Cure, smeđa krv na gaćicama, idemo na hitnu 😭😭😭
Vjerujem da si izbezumljena kad si to vidjela, ali nada umire zadnja. Zelim ti srecu i da bebica bude dobro i zdravo
5/21 ektopicna
12.06.2022. 💙
Cure, bila sam u ljekarni danas, uzela folat i htjela sam si kupiti Magnezij ali kaže teta u ljekarni da nije dobro uzimati mg u trudnoći.
Sad imam sto upitnika nad glavom jer sam cijelu prvu trudnoću pila Magnezij uz odobrenje doktora (u HR)
Tko je u pravu?
Ja mislim da doktori malo bolje znaju od tete u ljekarni a mozes si i procitat ovdje za sto je doabr a za sto nije:
https://poliklinika-harni.hr/trudnoca/pregled/magnezij
Osobno ga pijem jer pijem i kalcij, a uvijek imam problema s probavom i bez njega po tjedan dana wc ne bi vidla.
**
MfrauM ajme zao mi je sto prolazis kroz to. Nadam se da je sve u redu i da je samo glupa lazna uzbuna i neka stara krv koja je odlucila napravit paniku. Drzim fige da je sve u redu.
Hvala cure, uzet ću si definitivno magnezij, uzimam inače Solgarov pa ću nastaviti s istim.
MfrauM, da te malo utjesim, u početku prošle trudnoće bila sam na hitnoj zbog takvog iscjetka, dali su mi progesteron u tabletama koji sam pila neko kraće vrijeme i dalje je sve bilo u redu ☺️ sretno!
Cure je su vam svima bili dobri rezužtati mjerenja nuhealnog nabora
Ja ne znam ako su mi to mjerili. Tu u austrii samo kazu ako nesto ne stima. Ako je sve ok nikakve informacije ne dobijem :/
Da nisam cula sa mi je prije 2 tjedna GV bila 7mm, nebi ni znala. Isto tako sama sam vidjela otkucaje srca, pa su doktori medusobno pricali kako ima srcane funkcije, nitko mi nije nista direktno rekao. Sve moram sama pitat ako me zanima
meni je nuhalni bio 1.5 i dr kaze da je to uredu
magnezij ni meni u jednoj apoteci nisu htjeli dati a danas sam rekla doktoru da pijem onaj u kesicama kaze on uredu samo nastavi, ja ga pijem zbog grceva
MfrauM bice sve uredu budi pozitivna i misli tako nemoj slucajno da places jer bebe ne vole suze. sigurno neki mali bezopasni hematom koji niko nije primjetio ranije ❤️
Drage cure, čitam vas već danima, sve što ste pisale otpočetka 😉
Bojala sam vam se priključiti prije. Kod mene je situacija ovakva: imam curicu staru 3 godine. Prije godinu dana upravo u ovo vrijeme sam vidjela plusić, ali je moj ginekolog bio na godišnjem, zamjenski me poslao vaditi betu, koja je bila preniska i krenulo je krvarenje, tako da je sve otišlo, sama sam se očistila. Pritom su mi otkrivene dosta velike krvave ciste na oba jajnika, ali je i to terapijom riješeno.
Još od prvog poroda menstruacije su mi neredovite, u smislu da mi je dosta skraćen ciklus. Što se tiče posljednjih menstruacija, imala sam 15.10., pa onda opet 3.11. Nakon toga 27.11.sam lagano smeđasto krvarim, ali doslovce jako malo i samo par sati, što mi je bilo sumnjivo. Par dana poslije napravila sam test koji je bio pozitivan, pa sam si protumačila da je to bilo implantacijsko krvarenje. Od simptoma mučnina, vrtoglavica, bolne grudi, stalna probadanja u trbuhu i bole leđa. Prvi pregled sam naručena 22.12. Po nekoj računici, ako računamo zadnju M 3.11. sada sam 5+5 valjda.
Problem nastaje danas: od jutra me dosta jako probada jajnik s lijeve strane i svu me na trenutke obuzme kao neka zimica, u biti me prođe kao jeza, naježim se od glave do pete. Upravo sam došla s posla i vidim lagani svijetlosmeđi iscjedak... Panika me obuzela... Ginekolog mi radi sutra tek popodne, a i može ga se nazvati samo sat vremena dnevno, znači sutra od 17 do 18... Šta da radim? Da čekam sutra? Hitna? Je li ovo uopće za hitnu?
Ispričavam se na ovom predugom postu, ali mi se čini kao da vas sve poznajem koliko sam vas čitala .. A i nemam kome reći, zna samo muž, a on niš ne kuži...
Termin: 4.7.
Stiže curica ❤️
Drage cure, čitam vas već danima, sve što ste pisale otpočetka 😉
Bojala sam vam se priključiti prije. Kod mene je situacija ovakva: imam curicu staru 3 godine. Prije godinu dana upravo u ovo vrijeme sam vidjela plusić, ali je moj ginekolog bio na godišnjem, zamjenski me poslao vaditi betu, koja je bila preniska i krenulo je krvarenje, tako da je sve otišlo, sama sam se očistila. Pritom su mi otkrivene dosta velike krvave ciste na oba jajnika, ali je i to terapijom riješeno.
Još od prvog poroda menstruacije su mi neredovite, u smislu da mi je dosta skraćen ciklus. Što se tiče posljednjih menstruacija, imala sam 15.10., pa onda opet 3.11. Nakon toga 27.11.sam lagano smeđasto krvarim, ali doslovce jako malo i samo par sati, što mi je bilo sumnjivo. Par dana poslije napravila sam test koji je bio pozitivan, pa sam si protumačila da je to bilo implantacijsko krvarenje. Od simptoma mučnina, vrtoglavica, bolne grudi, stalna probadanja u trbuhu i bole leđa. Prvi pregled sam naručena 22.12. Po nekoj računici, ako računamo zadnju M 3.11. sada sam 5+5 valjda.
Problem nastaje danas: od jutra me dosta jako probada jajnik s lijeve strane i svu me na trenutke obuzme kao neka zimica, u biti me prođe kao jeza, naježim se od glave do pete. Upravo sam došla s posla i vidim lagani svijetlosmeđi iscjedak… Panika me obuzela… Ginekolog mi radi sutra tek popodne, a i može ga se nazvati samo sat vremena dnevno, znači sutra od 17 do 18… Šta da radim? Da čekam sutra? Hitna? Je li ovo uopće za hitnu?
Ispričavam se na ovom predugom postu, ali mi se čini kao da vas sve poznajem koliko sam vas čitala .. A i nemam kome reći, zna samo muž, a on niš ne kuži…
Idi na hitnu, za svaki slučaj. U najboljem slučaju sve je u savršenom redu a ti ćeš biti mirna! Sretno i javi kako je prošlo ❤️
Hvala ti, ne znam ni kam da idem na hitnu, u Petrovu ili je svejedno u koju bolnicu? A moram se i odvesti sama, muž mi mora pričuvati malenu...
Termin: 4.7.
Stiže curica ❤️
Nefertiti odi na hitnu, cak i ako ti se cini da nije za hitne barem ces biti mirnija, inace ne preporucujem nikom da ide tek tako na hitnu jer sam tamo jedno vrijeme radila i nista mi gore nije bilo od nekih bezazlenih simptoma i situacija kad dodju ljudi kao da je to eto neka opca sluzba otvorena 24/7( a gori nam pod nogama od saobracajki, mozdanih, srcanih itd) ali trudnice su nesto drugo, nosis zivot u sebi i ako imas bilo kakve promjene ili bolove koje bi mogle ukazati na neku opasnost po taj maleni zivot odmah odi. mozda ti treba neka terapija koja ne moze cekati pregled.
a sa druge strane nemoj biti puno uplasena ipak je trudnoca drugo stanje i organizam se priprema za niz promjena koje ce uslijediti, i ja sam imala sijevajuce bolove da sam nekad prelezala citav dan i sve na kraju bude uredu 💗
Hvala ti, ne znam ni kam da idem na hitnu, u Petrovu ili je svejedno u koju bolnicu? A moram se i odvesti sama, muž mi mora pričuvati malenu…
Otidji odmah na hitnu, mora se vidjeti zbog cega je krvarenje. Svejedno koja bolnica, gdje god ti je blize. Ne brini sto moras ici sama, mi zene smo jake i svasta same mozemo podnijeti. Sretno i nadam se da je sve uredno s trudnocom!
5/21 ektopicna
12.06.2022. 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji