MaryClear, thnx! Da, imas pravo...onda budem nabavila. Je, taj Nosiboo je brutalno skup, ali je jak kao usisavac i lako se cisti, ne da mi se tramakat se sa usisavacem. Ako je dobro i potrebno, odabrat cu najbolji sto ima, bez obzira na cijenu, a ako nije potrebno i ako vise steti nego koristi onda necu nikakav, o ovima između ni ne razmisljam. Tako ja i inace o stvarima razmisljam, vise nekako tehnicki - dala bi pare koliko god za dobar gadget ili kvalitetan materijal, ali ako je samo stvar u modi ili markici, a kvaliteta ista - to me ne zanima. Moja beba ce biti u staroj, posuđenoj robi s jeftinim dudama u setnji, a doma na najskupljem eko madracu, podlozi i svim gadgetima za olaksavanje zivota 🤣 Tako i ja spavam ko kraljica na skupom krevetu i madracu od prirodnog latexa od 18 000 kn koji nitko ne vidi, a imam jeftin kauc od 3000 kn. A moja frendica ima jeftin krevet, ali je zato kauc markirani od 25 000 kn, da svi vide 🤣. Obecala sam napisat o madracima...evo slijedi
Mila, pa zapravo to sto ti kazes kaze i taj doktor - koristiti samo kad je bas bolesno, ne stalno... hm...jos moram promisliti.
Tweetyca i Dominique - jel dobro posusite robu i ohladite ju iz susilice prije spremanja u ormar? Ja ju susim i predugo za svaki slucaj i proluftam nakon susilice cijeli jedan dan vani. Dobro, i novi su mi ormari i nemam vlagu u kuci tako da je meni sva roba, cak i ona koju izvucem iz ormara nakon godine dana svjeza i mirisna. Ne kotistim nikakvu lavandu ni osvjezivace, ni omeksicace...
Madraci: najkvalitetniji materijal je prirodni lateks. Hipoalergrn je, nema grinja, alergija, taman tvrd, divota - ja ga imam. Skup uzasno, najskuplji ali vrijedi. Na hrvatskom trzistu samo par firmi ima prirodni lateks, ostalo je umjetni. Umjetni lateks je najgori materijal ikad, toksican. Ti su najjeftiniji madraci za bebe.
Pu pjena je materijal od kojeg je 90 posto madraca za bebe na trzistu. To je najobicnija spuzva, u njoj se skuplja vlaga, grinje, izoblici se, nekvalitetna je. Da bi prodali trgovci izmisljavaju fore sa novim nazivima za pjenu, a probat cu naci opet i clanak s tim nazivima da vas ne preveslaju.
Memory pjena je bolja, no premekana je za male bebe.
HR pjena ili hladno lijevana pjena je umjetni materijal ali nije los.
Puno bolje od toga je kokosovo vlakno. Najbolji materijal za bebin madrac (kao i za madrac za odrasle) je kokos i prirodni lateks.
Madrac za bebe treba biti tvrđi. I visine do cca 10 cm.
Malllakontam si mozda od duple doze magnezija pa me vijeli dan sarafi😂🙈 ne vjerujem da je viroza jer je ovak izgled u normalnom stanju jel😆😆
Tinchy_07ja sam gledala tu po dmu i mülleru i nisam uspjela naci mrezaste gacice nikakve, uloske sam ajde vidjela par kom da su bas veci al ne znam jel to to, a chicco tu nisam vidjela..
Mirjam, Miska, Ana.bkoje marke cete vi uzet? Sta i kolko cega?
Ja si sad cisto i razmisljam da narucim ovo :https://www.amazon.de/Premium-Kombi-Pack-W%C3%B6chnerinnen-Vorlagen-Geruchskontrolle-Wochenbett/dp/B07DLC41GS/ref=mp_s_a_1_3?dchild=1&keywords=wochenbett%2Bbinden&qid=1619259930&sr=8-3&th=1&psc=1
56 kom i gacice, sta mislite o tome? Hoce to bit dobro ?
Ja sam uzela u dm-u mrezaste gacice i uloske, cosmea i bella mamma su marke. Za bolnicu ne trebaju jer oni to tamo daju, samo za kuci kad dodjemo.
