Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Dominique_i_bebita
    19. Ožujak 2021. 21:26

Ove dodatke znam da su dobri pred porod, ne znam za raniju trudnocu..i svjesna sam da to zahtjeva trud da, i ja sam dosta nemarna zaboravim ove prenatalne tablete i to, al zelim se potrudit kolko je do mene i kolko mogu utjecat da imam laksi porood i bolji oporavak..nekak to gledam kao ulaganje u buducnost, mlada sam, sigurno mi ovo nece biti jedino dijete pa eto da napravim te neke ekstra korake da si mozda pomognem za sad i za ubuduce. Al svakako razumijem ovu drugu stranu price, nego napisala sam eto ako ce netko htjet istrazit, a nije mozda upoznat s tim mogucnostima. 

👱‍♀️25 👱‍♂️26 👰🤵 10.10.2020.

sassy
    19. Ožujak 2021. 21:51

Kiflica

Tweetyca, Mirjam, Malla, Dominique, thnx cure! Da, imala sam mucnine dugo, a i na dijeti za dijabetes sam od samog pocetka, 1800 kalorija, pa ne mogu nikako vratiti kile…jedem 6-7 obroka, svaka 2-3 h jedem i bas se najedem do sita, ne mogu vise utrpat. Samo sta je sve dijetalno, a ono sta nije ne smijem jer mi secer skoci…Tako da ne znam kako bi uopce pocecala ako budem morala, pa se nadam da necu morati…za sada su doktori bili zadovoljni, beba napreduje kako treba. Nadam se da ce to bit ok…vidjet cemo na sljedecem pregledu sta kaze. 😊

Kiflice ne znam jel racunas od prvog mjeseca trudnoce al ja jos uvijek nisam na nuli. Izgubila sam u prvom tromjesjecju dosta (5-6) i jos uvijek nisam nadoknadila iako mozda i prebrzo dobivam sad kg ali jos uvijek nisam na pocetnoj kilazi. 

👩‍🦰 - 31
    👨- 40
    Baby girl <3

Lullaby
    19. Ožujak 2021. 22:19

Drage cure evo da se i ja priključim, nije me bilo nekih mjesec dana. Baš ste mi falile pa sam morala iščitati što ste pisale ovih dana 😊  Vidim da sve lijepo napredujete i niste puno u plusu. Ja sam već na +8kg i izgledam si ko buhtla, ali doktorica kaže da dobro izgledam i da je to sve ok, da ću dobiti još toliko otprilike. Čini mi se ko da ću se kotrljati, a ne hodati 😂 Trudim se jesti zdravo, ali jedem puno jer sam non stop gladna. Još sam na folatu i mislim da mi i to dosta utječe na glad. Kaže dr da trebam piti do kraja trudnoće. Beba mi je jako nisko, ako duže hodam poslije me baš boli. Zatvorena sam i sve ok, ali trebam odmarati da se ne počnem otvarati. Imam čak neki pojas što sam kupila na početku trudnoće, ali me strah išta koristiti bez da mi dr ne kaže 🙈 Bebač super napreduje, vidio ga je i tata na uzv. I pišu smo vidjeli baš jasno. Nadam se da će se pomaknuti gore iako dr kaže da je baš jako zabijen glavicom dolje i nije mi djelovala optimistično. Čekam još jednu narudžbu pa ću vam poslikati što sam mu uzela, meni je sve preslatko. 
    Sorry na dužem postu 🤭

Lullaby
    20. Ožujak 2021. 00:52

Hvala 😊 Ja sam to isto primijetila prije na pregledima, ali nisam previše razbijala glavu jer u biti nisam ni znala što je jako nisko. Kako je beba narasla sada me baš boli i čim malo više hodam ili radim me uhvati bol. Nije mi dala strogo mirovanje, ali hoće da odmaram. Meni baš mrsko ležati većinu dana, nisam navikla. Prestala sam raditi zbog drugih problema i stresnog posla i baš sam se nadala šetnjama po suncu. Nadoknađujem šopingom 😄

Mallla
    20. Ožujak 2021. 08:32

Lullaby helooo, neka nam te nazad. Bitno da bebonja nije u porođajnom kanalu, a nije već samo nabijen dole. Stvar je to taj polozaj vise smeta tebi nego njemu, njemu je udobno. A stigne se on jos okretati po trbuhu pa nije iskljuceno da ti vec na iducem pregledu kaze da je na zadak. Uglavnom samo optimisticno. Odmor i ne pretjerivanje je dobro za  sve nas pogotovo kad ti glavica cini pritisak. 

