Je li netko spomenuo da ima obrazac koji treba ispuniti za komplikacije za HZZO?
Postoji obrazac za komplikacije i obrazac za porodiljni.
Ja sam iz Istre teta na hhzu mi je na mail poslala sve sto mi je potrebno za otvaranje i taj obrazac pa sam sve skenirano poslala na mail i rekla je da je ok.
Neznam poslat ovdje ali kome treba poslat cu na mail.
Ina tebi bi nila idealna težina prije trudnoće 52 kg s obzirom sa si 12 tt idwalno bi bilo 54.neznam kolike grudi imaš, al idealna težina je 10 razlike od visine. Netko ima košarice grudi d pa ode dosta na grudi
Zadnu godinu sam se udebljala 7 kg zbog tableta. Pila terapije hormona. A i ne krecem se bas, 🤷♀️ ljencina sam sad jos vise. Mucnine i umor me iscrpljuju. A i mrzim zimu ,nebi izlazila iz kuce. Jedem dosta voca a tu ima secera. Moram pripazit
👸 35, AMH 22 🤴32-normozoospermia
Spontani u 8 tt, 9 tt , 15 tt. Bligted ovum 2.2020
Biokemijske xxx puta , zadnja 8.2021
Eutirox 50 mg hipotiroza, , folat , almagea vit, vit D, feritin
Utrogestan 3x1, decortin1/2
trombofilia -pai 1 heterozigot (aspirin) + nmh
Panorama uredna, stize nam curica 💞
Sweety da bas sam skuzila, Martina kaj se mene tice mozes stavit ili 30.5. Ili 5.6. po zm,dr mi govori 30.5. Tako da sam napisala taj
👱♀️28 🧔30
6/21 biokemijska
25.9. ➕
13.10 prvi pregled ❤ kuca
9.11. Drugi pregled (velki smo 4,43 cm)
23.11. Nifty-nizak rizik, dolazi nam mali hahar 💙
26.11.-sve uredno veliki smo 7.7 cm
7.12. Treci pregled 110 g,rastemo ❤
3.1. 250g,sve u najboljem redu
14.1. Anomaly scan+kontrolni pregled petrova 393 g,sve je kak treba bit
27.1. ..
31.3. Predzadnji pregled soc gin,imamo kilu i 800,mamina mrstilica 🥰
Žene, majke kraljice Sritna Vam Nova Godina i neka bude najsritnija u vašim životima! Svima želim lagane i brze porode, zdrave bebice, obilje zdravlja i strpljenja jer trebat će 🥳🍻 živile!
Mrvica ma ne treba se ničeg držati pre kruto ali valja znati preporuke pa će svaki roditelj donjeti odluku za sebe i za svoje dijete. Ništa to ne znači da smo bolji ili gori jedni od drugih! Svi svojim bebačima želimo najbolje a mame koje su pisale o hiperu ili hipo tonusu znaju čime su se borile ja srećom nisam al imam dva dijametralno suprotna djeteta.
Prva je bila granični hiper, posjela se sa 6mj, digla na noge sa 7 a samostalno hodala s 8,5 mj uglavnom pod i vježbanje su joj pomogle da ono što čini učini ispravno i motorički je baš jaka i spretna. Nikad je nisam posjela ili postavila na noge dok to nije učinila sama. Druga sada ima 6,5 mj ona bi sve a ne može ništa, nit sjedi, nit puže a htjela bi. Ne mogu je stalno po rukama, a dosadi joj ležat...stavljam je u ležaljku, sjednem je sebi na koljeno kad zatreba (nije to satima već nekoliko minuta) jednostavno njene potrebe i moje mogucnosti diktiraju tempo. Nema ona problema pa nije frka ni da je stavim u šetalicu, al osim preporuka za ne korištenje šetalica ne želim je jer ne želim da mi orca po kući 🙈 sebično zar ne....za koji mjesec će hodat pa onda neka orca. Opet kažem svatko će donositi odluku sa sebe prema svojim željama i mogućnostima, svoje mišljenje i stav ću podijeliti ali nikoga uvjeravati u svoje niti osuđivati. I da smatram i sama da se s hrpom toga bespotrebno pretjeruje, ponajviše tu mislim na prenatalne vitamine - dojenje - dohrana....to mislim da je level pro u pretjerivanju!
url=https://lilypie.com]
Meni je termin 2.6 po ZM ali po Uzv mi je trudnoća veća 3-4 dana i dr mi je stavio termin 29.05 tako da eto Martina možeš to zapisati sta ne znači da neće doć prije ili poslije dosta al neka stoji taj..
