Tiki ja sam prestala s Almageinim prenatalom jer mi željezo došlo na 33. Sad uzimam Impylj jer sadrži aktivnu folnu i aktivan B12 (zbog mutacije), i još samo dodatno mislim početi uzimati omegu u zadnjem tromjeseječju jer u mom selu nemam često priliku kupiti svježu ribu.
ana.b meni je isto od početka trudnoće jedna od bitnijih stavaka na to do listi bio zubar, obavila to u ponedjeljak. Uglavnom, na iznenađenje moje zubarke i mene, zubići nikad bolji, a i zubno meso s kojim inače imam problema sad savršeno. Očito na mene trudnoća pozitivno utječe po tom pitanju.
🧔42 👱♀️39
MPO - FET 10/2020 - vraćena jedna blastica, beta divna
4.11. UTZ - GM s EO 9. 2 mm, kuca nam ❤️
Mama i tata jedva čekaju upoznati svog dečkića💙
ana.b ja sam kod ortodonta svakih 4-5 tjedana jer nosim aparatic pa on pregledava i kontrolira je zasad je svime prezadovoljan 😅 a i ja sam, nema nikakvih krvarenja i upala (taman sam i prije neg sam ostala trudna popravila zubice koje sam trebala), odusevljena sam 🥳
2021. M 💗
Što se tiče veličina bodija mogu vam preporučiti da kupujete u različitim trgovinama jer se dužina istog broja značajno razlikuje, i po 3-4 cm. Meni se čak dogodilo da je bodi 50 bio veći od bodija 56 drugog proizvođača. Kad sam sve oprala posložila sam ih po stvarnoj dužini i bile su mi ok pokrivene sve etape rasta bebe.
A dogodilo mi se (kasnije) i da se veličine istog proizvođača razlikuju (u Lidlu, Kauflandu i još negdje) npr. nosio je 68 pa sam novi kupila 74 a onda je ispalo da je dužina ista kao ovaj 68. Nakon toga uvijek raspakiram i procijenim, ništa više ne kupujem samo po broju.
I u Mani mi se jednom dogodilo da su iste hlače, istog broja, doduše različite boje, 4 cm razlike u dužini
I u Kiku čarape s deklaracijom broj 23-26 ima fakat tri različite veličine
Da vam se i ja malo javim
Redovito čitam i uvijek je na poslu i ovaj forum otvoren, al rijetko imam kaj pametnog za reći
Što se tiče hrane i apetita, baš primjećujem da mi je zadnjih dva tjedna baaš povećan i to jako mi se jede slatko.. inače, prije trudnoće vrlo rijetko sam jela slatko, ak bi dobila kakve kolače to bi se u frižideru pokvarilo za koji tjedan radim OGTT i nadam se da bude dobar, moram se počet kontrolirat oko slatkog..
Danas popodne oko 5,6 imam UZV i napokon ću (nadam se) saznat spol i naravno samo da bude sve u redu s bebom
Nisam apsolutno ništa do sada kupila, al ću se svakako onda baciti na kupovinu benkica i tetri, to me baš veseli
Ja danas opet osjećam menstrualne grčeve. Jučer je bilo snažnije, danas laganje, mali se uredno javlja. Bolovi prođu, jučer sam ih sam ujutro osjetila, kasnije je bilo sve ok. Možda da danas jednostavno mirujem, bez šetnje? Ima netko iskustva?
Jutro cure. Sad idem zubaru, bas imam strah da od onog sitnog povracanja na početku nisam puno nastetila zubima 😅
Jel vi planirate ići zubaru? Ili ste već bile? Jer je kao u trudnoći jako bitno. 😊
Što se tiče robice ja sam gledala da uzimam veličinu 56, čak i te veličine nisam htjela previše jer kao i to brzo prerastu, pa sam isto dosta u veličini 62 uzimala. O veličini 50 nisam ni razmišljala Jer mi je to nekako premalo 😄😄
Kiflice super na ovome što si poslala..nego jesi ograničila slike da se obrise nakon nekog vremena? Jer sam tek sinoć vidila kad sam vas čitala, pa samo zapisala na mobu na kojoj stranici je to 😄
Ja sam bila kod zubara prije nekih mjesec dana čisto preventivno, nešto sitno je samo pobrusila i savjetovala da opet dođem za 4 mj. ja sam povratila svega 6,7 puta i nije bilo promjena na zubima.. Sretno ti bilo
I zaboravih napisati, da su za početak bodi benkice (bodiji na preklop koji se vežu ili kopčaju sa strane) super zbog pupka na koji treba pripaziti dok ne otpadne, neke bebe pošalji s kopčom doma, pa je zgodno da se bodi samo preklopi, a ne da treba povlačiti obični bodi preko stomaka.
Nekad ranije su se koristile benkice (majice na preklop), no njih je sada teško i naći za kupiti jer su nepraktične, dižu se prema gore. Bodi benkice su ih istisnuli iz upotrebe :)
Tweetyca ma u srijedu idem na kontrolu pa cu svakako pitati. Nece mi nista biti za par dana. Smanjit cu prenatal na jedan na dan do tad. Hvala ti. 😉
Mirjam danas malo uspori, lezi, odmaraj. Popij magnezij. Tijelo nam nekad samo kaze kad da usporimo pa je dobro poslusati ga. Cuvaj se.
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
Mirjam nisam sigurna što osjećaš, kako se manifestiraju ti grčevi, no jako dobro sam upoznata s kontrakcijama još od prošle trudnoće, kad sam bila u fazi prijetećeg prijevremenog poroda u 28 tjednu.
A sada su mi se već u 14 tjednu počele javljati, od utorka strogo mirujem, pojačala sam magnezij, solgarov citrat mi je loš, i tada bio; tada sam uzimala mg direct, prah u vrećicama, a sada sam probala s magnezij kloridom i dosta dobro me opustilo, no ne kraja.
Ali zato sam jučer skužila da me manje steže kada stomak podignem rukom, pa sam odmah išla tražiti steznik u ormar i evo od kada ga nosim skoro da su skroz nestale i puno, puno su blaže. Nadam se mi je to rješenje problema jer i u prošloj trudnoći mjesec dana prije termina sam prestala piti magnezij, i počela se više kretati a kontrakcije više nisam imala - očito jer sam nosila steznik. I najlonke iz Lidla su mi super držale stomak, sjećam se jednom kad sam došla doma i skinula ih da mi je stomak samo pao i zabolio. Samo ove što su neki tjedan bile u Lidlu su drugačije od tih mojih starih...
Nazvala sam ginekologinju. Preporučila mirovanje i magnezij, ok je ako grčevi dođu i prođu, ali ako se ponovi više puta kroz dan i traju duže pravac hitna
Sortiraj odgovore
Najstariji