fet -2 blastice🤞
16/11/21 ➕✅☺️
22/11/21 beta 5207 🥳🥳
23/11/21 1.pregled -ok(5+6)✅
30/11/21 2.pregled- 3.7mm(6+6) imamo❤️🥳
21/12/21 3.pregled - 2.68 cm (9+6) ok ✅
***28.12 Nifty-nizak rizik-stiže braco!! 😁💙
17/1/22 4. pregled -7.6 cm (13+5) ok ✅
15/2/22 5.pregled...
Ja isto ne volim pametovanje sa svih strana, mislim da smo sve ovdje dovoljno odrasle i pametne da možemo odlučiti za sebe ☺️ a ljudi ko ljudi vole davati savjete (iako vise odmognu nego pomognu). Srecom evo moji su "normalni", barem za sad.
Meni je suludo čekati do rodjenja bebe. Evo moja poznanica je rodila u 30tj, nikad ne znas sta se moze desiti, po meni je bolje biti spreman, a i manji je stres sada nego kupovati i spremati stvari u poodmakloj trudnoci.
Pozdrav cure!! Cestitam na svim lijepim vijestima i dobrim pregledima!! Ja svoj jedva cekam sutra🤞🤞🤞🤞🤞
Poceli su mi lroblemi sa zubima i vidom, vid mi se drasticno pogorsao (inace nosim naočale)...
Aplikaciju koju ja koristim za Kegelove je "Trudnoca" preko koje i pratim tjedne itd.
Koje vi aplikacije koristite za pracenje trudnoce?
Jos imam uz to Momly i standardni menstrualni kalendar "Moj kalendar" 😊
Sortiraj odgovore
Najstariji