Eden i Nina_Matija412, novije ste ovdje, pa ne znate kako je islo sa tom grupom na fejsu od pocetka, no mogu vam reci da curke koje su unutra trenutno ne pustaju nove ljude i tamo su samo one koji su od pocetka tamo skupa.. tako sam ja dobila danas objasnjenje nakon sto su me prvo pustile pa izbacile. 😊 Moguce da se grupa vise ne moze ni naci, da su stavile da nije vidljiva. 😉
I ja sam skuzila da sam izignorirana 🤷🙉
Situacija je i dalje kako Atina kaze. Ako laboratorij doma zdravlja radi neku pretragu onda je hzzo pravilo da to ne mozes raditi u bolnici, jer dr koji te poslao da ipak to izvadis u bolnici moze dobiti kaznu. Mozete zamoliti svog dr opce ili primarnog gin da vam izadju u susret i napisu ogtt na 'crvenu' uputnicu zbog specificnosti neke situacije, ali ako nece (jer ustvari ne smiju i ne zele dobiti kaznu od hzzo-a), onda ides ili u lab doma zdravlja s kojim suradjuje tvoj dr ili privatno.
Evo malo sam nešto saznala, u pravu ste, vrijedi isto za cijelu RH. Specijalistički pretrage se mogu raditi tako kako sam ja napisala, a očito sama i radila, ali laboratorijske ne mogu i idu prema domeni liječnika opće prakse jer je tako usmjereno plaćanje tih pretraga od strane hzzo.💅
👩🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡
Pozdrav cure! Mi smo danas bili na pregledu…
Odradili smo ctg, uzeli bris, uzv…
Ukočila sam se na ctg-u, jedva sam se digla…
Imamo 2500 g… A zadnji put mi je zamjena rekla 2300…meni to djeluje da malo dobiva na težini?
Gin kaže da je sve ok… Neznam, svakako bi ona trebala bolje od mene znati!
E sad idemo svaki tjedan kod nje, a na izlazu mi se sestra smije i govori da je poslala uputnicu za porod! 😃
Stvarno je tako malo ostalo?!
Koliko ti je prošlo između ta dva pregleda? Meni je zadnja procjena prošli tjedan 2700grama,tako da tvoja je svakako veća i mislim da ne moraš brinuti...
A i te mjere se razlikuju od ultrazvuk do ultrazvuk i od ginekologa do ginekologa.. Sve je ok 😃
🙋♀️29
👨💼31
07/21 spontani (8tt)
30.09.21. +
Panorama ✔️✔️
Baby girl M 💞
Bit će da ću se na kraju stvarno morati naručiti u Rovinj i kako tako otići tamo, jer druge očito nemam 🙄
Novo pitanje je, ako je netko od vas to već prošao ili prolazi. Na zadnjoj kontroli prije 4 dana izmjeren mi je cervix 2,9cm . Danas sam 22+5… Nije mi rekla niti da mirujem niti nešto posebno pazim i da dođem ranije ako mi se nastave kontrakcije (imam ih ali nisu bolne) ali čitajući po forumima trebala bi tako da sam se krenula "čuvati" koliko je to moguće uz malca od godinu i pol..Pijem magnezij .. i evo vec par dana da ću se pohvaliti kako se sve smirilo, i danas imam kontrakcije vec 4x sigurno, na najmanji napor mi dođu (i dalje nisu bolne) ali osjetim i leđa dole da me lagano boluckaju.. Gin je naravno danas radila ujutro i ide vikend.. Dajte neki savjet, utjehu ♥️
P.s. i ja čekam da mi netko odobri zahtjev za u grupu na fcu 🥰
Ne zelim te plasiti, niti sam doktor pa neznam. Jer cura sa skracenim cerviksom jos lezi u bolnici do 32 tt trudnoce. Sad je 31 tt. Lezala sam sa njom na odjelu 3 dana. Njoj nedaju doma zbog toga. Eh sad koliko taj cerkviks tocno mora biti ja neznam. Odi do pule u trudnicku ambulantu na jos jedan ultrazvuk i jos jedno mjerenje cerviksa . Moj je po zadnjim nalazima 4,7 a to je bas dosta.
👸 35, AMH 22 🤴32-normozoospermia
Spontani u 8 tt, 9 tt , 15 tt. Bligted ovum 2.2020
Biokemijske xxx puta , zadnja 8.2021
Eutirox 50 mg hipotiroza, , folat , almagea vit, vit D, feritin
Utrogestan 3x1, decortin1/2
trombofilia -pai 1 heterozigot (aspirin) + nmh
Panorama uredna, stize nam curica 💞
Bit će da ću se na kraju stvarno morati naručiti u Rovinj i kako tako otići tamo, jer druge očito nemam 🙄
Novo pitanje je, ako je netko od vas to već prošao ili prolazi. Na zadnjoj kontroli prije 4 dana izmjeren mi je cervix 2,9cm . Danas sam 22+5… Nije mi rekla niti da mirujem niti nešto posebno pazim i da dođem ranije ako mi se nastave kontrakcije (imam ih ali nisu bolne) ali čitajući po forumima trebala bi tako da sam se krenula "čuvati" koliko je to moguće uz malca od godinu i pol..Pijem magnezij .. i evo vec par dana da ću se pohvaliti kako se sve smirilo, i danas imam kontrakcije vec 4x sigurno, na najmanji napor mi dođu (i dalje nisu bolne) ali osjetim i leđa dole da me lagano boluckaju.. Gin je naravno danas radila ujutro i ide vikend.. Dajte neki savjet, utjehu ♥️
P.s. i ja čekam da mi netko odobri zahtjev za u grupu na fcu 🥰
Meni je moj dr. rekao da mirujem, a cerviks mi je bio dulji nego tebi u ovim tjednima, pila sam duphaston i također magnezij. Možda ti ne bi bilo loše da se malo primiriš do sigurnih tjedana. Ja sam disciplinirano ležala, ne mislim da je to recept za sve, ali osjećala sam se mirnije tako, muž je preuzeo kućanske poslove... Žene i s kraćim cerviksima doguraju do termina, ima bezbroj primjera, ali većina ih ipak miruje koliko sam skužila. Eto, mislim da će sve biti u redu, samo smanji tempo. Ipak si već izgurala 1 trudnoću, vjerojatno zato tvoja dr. i nije radila frku.
