Super evo ovo sve sam ja dobila i po tome smo imali satove 😁
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗
Ana hvala ti do neba 😊😊😊😊😊😊 na njemackom sam pismenija neg na hrvatskom tako da mi je ovo top
2021. M 💗
To je za brigu o bebi nakon rodenja?🤓
Da za brigu o bebi i šta nam sve otprilike treba i sl. Naravno ni ja neću sve sa liste jer to je i za zimske i za ljetne bebe...pa nam ne treba sve. 😁
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
Ajme zene sto ste sve u zadnjih 10 stranica uspjele korisno ugurati :) ja sam jucer bila na pregledu pa sam poslije bila malo sva nikakva i jednu vecer se ne ulogiram na forum i doceka me roman super ste, samo pisite. Ja sve mami svojoj pisem sto da mi kupi pa ponese, ovo sto nije bas za prvu ruku. Volim i ja kad podrzimo hrvatsko :)
Na pregledu jucer bebolin super, jedino sto moja posteljica na mrda nikamo. Rekli su mi da je dosta manja sansa sad da se digne nego od 20TT, malo sam to preplakala i dobro, sad sam stvarno vec bolje, bitno da je beba okej, ja zatvorena, a kojim ce putem van... sve cu prezivjet. Najteze mi je bilo sto sam racunala da ako bude elektivni carski mozda mogu oko 30 tjedana doci doma i ostati, medjutim rekli su mi (a ginekologica u Zagrebu potvrdila) da nije pametno letjeti s ovako niskom posteljicom jer moze doci do krvarenja u letu, a nema potrebe za takvim rizikom. Tako da, guza na kauc i ostajemo u Engleskoj. I to sam isto malo preplakala, da necu vidjeti ni more ni Zagreb ni mamu i tatu, i sad sam bolje isto :) ocito mi je ovo trening za to da kad dijete dodje vise svasta nesto nece biti u mojoj kontroli...
E sad, to znaci da cu sve nabavljati tu, tako da pratim sve sto pisete pa si gledam jel da nabavim tu ili tamo. Da je sve u redu bila bih vec morala pisati ovaj plan sto tweetyca spominje za bolnicu, ali kak ne znaju hoce li biti ELCS ili mozda ipak ne, ne usudim se nista pisati da sama sebe ne razocaram. Ja sam si ipak kupila i u broju 50 2-3 kompletica (uglavnom bodije i benkice, ovo drugo mi je 56 pa lako potfrknemo) jer bi beba mogla ranije s obzirom na sve. Nema ovdje posjeta doma, nije obicaj (a niti mi imamo familije) tako da moze sto se mene tice van i u krpi, samo ce je tata cekati doma, a njemu ce biti najljepsa kako god. Isto svasta dobijes u bolnici, ide se doma odmah drugi dan, tak da nisam zapravo uopce planirala torbu jako pakirati prije nego sto krenu stvari ili dodjem do termina.
👱🏼♀️27, stadij IV endo
🧔🏻32
ana.b. hvala na popisima, puno ce nam pomoci 😊
Ja bas planiram nazvati u bolnicu i pitati za prijavu, da to rijesim ranije. Bome brzo ce to sve. Mene pocela hvatati panika kako nista nemam niti ne znam 🤣
Ostala sam duzna tweetyci i jos nekome popis knjiga, ovo je sastavila moja mama koja inace razvojni lingvist tako da joj je fakat struka (vjerojatno objasnjava zasto smo nas troje svi takvi ludi citaci), uvijek sam tu za preporuke :) kopiram direktno sto mi je ona popisala i sto je kupila za nasu bebu.
