Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Leemma
    06. Svibanj 2022. 13:20

Bachata

Pozdrav cure….. Evo i ala bi pitanje jedno ko je upoznat s tim. Meni je dns 23+4 i vadila sam prošli petak ogtt i sad me zvala ginićka da mi kaže da ipak odem na dijetu jer da mi je 1.mjerenje na tašte bio šećer 4.9, drugo mjerenje nakon šta sam popila sokić njihov slatki 11 i treće mjerenje da je bilo 7. Dala mi uputnicu da idem opet u Pon vadit šećer da se vidi da li sam u zadnja 3mj imala dijabetes kakav i dala mi ponovno urin da vadim jer mi konstantno doli zna bit nešto bakterija pa kaže da sam možda malo osjetljivija. Ono šta me zanima je taj šećer….. Jel itko ima iskustva s tim i razumi se u to jer sam jako sada preplašena?
    Hvala

Bez straha, imam dojam da je svaka treca trudnica na dijeti 😆 ja sam imala drugi secer jako visok, 13.7, stavili me na dijetu za trudnicki dijabetes i svaka 4 tjedna doma vadim krv u epruvetice i to nosim u bolnicu. Taj secer mi je svaki put bio skroz uredan, cak ni poslije jela nije prelazio 5.3.
    Beba normalno raste, ja isto (2.5 kile od pocetka trudnoce).  Nema panike, samo malo patnje za slatkim 😄

👩33 👦39
    Pokusavamo od 10/19 (PCOS, anovulacija)
    01/21 iui ➖, 02/21 iui ➖, 04/21 IVF stim.➖
    09/21 IVF stimulirani - hospitalizacija OHSS
    4.11. kuca ❤ (6+3)
    14.12. 54 mm, Nifty (12+1) - uredan, stize deckic 💙
    Termin - 27.6.2022. 🌞

MMMartinaaa
    06. Svibanj 2022. 13:32

IK_26

08.06. termin, curka 🤷🤭

Tnx, zapisano. 😊 Ma da si uvijek bila na listi za termine poroda, jedino što te nisam imala na listi za preglede. 
    Al evo, dodano i to sad.

• Iva0202
    06. Svibanj 2022. 13:44

Pozdrav mame i buduce mame! 
    Meni je termin 29.05 nije bas ljeto ali tu smo negdje 😊 

Luka 👶🏼 04.06.2022.

Bachata
    06. Svibanj 2022. 13:52

Leemma

Bachata

Pozdrav cure….. Evo i ala bi pitanje jedno ko je upoznat s tim. Meni je dns 23+4 i vadila sam prošli petak ogtt i sad me zvala ginićka da mi kaže da ipak odem na dijetu jer da mi je 1.mjerenje na tašte bio šećer 4.9, drugo mjerenje nakon šta sam popila sokić njihov slatki 11 i treće mjerenje da je bilo 7. Dala mi uputnicu da idem opet u Pon vadit šećer da se vidi da li sam u zadnja 3mj imala dijabetes kakav i dala mi ponovno urin da vadim jer mi konstantno doli zna bit nešto bakterija pa kaže da sam možda malo osjetljivija. Ono šta me zanima je taj šećer….. Jel itko ima iskustva s tim i razumi se u to jer sam jako sada preplašena?
    Hvala

Bez straha, imam dojam da je svaka treca trudnica na dijeti 😆 ja sam imala drugi secer jako visok, 13.7, stavili me na dijetu za trudnicki dijabetes i svaka 4 tjedna doma vadim krv u epruvetice i to nosim u bolnicu. Taj secer mi je svaki put bio skroz uredan, cak ni poslije jela nije prelazio 5.3.
    Beba normalno raste, ja isto (2.5 kile od pocetka trudnoce). Nema panike, samo malo patnje za slatkim 😄

