Evo cure da vam se javimo. Upravo došli sa pregleda. Sad smo u 28 tt i težak sam 1120g.Rekla je dr. da, računam do 1200g jer se previše koprca pa ga je reško izmjeriti. Uključila je na kratko 4D pa sam mu bap lijepo glavicu vidjela. Ali je dosta nemiran, cak je pokusavao nogicu utrpati u usta. Ona je zadovoljna što se tiče njega i mene. Ipak sam na Fragminu pa joj je bitno da je posteljica zdrava. Jop je nisko, malo se pridigao, ne moram ležati ali je mirovanje preporučeno.
Super, čestitam. I mi smo danas bile na pregledu,malena je cca. tjedan dana po mjerama starija, ali ništa neuobičajeno. I dalje je nisko u zdjelici , okrenuta glavom i čini se da tamo planira i ostati. Doktorica nije zbog toga zabrinuta, rekla je da i dalje pazim i malo više odmaram ali ne moram strogo mirovati. Cerviks je u istom stanju kao i prije 4 tj., tada je bio omekšan i doktorica je bila zabrinuta ali kaže da je ok sada jer je ostao u istom stanju, nisam otvorena što je najvažnije.
I sada polako, nastaviti lagano do idućeg pregleda. 💓
Ovaj tjedan moram ponovo vaditi krvnu grupu jer sam RH neg.
Tako da lagano, ja i moja curka u susret Uskrsu i prazničkom raspoloženju. ☺️
Ja svojoj maloj nisam uzimala nist ekstra curkarsto za prva ajmo rec 4 mj, sve je vise manje neutralno, gledam da mi bude prakticno i jednostavno za odjenuti.
Ja sam gotova s bolovanjem, posteljica se skroz odmakla od usca preko 5 cm i sad mogu laganini normalno dalje.
joooj sto me ovo razveselilo :) ja jos cekam ali sad si mi opet malo dala nade da ce se dici!
Da, kod mene ti je bilo skroz preko usca, nakon 2 tjedna mirovanja je oslo 13 mm od usca i onda je sad nakon cca mj dana doslo na 5 i po cm od usca 😊 samo sam mirovala dosta i to je to… gin je odusevljen napretkom, a ja sam oduševljena povratkom na normalu 😅
Uf, nisam moram priznati ni znala da se totalna previa moze popraviti. Meni su rekli da ne moram mirovati, ali sad kad vidim kako si ti bila uspjesna, dodje mi da si sama prepisem mirovanje. Kad stignes, ako ti nije problem, mozes li mi popisati upute koje su ti dali za to mirovanje, vidim da je u svakoj drzavi malo drugacije, a buduci da to tu ne rade, mozda mogu primijeniti sto je moguce od toga sto su tebi rekli. Nije hica, svakako, uzivaj u normalnom zivotu malo prvo :)
👱🏼♀️27, stadij IV endo
🧔🏻32
Uf, nisam moram priznati ni znala da se totalna previa moze popraviti. Meni su rekli da ne moram mirovati, ali sad kad vidim kako si ti bila uspjesna, dodje mi da si sama prepisem mirovanje. Kad stignes, ako ti nije problem, mozes li mi popisati upute koje su ti dali za to mirovanje, vidim da je u svakoj drzavi malo drugacije, a buduci da to tu ne rade, mozda mogu primijeniti sto je moguce od toga sto su tebi rekli. Nije hica, svakako, uzivaj u normalnom zivotu malo prvo :)
Znala sam da se moze promijeniti situacija na bolje jer u tim tjednima se jos sve mice i nista nije fiksno, zapravo se ni ta dijagnoza ne daje do nekog 26-28 tt. Meni je gin rekao da idem na bolovanje i da usporim vise kao mjera opreza i da se izbjegne krvarenje. Isto tako cim se krene micat, vrlo vjv ce se pomaknuti skroz kolko treba. Nisam nikakve posebne upute dobila, vise sam se izlezavala, nisam sjedila 8 sati na poslu i nisam setala puno ko inace i to je to 😅
2021. M 💗
Drago mi je da ste sve ok i da pregledi prolaze bez problema nekih 🤗🤗🤗 blizi nam se ljeto opasno 😅
2021. M 💗
Evo cure da vam se javimo. Upravo došli sa pregleda. Sad smo u 28 tt i težak sam 1120g.Rekla je dr. da, računam do 1200g jer se previše koprca pa ga je reško izmjeriti. Uključila je na kratko 4D pa sam mu bap lijepo glavicu vidjela. Ali je dosta nemiran, cak je pokusavao nogicu utrpati u usta. Ona je zadovoljna što se tiče njega i mene. Ipak sam na Fragminu pa joj je bitno da je posteljica zdrava. Jop je nisko, malo se pridigao, ne moram ležati ali je mirovanje preporučeno.
Čestitam svima na urednim pregledima i okruglim tjednima👏👏
Pitanje za Clio…. Možeš mi malo više reći o poveznici posteljice i Fragmina, jer i ja sam na fragminu, a nitko mi nije ništa spominjao osim mjesečne kontrole trombocita i hitno javljanje kod pojave modrica koje nemaju uzrok (udarac ili ubod).
02/13 missed ab. 7tt
12/19 missed ab. 13tt
10/20 +🤰 nadamo se najboljem 🤱
It's a boy 💙👣👶
28.06.2021. Treća sreća i ljubav najveća 👶
08/23 biokemijska
Super, čestitam. I mi smo danas bile na pregledu,malena je cca. tjedan dana po mjerama starija, ali ništa neuobičajeno. I dalje je nisko u zdjelici , okrenuta glavom i čini se da tamo planira i ostati. Doktorica nije zbog toga zabrinuta, rekla je da i dalje pazim i malo više odmaram ali ne moram strogo mirovati. Cerviks je u istom stanju kao i prije 4 tj., tada je bio omekšan i doktorica je bila zabrinuta ali kaže da je ok sada jer je ostao u istom stanju, nisam otvorena što je najvažnije.
I sada polako, nastaviti lagano do idućeg pregleda. 💓
Ovaj tjedan moram ponovo vaditi krvnu grupu jer sam RH neg.
Tako da lagano, ja i moja curka u susret Uskrsu i prazničkom raspoloženju. ☺️
Super na odlicnom pregledu. Kod tebe je ista situacija kao kod mene. Ne moram ležati strogo, vec mirovanje i bez puno sjedenja. I kod mene je cerviks omekšan ali sam još uvijek zatvorena. A ja sam i dalje na terapiji fragminima i eutyrox.
🙋♀️37🧔34
1.missed ab 7tt.- 10/19
22.10 ➕👶♥️🌼
IT'S A BOY💙💙💙
24.06.2021 - IVO 💙💙
[/url
Pitanje za Clio…. Možeš mi malo više reći o poveznici posteljice i Fragmina, jer i ja sam na fragminu, a nitko mi nije ništa spominjao osim mjesečne kontrole trombocita i hitno javljanje kod pojave modrica koje nemaju uzrok (udarac ili ubod).
Koliko sam ja shvatila dokt. svaki put mi pregleda posteljicu da nebi bilo nekakvih "trauma" kako ona to zove. Ja sam na fragminu 5000 i bitno je da nigdje nema krvarenja.Tako sam ja nju razumjela. Baš ću je pitati sljedeći put da mi detaljnije objasni jer je danas bila gužva pa nismo stigle detaljnije popričati.
Kako ti napreduje bockanje? Meni bedra jadna sva izbodena 😔. Ali sve za ovog malog. A to što se tiće modrica, to su ti rekli jer ako ti se pocnu pojavljivati same od sebe znaći da si razrijedila krv i treba smanjiti terapiju. Meni su modrice od pikanja.
🙋♀️37🧔34
1.missed ab 7tt.- 10/19
22.10 ➕👶♥️🌼
IT'S A BOY💙💙💙
24.06.2021 - IVO 💙💙
[/url
Koliko sam ja shvatila dokt. svaki put mi pregleda posteljicu da nebi bilo nekakvih "trauma" kako ona to zove. Ja sam na fragminu 5000 i bitno je da nigdje nema krvarenja.Tako sam ja nju razumjela. Baš ću je pitati sljedeći put da mi detaljnije objasni jer je danas bila gužva pa nismo stigle detaljnije popričati.
Kako ti napreduje bockanje? Meni bedra jadna sva izbodena 😔. Ali sve za ovog malog. A to što se tiće modrica, to su ti rekli jer ako ti se pocnu pojavljivati same od sebe znaći da si razrijedila krv i treba smanjiti terapiju. Meni su modrice od pikanja.
Ja mislim da se moja definitivno nije razrijedila više nego što treba jer je vađenje krvi lutrija. Sutra imam OGTT test i nadam se uspješnom vađenju.
Pikanje💉💉.... Dragi to obavlja, nekad bez modrica, nekad s modricama, ali odbrojavamo još cca 130 💉💉ovisno kad se naš malac odluči na upoznavanje.
02/13 missed ab. 7tt
12/19 missed ab. 13tt
It's a boy 💙👣👶
08/23 biokemijska
Jesu i tebi rekli pikanje još 6 tjedana nakon poroda?
02/13 missed ab. 7tt
12/19 missed ab. 13tt
It's a boy 💙👣👶
08/23 biokemijska
Orhideja nisi sigurno. Neznam kako je kod tebe, ali meni obavezno prije nove ture( daju mi po tri kutije tj. za mjesec dana) vade trombocite.
Da još 6 tjedana nakon poroda.
Sretno jutros na OGTT. Meni je prošli put bilo loše, ne od glukoze već što sam predugo bila gladna. Nisam jela ništa večer prije od 8, a sa pretragom sam bila gotova tek oko 10.30
🙋♀️37🧔34
1.missed ab 7tt.- 10/19
22.10 ➕👶♥️🌼
IT'S A BOY💙💙💙
24.06.2021 - IVO 💙💙
[/url
Sortiraj odgovore
Najstariji