Tweetyca, ma neki narodni lijekovi su super. Moze se svakakve masti mazati izvana na tijelo, samo treba biti oprezan sto se stavlja u sluznicu nosa, oka ili uha... drugacije je, moglo bi se unijeti jos neku i bakteriju i napraviti jos vece sranje. No, rakijom se mazati po kozi, svinjskom masti, stavljati krumpire na tabane, sve to je bezopasno, a itekako moze pomoci! 😊 Lavanda fino mirisi ❤
Ja sam baš zbunjena s tim aspiratorima i inhalatorima. Za prvo sam mislila da je dovoljno fiziološkom redovito čistiti, eventualno onaj nastavak usni za mamu. To s usisavačem mi djeluje too much za mene, a ja na svom ne mogu ni regulirati jačinu čini mi se. Radije bi onda električni neki uzela. Što se tiče inhalatora, to sam mislila da treba samo ako doktor kaže da inhaliramo?
Netko je spomenuo da ne bi madrac s oprugama. Nisam jos taj dio bas detaljno istrazila, sta je bolje s oprugama ili bez, iako koliko sam citala nisam nasla nista lose o đzepicastim oprugama pa me zanima zasto ne bi s oprugama?
Kiflice di ti kokosi i lateksi imaju za kupiti? Djeluje mi da će strefiti štogod kad vidim cijenu
Lullaby, evo ja sam pregledala web stranice raznih proivođača... hespo, harvy norman, magic baby, baby centar, bubamara, beba, babyland, ergoactive, perfecta dreams, dormeo, zepter, ikea.... ne znam jesam li sve navela - i čitala sastave. Znači luda žena s očigledno previše slobodnog radnog vremena i istraživačkim duhom.
Najbolji madraci koje sam našla:
1. Ikea Drommande kokos i pirodni lateks, 60 x 120 / 900 kn: https://www.ikea.com/hr/hr/p/droemmande-madrac-s-dzepic-oprug-za-krevetic-10321005/ - taj kanim uzeti
2. Zepter Quanomed nadmadrac za bebe - prirodni lateks - dimenzija 140 x 70 - ne piše cijena, vjerojatno paprena... meni ne paše zbog dimenzija,pa otpada
3. Magic baby Sintex madrac - HR pjena (umjetno, ali bolje od PU pjene, ne pregrijava tijelo itd...)- 580 kn
https://www.magicbaby.hr/madrac-sintex-comfort-120-x-60-x-15.html
4. PerfectaDreams: Garfi madrac od HR pjene : 970 kn https://perfecta.hr/products/garfi#variationdetail98_177
Svi ostali koje sam pregledala, ali baš svi su od najobičnije PU pjene, ili od nekog mixa PU pjene i memory pjene ili od umjetnog lateksa... Neki su jeftini, od cca 200 kn, a neki čak i skupi i oko 1500 kn a sastav je isti kao ovi jeftini! Dakle prevara i nakićeni nazivi, a ista pašta...Evo neki od naziva za PU pjenu: Biocel, Ecocell, Flexyfoam pjena.
Meni su nekako kolica najbitnija i jedva čekam da ih uzmem. To baš želim dobro jer planiram đirati svaki dan s bebom okolo i hoću da mi imaju dobra kola i za neravni teren, a opet da nisu široka puno i teška. To je jedino od tih skupljih stvari koje znam da ćemo koristiti. Madrac neću najlošiji, al sumnjam i da ću neki skupocjeni jer možda završim s malim pored sebe u krevetu (trudit ćemo se da ne). Isto tako možda mi ne prihvati ležaljku pa ni to neću najskuplje uzimati nego ću uzeti neku prosjek tipa Chicco. Za klokanicu definitivno jesam i tu bi uzela baš dobru, ali ćemo najprije probati od frendova da vidimo želi li se nositi. To ostavljam za naknadno odlučiti nakon što odradimo skupa prvi mjesec. Ja bi najradije sve najbolje pošto mi je prva beba pa se po cijele dane borim sama sa sobom da ne pokupujem sve živo
Sortiraj odgovore
Najstariji