Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Aneee
    15. Travanj 2021. 14:33

tweetyca

Zasto bas lijevi bok? Eto, zasto? Znam da kod spavanja preporucuju lijevi bok jer kao ako si na desnom onda ti pritisce maternica jetru. Iako, ono sto sam procitala je da nije to nista znacajno i ako si stalno na lijevom moze dovest do toga da je beba stalno na desnoj strani a ako su vise na desnoj strani istrazivanje je pokazalo da budu vise okrenute ledja uz ledja a onda je tezi porod. Znam da ako hocu bit na ledjima onda bi od 2og tromjesjecja trebalo bit pod kutom.
    Ali taj lijevi bok kod cuvanja trudnoce, MA ZASTO. 😂 divim vam se, nema kod mene sala na bokovima sve bi kosti bolile 🙈

Mene isto užasno kukovi bole od spavanja na bokovima, a ako sam na leđima ne mogu disati...čak su mi bedra poplavila od lezanja na bokovima 😅 (valjda kapilari) 

👱🏼‍♀️ 29 god
    🧔🏻 31 god
    👶 💙2021💙
    01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗

ana0310
    15. Travanj 2021. 14:39

tweetyca

Zasto bas lijevi bok? Eto, zasto? Znam da kod spavanja preporucuju lijevi bok jer kao ako si na desnom onda ti pritisce maternica jetru. Iako, ono sto sam procitala je da nije to nista znacajno i ako si stalno na lijevom moze dovest do toga da je beba stalno na desnoj strani a ako su vise na desnoj strani istrazivanje je pokazalo da budu vise okrenute ledja uz ledja a onda je tezi porod. Znam da ako hocu bit na ledjima onda bi od 2og tromjesjecja trebalo bit pod kutom.
    Ali taj lijevi bok kod cuvanja trudnoce, MA ZASTO. 😂 divim vam se, nema kod mene sala na bokovima sve bi kosti bolile 🙈

Stvarno ne znam 😅 ja se toga nisam previse drzala i ni ne mogu se sad, po noci se svakako okrecem i da pazim jos na to mislim da se nebi nikad naspavala

2021. M 💗

• Tonks6
    15. Travanj 2021. 14:43

Amber

Tonks6

Amber

Tonks6

Abrersuosjecam s tobom kaj se posteljice tice makar meni i dalje govore da se stigne dic iako mrdnula nije 5 tjedana. Valjda oni znaju kaj nam i zakaj govore. Sve bu to super, bitno da na kraju dobimo svoje mirisne smotuljke😊

Haha mirisne smotuljke :) :) ma jedva je cekam, kojim god putem. Samo sto se ja moram drukcije spremiti ak ce bit carski. Tonks, u kojem si tjednu? Navodno moze do 32.tjedna gore, ali je puno manja sansa nakon 26.-og… Ja jos imam i endo, a to je rizicni faktor da se ne digne. :/

Trenutno 27+5. U ponedjeljak bila u bolnici na kontroli i tak mi rekle, makar stvarno ne vjerujem u to kad se doslovno ni milimetra nije pomaknula neko vrijeme. Zivi bili pa vidjeli kak se veli

Ma da. Drzim ti fige jako tako da barem imas neki izbor, meni je najgori osjecaj da nemam izbora i da je to sve nesto rizicno, ali dobro, velim, to me sve tu i tamo opere, a onda sam okej vecinu vremena. Jesu ti rekli da mirujes nesto posebno ili samo malo sporije da ne prokrvaris? Meni ovdje nisu nista, samo da nema seksa i vjezbanja i kao "take it easy" ali u Engleskoj nemaju koncept cuvanja trudnoce tako da mi bas nista drugo nisu ni mogle reci… moj posao je fleksibilan pa bih se mogla voditi onime sto su tebi rekli, recimo :)

Rekli su mi nema seksa, nema skakanja, na kaj sam ja umrla od smijeha, nebum skakala🤣🤣 nema dizanja teskoga, mirovat cim vise da se ne prokrvari i da brigu o starijem sinu preuzme netko drugi, da se ne forsiram previše🤷‍♀️ uglavnom ne smijes nis, a opet smijes nesto, makar nemoj🤣🤣🤦‍♀️
    A lezanje na lijevom boku pokusavam al nemrem dugo jer me grc uhvati i onda me cijela noga boli, a i malac puno jace udara kad sam na lijevom boku nego dok npr. lezim na desnom. Vele da se to preporuca kao zbog bolje prokrvljenosti posteljice i tak nekaj. 

• Raven7
    15. Travanj 2021. 15:00

Lijevi bok se preporuca kao zbog toga sto nema pritiska na donju suplju venu na koju bi bio pritisak da smo na desnom boku. Medjutim, pitala ja svog ginica jel to stvarno tako, kaze on meni, kako vam odgovara da spavate tako i spavajte, jos i o tome voditi brigu😂😂bas me nasmijao, al eto da znate. Ja recimo ne mogu na ledjima spavati jer ne mogu disat onda 😂🤰🏽 Ali namijestam se svakako pa ide i nema problema. Ukoci se jedan dio, ajmo se namijestat drugacije i to je to :))) 

➕4.11.2020.
    It's a boy 💙
    Termin poroda 09.07.
    Rođenje 20.07.2021.

[url=https://lilypie.com [/url

• Raven7
    15. Travanj 2021. 15:02

Dok rodimo taman cemo skuziti kako se treba namijestat 😂😂 meni iskreno spavanje na trbuhu najvise nedostaje, al sto je tu je, cudesno ne sto sve mozemo za ova mala cuda 🤰🏽🤱🏽👨‍👩‍👦

➕4.11.2020.
    It's a boy 💙
    Termin poroda 09.07.
    Rođenje 20.07.2021.

[url=https://lilypie.com [/url

Olivera
    15. Travanj 2021. 15:04

Amber

miska

Ajme zene, kad vas citam vidim koliko sam se uljenila i da nista nemam spremno (osim kolica 😅). Ja sam inace bas organizirana, ali me zadnjih dana satrale ove promjene vremena, stalno mi se spava. Morat cu se pokrenuti i poceti pripremati stvari.
    Olivera ja sam pisala u vezi ubrzanog pulsa. Ugl, imam genetski uvijek malo ubrzan. I par puta dok sam bila na uzv gin mi je rekao da je bas ubrzan, bio je cak i 120,130. Mislim da je problem ova maska kad se sva zacrvenim, ne mogu disati, vruce mi a moram lezati. Bila sam kod dr opce prakse, napravila ekg, bilo je 97. Dr mi dao tablete (beta blokatore). Redovito si mjerim kod kuce, bude uvijek dobar i tlak i puls tako da to pripisujem panici i glupoj maski i zasada ne planiram piti tablete.
    Odi kod dr, napravi ekg i nek ti provjere stitnjacu jer i od nje zna biti tako (znam jer ja pijem terapiju).

HAHAHA ja jos nisam ni kolica kupila :D fakat nemajka, moram malo krenut. A stalno me nekako strah, kao, sve to moze doci preko noci ili u 2-3 dana, sta ima veze ako stigne zadnji cas.

Olivera - isti sam slucaj, s tim da mi jako divlja kad se uplasim, redovno u bolnici ako mi kazu da nesto nije okej skoci na 160 i bas ga osjetim. Ja imam vazovagalne sinkope koje su u trudnoci nekad gore, tako da mozda nije cudno. Imam sat koji mjeri i doma si izmjerim kad mi se pobrza, ali u principu ako ti je EKG okej, nemas straha, skoro sigurno nije nista. Racunaj da ti se dijafragma sad vec malo dize i rasteze i pocinje pritisak na prsni kos, tako da i to moze biti uzrok, meni su rekli pogotovo ako lezim na lijevoj strani.

Zvala sam sad i ginekologa koji mi vodi trudnoću, manje više je ponovio sve što i doktorica opće prakse. Povišen puls je sasvim normalna stvar u trudnoći, naročito u zadnjim mjesecima i kad je pri tome tlak normalan (što je meni i bio). Rekao je u slučaju da mi počne utjecati na disanje ili da me boli prsni koš neka odem na hitnu da mi naprave ekg. Poslao mi je recept za normabel od 2 mg, čisto ukoliko me to baš jako bude boljelo da si popijem.

🧔42 👱‍♀️39
    MPO - FET 10/2020 - vraćena jedna blastica, beta divna
    4.11. UTZ - GM s EO 9. 2 mm, kuca nam ❤️
    Mama i tata jedva čekaju upoznati svog dečkića💙

Olivera
    15. Travanj 2021. 15:05

Ispravak gorenje poruke, ne boljelo nego smetalo je trebalo pisati.

