Sve smo deve :-) em mi suho em kao teško gutam, spopale me kao neke guste sline :-) i nos mi suh na momente, a kad ispušem sukrvica... ekstra prokrvljenost na sve strane :-)
Dojenje - kod mene nije išlo, moja je radila kao sivonja za par kapljica, izdajala sam se na duplu električnu, iz cica su samo kapkale kapljice, jedna po jedna... tek kad sam guglala ručne tehnike izdajanja i počela ih primjenjivati, vidjela sam da iz bradavice izlaze i po 3,4 tanjušna mlazića, tako da ako nećete vidjeti mlaziće dok izdajate izdajalicama, probajte ručno...moja se mama ručno izdajala, a usput je to bila i dobra masaža za razbiti grude u cicama. Srećom nisam imala upale, ali mame koje jesu su stavljale list kupusa i to ih je spasilo.
eh da i tehnike podrigivanja - umjesto nosanja na ramenu, ja probala onu di bebinu bradicu oslonite na ruku, a drugom je tapšate po leđima, to je upalilo nakon par sekundi, a na ramenu sam je znala nosati i tapšati po pola sata :-) i da, ne mora beba baš uvijek podrignuti :-) i ako imate sreće samo će podrignuti i neće bljucnuti nimalo :-)
Ja sve to nekako jedva čekam i porod i dojenje 😁 bas me zanima kakav je to osjećaj 😊
I što se tuče dojenja truditi ću se i stvarno bi htjela da sve super funkcionira, ali naravno ako vidim da mlijeko ne ide pa ne ide neću se puno opterećivati...kažu neke žene se počnu lose osjećati zbog toga pa čak se i osjećati nesposobne. što zapravo nebi trebale. I zato si to neću dozvoliti. Kako bude bit će 😊
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗
Ja sve to nekako jedva čekam i porod i dojenje 😁 bas me zanima kakav je to osjećaj 😊
I što se tuče dojenja truditi ću se i stvarno bi htjela da sve super funkcionira, ali naravno ako vidim da mlijeko ne ide pa ne ide neću se puno opterećivati…kažu neke žene se počnu lose osjećati zbog toga pa čak se i osjećati nesposobne. što zapravo nebi trebale. I zato si to neću dozvoliti. Kako bude bit će 😊
I ja istooo, slazem se sa svime! Uopće me nije strah, da mogu ili trebam nebi mi bio bed ni da sama doma moram rodit, eto tolko sam opustena oko tog..pokusavam se vec sad pripremat i psihicki i fizicki i stvarno mislim da to moze bit jedno lijepo iskustvo:)
👱♀️25 👱♂️26 👰🤵 10.10.2020.
I što se tuče dojenja truditi ću se i stvarno bi htjela da sve super funkcionira, ali naravno ako vidim da mlijeko ne ide pa ne ide neću se puno opterećivati…kažu neke žene se počnu lose osjećati zbog toga pa čak se i osjećati nesposobne. što zapravo nebi trebale. I zato si to neću dozvoliti. Kako bude bit će 😊
I ja istooo, slazem se sa svime! Uopće me nije strah, da mogu ili trebam nebi mi bio bed ni da sama doma moram rodit, eto tolko sam opustena oko tog..pokusavam se vec sad pripremat i psihicki i fizicki i stvarno mislim da to moze bit jedno lijepo iskustvo:)
Daaa 😊😊 stvarno jedva čekam. Kad me i patronazna pitala imam li strah, ja joj odgovorila "uopće ne, čak naprotiv jedva čekam 😊, jedini strah imam eto kad dođem s bebom doma." 😄 to će biti malo izazov 😁
Moram vam još napisati neke savjete što smo dobili na kursu za porod. Zaista neke stvari nisam ni sama znala, ali to budem malo kasnije preko laptopa, jer će sigurno biti poduzi text 😄
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗
Snje - mislis kad drzis bebu okrenutu na trbuhu ili ? Nisam bas skontala :)
A sto se dojenja i izdajanja tice ono sto mi je super ovde je da postoji aplikacija kojom mozes nazvat preko video poziva babicu koja je specijalizirana za to i ona ti daje savjete i moze cak s tobom napravit neki okvirni plan!
ovo npr :-)
https://www.bing.com/videos/search?q=burping+techniques+for+babies&docid=608041462963769004&mid=AE91EC2861515A46EE3FAE91EC2861515A46EE3F&view=detail&FORM=VIRE
Ma da, može definitivno i ne treba brinuti dok baš nemaš konkretnog razloga za zabrinutost. Na kraju krajeva, žene su u sred zg prije 50, 60 god rađale doma, same - priča mi sveki kako je gledala svoju mamu kako rađa 2 mlađa brata, nosila joj ručnike i deke, baka je klačala sa jednom nogom na 1 stolici i drugom na drugoj, između je bila klupčica s dekom i ručnicima za bebin izlaz, baka je sve sama zbavila i usput davale upute mojoj svekici što da radi, a svekica imala 8 god...e to su majke kraljice :-)
Cure kako ste sa žgaravicom? Mene ove noći toliko pekla da sam sanjala neku kuću kako gori, znači nešto prestrašno.
Ma porod dođe i prođe, traje taj jedan dan, u vrh glave dva...iskustvo prvibput je pomalo zbunjujuće al s hrpom elana i ponosa na sebe i sav ženski rod. Tu se nema čega bojati osim naravno što svakabod nas želi da svevprođe u redu.
Dojenje je priča za sebe, izmjenjuje se ushićenost i ponos, do boli fizičke i neugodnih osjećaja poput usamljenosti, služenja od 0 do 24 malom biću. Sve to je normalno. Život se okreće na glavačke. Sve u svemu to sve prođe i pamtimo ono lijepo. Svakako se slažem s tim da ako ne ide ne ide nije smak svijeta i najbolja ste mama za svoju bebu, dojila il ne dojila...al tu nam hormoni malo diktiraju osjecaje pa bude svega u fazi prilagodbe na novi život.
I da ovo sto kaze Snje mlazovi su čudo...kod mene je bio mini problem puno mlaza pa sam morala prvo malo pooustit pa dojit pa opet popustit. Tehnike ručnog izdajanja su jako dobre to se slažem. Moj problem je jedino bio nedostatak snage u rukama, pa bi me brzo zabolile ruke.
Podrigivanje da sistem beba trbuhom na moje natkoljenice i lagano lupkanje je palilo uvijek. Al evo nisam imala malu bljuckalicu pa taj dio nemam nekog iskustva.
url=https://lilypie.com]
Cure kako ste sa žgaravicom? Mene ove noći toliko pekla da sam sanjala neku kuću kako gori, znači nešto prestrašno.
Ovaj put za sad je nemam. Al suosjecam...prvi put me ubijala doslovno...jedva sam cekala rodit samo da prestane zgaravica
url=https://lilypie.com]
Sortiraj odgovore
Najstariji