12.10 UZV ♥️ kuca (CRL 0.98 cm) 😍 7tt
02.11 CRL 2.83 cm ♥️😍 sve super ✅
11.11 miny anomaly ✅
02.12,20.12 Raste curka 💖
❤ It's a Girl ❤ Panorama ✅
07.01.2022 Anomaly scan - sve uredno 🙏
Meni je dosao nalaz za secer. Bio mi je na onim prvim pretragama krvi 5.7 pa sam morala ponoviti i sad mi je 5.2.. ima netko iskustva sa tim?
Da 5.1 ti je limit u trudnoci. Mene je sa 5.2 stavila na dijetu. Da pazim na slatko i karbohidrate. Nisam debela i nejedem nezdravo. Imam 62 kg sa 1.65 visoka. Nejedem nikad slatko jer nevolim i masno i meso mi se gade. Neznam odkud mi secer 🤷♀️
Ina85, ista stvar kod mene. Mrsava, sad u trudnoci imam 53 kg na 165cm, slatko ni inace ne jedem, a secer na granici i dr me stavila na 1800 kalorija dijetu. Hoce to tako u trudnoci uslijed hormona i metabolickih poremecaja 🤷♀️ ja sad svaki mjesec izvadim glukozu da pratim stanje i cekam OGTT.
Martina, meni je termin po UZV 11.06.
Draga Martina, moj termin je 28.5. :)
Sto se tice iskustva s prijavom komplikacija, meni knjigovoda na kraju rekao da ja nemam stav da oni sve sreduju. Poslala mi na mail da potpisem i ispunim neki obrazac od HZZO-a karticu osobnu zdravstveno i R1 od starog poslodavca. Pitala sam trebam li ja sta, rekla da Ce oni poslati. Ima li itko takvo iskustvo?
Sto se tice prehrane, skuham svasta od juha,variva Al mi kuhano ne pase nimalo. Pojedem reda radi. Odgovara mi suho i junk. Za čudo Bozje Secer mi je i dalje nizak 4.2 iako jedem cokolino, sendvice, megic, slatkise, sokove, tu i tamo kuhano sto se jedva natjeram jer mi bude lose ne pase mi. Dakle smece od hrane mi pase i odgovara s konkretno zdravo se silim jesti. Prije trudnoce nije ni blizu bila takva situacija. Da ne pijem dodatno vitamine bilo bi me pre strah za bebu.
29/ZD
13.05. 2022. Beba Mario ❤️
26.8.2024. Nova Beba, termin, curica :)
Moj termin u trudničkoj piše 06.06. 🍀
👩🦰 28g
🧔33g
06/2021 👼💔
27.09. '21➕ ❤️
5+4 07.10 Beta = 7901
It's a girl❤️ 08.06.2022. 🤱🍀
22. 9.'23 👼💔
❤️25.06.2024👶❤️
Meni je po zm termin 12.6,ali na uzv je bebica uvijek veca tako da su mi rekli da je 5.6
2 biokemijske
1.10➕
12.10. Prvi pregled (GV 10,4mm), 5+2
26.10. Drugi pregled (❤️ kuca, 11mm), 7+2
23.11. Treći pregled (48 mm) 11+2/uzv12tt)
21.12. Četvrti pregled 15+2/uzv 16+2tt
10.1. Anomaly scan / dolazi nam zdrava i lijepa curica 💖💖
______
https://lbdf.lilypie.com/ZSA7p1.png
Curke sretna vam Nova, sve najbolje od srca vam zelim 💕
ja sam se prepremorila previse gostiju i slavlja za jednu trudnicu, jedva se cekam naspavati 😴
MMMartinaaa moj termin na prvom pregledu je 23.5.
jos nisam pitala doktora da mi potvrdi ali neka za sad ostane tako 🥰😻🤰
Sortiraj odgovore
Najstariji