A nezz šta bi rekla očito ću morat totalno voće izbacit il jednu voćku pojest u danu.... Inače pazim jer sam jaka dosta zanijela pa sam se do sada udebljala 4kg a u 6.mj sam trudnoće.... Šetam svaki dan 6
    7,8km lagano i ono..... Pazim... Ok pojela sam možda 3 slajića al morat ću i to izbacit, ne večerajem..... Nezz šta više napravit.... Valjda će taj šećer bit ok isto, nezz DA LI ITKO OD OSTALIH TRUDNICA OVDJE IMA ISTI PROBLEM? Da se javi.....
    Hvala anyway 

👩‍❤️‍👨33g.,mm 35g.😍
    1 Spontani 5. /2020. 😔
    Eutirox - 1tabl od 50mg dnevno
    Andol 100-1tabl dnevno( 3 mutirajuća gena) folacin 400- 1 tabl dnevno
    Beta ➕ 20.12.2021.g.🤩🙏😇
    Trudnoća termin- 08.08.2022.g.😇🙏👶

MamaH
    06. Svibanj 2022. 14:02

Crazypeach

Didi hvala na brizi… noga je za sada dobro,imao je u utorak operaciju koja je trajala 9 sati-presađivanje mišića. Boli ga,ali valjda je to i razumljivo… meni je pregled 11.5.Ali ja više nisam ni zanimljiva kad imam pregled svaki tjedan :D valjda zato kaj sam 1.put rodila ranije al sad sam već u 36-om tjednu. Kupila sam danas čaj od lista maline jer sam.negdje pročitala da ga je dobro pit pred kraj trudnoće,jel ima koja curka da ga je pila ili ga pije?

Ja sam ga pila u drugoj trudnoci i nastavila nakon poroda dok nisam potrosila zalihe. Po meni vrijedi ga piti. Spontano pukao vodenjak navecer, rodila 7 sati kasnije. Krvarenje naspram prvog poroda nista, lakse od menstracije. I sad sam ga kupila, pijem jednu salicu dnevno, kad dodem do 36 tj pojacavam doze 🤣

18.01.2016. 💙
    10.01.2018.💜
    termin 27.06.2022.💙

MarVel
    06. Svibanj 2022. 14:14

Tonkicaa

MarVel

Tonkicaa

Anushka bit će to sve dobro!! 🥰
    Marvel u koju bolnicu si na kraju odlučila ić?

U Petrovu ipak. Nisam dugo čekala na pregled, cca sat vremena. Ti si na Sv. Duhu, jel tako? Ovdje ne rade UZV očito prije nekog tjedna, vaginalni i krojački metar.

Super da nisi dugo čekala, jesam da ali da mi nije uzimala bris ne bi me ni gledala vaginalno, rekla je da im to nije u praksi ako ne osjetim jake kontrakcije.Bilo mi je to čudno malo prije su me gledali svaki pregled da li sam otvorena, očito se sve promijenilo, a nije mi ni svaki put isti dok. Nadam se da ce ti iduci pregled biti bolji. 😊

Meni je taj vaginalni bio prilično neugodan. Ma super da te ne čačkaju, budi sretna. Nadam se i ja Tonkice. 😊

💖 06/22 rođena naša ljubav, curica
    🙍‍♀️ (41) - amh katastrofa, ostalo sve ok
    🙎‍♂️ (38) - sve ok

marta96
    06. Svibanj 2022. 14:20

Crazypeach

Didi hvala na brizi… noga je za sada dobro,imao je u utorak operaciju koja je trajala 9 sati-presađivanje mišića. Boli ga,ali valjda je to i razumljivo… meni je pregled 11.5.Ali ja više nisam ni zanimljiva kad imam pregled svaki tjedan :D valjda zato kaj sam 1.put rodila ranije al sad sam već u 36-om tjednu. Kupila sam danas čaj od lista maline jer sam.negdje pročitala da ga je dobro pit pred kraj trudnoće,jel ima koja curka da ga je pila ili ga pije?

Ja pijem. Tj pijem biljnu mješavinu za regulaciju tlaka pa mi je dr unutra ubacila i list maline, tako da ne znam točnu količinu, pijem sve skupa 1 litru kroz dan. I počela sam jesti datulje, zasad 2 na dan pa ću od idućeg tjedna pojačati njih 😇

👩‍🦰 28g
    🧔33g

06/2021 👼💔
    27.09. '21➕ ❤️
    5+4 07.10 Beta = 7901
    It's a girl❤️ 08.06.2022. 🤱🍀

22. 9.'23 👼💔

❤️25.06.2024👶❤️

Teab
    06. Svibanj 2022. 14:23

Bachata

Leemma

Bachata

Hvala

Beba normalno raste, ja isto (2.5 kile od pocetka trudnoce). Nema panike, samo malo patnje za slatkim 😄

A nezz šta bi rekla očito ću morat totalno voće izbacit il jednu voćku pojest u danu…. Inače pazim jer sam jaka dosta zanijela pa sam se do sada udebljala 4kg a u 6.mj sam trudnoće…. Šetam svaki dan 6
    7,8km lagano i ono….. Pazim… Ok pojela sam možda 3 slajića al morat ću i to izbacit, ne večerajem….. Nezz šta više napravit…. Valjda će taj šećer bit ok isto, nezz DA LI ITKO OD OSTALIH TRUDNICA OVDJE IMA ISTI PROBLEM? Da se javi…..
    Hvala anyway

Neznam za šečer,nemam ga al mene stavio na dijabeticku jer mi malo pre brzo dobiva na tezini,naci unosit 1800 kcl u danu..,dorucak lagana uzina,rucka,lagana uzina,vecera (moras jest sva tri obroka zbog bebe i nutrijanata koji su joj bitni u  razvoju) i na kraju dana popijes mlijeko ili jogurt,kefir sto ti se vec pije vocka u danu obavezno,voce je zdravi secer (banana,jabuka,jagode),al kolko vidim ne odskaces tolko s vrijednostima,to je blago povisenje,bitno da se kontrolira i sve bu bilo super 

👱‍♀️28 🧔30
    6/21 biokemijska
    25.9. ➕
    13.10 prvi pregled ❤ kuca
    9.11. Drugi pregled (velki smo 4,43 cm)
    23.11. Nifty-nizak rizik, dolazi nam mali hahar 💙
    26.11.-sve uredno veliki smo 7.7 cm
    7.12. Treci pregled 110 g,rastemo ❤
    3.1. 250g,sve u najboljem redu
    14.1. Anomaly scan+kontrolni pregled petrova 393 g,sve je kak treba bit
    27.1. ..

31.3. Predzadnji pregled soc gin,imamo kilu i 800,mamina mrstilica 🥰

Samoja6
    06. Svibanj 2022. 15:17

I mene je stavila na tu dijetu... I par dana nakon držanja te dijete mi je bilo jaaaaaako loše, i tlak mi je skroz pao - užas! Stvar je u tome što u trudnoći, a i inače treba jesti sve, uključujući i ugljikohidrate, samo ne pretjerivati... Ja sam bila izbacila sve! Kupila integralnu rižu, čokolade nisam danima osjetila, počela piti kavu bez šećera... I naravno da mi je došlo loše... Onda sam si kupila lijepo aparatić za mjerenje šećera, i pomoću njega otkrila da mi npr. grašak očito smeta! Nakon njega mi šećer uvijek bude povišen! A pojedem kroasan s čokoladom - ništa! Tako da si sad svakih par dana izmjerim šećer i u miru sam... 

23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
    Vrkuta (kad se sjetim 😅)
    Folacin
    Brisevi - 👍👌
    Papa - 👌👍
    Brisevi 2/2022 - 👌
    💙💙💙💙👣🎉
    1.6. 2022. Baby B
    4.8.2024. - Baby T

Anushka
    06. Svibanj 2022. 15:45

MarVel

MMMartinaaa, idući pregled u TA mi je 20.5., možeš maknuti 18.5., promijenila sam dr. i termin. Sorry što te cimam.
    Neke dr. po tim TA treba izbjegavati u širokom luku.

Anushka, drž se! Samo da s Lucijom bude sve dobro. ❤️ Vidiš je svaki dan? Kako to funkcionira?

Idem svaki dan, jednom ili dvaput, nedaju više i nosim svoje mlijeko gore koje ona jede🙂

url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.