url=https://lilypie.com]

Hedwig.Z
    20. Ožujak 2021. 10:19

Cure, nadam se da ste dobro! 🤗
    Sto se tiče mojih nalaza jetrenih enzima, povišeni su i doktorica me šalje na analizu zucnih kiselina. Ako budu i one povišene, slati će me na obradu u bolnicu. Uuff, nadam se da me neće tamo zadržavati previše, nisam još nista spremila za bebu, preuredjujemo sobu, sve je u kaosu 🙈 ostalo je sve super, beba jako zivahna, pogotovo navečer i ujutro 🥰
    Btw:jučer obavila shopping u H&M, ima 15% popusta na sve i besplatna dostava 😊 samo u aplikaciji, treba napisati kod APP15. 

Maravillas
    20. Ožujak 2021. 11:04

Pozdrav cure,
     Da i ja postanem malo aktivnija. :)
    Imam pitanje dal se koja susrela s ovim "problemom"..
    Jučer ujutro me probudila jako oštra i tupa bol ispod trbuha s desne strane, prije bih rekla oko stidne kosti. Bilo je baš jako oko 2min, oblio me znoj i nisam mogla na noge. 
    Jako sam se prestrašila. Popodne me ginekolog pregledao i nije me ništa bolilo više. Beba je dobro.
    On mi nije mogao reći što je, al mogu biti crijeva i ligamenti.
    Jel tko imao takvu bol od kruznih ligamenata??

Mislila sam uz Elebaby uzimati i Rodikal:

https://ljekarna-pablo.hr/roidakal-za-trudnice-30-tableta-proizvod-143/

Radi grceva u nogama dok spavam. Jel tko koristio to?
    Teta u ljekarni mi je preporučila i da je sasvim ok uz prenatale.

31.7.2021. 👶🏻💝

Kiflica
    20. Ožujak 2021. 11:33

Sassy, evo da ima jos netko kao ja! Da, gledam kile od prvog vaganja u 6 tt. Tad sam imala 62 kg (nakon rucka, ubundana u debelu robu sa visokim cizmama), pa sam pala na 57 kg (-5kg) u prvom tomjescjecju (isto ubundana, doma gola ujutro imam 55 kg na 170 visine). Sad sam polako uspjela vratiti 1 kg u 2 mjeseca, dobivam po 0.5 kg u mjesec dana, ne mogu vise zbog te dijabeticke dijete...ma bit ce to ok, necu se uspoređivati s drugima i nabijat si sta bi morala, moguce cak da u mom slucaju ni ne smijem zbog tog dijabetesa... Budu mi vec rekli sve doktori, duplo mi prate trudnocu, i moja gin i dijabetologica...

Kiflica
    20. Ožujak 2021. 11:38

Lullaby, mislim da jos ima vremena, beba se jos prevrce na sve strane. Jedino da ti je posteljica prenisko, preko usca maternice bi bilo za mirovat, a ne beba. Bebica ti se sad vrti i jedan cas joj je glava gore iznad pupka a nogicama te mlati dole po mjehuru, a vec drugi cas se prevrne i stavi glavicu skroz nisko ispod pubicne kosti, pa udara nozicama po pupku. Tako je meni bila na zadnjem utz i to je sve super, nemas brige.

Kiflica
    20. Ožujak 2021. 11:58

tweetyca

Kiflica - to je baš suprotno od onog sto su meni rekli na anomaly scanu 😅 rekla mi je da ne vjeruje da će bebica više glavom gore vec da joj se cini da je nasla svoj polozaj 😅 ali ja sam je pitala specificno za da li ce se dignut više gore, sa ne bude tako nisko 😁

Haha, meni je i moja ginekologica i druga kod koje sam bila na anomaly scanu rekla da jos imaju bebe mjesta ohoho i da se prevrcu. To je bilo u 21 tt... Moja je i jako zivahna i osjetim kako se okrece i lupeta na skroz drugim mjesrima na dnevnoj bazi i sada, nije se jos namjestila za porod, jos je u akciji. Ali na tom utz je i moja imala glavicu jako nisko dole (tako se meni cinilo) a njima to nije bilo nista prenisko...tako da bez brige! No, ocito je moguce je i da se bebe smjeste ranije, ako ti tako kazu tvoji dr., i dalje ona moze mlatarati rukama i nogama, samo se ne prevrce... 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.