KNJIGE ZA MALU BEBE I MALU DJECU
- za male trebaju biti kartonke, što manjeg formata – ja sam kupila od ŠK o bojama, suprotnostima i slično, sasvim male (Moje prve boje, Moje prve životinje, Moje prve suprotnosti)
- za male je super ako ima malih kartonki koje imaju strukturu na dodir – to je ona sa životinjama – Prijatelji sa safarija
1. Piko – sve, ali posebno Gdje je Piko, Piko na selu i Piko ide spavati
2. Grubzon, dodirni me, osjeti me
3. cijela serija Bosonogi lisac i ostale 3 (Ibis grafika)
4. Pino - cijela serija (Planet Zoe)
ZA KASNIJE, ili moze i prije ako roditelji zele poceti citati nesto sto je njima zanimljivije:
1. Ogledalce
2. Nezadovoljna bubamara
3. Ribica duginih boja
4. Ti i ja, mali medo
5. Kako živi Antuntun
6. Krtek (Ibis grafika)
7. Hrkalo i Drijemalo
8. Plavetni kit (Planetopija)
👱🏼♀️27, stadij IV endo
🧔🏻32
Ma ništa cure...tu smo da pomognemo jedna drugoj 😁
I mene malo panika uhvati dali ću uspijeti sve završiti prije nego beba dođe, ali isto tako jedva čekam taj dan 🥰🥰🥰
Ja i muž ćemo isto sutra rješavati papire za elterngeld i elternzeit da moze predati na poslu..jer će mm odmah uzeti mjesec dana elternzeit poslije poroda
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
Jutro cure🥰
Ja se nisam nis naspavala, stavili su me k nekoj zeni u sobu, brate mili osjecala sam se kao da spavam u pilani, sekunde nije stala hrkat a cula sam je i prek dva sloja jastuka😣 bas zena junacki drma💪🏻😆
Ana.b. daa i meni, zato sam npr vrece za soavanje gledala vece velicine da moze micat nogicama bar, al na kraju sam uopce odustsla od vrece, mislim da mi nece trebat, ovo cu radije narucit😊😊
Joooj Lucky jel ti moze muz donijeti one foam plugs, ima u DM-u za kupiti? Dobre su bome, napune ti usi skroz. Ja jedino s tima spavam na letovima
👱🏼♀️27, stadij IV endo
🧔🏻32
Ajme zene, kad vas citam vidim koliko sam se uljenila i da nista nemam spremno (osim kolica 😅). Ja sam inace bas organizirana, ali me zadnjih dana satrale ove promjene vremena, stalno mi se spava. Morat cu se pokrenuti i poceti pripremati stvari.
Olivera ja sam pisala u vezi ubrzanog pulsa. Ugl, imam genetski uvijek malo ubrzan. I par puta dok sam bila na uzv gin mi je rekao da je bas ubrzan, bio je cak i 120,130. Mislim da je problem ova maska kad se sva zacrvenim, ne mogu disati, vruce mi a moram lezati. Bila sam kod dr opce prakse, napravila ekg, bilo je 97. Dr mi dao tablete (beta blokatore). Redovito si mjerim kod kuce, bude uvijek dobar i tlak i puls tako da to pripisujem panici i glupoj maski i zasada ne planiram piti tablete.
Odi kod dr, napravi ekg i nek ti provjere stitnjacu jer i od nje zna biti tako (znam jer ja pijem terapiju).
HAHAHA ja jos nisam ni kolica kupila :D fakat nemajka, moram malo krenut. A stalno me nekako strah, kao, sve to moze doci preko noci ili u 2-3 dana, sta ima veze ako stigne zadnji cas.
Olivera - isti sam slucaj, s tim da mi jako divlja kad se uplasim, redovno u bolnici ako mi kazu da nesto nije okej skoci na 160 i bas ga osjetim. Ja imam vazovagalne sinkope koje su u trudnoci nekad gore, tako da mozda nije cudno. Imam sat koji mjeri i doma si izmjerim kad mi se pobrza, ali u principu ako ti je EKG okej, nemas straha, skoro sigurno nije nista. Racunaj da ti se dijafragma sad vec malo dize i rasteze i pocinje pritisak na prsni kos, tako da i to moze biti uzrok, meni su rekli pogotovo ako lezim na lijevoj strani.
👱🏼♀️27, stadij IV endo
🧔🏻32
Luckyy42 evo imate tu sve informacije.
https://familienportal.de/familienportal/familienleistungen/elterngeld
Mi hoćemo to da pripremamo da sto manje imamo kasnije...a elternzeit kod poslodavca mora muž predati 7 tjedana prije termina
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
Sortiraj odgovore
Najstariji