Eden imaš kakvu ideju kud sa baby igračkama? Mojega naravno zvečke više ne zanimaju Stvarno nemam pojma kaj bi s tim. Glupo mi je buksat na tavan ;ali naravno neke stvari bi ostavila- za uspomenu. Pitala sam jedan dječji dom ako trebaju/žele ni a ni b kao odgovor nisam dobila. Mislila sam možda pitati u vrtiću.
Baš sam danas u čišćenju dječje sobe i to je more toga...moji imaju istu krsnu kumu i ona sirota svaki puta dolazi sa novim setom igračaka,npr. plastični doktorski set...Nisu ga ni primili pošteno već se raspao... stvarno možemo otvoriti dućan s igračkama. A ponekad kad stariji slavi rođendan onda i mlađi dobije neku igračku-meni je to grozno. Lijepa je gesta ali stvarno imaju previše toga. Zvuči ružno ali po meni bolje da im se onda da novac koji bi se tako i tako potrošio na igračke
Mislim da ti je super ideja da pitas vrtic, evo konkretno mi smo lani nosili doktorski set kad su formirali kutak za lijecenje, i tako pitaju povremeno. Jedino su rekli da ne vole da se donira u grupu od vlastitog djeteta jer onda djeca prepoznaju igracke od doma pa bude problema, ali ovo sto su prerasli komotno da za mladje grupe. Onda ako si u ZG imas npr onu udrugu Krugovi u Novom ZG, znam da oni primaju ako je ocuvano. I zadnja ideja, kako ja rjesavam su Sharing is caring grupe na fejsu, zapravo je ideja zero waste (da se sto manje toga novog kupuje i manje smeca stvara), ali tamo se uvijek nadje netko tko bi uzeo ono sto ti je visak, ja sam i toster i neko posudje i tako svasta nesto udomila tako.
Ja sam mislila odnijeti kod svojih na tavan, imam dva mladja brata pa ako ce netko od njih moci iskoristiti igracke super, a ako ne onda cemo isto donirati dalje.
2019 💙
2022 💙
2024 ❤️
A ovo za poklanjanje se slazem, stvarno previse toga bude. Ja sam jedino uspjela uspostaviti neki sistem da im sama kupim kad vidim da je na akciji neka igracka koja mislim da bi bila okej, ili npr slikovnice, to spremim u ormar i onda kad se blizi Bozic ili tako neka prigoda, moji vec znaju da imam spremno, samo mi prebace novce a imaju rijesen poklon, i djeca sretna :) Tako da izbjegnemo barem dio duplica. Za vrticke rockase smo isto nekako dogovorili u grupi da se radije kupi jedna veca stvar (npr curkama smo uzimali kuhinjice ili kucice za lutke), pa podijelimo trosak, nego da svak donese neku bezveznu sitnicu. Moj je sad za zadnji rockas dobio onu Kuku olovku koja sama cita, on bas voli slikovnice pa mi je to bilo super za njega a ja mu vjerojatno ne bi kupila jer je dosta skupa.
2019 💙
2022 💙
2024 ❤️
Mislim da i bolnice primaju igracke. Nedavno sam vidjela neku inicijativu za djecju bolnicu. Ja bi tamo probala. Mi te plastice igracke, nekvalitetne, bacimo instant u smece. Strgaju se zacas, ili ne sluze kako bi trebale, pa su klinci frustrirani ili se nastave igrati sa opasnim losim djelovima. Tak da cim ih dobimo, prvom prilikom hicemo. Ja si nekak mislim da klinci kad su tak mali za rockas zele samo igracke i eventualno slatkise. Ja sam uvijek jedva cekala dobiti igracke ili vidjeti ko ce mi sto dati. Novac bi me razocarao. A onda mi roditelji moramo izbalansirati i izbaciti iz opticaja za svaku novu neku staru. Crazypeach, ne znam ak si u mogucnosti da ga ne povedes uvijek sa sobom. Pa mu objasnis da ce imat jos prilika da pokaze kako se zna ponasati u ducanu, al da taj i taj put ne moze s tobom. Kad velis da nebu dosao sv Nikola i tak neke stvari, on skuzi prije ili proslije da se to nece dogoditi i tvoje rijeci time gube na tezini. A isto probaj njegovo ruzno ponasanje odvojiti od njegove osobnosti, ono, da umjesto, ti si zlocest, velis: to nije lijepo ponasanje. Naravno, ako zelis i cini ti se da takav stav ima smisla...
Bok cure, što se tiče igračaka moja isto stalno neke hrpe dobiva i imam sličnu taktiku kao burito, još od prvog rodjendana imam neke neotvorene pa za krizne situacije (kad je već dugo doma pa joj dosadno otvaram i mijenjam za neku staru koje stavljam onda u posebnu kutiju), voli slikovnice pa se isto trudim što vide slikovnica kupiti. Volim igračke od kojih nešto moze učiti, sad sam joj kupila set za čišćenje iz pepca jer voli brisati s krpicom po stolu da se u igri uči čišćenju, isto sam za black friday naručila 5 slikovnica pa ću ih davati jednu po jednu, obožava cocomelona i slikovnicu cocomelon ide u vrtić, sva je jadna izlizana, otvori ju valjda 10 puta na dan. zanimljivo da se s nečim tako fasciniraju, zadnje dane pokušava proširivati vokabular (kapa, halo, tetka, žaba), još ne spaja riječi. Izgleda da se zarazila šaka, usta stopalo virusom, al dobro se drzi za sada. U grupi općenito su izolirani jer su svi konstantno u nekoj virozi koju međusobno dijele u krug. Nakon noro virusa došlo i ovo na red, onda to sve "muški" za sad podnosi. Najgore mi je bilo ono povraćanje i proljev u isto vrijeme. I nadam se da ćemo izbjeći upale uha barem.
Burito a da kad ne znam kaj bi onda se koristim metodama mojih roditelja-iako znam da nisu bile ispravne uvijek.
Moj mali jedan tjedan ide u vrtić,pa smo drugi obavezno po 2-3 dana doma jer nekaj pokupi. Ovaj tjedan sam bila s njim doma u utorak i srijedu jer sam ga u utorak probudila za vrtić a kad ono oči krmeljave,žute jer nos curi...onda sam.ga išla inhalirati ali je krenuo i neki kašalj....pa sam zaključila da je bolje da ostanem doma s njim nego da odem do posla i moram se okrenuti jer su me zvali iz vrtića da dođem po njega.
Kod nas nije niš bolja situacija kaj se tiče cviljenja. Znači od kad dođemo doma s posla on plače. Zbog razno raznih stvari.... ponekad želi da ga neprekidno nosim pa kad ga spustim plače. Ili želi raditi štetu i tak.... strašno me to prihički umara. U utorak kad smo bili doma,on ni jedan jedini put nije ušao u sobu od brata di su igračke-jer ga igračke ne zanimaju uopće .
E nisam sigurna za odjecu, mislim da to ne uzimaju. I igracke isto jedino ako su bas ocuvane. To na Sharing probaj poklonit, ili npr mozes pratit onu udrugu Are you syrious, oni svaki tjedan objave sto im tocno treba za njihov free shop, sad su npr aktualne zimske jakne i zimska obuca, pa onda znas da se sigurno nece bacit nego ce netko iskoristit. Ili kontejneri od Humana Nove, oni iskoriste dio a dio recikliraju.
2019 💙
2022 💙
2024 ❤️
Kod nas se samo izmjenjuju, nisu nikakve dugotrajne bolesti ali ako vidim da su smrkavi ili nervozni pustim ih doma, bolje mi nego da me zovu iz vrtica da dolazim po njih. Manjem izgleda raste trojka (ima jedinice, dvojke i cetvorke sve), vidim da se onako vidi, i po noci bas lose spava. Stariji opet neki konjunktivitis pa sam ga doma ostavila dok to ne sredimo...
2019 💙
2022 💙
2024 ❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji