Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    26. Veljača 2021. 14:09

Luckyy42

Mirjamma sumnjam, do ljeta ce morat popustit… bas se situacija pogorsala i burze su pune i sve ce otic u ….. ako ne popuste..
    Mislim da ce na ljeto to vise manje normalno ici.. meni je najvise do toga da muz moze samnom u radaonu.. stvarno ce mi to puno znacit, ako nece moci ludit cu sigurno😣

Nama je patronažna sinoć na trudničkom rekla da su pratnje skroz dozvoljene (Bayern). Ako je zakazan carski potrebno je obaviti testiranje i doći s negativnim testom na porod, a ako nas trudovi spontano uhvate onda se rade brzi testovi za oboje na licu mjesta

Aneee
    26. Veljača 2021. 14:18

Da piše da je do 7.3. ali vjv će produžavati...tko im zna više 😅
    Ma na ljeto će opet popustiti mjere kao i prošle godine.
    A što se tiče poroda I nama su rekli da muzevi smiju, ali samo meni rade test mužu ne, ali svejedno on smije na porodu biti i naravno on sa maskom. Rekli su jedino za carski, da u tom slučaju ne smije biti muž. Ostale posjete su zabranjene što je meni čak i oke, jer na početku mi je dovoljan mm, a ostali mogu pričekati koji dan

👱🏼‍♀️ 29 god
    🧔🏻 31 god
    👶 💙2021💙
    01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗

sassy
    26. Veljača 2021. 14:43

Izgleda da samo ja ne zelim muza na porodjaju  Naravno bih da bude tu kad sve bude gotovo da vidi mene i bebicu, ali tijekom porodjaja - ne! Bitno mi je samo da bude dobar doktor i ostala ekipa, mada kod nas u bih u javnim ustanovama sa i bez corone muzevi ne prisustvuju porodjaju. Ja sam planirala na privatnoj klinici da se porodim radi uslova i stanja u javnim, za sad i privatno radi corone ne mogu muzevi a inace pustaju.

👩‍🦰 - 31
    👨- 40
    Baby girl <3

Amber
    26. Veljača 2021. 14:50

Hana85, hvala ti, to se i meni cinilo. Gledat cu onda te bodije sto imaju kopcanje sa strane kao benkice (sad sam malo smijesna sama sebi sto sam ih zvala kimono 😂) bar u ove prve dvije velicine. 

Ali imate pravo cure, kupit cu ja radije manje ovih najmanjih pa lako preko amazona posaljem jos par i dodju mi sutra nego da mi hrpa ostane. Ne znam zakaj tu mame toliko inzistiraju na toj novorodjenackoj odjeci, vidjet cu kad mi dodje ovo 0-3m (mislim da je to 56) jel to stvarno nesto veliko. Navodno je za bebe do 7 kila pa bude za minice preveliko :) ali shvatila, 12 od svega mi ne treba 🙈

👱🏼‍♀️27, stadij IV endo
    🧔🏻32

miska
    26. Veljača 2021. 15:09

Ma joj, tko zna kako ce biti do ljeta. Mama i tata mi planiraju doci (u DE) preko ljeta jer mi tu zivi i brat sa obitelji a i meni da pomogne mama kad rodim. I sad je frka oko cjepiva, testova, karantene, ma uzas. 

Znam da mi je patronazna rekla da jedino muz smije u bolnicu, ostali ne, i da cak nakon prirodnog poroda ako je sve ok ides kuci odmah drugi dan, zbog corone. Ako je carski onda naravno ostajes par dana.

• hana85
    26. Veljača 2021. 15:16

Toplo vam preporučam da vodite muževe u rađaonu i da ih zaposlite da vam masiraju leđa, značajno će vam smanjiti bolove, barem meni je jer su mi trudovi kretali iz leđa (ne znam jesam li se dobro izrazila, ako je netko medicinar neka bolje objasni)
    Uvijek kažem da je moj muž aktivno sudjelovao u porodu (a i on je na kraju komentirao da ga je već ruka počela boljeti 😂)
    Sjećam se jednog truda da nije masirao jer je otišao po još ulja i taj je bolio bar trećinu jače.
    I savjetujem vam da ponese ulje, mi nismo ali je babica odmah pri početku komentirala Aha vi ćete masirati, evo vam ulje (parafinsko koje koriste za rastezanje međice) i dobro da je jer me već lagano počelo iritirati struganje po suhoj koži. Ovaj put nosim bademovo sa sobom 

Kiflica
    26. Veljača 2021. 15:20

Ana B. nisam stavila ogranicenja na fotke jelovnika, mozes se naknadno vracati na to. 👍
    Bodi benkice: ja pretrazila na puno mjesta, sve su s drukerima, a ja bi na vezice. Imate li preporuku gdje mogu nabaviti?
    Porod: ja bi muzica uz sebe. 
    Danasnji shopping: kupila sam si lijepu spavacicu i kimono za ici rodit. 😂 Nakon sta sam pregledala sve trudnicke i za dojilje i vidjela da su sve babske i kostaju previse, otisla u New Yorker i odabrala pedivan sexy kimono i udobnu rastezljivu sexy spavacicu (crno sa cvjeticima- citam preporuke da je bolje crno zbog krvi posvuda). Sad sam jako sretna jer necu kupit nesto u cemu se osjecam grozno i sta cu nosit samo taj jedan put iz nuzde, nego nesto sta cu gustati i prije i poslije poroda, a i tamo cu si biti lijepa. 😂 Ja sam malo uvrnuta, uvijek moram biti sređena.🙈😁 E i prosla sam 3 x jeftinije. 

Bojana2017
    26. Veljača 2021. 15:22

sassy

Izgleda da samo ja ne zelim muza na porodjaju Naravno bih da bude tu kad sve bude gotovo da vidi mene i bebicu, ali tijekom porodjaja - ne! Bitno mi je samo da bude dobar doktor i ostala ekipa, mada kod nas u bih u javnim ustanovama sa i bez corone muzevi ne prisustvuju porodjaju. Ja sam planirala na privatnoj klinici da se porodim radi uslova i stanja u javnim, za sad i privatno radi corone ne mogu muzevi a inace pustaju.

Nisi jedina, ni ja ne želim muža u rađaoni 🤣🤣🤣
    Nije bio na prvom porodu (rađala sam u BiH), a neće ni sad kad ću rađati u HR.
    Amber što se tih mini stvari tiče ja sam rodila mini bebu, 49 cm i 3.050 gr, izašle iz bolnice ona ispod 3 kg i odmah sam joj oblačila 56. Broj 50 nisam ni kupovala. Čak sam brzo i 62 oblačila, kad se 56 isprlja, na pranju itd. 
    Lako zavrneš rukaviće 🤷🏼‍♀️
    I sad ću malo 56,malo 62 i super 😊
    U periodu od prvih 2-3 mjeseca i tako samo leže i nije da su akrivne bebe, pa ih lijepo komotno obučemo i super. 

Iskra 19.12.2017.
    Iris 05.07.2021.

Kiflica
    26. Veljača 2021. 15:25

hana85

Toplo vam preporučam da vodite muževe u rađaonu i da ih zaposlite da vam masiraju leđa, značajno će vam smanjiti bolove, barem meni je jer su mi trudovi kretali iz leđa (ne znam jesam li se dobro izrazila, ako je netko medicinar neka bolje objasni)
    Uvijek kažem da je moj muž aktivno sudjelovao u porodu (a i on je na kraju komentirao da ga je već ruka počela boljeti 😂)
    Sjećam se jednog truda da nije masirao jer je otišao po još ulja i taj je bolio bar trećinu jače.
    I savjetujem vam da ponese ulje, mi nismo ali je babica odmah pri početku komentirala Aha vi ćete masirati, evo vam ulje (parafinsko koje koriste za rastezanje međice) i dobro da je jer me već lagano počelo iritirati struganje po suhoj koži. Ovaj put nosim bademovo sa sobom

Spomenula si to pwrafinsko ulje za rastezanje međice koje imaju. Znaci li to da ti na porodu netko moze masirati međicu da se rastegne? Jel to daju muzu ili tebi ili babici? 

Kiflica
    26. Veljača 2021. 15:29

Haha, zasto ne zelite muzeve u rađaoni? 😂🙈
    Jesu li preveliki panicari pa bi vas samo nervirali ili ste vi sramezljive pa ne zelite biti gadne pred njim? 
    Meni je malo bed da on vidi sve te grozote, ali mi vise znaci to da je uz mene, i on zeli biti prisutan i uvjerava me da mu ne mogu biti gadna nikako i da to nije bitno. 😂🙈

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.