Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Mrvica722
    21. Svibanj 2022. 15:29

Volim čuti savjetenu vezi steznik jer masu cura je reklo ono obavezno mene je spasio vratio mi se prije trbuh 🤷‍♀️
    Još jedno pitanje kakve bolove, tegobe imate... Ja npr vec 2,3 dana osjetim nekad navecer nekad preko dana kao tupu prolaznu bol kod desnog bubrega, nekad naprijed kao da s e proteže na bok, nekad samo bok, vjerojatno se maternica širi neznan, sve u svemu prva trudnoća pa više neznan sta je normalno sta nije pa me spuca panika. Bol dođe, prođe

Visibaba07
    21. Svibanj 2022. 15:34

Ina85

ivanana

Pitanje za mame koje planiraju roditi u OB Pula…imate li kakve info oko toga da li pratnja treba imati polozen trudnicki tecaj? Zvala sam za se naruciti na tecaj jos pocetkom 5.mj, kao upisali su me i u međuvremenu me nitko nije kontaktirao oko termina…pa lagano panicarim, u 28.tjednu trudnoce sam.

Ja sad kad sam bila hospitalizirana 3 dana. Pitala sam bas doktore dole u rađaoni disu mi radili ctg. I rekli su mi da tecaj ne treba . Samo se plati 120 kuna. I kupi se svoja oprema onaj zeleni mantil, papuce ,kapa i maskica u apoteci. Al pitaj ti opet kad budes isla u trudnicku ambulantu svoju doktoricu. Pa budes sigurna. Al eto meni su tako rekli.

Šta pratnja mora platiti 120kn da bi bila na porodu?  🤔 Pa to je koliko ja znam besplatno već duže vremena...mislim barem za Ri je tako..

🙋‍♀️29
    👨‍💼31
    07/21 spontani (8tt)
    30.09.21. +
    Panorama ✔️✔️
    Baby girl M 💞

• Tasm
    21. Svibanj 2022. 15:50

Meni nakon prvog carskog fizijatar koji je bio u viziti apsolutno nista dobro za steznike nije rekao... Ja sam imala osjecaj da bi mi bilo lakse, ali ipak ga nisam kupila. Sada sam istu stvar pitala kineziologa kod kojeg sam vjezbala zadnje dvije godine i potpuno isto mi je rekao, nema preporuku za steznik, osim u iznimnim situacijama kad fizijatar procjeni vecu korist 🤷

• bubamara2409
    21. Svibanj 2022. 16:14

Ni meni nije ni spomenut steznik nakon prvog carskog, ali mi je fizijatrica na intenzivnoj rekla da što češće prakticiram disanje "iz trbuha", onako da se trbuh diže dok disem, ne znam kako drugačije objasnit...
    Osobno ne mogu ni zamislit nešto čvrsto oko stomaka nakon poroda čak i da mi je preporučila nošenje steznika, ali nismo svi isti... 

Ina85
    21. Svibanj 2022. 16:28

Visibaba07

Ina85

ivanana

Pitanje za mame koje planiraju roditi u OB Pula…imate li kakve info oko toga da li pratnja treba imati polozen trudnicki tecaj? Zvala sam za se naruciti na tecaj jos pocetkom 5.mj, kao upisali su me i u međuvremenu me nitko nije kontaktirao oko termina…pa lagano panicarim, u 28.tjednu trudnoce sam.

Ja sad kad sam bila hospitalizirana 3 dana. Pitala sam bas doktore dole u rađaoni disu mi radili ctg. I rekli su mi da tecaj ne treba . Samo se plati 120 kuna. I kupi se svoja oprema onaj zeleni mantil, papuce ,kapa i maskica u apoteci. Al pitaj ti opet kad budes isla u trudnicku ambulantu svoju doktoricu. Pa budes sigurna. Al eto meni su tako rekli.

Šta pratnja mora platiti 120kn da bi bila na porodu? 🤔 Pa to je koliko ja znam besplatno već duže vremena…mislim barem za Ri je tako..

Da da. Tako su mi rekli 120 kn +ti rade covid test nisam sigurna dali je u cijeni +si kupis sam odjecu za u salu u apoteci neki 50 kuna mislim da su rekli. 

👸 35, AMH 22 🤴32-normozoospermia
    Spontani u 8 tt, 9 tt , 15 tt. Bligted ovum 2.2020
    Biokemijske xxx puta , zadnja 8.2021
    Eutirox 50 mg hipotiroza, , folat , almagea vit, vit D, feritin
    Utrogestan 3x1, decortin1/2
    trombofilia -pai 1 heterozigot (aspirin) + nmh

Panorama uredna, stize nam curica 💞

Ninnek
    21. Svibanj 2022. 17:15

ne vjerujem da se još uvijek negdje plaća za pratnju na porodu. Sramota od našeg zdravstva, ali u HR je sve moguće 😖😖
    u ČK bolnici, ne treba potvrda o položenom tečaju, covid potvrda od preboljenja vrijedi 4mj, a cijepljeni moraš bit sa booster dozom. ako ništa od toga ili si cijepljeni samo 2x, trudnice testiraju brzim i obavezno PCR-om, a pratnju samo brzim. Sve to pokriva HZZO preko trudnice. pratnja mora imati samo onu FF nešto masku, ostalo dobije ulaskom u rađaonu.
    Posjete su čak dopuštene, ali 1 osoba po danu i ideš van na hodnik, ne ulazi se u sobu. Bebu pokažu preko staklenih vrata 🙈😊
    za one trudnice iz CK-a ako idete rodit tamo

Hana 1.7.2020. ❤
    Lukas 12.6.2022. 💙

TheTina
    21. Svibanj 2022. 17:18

Mrvica722

Cure pitanje koji bi mi steznik savjetovale da kupim, tako da imam iza poroda.

Ja sam koristila onaj najobicniji za 30kn kupljen sa Svijeta trudnica i super mi je. Al ja sam vec drugi dan nakon poroda imala skroz ravan trbuh i steznik sam znala stavit kad sam isla nekam cisto da se ja osjecam sigurnije zbog krvarenja. Nisam ni ja za to da se nosi stalno ako bas netko ne preporuci.
    .
    Kaj se tice sexa mi smo isto tijekom trudnoce izbjegavali jer sam se ja bojala da se nes ne pokrene a nije sve spremno. Sad je vise manje sve kak treba pa cemo lagano u akciju 🤩. 
    Nakon prvog poroda, mi nismo cekali 6tjedana, cekali smo mozda 2-3tjedna jer sam imala super porod i nikakve bolove posle. Nadam se da ce opet tak biti 😁🙏🏻
    .

Samoja6

Cure, možda glupo pitanje, možda ne, ali koliko puta dnevno vi idete na wc? Meni se čini da sam ja prečesto na wc-u… Doslovno čišćenje svaki dan!
    Crazypeach
    21. Svibanj 2022. 19:52

Ne znam na kakvu se otvorenu ranu misli kod poroda...veličine dlana... mislim da je najbitnije slušat svoje tijelo... ako je netko spreman prije 6 tjedana vratit se svojem svakidašnjem ritmu,zašto ne... vjerujem da nekome treba i duže od 6 tjedana da se oporavi,nije svaka osoba ista. Ja sam npr. Mjesec dana nakon poroda već dobila mengu... nisam dojila prvog sina,ne znam jel to ima veze s tim. Kupila sam si steznik,ako se to može zvati steznikom jer nije da baš nešto steže,čini mi se da mi se trbuh vrlo brzo vratio u početno stanje. Ne znam,možda pričam gluposti,ne razumijem se ali u prvoj trudnoći nisam imala neki trbuh,a svejedno mi je ostao poslije poroda i smetalo me to. Sad imam puno veći trbuh,sigurno će trebat određeno vrijeme da dođe na staro,ako se ikad i vrati :D

Didi4321
    21. Svibanj 2022. 20:13

Crazypeach

Ne znam na kakvu se otvorenu ranu misli kod poroda…veličine dlana… mislim da je najbitnije slušat svoje tijelo… ako je netko spreman prije 6 tjedana vratit se svojem svakidašnjem ritmu,zašto ne… vjerujem da nekome treba i duže od 6 tjedana da se oporavi,nije svaka osoba ista. Ja sam npr. Mjesec dana nakon poroda već dobila mengu… nisam dojila prvog sina,ne znam jel to ima veze s tim. Kupila sam si steznik,ako se to može zvati steznikom jer nije da baš nešto steže,čini mi se da mi se trbuh vrlo brzo vratio u početno stanje. Ne znam,možda pričam gluposti,ne razumijem se ali u prvoj trudnoći nisam imala neki trbuh,a svejedno mi je ostao poslije poroda i smetalo me to. Sad imam puno veći trbuh,sigurno će trebat određeno vrijeme da dođe na staro,ako se ikad i vrati :D

Mislila je na ranu koja ostane u maternici gdje se odvojila posteljica.
    Dojenje nema veze sa tim kad ce doci menga i kad ce ponovno krenuti ovulacije. Tako da se svakako preporuca sex sa zastitom ako ne zelis potencijalno odmah nakon poroda ostati trudna.

5/21 ektopicna
    12.06.2022. 💙

marta96
    21. Svibanj 2022. 20:49

Crazypeach

Ne znam na kakvu se otvorenu ranu misli kod poroda…veličine dlana… mislim da je najbitnije slušat svoje tijelo… ako je netko spreman prije 6 tjedana vratit se svojem svakidašnjem ritmu,zašto ne… vjerujem da nekome treba i duže od 6 tjedana da se oporavi,nije svaka osoba ista. Ja sam npr. Mjesec dana nakon poroda već dobila mengu… nisam dojila prvog sina,ne znam jel to ima veze s tim. Kupila sam si steznik,ako se to može zvati steznikom jer nije da baš nešto steže,čini mi se da mi se trbuh vrlo brzo vratio u početno stanje. Ne znam,možda pričam gluposti,ne razumijem se ali u prvoj trudnoći nisam imala neki trbuh,a svejedno mi je ostao poslije poroda i smetalo me to. Sad imam puno veći trbuh,sigurno će trebat određeno vrijeme da dođe na staro,ako se ikad i vrati :D

Taj chicco koji sam ja kupila isto ne izgleda kao steznik, ima onaj čičak i više je kao potpora ne znam kako opisati.
    Što se tiče ovog intimnog dijela ja sam isto čula nekome treba i duže, nekome i kraće. Svako zna za sebe tako da u to ne ulazim. Dobro dok je sve dobro i bez komplikacija. 

👩‍🦰 28g
    🧔33g

06/2021 👼💔
    27.09. '21➕ ❤️
    5+4 07.10 Beta = 7901
    It's a girl❤️ 08.06.2022. 🤱🍀

22. 9.'23 👼💔

❤️25.06.2024👶❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.