E ovako, što se krvarenja tiče mislim da je dosta individualno, ali da nema puno veze sa menstruacijom. Meni su menstruacije jako slabe i ne krvarim puno uopšte, a poslije poroda sam krvarila više od mjesec dana, od toga 2 sedmice baš dosta jako. Ja sam nosila 2 paketa uložaka misleći kao dosta je to. Bilo mi je dosta ali za 2 dana možda, a pošto sam bila u bolnici 6 dana, muž je dolazio sa ulošcima i čistim spavaćicama.
Ovaj put nosim 3-4 paketa i nadam se da ću kraće biti pd tih 6 dana. Ako ništa korona je bar zbog toga dobra, neće nas dugo zadržavati u bolnici.
Iskra 19.12.2017.
Iris 05.07.2021.
E ovako, što se krvarenja tiče mislim da je dosta individualno, ali da nema puno veze sa menstruacijom. Meni su menstruacije jako slabe i ne krvarim puno uopšte, a poslije poroda sam krvarila više od mjesec dana, od toga 2 sedmice baš dosta jako. Ja sam nosila 2 paketa uložaka misleći kao dosta je to. Bilo mi je dosta ali za 2 dana možda, a pošto sam bila u bolnici 6 dana, muž je dolazio sa ulošcima i čistim spavaćicama.
Ovaj put nosim 3-4 paketa i nadam se da ću kraće biti pd tih 6 dana. Ako ništa korona je bar zbog toga dobra, neće nas dugo zadržavati u bolnici.
Istina. Upadam opet kao padobranac, ali ja sam nakon prve trudnoće krvarila 2,5 mjeseca. U početku jako, kasnije slabije, pa stane na 1 dan pa opet krene... Mjesečnice su mi inače redovne i nisu sad toliko bile obilne ili nešto. Jednostavno toliko krvi je moralo izać. 😅
Mene isto zanima sto treba za mamu - tj.nije mi bas jasan popis za bolnicu sto se ulozaka tice. Netko je spominjao, ali ne kuzim radi li se o broju ulozaka ili broju paketa ulozaka. Ma mora biti broj paketa ulozaka, ali to mi se cini jako puno. Stigli su mi chicco ulosci za nakon poroda iz DM-a i to je toliko ogroman paket da on sam jedva stane u neku torbu za bolnicu, a kamoli jos ne znam ni koliko drugih paketa i svega… Cini mi se da ni veliki kofer nije dosta velik za sve s liste. Osim toga, s obzirom da ja jako malo krvarim kad imam menstruaciju, a i nakon pobacaja sam minimalno krvarila, ja si ne mogu percipirat koliko krvi izađe nakon poroda… dajte mi molim vas iskusne mame malo pojasnite😊
Ja sam prosli put u rodiliste uzela 10-tak chicco ulozaka bas zbog optimizacije prostora. To ce ti sigurno biti dovoljno za nulti i prvi dan, a kasnije ti muz moze uvijek donijeti jos ako bude trebalo. Ja se sjecam da sam bas dosta krvarila i da sam stalno mijenjala i te uloske i mrezaste gacice, ali to je stvarno individualno, svaka zena je drugacija. Cak se sjecam da su mi zadnji put stavili i onu nepropusnu njihovu podlogu na krevet u Petrovoj i da mi je na nju probilo odmah prvi dan, ali sljedece jutro kad sam im rekla da mi je probilo su ju samo uzeli bez da su mi dali novu tako da sam onda sljedece dane strahovala da mi opet ne probije tako da mozda nije lose uzeti par tih djecjih jednokratnih podloga za presvlacenje, zapravo jos bolje mi se mozda cine podloge za inkontinenciju (ima u dm-u za kupiti 7kom/39kn) jer su mrvicu vecih dimenzija i mogu se zalijepiti na plahtu pa se ne micu.
Ovako, meni je frendica pisala koliko čega treba za nakon poroda.
-10-15kom chicco ulozaka
-Mrežaste gaćice Toto 2 paketa-u svakom ima 5kom.
