Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    AuroraB
    27. Svibanj 2022. 15:42

Atina25 meni to nešto ne štima, i nema smisla... i što sad npr da ti živiš tipa u Zagrebu, dal' bi išla vaditi OGTT u Labin? U zadnjih par godina kako sam obavljala razne pretrage i postupke, nisam ni jednom naišla na situaciju da mi je netko odredio gdje ću što odraditi. Doktorica opće prakse mi je u jednom gradu, ginekolog u drugom, a sve što sam imala sam odradila doslovno gdje god sam htjela i u bolnici kojoj mi je u tom trenutku odgovaralo. Moguće da vaš regionalni hzzo ima neke druge smjernice, koje bi se lako dale provjeriti da li su ispravne. Da nisam u ovoj fazi kojoj jesam, pozabavila bi se tim pitanjem🤷‍♀️

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

AuroraB
    27. Svibanj 2022. 15:49

Nina_Matija412

AuroraB iz laboratorija u Puli su mi to napisali na mail. A i znam da mi uvijek kaže sestra od gin da ako imam dr. Opće prakse koji pripada Rv da odrađujem sve u Rv, a ako imam u Puli onda sve u Pulu..

Nina_Matija412

Evo i Zlatne ruke su mi upravo odgovorile da ni one ne rade OGTT test već da to moram u laboratoriju.. Ne vjerujem da ni jedna privatna poliklinika u Puli to ne radi 😭

Tko ti je rekao da ne možeš vaditi u Puli?! Možeš vaditi gdje god tebi odgovara, isto tako i roditi. Svatko si može povući uputnicu iz sistema, čak i ako ne glasi na njih. Nema smisla ovo što ti je netko rekao da ne možeš.

Ne znam, stvarno čudno. I što sad, sa svakom promjenom boravišta bi trebalo mijenjati doktora po tome? Zato da možeš normalno obaviti pretragu?! Mislim... zar Vama to ima smisla? 😬 Žao mi je da se sada oko tako jednostavne stvari moraš gnjaviti. Pokušati ću više saznati.

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

Atina25
    27. Svibanj 2022. 15:50

AuroraB ne znam iskreno,možda se može prikazati neki drugaciji tip uputnice a i vjer dosta cura to odradi privatno samo u slučaju ovome njoj bas treba u Puli a eto ovdje vjer nema te pretrage jer svi odrade u bolnici,tko će znat. 
    Čak mislim da su neke cure bile pisale da ih ni u Zg kako su fulale kojem domu zdravlja prirpdaju nisu htijeli uzeti 

12.10 UZV ♥️ kuca (CRL 0.98 cm) 😍 7tt
    02.11 CRL 2.83 cm ♥️😍 sve super ✅
    11.11 miny anomaly ✅
    02.12,20.12 Raste curka 💖
    ❤ It's a Girl ❤ Panorama ✅
    07.01.2022 Anomaly scan - sve uredno 🙏

• Nara-Nara
    27. Svibanj 2022. 15:56

Meni isto nisu dozvolili vađenje krvi u mjestu stanovanja, jer mi je doktor opće medicine u susjednom gradu. Zbog toga vađenje krvi i sve slično tome (bez obzira što me ginekolog iz mog mjesta stanovanja uputio) moram obaviti u susjednom gradu.
    Nekada si mogao ići u bilo koju bolnicu vaditi krv. Međutim, bolnice više ne obavljaju usluge primarnog zdravstva,  za to se mora ići u dom zdravlja ili bolnicu po mjestu rada doktora opće. 🤷‍♀️ Mene to isto izludilo, pa sam sve pretrage privatno obavila...

Didi4321
    27. Svibanj 2022. 16:03

Situacija je i dalje kako Atina kaze. Ako laboratorij doma zdravlja radi neku pretragu onda je hzzo pravilo da to ne mozes raditi u bolnici, jer dr koji te poslao da ipak to izvadis u bolnici moze dobiti kaznu. Mozete zamoliti svog dr opce ili primarnog gin da vam izadju u susret i napisu ogtt na 'crvenu' uputnicu zbog specificnosti neke situacije, ali ako nece (jer ustvari ne smiju i ne zele dobiti kaznu od hzzo-a), onda ides ili u lab doma zdravlja s kojim suradjuje tvoj dr ili privatno. 

