Sretan i blagoslovljen Božić vama i vašim obiteljima, želim svima puno zdravlja, mira i ljubavi.
Imam pitanje, kada se najranije na ultrazvuku može vidjeti spol? Sutra idem kod svoje ginekologice na kombirani. Jedva čekam vidjeti bebicu
Ja sam bila na prošlom pregledu 12+4 i nije bio siguran, vidio se visuljak za kojeg je rekao ako se digne gore, dečko je, ako se spusti dolje, curka je😁uglavnom rekao je da bi za jedno tjedan dana mogao već sigurno reći, a onda je nifty pokazao da je curka, nadam se da nije fulao🤭ja sam danas posložila u ladice od komode već robicu 56 i 62(imam većinu od prve curke), naravno nisam još ništa prala,ali da vidim što imam, a što ne, tako da sam sve prebrala već neki dan iz kutija. Odlučila sam da ću sve pripremiti ranije, osim završnih stvari, tipa slaganje krevetića, stavljanje posteljine....ne mogu znati kakva će mi biti situacija, tako da želim biti spremna🙂
url=https://lilypie.com]
cure moje sretan vam Badnji dan nadam se da sam dobro to rekla i napisala 💐💕 vidim da ste sve zauzete ovih dana kolacima i svim tim meni je to sve preslatko i unijele ste praznicnu euforiju i moju kucu iako ne slavim Bozic 💋❤️❤️❤️ zelim vam sve najbolje od srca da nam bebe budu zdrave i vesele 🤰💗🍀🤩 one koje nisu sa svojim najmilijima zelim da se ne zaloste puno i da se sjete da su bili i gori praznici pogotovo one godine kad je korona tek krenula, bice sve uredu ovo su samo prolazna iskusenja. samo nek je zdravlja 💜💜
draga Ina ja sam oko 12. nedjelje imala katastrofa neke bolove grceve i umirilo se kad sam pocela piti magnezij a evo sad krajem 18. nedjelje opet je pocelo to probadanje pa sam i ja opet u strahu…
MMMartinaa stavi me na popis, danas su mi javili sljedeci pregled je 18.1 u 16:00h 😍
Pa da. Evo me cjeli dan trpim te bolove krenu od bubrega lijevog prema preponi skroz dolje. Pa strca bol po cjeli dan onako pulsira tamo dolje. Uzasan osjecaj. Krevet -wc sam cjeli dan ne mrdam. Kad se utoplim i umirim bude bolje, al lezat cjeli dan i glava me pocela boljet. Osjetim da nije urinoinfekcija i radila sam i nalaze prije tjedan dana bio sterilan. Stolica mi uredna. Bit ce da ova beba ima kramp pa pomalo kopka 🥴. Al dokad ce. Bas sam se pozelila prosetat pored mora , a i ovo kisno vrijeme u istri nemozes nigdje 🥲. Sutra bozic nadam se da cu barem malo moci pojesti one dobre hrane ako mucnine dozvole. Bas sam si jadna 😑
Jesi Isla doktoru
Nisam. Zasad sam dobro. Cim mi je hladno na stopalima mene sve boli. Jako sam osjetljiva i moram se pazit. 29.12 idem ginekologici pa cu joj sve reci.
👸 35, AMH 22 🤴32-normozoospermia
Spontani u 8 tt, 9 tt , 15 tt. Bligted ovum 2.2020
Biokemijske xxx puta , zadnja 8.2021
Eutirox 50 mg hipotiroza, , folat , almagea vit, vit D, feritin
Utrogestan 3x1, decortin1/2
trombofilia -pai 1 heterozigot (aspirin) + nmh
Panorama uredna, stize nam curica 💞
Znaco herpes i probava. Vec 4 dana nista. Sve sam isprobala. Planiram sutra u ljekarnu jer iskreno, vec sam nervozna ahahahah.
A svi simptomi su mi nestali. Nije mi vise muka ni malo. Ok grudi me joa bole. A sad je bas period kad je bio prvi spontani pa je suprug malo nervozan. Ja sam ok, on panicari malo 😅 ali evo uspjela sam ulovit jedan brzinski pregled sad u srijedu kod privatnika.
Kad sam rekla kad sam kod doktorice termin dobila, svi se cudili da rizicna trudnoca a pregled tek za 9 tjedana. Ahahah tako da jedan mali ultrazvuk da vidimo kuca li srceko dalje, da mogu zivjet normalno dalje 😅
Moja sogorica pila portalak sirup za ic na wc u trudnoci. Ja sam ga probala van trudnoce i pomogne. Samo sto mi je napravio bas dosta plinova i malo grceva. Al istu vecer sam isla 💩. Pitaj u apoteci , nece ti oni dat nista sto nesmijes. Ja sam uvela puno voca u djetu , posebno kiwi i svaki dan evo idem redovno.
👸 35, AMH 22 🤴32-normozoospermia
Spontani u 8 tt, 9 tt , 15 tt. Bligted ovum 2.2020
Biokemijske xxx puta , zadnja 8.2021
Eutirox 50 mg hipotiroza, , folat , almagea vit, vit D, feritin
Utrogestan 3x1, decortin1/2
trombofilia -pai 1 heterozigot (aspirin) + nmh
Panorama uredna, stize nam curica 💞
Cao curkee❤️
Ja se tek sad javljam jer jucer nismo ulazili u kucu dok smo svih obisli. Zelim vam svima sretan i blagoslovljen Bozic 💫✨
Nikki drzii se , nadam se da te nece ulovit🤞🏻
Annie meni je rekao da izgleda ko cura kad sam bila s 12 tt na pregledu, a onda sa 16 se ispostavilo da je ipak decko. Tako da svakako mislim da je rano, jos se malo strpi 😊
Lida bas mi je bilo drago vidjeti da si se javila 💜 Sretan Bozic i da na proljece opet vidite vas plusic 🥰
Trudimo se od 8/2020
Missed ab 2/2021 9TT 🤍🕊
PCOS
13.9.2021.➕ 🌈 🐥
05/2022. 🥰🧸❤️
Pozdrav, cure. Da vas pitam, vi koje ste cijepljene je li koja išla po booster dozu? Ja sam planirala, no saznala da sam trudna pa ću svakako pričekati. Dobila sam dva mišljenja od dva imunologa. Prvi je rekao da je njegova preporuka cijepljenje iza 20 tt i to isključivo Pfizerom. Drugi je rekao da se ne trebam trećom dozom cijepiti obzirom da sam i prebolila i cijepljena s dvije doze, te da sačekam da rodim, ali da su šanse za dobiti omikron veće bez boostera. Ja sad nisam pametna što činiti. Imate li neka od vas kakva iskustva ili savjete da je dobila od stručne osobe?
Pozdrav, cure. Da vas pitam, vi koje ste cijepljene je li koja išla po booster dozu? Ja sam planirala, no saznala da sam trudna pa ću svakako pričekati. Dobila sam dva mišljenja od dva imunologa. Prvi je rekao da je njegova preporuka cijepljenje iza 20 tt i to isključivo Pfizerom. Drugi je rekao da se ne trebam trećom dozom cijepiti obzirom da sam i prebolila i cijepljena s dvije doze, te da sačekam da rodim, ali da su šanse za dobiti omikron veće bez boostera. Ja sad nisam pametna što činiti. Imate li neka od vas kakva iskustva ili savjete da je dobila od stručne osobe?
Meni su isto rekli tek od 22tt ne prije i samo pfizer.
**
Ina da, cula sam za to. Sutra cu u ljekarni uzet jer sam vec razdrazljiva. A u mucnina se vratila 😅
Mogu li ja vama iskusnim mamama samo napisat sto sam ja mislila sve kupit. Popis stvari mi para mali ali evo ovako ja laički mislim:
- kolica, jaje i košara (Nuna demi Grow)
- kadica Aquascale
- dockatot gnijezdo (u njemu planiramo da de beba spavati jer nemamo mjesta u sobi za krevetić veliki a i po iskustvima mama ovdje vidim da većina zavrsi sa roditeljima u krevetu pa eto..)
- njihaljka (Nuna Leaf) znam da neke bebe ne vole ali probat ću pa ću je prodat dalje ako mala nebude zelila u nju
- podloga za presvlačenje (imamo Malm komodu iz ikee pa ako netko zna sto bi mi bilo najjednostavnije staviti na nju, ja sam mislila onu običnu podlogu)
- eventualno još ruksak za bebine stvari
Sto se tiče robice to ću usput, sad su mi bitnije ove skuplje stvari. Također izdajalicu ću ako bude potrebe ali to ću tek znat kad se rodi i monitor za bebu nam neće Trebat jer je stan mali i planiram je u gnijezdu nositi po kući (kauc) tako da po danu spava s nama jer je tiho i zamračeno pa je nebi ostavljala samu u sobi jer je maleni stan tako da stvarno nema potrebe za kamerama.
Sto mislite? Je li mi još sto fali?
Imas krevetice next to me i kasnije ga prodas.
Ovu komodu ima dosta cura iz moje jesenske grupe
Ja imam ovu jer me bilo strah da se ne krene prevrtati pa da padne sto se poslije pokazao kao dobar predosjećaj
https://www.ikea.com/hr/hr/p/smastad-stol-za-previjanje-bijela-bijela-s-3-ladice-s19392159/
Ne volim na nogama jer mrzim brisati prasinu ispod.
A poslije može biti i stol. Mi smo kupili tirkiznu jer nismo znali spol a oboje volimo tu boju.
*
Svatko ce za svoju bebu kupiti ono sto misli da je najbolje.
Samo čuvaj račune i naprimjer babycentar ne prihvaća bez original ambalaže u slučaju povrata/reklamacije.
Mi smo puno toga kupili, nesto dobili u babinjama.
I 30% stvari nikad koristili ili koristili par puta.
I to je u redu.
Čitala sam dosta da roditelji kupe kolica jaje a beba ne prihvaća nesto od toga. Pa zamijene i sve u redu.
Tako da je sve to lutrija
3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije
*
3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije
Mi imamo za njenu robicu ove dvije police
https://www.ikea.com/hr/hr/p/gnedby-regal-bijela-40277143/
Jer smo podstanari pa mi je nedostatak ormara.
U jednom ormaru su joj samo haljinice na vješalicama.
Sad ni ormar za buduću pikulicu i krevetić ne mogu planirati jer postoji velika vjerojatnost da cu se do Uskrsa seliti iz ovog stana. Samo ne znamo jos gdje.
Tako da smo zapeli.
Jedino cu robicu ako bude braco polako kupovati i za babinje traziti pelene. Samo dajte pelene
3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije
*
3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije
Pozdrav cure,
sretan vam Božić, nadam se da ste ga provele uživajući u društvu svojih najmilijih i da ste lijepo papale 🤗 Cure koje ste zbog raznih razloga daleko od svojih za blagdane žao mi je, ali nadam se da usprkos tome ste se uspjele lijepo provesti ❤️
Niki screenshotala sam si tvoju listu, ostale iskusnije cure samo vi lijepo nadodajte šta je potrebno a šta ne, sigurna sam da ćemo mi cure kojima je prvo dijete imati puno pitanja u vezi stvarčica koje su potrebne a koje nisu 😅 Ali iskreno ja se jedva čekam time baviti ☺️
Uživajte u ostatku vikenda ❤️
♀️33 ♂️35
Biokemijske 💔 8/19, 10/20, 04/21, 05/21
Novalac ~ Clexane 0,4 💉
💜
Dobar dan mamice ♥️♥️ Sretan Božić sa zakašnjenjem,nama je bilo 3 dana kaosa i druzenja s obitelji i prijateljima,večere kavice i bas nam je bilo lijepo 🥰🥰
Lida šaljem 100000 pusa 😘😘😘😘
Petra_pan Ja sam preboljela u 3 mj,cijepljena s Pfizerom i sad mi je ginekolog rekao da bi. Se trebala cijepiti ali ja neću. Pazim se koliko je to moguće i drzim fige da ne pokupim..
Nikki Ma samo ti lijepo sebi napravi kako mislis da je najbolje,ja imam ovu prematalicu od Ikee sta je Demetria stavila meni je to najbolja investicija ikad,ima brdoooo mjesta i kasnije je bila malom stalak za igračke i skinuli smo gore ovo postolje i sad ćemo ga samo vratiti i kasnije jos može biti stol. Sta se tiče kadice mi smo se zeznuli jer smo u početku uzeli Cam-ovu neku ogromnu i bilo nam je bas tesko nosit vodu i sipati u nju da se napuni i da beba bude jutra,bila je super za kasnije kad je počeo sjediti i kad bi nju stavili u tuš,sad planiram uzet kadicu u Ikei za 50 kn za bebe do 6 mj je top,odlična jer je mala lako se napuni i skladišti..
Mi evo isto za babinje planiramo reć sta više pelena ili bon dm,Muller to je najbolje..
Šta se tiče vreća za spavanje mislim da to za ljetne beb nije nikako,neka lagana pamučna tutica i dekica i to je super. Meni je mali rođen 06.09 i spavao je mj dana u bodiju pokriven Tetra pelenom koliko je bilo toplo,mi smo na moru a klimu palili nismo radi njega.
Neko je pisao za Nuna Leaf sta nije loša investicija jer ide do 50 kila i poslije moze biti kao foteljica i kad beba naraste 😁
Šta se tiče kupnje stvari meni je mama trubila da nista prije nego uđem u 7 mj trudnoće 🤦 A tek frendica koja je isla rodit i u ta 3 dana joj muž sve kupio i morao sastaviti radi njenih,ma show.. mislim da je najbolje kako se osjećate,tu stvarno nema pravila.. Mi smo kupili još nista ali smo za Božić dobili pidžamicu little sister i preslatka je i 2 ljetne tutice i tješilicu i moram priznat da sam se bas malo rasplakala jer sam tek onda nekako dosla svjesna svega 🥰🥰
12.10 UZV ♥️ kuca (CRL 0.98 cm) 😍 7tt
02.11 CRL 2.83 cm ♥️😍 sve super ✅
11.11 miny anomaly ✅
02.12,20.12 Raste curka 💖
❤ It's a Girl ❤ Panorama ✅
07.01.2022 Anomaly scan - sve uredno 🙏
Sortiraj odgovore
Najstariji