🧔42 👱‍♀️39
    MPO - FET 10/2020 - vraćena jedna blastica, beta divna
    4.11. UTZ - GM s EO 9. 2 mm, kuca nam ❤️
    Mama i tata jedva čekaju upoznati svog dečkića💙

miska
    15. Travanj 2021. 15:08

Ja legnem na lijevi bok (mislim da ce mi vise i poplavit od lezanja) i probudim se oko 4 ujutro na ledjima, tesko mi disati a mali igra nogomet u stomaku. I onda se okrecem kao prase i ne mogu se namjestiti.
    Mislim da cemo do kraja biti sretne da ista uspijemo odspavati pa makar i sjedeci haha

Amber
    15. Travanj 2021. 15:15

Tonks6

Amber

Tonks6

Amber

Tonks6

Abrersuosjecam s tobom kaj se posteljice tice makar meni i dalje govore da se stigne dic iako mrdnula nije 5 tjedana. Valjda oni znaju kaj nam i zakaj govore. Sve bu to super, bitno da na kraju dobimo svoje mirisne smotuljke😊

Haha mirisne smotuljke :) :) ma jedva je cekam, kojim god putem. Samo sto se ja moram drukcije spremiti ak ce bit carski. Tonks, u kojem si tjednu? Navodno moze do 32.tjedna gore, ali je puno manja sansa nakon 26.-og… Ja jos imam i endo, a to je rizicni faktor da se ne digne. :/

Trenutno 27+5. U ponedjeljak bila u bolnici na kontroli i tak mi rekle, makar stvarno ne vjerujem u to kad se doslovno ni milimetra nije pomaknula neko vrijeme. Zivi bili pa vidjeli kak se veli

Ma da. Drzim ti fige jako tako da barem imas neki izbor, meni je najgori osjecaj da nemam izbora i da je to sve nesto rizicno, ali dobro, velim, to me sve tu i tamo opere, a onda sam okej vecinu vremena. Jesu ti rekli da mirujes nesto posebno ili samo malo sporije da ne prokrvaris? Meni ovdje nisu nista, samo da nema seksa i vjezbanja i kao "take it easy" ali u Engleskoj nemaju koncept cuvanja trudnoce tako da mi bas nista drugo nisu ni mogle reci… moj posao je fleksibilan pa bih se mogla voditi onime sto su tebi rekli, recimo :)

Rekli su mi nema seksa, nema skakanja, na kaj sam ja umrla od smijeha, nebum skakala🤣🤣 nema dizanja teskoga, mirovat cim vise da se ne prokrvari i da brigu o starijem sinu preuzme netko drugi, da se ne forsiram previše🤷‍♀️ uglavnom ne smijes nis, a opet smijes nesto, makar nemoj🤣🤣🤦‍♀️
    A lezanje na lijevom boku pokusavam al nemrem dugo jer me grc uhvati i onda me cijela noga boli, a i malac puno jace udara kad sam na lijevom boku nego dok npr. lezim na desnom. Vele da se to preporuca kao zbog bolje prokrvljenosti posteljice i tak nekaj.

Sam se ti smij, ja sam pitala jel mogu loptu onu umjesto stolice za rad, kaze mi sestra "jel vam se cini da je to slicno kao seks" pa reko, to ovisi o seksu  tako da mozda se skakanje odnosilo na to... 

Ma drago mi je da se i vi tog lijevog boka ne drzite kao Biblije, probam ja kad se sjetim, ali crkla bi samo na toj strani da spavam, malo mijenjam, malo sam na ledjima podboltana jastucima, kak god uspijem uloviti malo odmora. 

👱🏼‍♀️27, stadij IV endo
    🧔🏻32

• snje
    15. Travanj 2021. 15:18

Ja i inače spavam na lijevom boku, ali sad se toliko roštiljam od tog trnjenja da se ovaj unutra stalno javlja nakon okreta na drugi bok, možda malo više kad sam na desnom. na leđima ostanem min, dvije dok rastežem prepone prije nego se prebacim na nebolni bok. Još me jutros probudi grč u desnom listu, evo cijeli dan me mišić boli, a bome me i grlo počelo opet zaje raspadam se

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.