5/21 ektopicna
    12.06.2022. 💙

Atina25
    27. Svibanj 2022. 16:16

E to sve sta Didi kaže da. Ja inače radim i bolnički sustav za zdravstvo tako da znam neke situacije kako je to sve rigorozno. (Cezih,uputnice itd.)

12.10 UZV ♥️ kuca (CRL 0.98 cm) 😍 7tt
    02.11 CRL 2.83 cm ♥️😍 sve super ✅
    11.11 miny anomaly ✅
    02.12,20.12 Raste curka 💖
    ❤ It's a Girl ❤ Panorama ✅
    07.01.2022 Anomaly scan - sve uredno 🙏

Visibaba07
    27. Svibanj 2022. 16:32

Istina je kako cure kažu,ja sam imaala dvije situacije u trudnoći gdje dom zdravlja Rijeka nije vidio uputnicu bez obzira šta mi ginekolog spada pod Rijeku,već sam morala u susjedni grad po doktoru opće prakse,nema smisla nikakvog ali tako je.
    Ono šta sam ja kasnije napravila je da sam zamolila ginekoligicu da mi isprinta uputnicu i onda bi sa isprintanom došla na šalter pa su me nekako ručno uvele,svejedno nisu mogle povući sa Ceziha uputnicu ,ali mislim da to ovisi kod koga dođeš i o dobroj volji sestra na šalteru...tada sam morala samo osobno po nalaz,jer isti nije dobio ni moja ginekologica nit je bio vidljiv na e portalu zdravlje.

🙋‍♀️29
    👨‍💼31
    07/21 spontani (8tt)
    30.09.21. +
    Panorama ✔️✔️
    Baby girl M 💞

• Eden
    27. Svibanj 2022. 17:18

Creazypeach cestitam ♥️♥️
    Trazim grupu na fejsu ali nista mi ne nalazi, cudno...

2019 💙
    2022 💙
    2024 ❤️

Samoja6
    27. Svibanj 2022. 17:34

Pozdrav cure! Mi smo danas bili na pregledu...
    Odradili smo ctg, uzeli bris, uzv...
    Ukočila sam se na ctg-u, jedva sam se digla...
    Imamo 2500 g... A zadnji put mi je zamjena rekla 2300...meni to djeluje da malo dobiva na težini?
    Gin kaže da je sve ok... Neznam, svakako bi ona trebala bolje od mene znati!
    E sad idemo svaki tjedan kod nje, a na izlazu mi se sestra smije i govori da je poslala uputnicu za porod! 😃
    Stvarno je tako malo ostalo?! 

23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
    Vrkuta (kad se sjetim 😅)
    Folacin
    Brisevi - 👍👌
    Papa - 👌👍
    Brisevi 2/2022 - 👌
    💙💙💙💙👣🎉
    1.6. 2022. Baby B
    4.8.2024. - Baby T

• Nina_Matija412
    27. Svibanj 2022. 17:52

Bit će da ću se na kraju stvarno morati naručiti u Rovinj i kako tako otići tamo, jer druge očito nemam 🙄 
    Novo pitanje je, ako je netko od vas to već prošao ili prolazi. Na zadnjoj kontroli prije 4 dana izmjeren mi je cervix 2,9cm . Danas sam 22+5... Nije mi rekla niti da mirujem niti nešto posebno pazim i da dođem ranije ako mi se nastave kontrakcije (imam ih ali nisu bolne) ali čitajući po forumima trebala bi tako da sam se krenula "čuvati" koliko je to moguće uz malca od godinu i pol..Pijem magnezij .. i evo vec par dana da ću se pohvaliti kako se sve smirilo, i danas imam kontrakcije vec 4x sigurno, na najmanji napor mi dođu (i dalje nisu bolne) ali osjetim i leđa dole da me lagano boluckaju.. Gin je naravno danas radila ujutro i ide vikend.. Dajte neki savjet, utjehu ♥️
    P.s. i ja čekam da mi netko odobri zahtjev za u grupu na fcu 🥰

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.