-Obavezno Octenisept sprej- on se može spricati direktno dole nakon poroda ili npr na čisti uložak jer ubrzava zacjeljivanja i lijepo hladi.
https://ibb.co/F6KmTb9
-multi mam komprese za bradavice
-purelan mast za bradavice (ja sam uzela od Medele)
-par jastucica za dojilje (rekla je da mlijeko ne krene tako brzo nakon poroda, ali za svaki slučaj)
-nepropusne jednokratne podloge 2-3 kom
- važni toaletini papir - lakše se pobrisati, potapkati
I rekla mi je da nije na odmet uzeti ili da muž ostavi u autu onaj dječji slauf za plivanje ili neki jastuk za lakše sjedenje u autu.
Mene isto zanima sto treba za mamu - tj.nije mi bas jasan popis za bolnicu sto se ulozaka tice. Netko je spominjao, ali ne kuzim radi li se o broju ulozaka ili broju paketa ulozaka. Ma mora biti broj paketa ulozaka, ali to mi se cini jako puno. Stigli su mi chicco ulosci za nakon poroda iz DM-a i to je toliko ogroman paket da on sam jedva stane u neku torbu za bolnicu, a kamoli jos ne znam ni koliko drugih paketa i svega… Cini mi se da ni veliki kofer nije dosta velik za sve s liste. Osim toga, s obzirom da ja jako malo krvarim kad imam menstruaciju, a i nakon pobacaja sam minimalno krvarila, ja si ne mogu percipirat koliko krvi izađe nakon poroda… dajte mi molim vas iskusne mame malo pojasnite😊
Po meni onaj popis sadrži i stavke koje nisu nužne, ali možda ovisi i bolnici. Ja ću vam navesti što je meni trebalo na 1.porodu - u rađaoni na Merkuru dali gucnut malkice vode i jest neke bonkase s fruktozom za snagu, ja uzela iz dm-a, muž pojeo cijele, reče baš su fini, te mi kupi kad si u dm-u
Rodila zimi, ali uzela tanji ogrtač jer u bolnicama je pretoplo, a iz istog razloga i japanke Ogrtač je trebao samo radi izlaska na hodnik kad su mi bile posjete, inače bila u 2 spavaćice kratkih rukava, 1 ručnik za tuširanje i mali za umivanje, 1 paket chicco uložaka (osrednje jako krvarenje rekla bih), doma vratila 2,3 uloška, paket jednokratnih gaća iz ljekarne (ne sjećam se, ali čini mi se 5 komada u paketu), higijena (četkica, pasta za zube, sapun, šampon), još onomad sredstvo za dezinfekciju pa sam njime (iako redovito čiste), špricala vc dasku i kadu tuš kabine za svaki slučaj. Rolu vc papira, iako ga je bilo dovoljno, kekse (da se nađe, pojela ih s cimericom zato što sam ih imala
Nisam uzela, a sad ću obavezno - donat
i nisam uzela, a sad ću obavezno - čepiće za uši i navlaku za oči
Za bebu ponijela par pelenica, pokupe ako imaš, odjevaju ih u svoju odjeću i zamataju u svoje jastučiće, trebala samo odjeća za izlazak
https://www.amazon.de/dp/B08W1MY329/ref=cm_sw_r_cp_apa_glt_i_8HPVVSB6YEC5DVPA63JG?_encoding=UTF8&psc=1
Evo ovo sam ja našla na amazonu komplet paket za bolnicu ulozaka i ovaj happypo..čini mi se dosta praktično pa mislim da ću ja sebi ovak uzeti za u bolnicu
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗
https://www.amazon.de/dp/B07DLC41GS/ref=cm_sw_r_cp_apa_glt_i_PVWYZECEPQ6WQKCFFZ7F
Ili čak ovak, a happypo zasebno kupiti
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗
Ima i FridaMom postpartum recovery kit 🙈 nije jeftin al jao sta bi ja to 🙈
Jelda i dermoplast 😂
2021. M 💗
Ima i FridaMom postpartum recovery kit 🙈 nije jeftin al jao sta bi ja to 🙈
Jelda i dermoplast 😂
Jel neka gledala jel bi sve to kupiti pojedinacno bilo puno jeftinije? Meni se cini malo skupo, ali dobra vrijednost za sve sto dodje unutra (plus, ne moras misliti jel imas nemas, jesi kupila dosta...)
👱🏼♀️27, stadij IV endo
🧔🏻32
Mislim da te posalje na urinokulturu radi bakterija
I ja mislim... Vidjet cu sutra poopdne kad doktor radi sta ce reci..
Sortiraj odgovore
Najstariji