💖 06/22 rođena naša ljubav, curica
🙍♀️ (41) - amh katastrofa, ostalo sve ok
🙎♂️ (38) - sve ok
Napisala bi na forum ovako:
Razgovorom sa svim članicama grupe došle smo do zaključka da ipak želimo nastaviti naše intimnije druženje koje već traje par mjeseci.
Grupa je osnovana početkom godine i tada se moglo pristupiti u bilo kojem trenutku.
Došle su nam i cure koje prije toga nisu bile aktivne na forumu ili koje su tu bile kratko.
Prihvaćanje novih članova više nema smisla jer su krenuli porodi i veza između članica je već stvorena i privatnija.
Nitko ne brani curama koje su trenutno aktivne na forumu da osnuju svoju grupu s obzirom da se većina nas koje smo na Facebooku povukla s foruma jer ne stignu sve pratiti. Neke od nas imaju već djecu pa je to jako teško.
Bez uvrijede ikome ali tako smo danas došli do zaključka i poštivati će se odluka grupe.
I još jedna stvar
Današnje poruke adminima su bile jako uvrijedljive koje nitko ne bi očekivao od žena trudnica.
Mislim da smo time dobili sliku kakve cure bi primili u nasu grupu što je ne prihvatljivo.
Svijesni smo da je nemoguce zadovoljiti sve. Uvijek ce biti netko tko ce se osjećati mozda uvrijedeno, al odrasli smo ljudi, stvarno ne razumjem potrebu vrijeđanja nekoga pogotovo trudnica koje su pred porodom
3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije
*
3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije
Curama koje su rodile želim svu sreću...kad stignem moram procitati zadnjih mjesec dana 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Vjerojatno ću u utorak kad budem satima opet čekala u KBC-u
3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije
*
3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije
Napisala bi na forum ovako:
Razgovorom sa svim članicama grupe došle smo do zaključka da ipak želimo nastaviti naše intimnije druženje koje već traje par mjeseci.
Grupa je osnovana početkom godine i tada se moglo pristupiti u bilo kojem trenutku.
Došle su nam i cure koje prije toga nisu bile aktivne na forumu ili koje su tu bile kratko.
Prihvaćanje novih članova više nema smisla jer su krenuli porodi i veza između članica je već stvorena i privatnija.
Nitko ne brani curama koje su trenutno aktivne na forumu da osnuju svoju grupu s obzirom da se većina nas koje smo na Facebooku povukla s foruma jer ne stignu sve pratiti. Neke od nas imaju već djecu pa je to jako teško.
Bez uvrijede ikome ali tako smo danas došli do zaključka i poštivati će se odluka grupe.
I još jedna stvar
Današnje poruke adminima su bile jako uvrijedljive koje nitko ne bi očekivao od žena trudnica.
Mislim da smo time dobili sliku kakve cure bi primili u nasu grupu što je ne prihvatljivo.
Svijesni smo da je nemoguce zadovoljiti sve. Uvijek ce biti netko tko ce se osjećati mozda uvrijedeno, al odrasli smo ljudi, stvarno ne razumjem potrebu vrijeđanja nekoga pogotovo trudnica koje su pred porodom
Možda bi u tom slučaju bilo uputno prestati spominjati fb grupu na ovom forumu...🤔🤷♀️ Svako malo netko od vas cura spominje aktivnosti na fb-u. 🧐
Cure, se događa išta kod vas? Ja sam imala menstrualne grčeve jučer čitav dan i već se ponadala, ali evo, sve je stalo 😅🙈
I dalje ništa. A sad se nadam da neće za produženi vikend krenuti 🤞🤭
Cure, se događa išta kod vas? Ja sam imala menstrualne grčeve jučer čitav dan i već se ponadala, ali evo, sve je stalo 😅🙈
I dalje ništa. A sad se nadam da neće za produženi vikend krenuti 🤞🤭
Meni jučer isto bili neki menga bolovi, danas bas nista 😂 sta se mene tiče može i za vikend haha
👩🦰 28g
🧔33g
06/2021 👼💔
27.09. '21➕ ❤️
5+4 07.10 Beta = 7901
It's a girl❤️ 08.06.2022. 🤱🍀
22. 9.'23 👼💔
❤️25.06.2024👶❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji