Lakse je uprtit 5 kg bebe na sebe ko ruksak, nego gurati teska kolica od 15 kg (a moraju biti teska i glomazna ako su terenska a ne gradska) i bebu od 5 kg, preko neravnog kamenja na kojima zapinju kotaci, pa upri u 20 kg preko grota...
Moja prijateljica kaze da se jos k tome njena beba nije ni htjela odvajati od nje, da je samo u marami i bila, kolica su jedva ista koristena. A neke bebe zaspu u kolicima i uzivaju... Heh sad, tko ce ga znati kakve ce biti nase bebice ♥️
Malla, hehe ma kakvi, ne vjezbam ja, ja se pokusavam prisiliti poceti vec tjednima ali nista…samo odem u setnju tu i tamo. Nisam ja fit, kao recimo Vale, nemam tako lijepe misice, nego sam samo mrsava.
Nekad davno sam vjezbala i mogu reci da sam tad najbolje izgledala, a onda sam se ulijenila🤣
Amber, Olivera, jeste li mozda razmjsljale o maramama dok idete u sumu? Pricala mi je prijateljica da je njoj tako bilo puno lakse nego s kolicima, a i u ducanu s kolicima kad sam pitala za razne terene su mi rekli da bas za sumu nisu nijedna… hm, raspitajte se malo prije kupnje.
Ja sam po makadamima, livadama i plažama sibala s Peg perego book cross, po šumi nisam, ali vjerojatno ćete po utabanim stazama, a tada vam valja gledati velike kotače s dobrim amortizerima pa makar bila i malo teža (ova su čini mi se bila 13.5kg). Prodali smo ih i ovog gdina planiram po takvim terenima nositi baš u marami, jer može odmah u nju, za razliku od nosiljki. Tako da zbilja razmislite i o toj varijanti pa možda kombinirati s kolicima kad se zateknete na malo zahtjevnijem šumskom terenu.
A opet, kad ides u gradsku setnju/ kavu /shopping/ trznicu, lakse je stsviti i bebu i milijardu vrecica u kolica i laganini kliziti po asfaltu praznih ruku. Mislim da je dobro imati i kolica i maramu/nosiljku pa kombinirati po potrebi...
Mene ne muci nesanica ko nesanjca nego moja curka koja bude aktivna cim se udobno smjestim u krevet prije spavanja, pa nakon sto odem na wc u noci i onda ujutro 😅
2021. M 💗
Lakse je uprtit 5 kg bebe na sebe ko ruksak, nego gurati teska kolica od 15 kg (a moraju biti teska i glomazna ako su terenska a ne gradska) i bebu od 5 kg, preko neravnog kamenja na kojima zapinju kotaci, pa upri u 20 kg preko grota…
Moja prijateljica kaze da se jos k tome njena beba nije ni htjela odvajati od nje, da je samo u marami i bila, kolica su jedva ista koristena. A neke bebe zaspu u kolicima i uzivaju… Heh sad, tko ce ga znati kakve ce biti nase bebice ♥️
Kiflo, mudro zboriš :-) matematika je na strani nošenja 5kg pa zbilja za zahtjevnije terene - u marame, a kad beba očvrsne, može i u nosiljku. Ima izvrsnih baby wrapova, a mi moramo gledati da su light i prozračne, od pamuka ili bambusa, ipak su ljetne bebuške :-)
Dobro, mozda ovisi gdje zivite, ako ste u Slavoniji koja je ravna i ima puno zemlje i livada i sirokih staza ce vam kolica biti super. Ja sam u brdovitom krsnom primorju i tu ljudi secu s kolicima samo po gradu i po setnicama uz more, a na sumskim stazama ih jos nikad nisam srela s djecom manjom od cca 3 god koja su dijelom sama hodala, a dijelom su ih nosili, s kolicima nikad...s tim da su ovdje sumske staze na koje sam ja isla jako uzbrdo s grotama, uske i odrasla osoba mora paziti na svaki korak kad se penje...
Iskreno ne mogu se zamisliti da se motam tim maramama usred ljeta koliko god prozračne i lagane one bile, a nosiljku smo dobili i iskoristiti ćemo je na jesen kad dijete malo ojača, s time da ću mm upregnuti s nosiljkom jer sam ja žena u godinama koja ima problem s leđima i kukovima
🧔42 👱♀️39
MPO - FET 10/2020 - vraćena jedna blastica, beta divna
4.11. UTZ - GM s EO 9. 2 mm, kuca nam ❤️
Mama i tata jedva čekaju upoznati svog dečkića💙
Lakse je uprtit 5 kg bebe na sebe ko ruksak, nego gurati teska kolica od 15 kg (a moraju biti teska i glomazna ako su terenska a ne gradska) i bebu od 5 kg, preko neravnog kamenja na kojima zapinju kotaci, pa upri u 20 kg preko grota…
Moja prijateljica kaze da se jos k tome njena beba nije ni htjela odvajati od nje, da je samo u marami i bila, kolica su jedva ista koristena. A neke bebe zaspu u kolicima i uzivaju… Heh sad, tko ce ga znati kakve ce biti nase bebice ♥️
Kiflo, mudro zboriš :-) matematika je na strani nošenja 5kg pa zbilja za zahtjevnije terene - u marame, a kad beba očvrsne, može i u nosiljku. Ima izvrsnih baby wrapova, a mi moramo gledati da su light i prozračne, od pamuka ili bambusa, ipak su ljetne bebuške :-)
Hihi kiflo🤣super zvuci, smijesno nekako👍🤣♥️ hvala draga, super je sto si napisala svoje iskustvo, nama neiskusnim mamama zapravo sve znaci to sto cujemo od iskusnijih mama. Ja vec gledam te marame, ali sve nesto nailazim na one rastezljive, jos nisam nasla neku koja mi se sviđa i po dizajnu i cijeni , a da je materijal pamuk ili lan... ako naiđes negdje, sibni linkic! 😘
U grupi marame na FB se lrpdaju rabljene, ali to su izgleda sve neke marke jer su i rabljene uglavnom skupe...cudi me da komad pamuka moze kostati 500 kn... mislim da cu docekati neki Lidl artikal 🤣
Cure jel imate već sad problema sa leđima? Mene bas u krilima boli...nekad manje nekad više, npr danas me bas boli nmg nista 😩
I cure izgledate super, a ja već imam ogroman stomak 😅
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗
Sortiraj odgovore
Najstariji