![](/media/img/a1/d5/cdf97738b765276d4598.jpeg)
Puno pozdrava cure,
Bila sam se već predstavila prije, ali nisam baš previše na forumu, pa evo me sad opet iznova 🙂
Moja curica Elena bi treba stići krajem 8.mjeseca.
Uglavnom, tu sam jer se nadam da će mi netko moći pomoći oko današnjih nedoumica.
Uhvatila me neka financijska panika 😬
I općenito neka panika da neću sve stići. To valjda jer sam u nekom modu da sam praktički zaboravila da sam trudna. Onda sam otišla na njuškalo i kupila kolica 3in1. To sam riješila. Ali, evo, nedoumice koje imam:
1. Trudnički tečaj. Jel to obavezno, jel korisno, jel ima smisla da ide moj muž ako neće biti sa mnom na porodu? Jel sad kasno da se prijavim već, tj.koliko unaprijed to treba?
2. Čuvanje trudnoće/godišnji/porodiljni. Koliko god čitala po internetu, ne mogu skužiti kako se računa ta naknada plaće za porodiljni ako sam ranije bila na čuvanju. I isplati li se prema tome uzimati godišnji prije otvaranja porodiljnog i koliko dana se isplati 🤦
Ako znate odgovore, pliz help! Hvala puno.
Gleda ti se zadnjih 6 mjeseci rada,ako si bila na komplikacijama,za porodiljni ti se gleda prosjek plaće 6 mjeseci prije toga..ne isplati ti se prekinuti komplikacije i uzeti godišnji pa onda porodiljni..
Godišnji je bolje uzeti prije otvaranja komplikacija,a onda sa komplikacija samo preći na porodiljni..
Šta se tiče tečaja,tu nisam sigurna ali mislim da nije obavezan,barem za Ri nije..ako pričamo o tečaju za porod baš ne vidim zašto bi muž to slušao ako neće ići na porod 🙃
🙋♀️29
👨💼31
07/21 spontani (8tt)
30.09.21. +
Panorama ✔️✔️
Baby girl M 💞
Mfrau jako mi je žao bilo za pročitati što si prošla i duboko me potreslo. Želim tebi i mužu svu sreću u daljnjem životu i da jednoga dana (barem djelomično) zaboravite na ovaj grozan period života.
MfrauM sretno dalje, divim se hrabrosti i jakosti koju imate. Saljem 😘 i vjerujem da ce vam neka nova bebica pruzit utjehu. Dajte si vremena, ljubite se i volite i dalje. sretno 💪😘
Evo curke da napišem…sinoć opet prokrvarila, poslali me gore na praćenje u rađaonu, dolazi doktor i pogleda me otvorena 5 cm, sto kod previe ne smije biti, kaže ajmo hitan carski.za 5 min sam na stolu opće anestezija, za drugo nije bilo vremena bebicu vade brzo van, a moja operacija traje ukupno 2 sata.naime posteljica je krenula urastat u maternicu i sam Bog i doktor kojem cu biti vječno zahvalna su me spasili da mi ne izvade sve, izgubila litru krvi, dobila transfuziju.nije baš porod za poželjeti, al preživjela sam.bebica diše sama, ali su ju stavili u inkubator da se ne umara, danas je vec i papala.ja sam još na intenzivnoj, ona je 1700 g, 43 cm, apgar 10/10. Nisam ju uopce još vidjela, uživo pa sam malo tužna…muž ju je slikao…nadam se da dolaze bolji dani…
Bas mi je zao da si to tako morala proziviti,ali sva sreca pa su uspjeli sve ostalo spasiti… uzivaj u svom malom čudu 🥰🥰🥰
Hvala ti🙏
url=https://lilypie.com]
Anushka kako si? Kako je Lucija?
Crazypeach kako muzu noga?
5/21 ektopicna
12.06.2022. 💙
MfrauM držite se, puno ljubavi i podrske, pa da i vi držite malo klupko sreće u rukama.
ja se javljam sa jučerašnjeg pregleda. Dečko ima lijepih 2800 🙈 ako dočekamo termin bit će kao i seka na skoro 4kg.
zatvorena, glavom me kupa dole, pa svako malo imam oštra propadanja u rodnici 😖
18.5. pregled u TA
❤❤❤❤❤
Hana 1.7.2020. ❤
Lukas 12.6.2022. 💙
MfrauM drzite se draga, stizu vam ljepsi dani sigurna sam u to. 🙏🏻😘
Trudimo se od 8/2020
Missed ab 2/2021 9TT 🤍🕊
PCOS
13.9.2021.➕ 🌈 🐥
05/2022. 🥰🧸❤️
TRUDNICE I PREGLEDI PRVI DIO 🥰
Tams - danas 💖 it's a GIRL! 💖🤰
Atina25 - 09.05. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
Marijanaaa12345 - 09.05. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Lovely_ - 09.05. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Dani30 - 09.05. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
missR - 10.05. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Tonkicaa - 10.05. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
MamaH - 10.05. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Peps19- 10.05. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
Crazypeach - 11.05. 💙 it’s a BOY!
💙🤰
Tinkica27 - 11.05. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Visibaba07 - 11.05. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
Limica - 11.05. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
BabyM - 12.05. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Eden - 12.05. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Comming072022 - 13.05. ♥️🤰
MMMartinaaa - 13.05. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
marta96 - 13.05. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
Didi4321 - 13.05. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
TheTina - 13.05. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
Krami - 16.05. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Pikapolonka - 17.05. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
Ar5 - 17.05. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Demetria - 17.05. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Maajaa12344 - 17.05. 💖 it's a GIRL!
💖🤰
Leemma - 17.05. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Ina85 - 17.05. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
Ninnek - 18.05. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Poison_Ivy32 - 18.05. 💙 it’s a BOY!
💙🤰
MarVel - 18.05. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
Bambina1 - 19.05. 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Sunchica555 - 23.05. 💖 it's a GIRL!
💖🤰
Ariel - 25.05. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
AnnieP - 31.05. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
Mallla - 03.06. 💖 it's a GIRL! 💖🤰
ima333 - 06.06. 💙 it’s a boy! 💙🤰
TRUDNICE I PREGLEDI DRUGI DIO 🥰
Peppito - … 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Teab - … 💙 it’s a BOY! 💙🤰
IK_26 - … ❤️🤰
Mama_anđela - … 💙 it’s a BOY! 💙🤰
ljubičica - … 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Sweety - … 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Principessa007 - … 💙 it’s a BOY! 💙🤰
EnaEna - … ♥️🤰 x 2
Poison_Ivy32 - … 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Suncokret - … 💙 it’s a BOY! 💙🤰
BlaBla - … 💖 it's a GIRL! 💖🤰
Yopa - … 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Mare0722- … 💖 it's a GIRL! 💖🤰
Samoja - … 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Bobica91 - … 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Arya - … 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Mary10 - … 💖 it's a GIRL! 💖🤰
bubamara19 - … 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Mrvica722 - … 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Gabi12 - … 💖 it's a GIRL! 💖🤰
Ivanana - … 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Tini_ - … 💖 it's a GIRL! 💖🤰
dunja03 - … 💖 it's a GIRL! 💖🤰
Pepika - … 💙 it’s a BOY! 💙🤰
Niki777 - … 💖 it's a GIRL! 💖🤰
UKUPNO: 31 dječak 💙 & 24 curice 🌸
Popis testera za trudnice i bebe: str. 127 & 128🎁
Popis stvari za bebu: str. 410 (& str 887/888 s iskustvima korištenja)📖✅
Popis stvari za u rodilište: str. 692 🏥🧳
Popis dućana za opremu/robicu za bebe: str. 513 & 514 🛍️👶
Posljednja lista termina poroda & naše bebe(objavljuje se samo ponedjeljkom): str. 1108🤰🐣
Jutro svima! 🌧️
Pretpostavljam da je svugdje kiša....ja sam odmah sva neka usporena i bezvoljna. Išla sam jutros prošetati s psom, jedva sam se dogegala doma, beba me strašno pritišće na sve strane, imam osjećaj da mi je cijeli trbuh stvrdnut i napet. 😩 To su ti zadnji tjedni valjda...
*
Izvinite cure ako nekog preskocim na listi, ja sve pratim preko mobitela jer sam službeni laptop razduzila, i onda se desi da mi nešto promakne. IK_26 - javi mi kada ti je pregled da te dopisem.
*
Sretan nam petak!❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji