Evo i Zlatne ruke su mi upravo odgovorile da ni one ne rade OGTT test već da to moram u laboratoriju.. Ne vjerujem da ni jedna privatna poliklinika u Puli to ne radi 😭
Tko ti je rekao da ne možeš vaditi u Puli?! Možeš vaditi gdje god tebi odgovara, isto tako i roditi. Svatko si može povući uputnicu iz sistema, čak i ako ne glasi na njih. Nema smisla ovo što ti je netko rekao da ne možeš.
👩🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡
AuroraB mislim da nije tako,jer ja sam u prvoj trudnoći morala vaditi ogtt u DZ Labin jer mi je tamo bio dr opće medicine, a živim u Puli doslovno 5 min od bolnice. I jos mi je naglasila sestra da ne bi tamo isla jer me neće uzeti, to je hilo 2018, jedino ako se nije nešto promjenilo.

12.10 UZV ♥️ kuca (CRL 0.98 cm) 😍 7tt
02.11 CRL 2.83 cm ♥️😍 sve super ✅
11.11 miny anomaly ✅
02.12,20.12 Raste curka 💖
❤ It's a Girl ❤ Panorama ✅
07.01.2022 Anomaly scan - sve uredno 🙏
Evo i Zlatne ruke su mi upravo odgovorile da ni one ne rade OGTT test već da to moram u laboratoriju.. Ne vjerujem da ni jedna privatna poliklinika u Puli to ne radi 😭
Tko ti je rekao da ne možeš vaditi u Puli?! Možeš vaditi gdje god tebi odgovara, isto tako i roditi. Svatko si može povući uputnicu iz sistema, čak i ako ne glasi na njih. Nema smisla ovo što ti je netko rekao da ne možeš.
Atina25 meni to nešto ne štima, i nema smisla... i što sad npr da ti živiš tipa u Zagrebu, dal' bi išla vaditi OGTT u Labin? U zadnjih par godina kako sam obavljala razne pretrage i postupke, nisam ni jednom naišla na situaciju da mi je netko odredio gdje ću što odraditi. Doktorica opće prakse mi je u jednom gradu, ginekolog u drugom, a sve što sam imala sam odradila doslovno gdje god sam htjela i u bolnici kojoj mi je u tom trenutku odgovaralo. Moguće da vaš regionalni hzzo ima neke druge smjernice, koje bi se lako dale provjeriti da li su ispravne. Da nisam u ovoj fazi kojoj jesam, pozabavila bi se tim pitanjem🤷♀️
3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
Ne znam, stvarno čudno. I što sad, sa svakom promjenom boravišta bi trebalo mijenjati doktora po tome? Zato da možeš normalno obaviti pretragu?! Mislim... zar Vama to ima smisla? 😬 Žao mi je da se sada oko tako jednostavne stvari moraš gnjaviti. Pokušati ću više saznati.
AuroraB ne znam iskreno,možda se može prikazati neki drugaciji tip uputnice a i vjer dosta cura to odradi privatno samo u slučaju ovome njoj bas treba u Puli a eto ovdje vjer nema te pretrage jer svi odrade u bolnici,tko će znat.
Čak mislim da su neke cure bile pisale da ih ni u Zg kako su fulale kojem domu zdravlja prirpdaju nisu htijeli uzeti

11.11 miny anomaly ✅
Meni isto nisu dozvolili vađenje krvi u mjestu stanovanja, jer mi je doktor opće medicine u susjednom gradu. Zbog toga vađenje krvi i sve slično tome (bez obzira što me ginekolog iz mog mjesta stanovanja uputio) moram obaviti u susjednom gradu.
Nekada si mogao ići u bilo koju bolnicu vaditi krv. Međutim, bolnice više ne obavljaju usluge primarnog zdravstva, za to se mora ići u dom zdravlja ili bolnicu po mjestu rada doktora opće. 🤷♀️ Mene to isto izludilo, pa sam sve pretrage privatno obavila...

Situacija je i dalje kako Atina kaze. Ako laboratorij doma zdravlja radi neku pretragu onda je hzzo pravilo da to ne mozes raditi u bolnici, jer dr koji te poslao da ipak to izvadis u bolnici moze dobiti kaznu. Mozete zamoliti svog dr opce ili primarnog gin da vam izadju u susret i napisu ogtt na 'crvenu' uputnicu zbog specificnosti neke situacije, ali ako nece (jer ustvari ne smiju i ne zele dobiti kaznu od hzzo-a), onda ides ili u lab doma zdravlja s kojim suradjuje tvoj dr ili privatno.

5/21 ektopicna
12.06.2022. 💙
E to sve sta Didi kaže da. Ja inače radim i bolnički sustav za zdravstvo tako da znam neke situacije kako je to sve rigorozno. (Cezih,uputnice itd.)

11.11 miny anomaly ✅
Istina je kako cure kažu,ja sam imaala dvije situacije u trudnoći gdje dom zdravlja Rijeka nije vidio uputnicu bez obzira šta mi ginekolog spada pod Rijeku,već sam morala u susjedni grad po doktoru opće prakse,nema smisla nikakvog ali tako je.
Ono šta sam ja kasnije napravila je da sam zamolila ginekoligicu da mi isprinta uputnicu i onda bi sa isprintanom došla na šalter pa su me nekako ručno uvele,svejedno nisu mogle povući sa Ceziha uputnicu ,ali mislim da to ovisi kod koga dođeš i o dobroj volji sestra na šalteru...tada sam morala samo osobno po nalaz,jer isti nije dobio ni moja ginekologica nit je bio vidljiv na e portalu zdravlje.

🙋♀️29
👨💼31
07/21 spontani (8tt)
30.09.21. +
Panorama ✔️✔️
Baby girl M 💞
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji