Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MMMartinaaa
    26. Prosinac 2021. 09:31

Ariel

Ina hvala ti od srca. Idem sutra u ljekarnu jer mi se bas i ne povlaci. Uzas. Jos mi pise na svim lijekovima kako je nuspojava smanjen imunitet. Tako da evo, herpes me docekao 🥺

Baš mi je žao što te muči taj dosadni herpes ☹️
    Ja imam pak problema sa "žvalama", evo otkad sam trudna vratile su mi se 3. put... Uzela sam Nistatin koji mi je inače uvijk pomogao nakon 1 upotrebe, a sada evo već 2 tjedna ništa... Preko noći zacijele, ujutro kad napravim prvi zalogaj puknu, i sve ispočetka. Rekla mi je ginekologica da tu nema baš pomoći i da se to trudnicama zna javljati od povišene salivacije u trudnoći (zvuči odvratno). Tako da sad mažem nevenovom masti i molim se da prođe jer ne samo da je neugodno nego i izgleda očajno. 

Demetria
    26. Prosinac 2021. 10:22

Jesi isla doktoru???

3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije

*
    3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije

Demetria
    26. Prosinac 2021. 10:28

Niki777

Sad jedno pitanje. 18.1. Ulazim u 6 mjesec trudnoće, tada ću biti 22-23tt. Mislite li da bi bilo ok početi od tada kupovati stvari za bebu (uzmite u obzir da nam je ovo prva beba i da nemamo apsolutno ništa) nećemo ništa niti naslijediti. Znaci 0.
    *
    Demetria vodim se tvojim popisom ividila sam da si stavila na popis i “swadlle” o njemu sam čula lijepih komentara pa bi probala i to kupila, ali zanima me sto je sa ljetnim bebama kao sto će biti naše, oce li im biti vruće u tome spavati? Da li od rođenja se on koristi ili tek kasnije? Naše bebice će biti tek 5-6 mjeseci kad malo zahladi u listopadu/studenom. Pa ako može koji savjet da li se to kupuje i za ljetne bebe?
    https://ibb.co/8xzyrn7Je li to to?

Definitivno meni je prijateljica sad rodila u 30 tom tjednu a sve bilo uredno do jednom.
    https://ergobaby.hr/kategorija-proizvoda/proizvodi-za-spavanje/swaddler-vrece-za-spavanje/
    Ja ti imam taj ali nisam ju stavljala u to jer je imala jaki refluks i morala je spavati na boku i na povišenom.
    U takvim vrecama spavaju do 3mjeseca i to isključivo na leđima zbog prevrtanja na prsa i sida ili kako se već zove

*

Demetria
    26. Prosinac 2021. 10:29

Ina85

limica

cure moje sretan vam Badnji dan nadam se da sam dobro to rekla i napisala 💐💕 vidim da ste sve zauzete ovih dana kolacima i svim tim meni je to sve preslatko i unijele ste praznicnu euforiju i moju kucu iako ne slavim Bozic 💋❤️❤️❤️ zelim vam sve najbolje od srca da nam bebe budu zdrave i vesele 🤰💗🍀🤩 one koje nisu sa svojim najmilijima zelim da se ne zaloste puno i da se sjete da su bili i gori praznici pogotovo one godine kad je korona tek krenula, bice sve uredu ovo su samo prolazna iskusenja. samo nek je zdravlja 💜💜
    draga Ina ja sam oko 12. nedjelje imala katastrofa neke bolove grceve i umirilo se kad sam pocela piti magnezij a evo sad krajem 18. nedjelje opet je pocelo to probadanje pa sam i ja opet u strahu…

MMMartinaa stavi me na popis, danas su mi javili sljedeci pregled je 18.1 u 16:00h 😍

Pa da. Evo me cjeli dan trpim te bolove krenu od bubrega lijevog prema preponi skroz dolje. Pa strca bol po cjeli dan onako pulsira tamo dolje. Uzasan osjecaj. Krevet -wc sam cjeli dan ne mrdam. Kad se utoplim i umirim bude bolje, al lezat cjeli dan i glava me pocela boljet. Osjetim da nije urinoinfekcija i radila sam i nalaze prije tjedan dana bio sterilan. Stolica mi uredna. Bit ce da ova beba ima kramp pa pomalo kopka 🥴. Al dokad ce. Bas sam se pozelila prosetat pored mora , a i ovo kisno vrijeme u istri nemozes nigdje 🥲. Sutra bozic nadam se da cu barem malo moci pojesti one dobre hrane ako mucnine dozvole. Bas sam si jadna 😑

Jesi Isla doktoru

*

Nekeybah
    26. Prosinac 2021. 10:45

Ina, i mene zanima jesi bolje i jesi išla kod doktora 🙂

Ariel
    26. Prosinac 2021. 10:52

Znaco herpes i probava. Vec 4 dana nista. Sve sam isprobala. Planiram sutra u ljekarnu jer iskreno, vec sam nervozna ahahahah. 
    A svi simptomi su mi nestali. Nije mi vise muka ni malo. Ok grudi me joa bole. A sad je bas period kad je bio prvi spontani pa je suprug malo nervozan. Ja sam ok, on panicari malo 😅 ali evo uspjela sam ulovit jedan brzinski pregled sad u srijedu kod privatnika. 
    Kad sam rekla kad sam kod doktorice termin dobila, svi se cudili da rizicna trudnoca a pregled tek za 9 tjedana. Ahahah tako da jedan mali ultrazvuk da vidimo kuca li srceko dalje, da mogu zivjet normalno dalje 😅

AnnieP
    26. Prosinac 2021. 11:26

Sretan i blagoslovljen Božić vama i vašim obiteljima, želim svima puno zdravlja, mira i ljubavi. 
    Imam pitanje, kada se najranije na ultrazvuku može vidjeti spol? Sutra idem kod svoje ginekologice na kombirani. Jedva čekam vidjeti bebicu

🩷 7/2022
    🩷 6/2025

MMMartinaaa
    26. Prosinac 2021. 11:32

Niki777

Sad jedno pitanje. 18.1. Ulazim u 6 mjesec trudnoće, tada ću biti 22-23tt. Mislite li da bi bilo ok početi od tada kupovati stvari za bebu (uzmite u obzir da nam je ovo prva beba i da nemamo apsolutno ništa) nećemo ništa niti naslijediti. Znaci 0.
    Odlična mi je stvar sto je Martina označi točno na kojoj stranici se sto nalazi i to barem meni uvelike olakšava.
    Demetria vodim se tvojim popisom ividila sam da si stavila na popis i “swadlle” o njemu sam čula lijepih komentara pa bi probala i to kupila, ali zanima me sto je sa ljetnim bebama kao sto će biti naše, oce li im biti vruće u tome spavati? Da li od rođenja se on koristi ili tek kasnije? Naše bebice će biti tek 5-6 mjeseci kad malo zahladi u listopadu/studenom. Pa ako može koji savjet da li se to kupuje i za ljetne bebe?
    https://ibb.co/8xzyrn7Je li to to?

Ja mislim da nije rano. Evo, ja priznajem da sam se zaletila neki dan dok sam kupovala bozicne poklone u h&m-u i uzela sam par sitnica za bebu. I jos sam nesto narucila preko neta jer sad se nadju ljetne stvari za bebe snizene, posto su van sezone. Znam da je rano... 
    A od ostalih stvari, vecih, mislim si isto sastavit popis (nesto cu naslijediti od prijateljice), i onda bas naci ono sto bi htjela imati od svake kategorije kako bi mogla naruciti na vrijeme. 
    Recimo, htjela bi sigurno babybjorn njihaljku, a gledala sam osim nje uzeti jednu elektricnu koja sama ljulja...za ovo se jos neckam. 
    I ja sam se bas pitala u cemu spavaju ljetne bebe, mislim da postoje ljetne vrece za spavanje. 

Mallla
    26. Prosinac 2021. 11:58

Annie o o što sam čula je najranije 13tt ako je dječak u pitanju a cure oko 16tt možda mogu vidjet i ranije al neće reći jer tada još nije sigurno! 
    Niki što se kupovanja tiče gle nema pravog vremena. Po meni se obitelj ravna prema sebi i svojim financinskim mogućnostima, popustima i prilikama. Jer realno ako se ne kupuje zbog straha "što ako nešto ne bude u redu" realno ne biti može u redu 2 dana nakon rođenja ili mjesec ili dva tako da ja sam zs to da se kupi kad se može. I tamo u 4mj bi mogao biti sajam trudnica i beba i popusti pa nemoj kupit odmah baš sve ☺
    Ljetne bebe - prošlo ljeto je bilo tako pakleno da nije u obzir dolazilo nikakvo umatanje, povoji pa čak ni dugi rukavi (južna dalmacija). Kakvo će biti slijedeće 🤷‍♀️

url=https://lilypie.com]

kristinka9
    26. Prosinac 2021. 12:01

Pozdrav svima! Uzela sam pauzu par dana od čitanja foruma...na pregledu u četvrtak sve je bilo dobro, spol se ne vidi još jer je beba odlučila sjest u turski sjed i ne mrdnut 😁 sljedeći pregled je 21. 1. pa ćemo vidjet onda

29 god., dulji ciklusi
    11. 10. - debeli➕
    21. 10. - prvi pregled (7+4 ZM, 6+4 UZV), ❤ kuca, hematom ➡️ Duphaston
    19. 11. drugi pregled: 4,53 cm, sve ok ❤
    26. 11. Nn ✔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani